Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Suspensie Cielo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/32768-suspensie-cielo.html)

solo24 07-02-07 17:44

Suspensie Cielo

cn ma poate ajuta si pe mn cu niste arcuri/amortizoare pt cielo?
de preferat daca stiti vreo firma prin buc,si un pretz nu foarte mare

DACIA-Wrc 07-02-07 23:20

Re: suspensie cielo

intrebare: telescoape si arcuri de pe ce masina potrivesc pe cielo?
am auzit variante gramada: kadett d merg telescoapele
vectra si calibra spate, astra f toate 4 arcurile...
ma intereseaza concret de la cineva care are asa ceva pe masina
ideea ii sa mi se si coboare masina si sa stea pe drum
am cauciucuri de 185/65/13...si parca fuge spatele... oricum in viitor o sa fie alte jenti...dar acuma vreau suspensia ca oricum mi-am rupt un arc zile trecute... motiv bun de a schimba suspenzisa.
astept raspuns urgent va rog !!!

DACIA-Wrc 08-02-07 19:53

gata am rezolvat problema mi-am luat apex dtm reglabile pa inaltime si tarie 690 euro toate 4 telescoapele si arcurile mi le-am luat de la kw ...vreo 200 si ceva de euro , in total am platit 30 mil arcuri telescoape si montaj +un disc stock de ambreaj de cielo :)

BAD_MF 08-02-07 20:47

Arcuri FK sport 35-40 mm la 590 ron setul (4) tva inclus pentru cielo/nexia. Detalii PM sau 0742.023.811

DACIA-Wrc 08-02-07 21:14

oricum azi am avut un noroc cumplit...asa ceva mai rar se intampla sa mergi sa dai comanda si sa si existe pe stoc :P toate...si sa suni mecanicu si sa nu faca nimic si sa aiba chef de lucru :d si la juma de pret pentru ca nu ii trebuia bani
maine urmeaza poze :P

PH-04-WPD 09-02-07 18:59

lol .. bravo man... afacere excelenta... ;)

DACIA-Wrc 09-02-07 20:18

te cred
azi am avut prima experienta neplacuta....daca aveam viteza umpic mai mare cred ca-mi rupeam toti dinti din gura....cred ca o voi mai inmuia suspensia innainte sa-mi ajunga pe presu de sub pedale pietrele de la rinichi :P
la cea mai mica pietricica zici ca-i cutremur :P
am mai dezumflat umpic rotile :P ca la 2,3 atm pe fata si 2 pe spate...parca era mult prea tare
acuma am 1,9 pe fata si 1,6 pe fata :P si cred ca pun 1,8 pe fata 1,5 pe spate :P

Lao 10-02-07 00:57

Cam naşpa. Oricum, cu sau fără suspensie tare, bară între telescoape neapărat!!

DACIA-Wrc 10-02-07 09:44

am mers cu tata sa o masuram sa-mi dea comanda la un angajat din firma sa mi-o faca...dar nu stiu cum sa fac cu pompa de frana :( am incercat sa bag aparatu de fotografiat si sa-mi faca poza la motor cu capota inchisa...sa vad locul dar...nu prea se vede :( si n-am vazut la nimeni bara...macar un model sa vad, ca vreau sa mi-o construiesc din inox :D
pana acuma mi-am prins urechile....cum sa fac sa-mi inmoi umpic suspensia...deja ma doare spatele :D de cat ii de tare.
mi ciuda ca n-am facut poze cand erau in cutii, dar atuncea eram prea incantat ca sa le fac poze :P acuma doar cand va fi pe elevator voi face pentru ca nu-mi pot baga mana sa le fac :D dar au sa fie si poze :D

in legatura cu bara aia...daca are careva o idee de model sa-mi zica :D
ca atunci cand imi fac bara aia vreau sa-mi fac tot din inox si tobe, din galerie pana in spate cu o finala mica....
si teava pentru filtrul de aer :P

Lao 10-02-07 09:49

Eu ziceam de poze cu maşina mă, să vedem şi noi cât e de joasă acum. Nu să vedem măruntaiele de dedesubt.

