Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Unghiuri negative pe puntea spate Dacia Nova (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/328778-unghiuri-negative-puntea-spate-dacia-nova.html)

StreetStyle22 24-07-12 01:29

Unghiuri negative pe puntea spate Dacia Nova

Are cineva idee ? Cum cracanam o Nova de cur ?...

BluBear 25-07-12 21:04

Re: Unghiuri negative pe puntea spate Dacia Nova

Nu sunt inginer, nici prea priceput, dar ma gandeam la o tiganie de articulatii independente.
Practic inca doua bascule de un cadru sudat de structura.Oglinda ca pe fata.
In felul asta am putea utiliza amortizoare, arcuri fata, discuri etrieri fata.

Eu unul as mai adauga o intrebare:
Cum putem ajusta o tractiune spate?

3-DB4421 25-07-12 22:02

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5113221)

Uite aici o sugestie,cum a facut un baiat la o dacie breack:Pentru mai multe infeormatii poti sal contactezi pe userul BH 59 FIF.Pun cateva poze.

b08ygs 25-07-12 22:34

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5113221)

Ca si imbunatatiri recente, masinuta a primit un set de flanse pentru reglarea unghiului de cadere pe spate cu -1 grad de la KtecRacing. Noul set-up a fost deja testat la ultima etapa.

Astea le-am vazut pe DC scrise de Dsign, nu stiu daca Loganu si Nova au aceleasi punte dar merita sa intrebi:-P

SOLENZAXJG 25-07-12 22:34

Doamne ce am ajuns sa ne taiem puntile,sa dam gauri in discuri sa avem si noi sport si racing.Si cum o facut baiatul ala intr-o curba mai serioasa nu se teme ca il paraseste roata si il intrece,ii el sigur ca o facut sudura buna si tot acolo.

BluBear 25-07-12 23:00

Pe tine nu te pune nimeni sa o tai! :lol::lol::lol:
Si la cum se vede in poza, a facut o sudura ce poate sa o expuna si intr`un show auto fara sa`i fie rusine.
Este intr`adevar o idee mai simpla si ieftina sa tai intr`un anumit pct puntea si sa o sudezi la unghi.
Totusi daca am vrea suspensie independenta?

SOLENZAXJG 25-07-12 23:11

BluBear nu ii vorba ca ma pune pe mine,dar taie el si altul si dupaia vine si te omoara pe drum ca ei fac tuning suspensie independenta pe nova si pe tine te baga la 2 metri SRL si o facut si el suspensie.De ce nu iti pui pe spate jante cu ET mic si J mare si pe fata mai mici sau egale,si fi sigur ca nu iti mai trebuie cracanari pe ea.

BluBear 25-07-12 23:19

Sunt sigur ca cine ar face modificarea asta nu este un om inconstient si ca va face tot posibilul sa nu puna pe nimeni in pericol.
Nu este un lucru cu care sa te joci, dar este un lucru care se poate face.

Daca cineva ar putea proiecta o astfel de lucrare si ne`ar da date de forte ce vor aplica activ si pasiv as putea calcula rezistentele.

Jackass 26-07-12 00:41

Iar incepeti mah cu prostiile voastre, ca nu e sigur, ca e rau ca plm... daca le tine oamenilor ce participa la raliuri sigur tine si la el la mers pe strada. Ia mai terminati-va cu criticile astea ca multi de aici nici nu stiti sa tineti flexu in mana si vorbiti aiurea. Ptr o punte de dacie este o modificare buna si sigura dar parca nova are puntea diferita, posibil sa se potriveasca puntea de r19 cu discuri si acolo iti poti cumpara de pe net niste flanse speciale.

BH 59 FIF 26-07-12 04:14

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 5115546)
Doamne ce am ajuns sa ne taiem puntile,sa dam gauri in discuri sa avem si noi sport si racing.Si cum o facut baiatul ala intr-o curba mai serioasa nu se teme ca il paraseste roata si il intrece,ii el sigur ca o facut sudura buna si tot acolo.

1. Nu se teme. 2. Da, e sigur ca nu-l intrece roata pentru ca baiatul asta (al dracu' pielea pe el) o verificat inainte sa taie puntea ce presupune 1 cm de sudura si fortele la care respectivul cordon ar fi supus. Evident ca nu-ti cer sa fii de acord cu modificarea dar baiatul asta e foarte incantat de rezultat. Ca fapt divers, tipul asta asta o plimbat putin dricul pe niste curbe mai serioase de cand cu schimbatul puntii si in compania unei bare antiruliu spate de r18 turbo puntea se prezinta bine. Si las-o mai usor cu tragediile grecesti ca faza cu gauritul discurilor nici nu se face dupa ureche si nici nu-i o descoperire recenta si neverificata. Bine, e drept ca la un pret relativ modic poti cumpara discuri de frana fata ventilate si perforate dar asta e alta treaba. Restul de "tot" la care faci referire este un sistem de franare spate preluat de la R12 G/ R5 Alpine, nimic improvizat. Si da, acuma chiar am frane bune pe puntea spate.
In alta ordine de idei, stai linistit ca n-ajung cu dricul prin zona ta si deci sansele sa mi se rupa puntea in fata ta sunt extrem de reduse.

b08ygs 26-07-12 18:35

Quote:

Originally Posted by Jackass (Post 5115690)
Ptr o punte de dacie este o modificare buna si sigura dar parca nova are puntea diferita, posibil sa se potriveasca puntea de r19 cu discuri si acolo iti poti cumpara de pe net niste flanse speciale.

Ma repet, daca Dacia Super Nova sau Nova are aceeasi punte ca Loganu, atunci da exista piese speciale pentru camber negativ... ca in fond aia doriti.. o sa-l rog pe Design sa-mi dea o poza cu piesele respective, eventual un pret ceva:-P

La faza cu brate intependete e mai greu.... daca nu ma insel puntea spate la Nova sau Solenta are 2 puncte de prindere... pentru independente trebuie 4 puncte, 2 pe fiecare parte....

StreetStyle22 26-07-12 18:48

Mersi tuturor de raspunsuri,ramane sa vorbesc cu Design..Sa vad exact ce si cum.

BluBear 26-07-12 18:58

Sa ne arati si noua.

SOLENZAXJG 26-07-12 21:00

BH 59 FIF nu trebuie sa ajungi la mine ca ii destul ca ii omori pe alti prin Oradea si plus vedeti de RAR ca va lasa ei fara taieturi prin punte si discuri spate au ei grija ca din ce am vazut se baga rau ca o aparut cam multe tiganeli facute pe masini.

BH 59 FIF 26-07-12 21:02

Cam greu de urmarit dar pan' la urma am inteles ce vroiai sa transmiti. Ok, s-a notat.

SOLENZAXJG 26-07-12 21:05

Noteaza bine ca umbli cu Dacia prin spatele blocului si prin ocolituri ca va e frica de RAR de ce ca va lasa fara talonul mult iubit.Numa asta ee pe forum toti faci ce vrem si cum vrem si in realitate ne ferim de alti ca ii problema.Va las sa va faceti taieturile si gaurile in discuri sa aveti perfomanta mare la frane.

BH 59 FIF 26-07-12 21:07

Dar de unde originile tale ai aflat tu pe unde ma plimb eu cu masina sau ce destinatie are dricul asta?

b08ygs 26-07-12 21:15

Poate are origini din mama omida:lol: dar serios acum, nu se poate ramane ontopic? Aceste discutii se pot tine pe PM... fiecare isi face masina cum stie vrea si poate si dupaia se descurca cu RAR... merge pe unde poate... stai linistit ca si pe tine te poate opri RAR-ul mobil si poate sa-ti gaseasca ceva la Solenta... daca vor sa faca rau o vor face indiferent de masina

SOLENZAXJG 26-07-12 21:19

Acuma hai lasama am fost oprit de 3 ori si nu mio facut nimic.Iti gaseste daca te iei cu ei in gura si daca ai nereguli nu mai ai ce vorbi cu ei ca teo ars si gata.Plus ca peste 1 saptamana am ITP de facut asa ca masina ii brici din orice punct de vedere tot timpul.Vam zis nu mai zic nimic faceti cum credeti ca ii bine.Eu am vazut un simplu exemplu o facut prindere 4x100 lo oprit si o zis PA la talon in rest dacia era bijuterie si acuma ii la fel.

BH 59 FIF 26-07-12 21:20

Aveti dreptate, hai sa se ramana pe subiect.

PH 33 RNR 26-07-12 21:44

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 5116830)
Acuma hai lasama am fost oprit de 3 ori si nu mio facut nimic.Iti gaseste daca te iei cu ei in gura si daca ai nereguli nu mai ai ce vorbi cu ei ca teo ars si gata.Plus ca peste 1 saptamana am ITP de facut asa ca masina ii brici din orice punct de vedere tot timpul.Vam zis nu mai zic nimic faceti cum credeti ca ii bine.Eu am vazut un simplu exemplu o facut prindere 4x100 lo oprit si o zis PA la talon in rest dacia era bijuterie si acuma ii la fel.

lasa frate ca talonu se ia repede inapoi:twisted: FIF interesanta puntea poate vb pe mess

StreetStyle22 26-07-12 21:46

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 5116830)

Omologare de competiti si te-ai scapat de orice griji...