DACIA-Wrc 10-02-07 11:37

a poi ii la fel de sus...ca n-am coborat-o deloc...
daca ii s-o cobor ma maxim maxim la mijloc sub prag iti intra cu grau pachetul de tigari :
care are 10cm inaltime :P...si partea din spate ajunge cam pe la nivelul jentii :P deci se pooate cobora :P
oricum fata de serie a coborat 1 deget din cate mi-am dat eu seama...oricum era prea happy in ziua aia ca sa-mi stea gandu sa masor innainte si dupa :(

geti 11-02-07 10:35

Si daca nu a coborat o atunci pe ce ai mai dat 30 mil.Trebuia sa iti iei niste sachs advantage pe gaz ca tot avea LAO.Asa din cate imi imaginez e ca a lui Radu ERD,asta daca nu e mai inalta

DACIA-Wrc 11-02-07 11:53

poi o coborat dar nu vreau s-o cobor mai mult
ca apoi nu mai pot urca in garaj :P si cand ma duc la firma este un sant...si abea pot trece pe el.
aseara m-am jucat cu taria telescoapelor...l-am pus la minim ii ok, l-am pus la maxim si am zis ca parca in loc de suspensie am sutate 2 tevi :D
:D

aganon_2002 12-02-07 01:00

bine dacia wrc :D. te-ai mai innoit. Vezi sa nu patesti ceva experimentand. Numai bine tuturor. Faza cu spatele... si mie imi cam fuge...ma gandeam sa schimb cauciucurile dar nu stiu daca e neaparat aia....

DACIA-Wrc 12-02-07 11:06

asa-m incercat si eu la inceput
aveam 175/70/13 si mi-am pus 195/65/13 spate si 185/65/13 fata...dapoi n-am simtit mare diferenta...
acuma am 185/70/13 fara si 175/65/13 spate...si cu suspensia asta...parca sta masina umpic mai bine, urmeaza sa vad cu gumele de vara ca is pe iarna de prin noiembrie de cand am fost la munte.
am descoperit cum pot ridica si cobora masina :P cum s-o fac tari si moale...
inca nu m-am hotarat cum s-o las :P tre sa fac niste poze, ieri aveam aparatu la mine dar am fost la raliul; indragostitilor si mi s-o terminat bateriile :( azi ploo, dar cum s-o oprit ploaia fac niste poze

geti 12-02-07 14:23

Asteptam poze cu nerabdare, cu masina coborata

B-64-KTL 17-02-08 09:42

Vad ca nu s-a mai vorbit de foarte mult timp pe aici. Vreau si eu suspensie mai tare pe cielo dar nu stiu ce si de unde sa cumpar. Asa ca va cer sfatul. Arcuri as fi gasit eu la 120 de euro dar nu stiu ce sa fac cu amortizoarele: sa le intaresc (cele pe care le am acum au doar un an) sau sa le chimb cu altele? Daca le schimb cu ce sa le schimb? Ce firma?

serban_pc 17-02-08 10:19

arcurile le gasesti nu-i problema cu ele , depinde cat vrei sa o cobori sau nu.
problema o vei avea cu amortizoarele daca le lasi stok si o vei cobora mai mult de 30-40mm pt ca o sa-ti loveasca in capul amortizorului si deci nu vei mai avea cursa de lansare deloc si atunci trebuie cumparate amortizoare sport(care sunt f scumpe peste 300euro) sau sa ti le faci undeva custom(am eu om) si ti le va intarii si vor taia si din tije daca este nevoie pt ca altfel vei topaii ca o caprioara.

B-64-KTL 17-02-08 11:22

O sa iau legatura cu omu' care mi-a zis ca are arcuri si sa vad cat o s-o coboare. Cam cat m-ar costa operatiunea cu amortizoarele?

B-64-KTL 17-02-08 11:32

Din pacate trebuie sa postez consecutiv...am luat legatura cu baiatul respectiv si mi-a spus ca nu stie sigur cu cat o coboara dar sunt FK_AUTOMOTIVE si sunt noi....ele aducandu-le la comanda de afara.

serban_pc 17-02-08 12:54

Vezi ca se gasesc la augsburg arcuri sport pt NEXIA marca FK care coboara cu 35-40 si costa 460 Ron(mi-am luat eu acum 1 an), iar amortizoarele te costa prima data vreo 350 ron apoi la incarcare mai putin(1 data pe an).