Jackass 26-07-12 23:49

Deci pana la urma ai luat legatura cu baiatul care are asa ceva pe masina? sa nu mai stricam topicul cu rar-ul si alte porcarii, este site de discutii tuning si modificari nu de pastrat masini originale sau restaurari perfecte.

anndi 28-07-12 12:32

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 5116618)
Ma repet, daca Dacia Super Nova sau Nova are aceeasi punte ca Loganu, atunci da exista piese speciale pentru camber negativ... ca in fond aia doriti.. o sa-l rog pe Design sa-mi dea o poza cu piesele respective, eventual un pret ceva:-P

La faza cu brate intependete e mai greu.... daca nu ma insel puntea spate la Nova sau Solenta are 2 puncte de prindere... pentru independente trebuie 4 puncte, 2 pe fiecare parte....

Difera puntea de Nova, fata de cea de Logan.
De taiat ca puntea de berlina, e mai complicat, fiind sub forma de H, dar nu imposibil.
StreetStyle22, e la Dinamo nenea ala ce trage caroserii, s-ar putea sa aiba el o solutie pentru tine.

StreetStyle22 28-07-12 18:33

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 5118505)
Difera puntea de Nova, fata de cea de Logan.
De taiat ca puntea de berlina, e mai complicat, fiind sub forma de H, dar nu imposibil.
StreetStyle22, e la Dinamo nenea ala ce trage caroserii, s-ar putea sa aiba el o solutie pentru tine.

Salut anndi sincer am uitat sa te sun sa te intreb de chestia asta,cand voi avea cash,am primit si din partea lui Design o oferta,voi merge si la Dinamo(Unde e aia ?) si voi vedea. Multumesc tuturor de raspunsuri,topicul ramane deschis zic eu(daca e decizia mea) pana voi pune poze cu raspunsul la intrebarea adresata de mine,poate sunt si altii curiosi de solutia mea.

anndi 29-07-12 11:31

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5118820)
Salut anndi sincer am uitat sa te sun sa te intreb de chestia asta,cand voi avea cash,am primit si din partea lui Design o oferta,voi merge si la Dinamo(Unde e aia ?) si voi vedea. Multumesc tuturor de raspunsuri,topicul ramane deschis zic eu(daca e decizia mea) pana voi pune poze cu raspunsul la intrebarea adresata de mine,poate sunt si altii curiosi de solutia mea.

Mai vedem la o poveste ce solutii mai gasim, bani sa fie:D
Spor la treburi si sa ne anunti cu solutia!

albert_md2004 02-08-12 08:07

Quote:

Originally Posted by 3-DB4421 (Post 5115508)
Uite aici o sugestie,cum a facut un baiat la o dacie breack:Pentru mai multe infeormatii poti sal contactezi pe userul BH 59 FIF.Pun cateva poze.

intr-un pm, pe care nu-l mai gasesc, userul FIF mi-a spus cat a taiat din punte, dar ca sa ramana atat pentru posteritate, cat si pt mine, reintreb: cat ai taiat din punte?

BH 59 FIF 02-08-12 22:30

S-au taiat 5 mm in cazul puntii in discutie. La urmatoarea se va taia mai putin, din considerente care tin strict de aspect.

Bogyciu 05-08-12 12:47

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4394335

Prinderea pe punte e asemanatoare. Metoda de "spatele blocului" practicata si in RO e punerea a doua saibe sub cele doua suruburi de jos. Sunt multi care au folosit pe Golf 3 metoda asta.

Deci ai de desfacut 5 suruburi per roata (exceptant prezoanele). Surubul mare, din centru, si cele 4 prin care e prins ansamblul roata spate pe punte. Bagi doua saibe sub cele de jos si vezi ce iese.

Metoda mai eleganta e cu 2 saibe taiate oblic pt fiecare surub, ca surubul de prindere sa ramana perfect drept. Solutii sunt, depinde de cum vrei sa faci. Spor!

IULY-CLA 05-08-12 18:25

Da ceva facut cu gust

StreetStyle22 07-08-12 01:52

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 5127462)

Prinderea pe punte e asemanatoare. Metoda de "spatele blocului" practicata si in RO e punerea a doua saibe sub cele doua suruburi de jos. Sunt multi care au folosit pe Golf 3 metoda asta.

Deci ai de desfacut 5 suruburi per roata (exceptant prezoanele). Surubul mare, din centru, si cele 4 prin care e prins ansamblul roata spate pe punte. Bagi doua saibe sub cele de jos si vezi ce iese.

Metoda mai eleganta e cu 2 saibe taiate oblic pt fiecare surub, ca surubul de prindere sa ramana perfect drept. Solutii sunt, depinde de cum vrei sa faci. Spor!

Multam fain ! Varianta ta,e cea mai ieftina de pana acum.

anndi 07-08-12 18:40

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 5127462)

Prinderea nu e deloc asemanatoare cu ce are nova. Sunt 4 suruburi, dar tin numai talerul de la sistemul de franare. Butucul e una cu puntea. Se poate taia butucul de nova, cu flexul, date alte garuri si montat cel de golf, cu tot cu sistemul de franare, discuri, etc.
Spor(t) la treaba!

StreetStyle22 11-08-12 16:17

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 5129888)
Prinderea nu e deloc asemanatoare cu ce are nova. Sunt 4 suruburi, dar tin numai talerul de la sistemul de franare. Butucul e una cu puntea. Se poate taia butucul de nova, cu flexul, date alte garuri si montat cel de golf, cu tot cu sistemul de franare, discuri, etc.
Spor(t) la treaba!

Anndi pai si daca pui 2 saibe sub suruburiile din alea 4,nu obtii aceelasi efect ?! :?::?: Sincer,nova e usoara de cur,la motorul meu,nu as avea nevoie de discuri.

popasan 11-08-12 19:38

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5134168)
Anndi pai si daca pui 2 saibe sub suruburiile din alea 4,nu obtii aceelasi efect ?! :?::?: Sincer,nova e usoara de cur,la motorul meu,nu as avea nevoie de discuri.

Pai suruburile alea 4 tin doar talerul cu cilindru receptor si ferodourile sistemului de franare, iar axul pe care vin rulmentii, respectiv tamburul este corp comun cu punte, NEdemontabil ;)

StreetStyle22 12-08-12 00:33

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 5134343)
Pai suruburile alea 4 tin doar talerul cu cilindru receptor si ferodourile sistemului de franare, iar axul pe care vin rulmentii, respectiv tamburul este corp comun cu punte, NEdemontabil ;)

Bun,mersi de explicatie.

Bogyciu 12-08-12 07:59

Poate e asa cum ziceti voi, nu contest. Eu cand aveam Supernova am strans o singura data suruburile alea pt ca aveam o pocnitura la franare, dar am fost la mecanic, nu am facut eu treaba. Cand intrebam in stanga dreapta de cum se pun discuri pe spate, cei care au pus (FLY-ul din Tulcea, DNE-ul din Constanta) mi-au dat acelasi raspuns: "Desfaci cele 4 suruburi, dai tot ce ai acolo jos, vii cu ansamblu de Reno 19/Clio 16v si il prinzi in loc. Trei suruburi se pupa, cu al patrulea te descurci". Probabil ei au taiat si axul de pe punte, eu am crezut ca e la fel ca la Logan.

BlueAngel 13-08-12 16:20

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 5134702)
Poate e asa cum ziceti voi, nu contest. Eu cand aveam Supernova am strans o singura data suruburile alea pt ca aveam o pocnitura la franare, dar am fost la mecanic, nu am facut eu treaba. Cand intrebam in stanga dreapta de cum se pun discuri pe spate, cei care au pus (FLY-ul din Tulcea, DNE-ul din Constanta) mi-au dat acelasi raspuns: "Desfaci cele 4 suruburi, dai tot ce ai acolo jos, vii cu ansamblu de Reno 19/Clio 16v si il prinzi in loc. Trei suruburi se pupa, cu al patrulea te descurci". Probabil ei au taiat si axul de pe punte, eu am crezut ca e la fel ca la Logan.

Treaba cu saibe sub suruburile de jos chiar nu merge din cauza axului care este parte comuna cu puntea.Raman ca variante ieftine punte indoita sau taiat si sudat la unghi.Altcineva are alte idei ? eventual niste poze cu puntile demontate sa ne facem niste idei.

anndi 21-08-12 22:53

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 5134702)

Asa este. Am facut pe o nova partea asta : am desfacut cele 4 suruburi, am taiat butucul jos, cu flexu si am pus butucul de volvo 440. 3 suruburi s-au potrivit si al 4-lea a fost convins.
Si acum la subiect, intr-adevar nova lui StreetStyle22 pare sa stea cu rotile bagate sub ea.
Dar cand ne intalnim data viitaore elucidam si misterul asta:D

StreetStyle22 23-08-12 01:29

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 5146716)
Asa este. Am facut pe o nova partea asta : am desfacut cele 4 suruburi, am taiat butucul jos, cu flexu si am pus butucul de volvo 440. 3 suruburi s-au potrivit si al 4-lea a fost convins.
Si acum la subiect, intr-adevar nova lui StreetStyle22 pare sa stea cu rotile bagate sub ea.
Dar cand ne intalnim data viitaore elucidam si misterul asta:D

Da..nu numai ca sta..asa doar ca e si pozitiv putin.. :)

nosturbina 24-08-12 22:46

Pai si asta e si ideea sa fie un pic pe + pe spate ca sa ia curbele bine

All times are GMT +2. The time now is 18:21.

- Copyright 2026 4Tuning