Geo_ZGA 17-02-08 12:59

Serbane, dar a ta mi se pare coborata mai mult de 40mm.... eu o tin minte lasata jos de tot :)
Se gasesc si mai ieftine... Weitec parca le zicea... tot nemtesti. Si cu intaritul amortizoarelor, trebuie incarcate in fiecare an??? In cazul asta mai bine faci un efort si cumperi de la inceput amortizoare sport.

serban_pc 17-02-08 13:52

@geo, ai dreptate a mea este foarte lasata 70/50(dar va fi si mai joasa pe viitor) dar majoritatea nu vor sa o coboare mai mult de 40 deci d-asta i-am dat exemplul asta.
depinde si cat mergi cu masina, dar ale mele facute dupa 1 an nu mai amortizau aproape deloc, nu stiu la alea sport cumparate daca conteaza si arcul pe care il ai ca sa aiba si cursa

B-64-KTL 17-02-08 14:21

Mersi Serbane....pune si tu o poza doua cu masina ta ca sa-mi fac si eu o idee. O sa dau o fuga pe la inceputul lunii si pana la Augsburg ca sa ma decid de unde le cumpar pana la urma.

serban_pc 17-02-08 17:18

2 Attachment(s)
Uite si poze.

B-64-KTL 17-02-08 18:28

WOW...chiar ca este lasata....eu o sa raman la 40/30.....Merci mult serban si daca e la inceputul lunii te contactez sa vedem cum facem cu amortizoarele.

Geo_ZGA 17-02-08 20:25

Serbane, s-ar putea tocmai din cauza gardei f joase sa ai probleme cu amortizoarele... e posibil sa aiba tija prea lunga, fata de cat de joase sunt arcurile, si sa nu-ti amortizeze calumea.
Eu as ramane pe 40/30 sau 40/40. Si la amortizoare, daca vrei sa le intaresti, poti sa le faci cat vrei de tari... 30%, 50%, 70%...

serban_pc 17-02-08 20:38

am taiat din tije la amortizoare cand le-am facut vreo 2 cm, iar la inceput amortizau OK dar in timp nu prea

webcathos 18-02-08 09:31

Pai bine si daca se coboara doar la 40/30 amortizoarele mai trebuie intarite?
KTL incearca sa cumperi arcuri de la Weitec sunt mai bune ca cele de la FK!!!

Geo_ZGA 18-02-08 10:13

Weitec parca sunt produse "low-cost" de la KW... sau nu mai stiu eu bine? :)
Stiu ca presupun o investitie mai mare, dar eu sunt de parere ca mai bine cumperi si amortizoare sport, impreuna cu arcurile... macar sunt "de firma" :D

B-64-KTL 18-02-08 10:25

Geo asa ar fi cel mai bine....arcuri+amortizoare dar doecamdata nu dispun de atatea fonduri...stiu ca amortizoarele sunt cat de cat mai scumpe. Cat costa arcurile de la Weitec (cele de la FK sunt 120 de euro)? O sa iau arcurile si o sa raman deocamdata la intarirea amortizoarelor...sa vedem cum stam cu finantele. Da-ti-mi niste firme de amortizoare si preturi la care s-ar potrivi pe cielo.

Geo_ZGA 18-02-08 10:36

Nu stiu detalii si nici preturi... cauta si tu, vezi pe la baietii care aduc, si pe forum si pe pagina principala 4tuning. Sunt acum destule firme, important e sa gasesti pretul cel mai bun.
Arcuri pt Nexia (adica Cielo) mai gasesti.... dar amortizoare nu am vazut. Deci cauti pt Kadett E sau Astra F. Se potrivesc si arcurile si amortizoarele.
Nu stiu cat costa Weitec, dar KW este o firma f buna... si Weitec sunt produse de ei, dar sunt pt incepatori (ca sa zic asa)... low-cost. Au si amortizoare.
Auzisem lucruri bune si despre amortizoarele Sachs Advantage... cine si-a montat asa ceva, ce poate sa ne spuna?

B-64-KTL 18-02-08 10:55

Parca Lao isi montase Sachs dar nu pot sa dau de el.I-am dat si pm-uri si tot degeaba...se pare ca are treaba si nu prea mai intra pe forum....o sa ma interesez si la weitec.

DACIA-Wrc 18-02-08 10:56

pe fata monroe reflex havy duty pe spate apex DTM si cand dau peste o denivelare sint cum imi sare piatra din rinichi.
merge telescoapele de vectra A pe spete. mai repede gasesti sport de vectra decat de cielo

kamikaze69 18-02-08 11:51

cam asa ceva am afcut eu dacia am luat arcuri de vectra mai tari si am cumparat de la cineva de pe celalta forum daewoo club o suspensie intarita aid e capu meu la orice denivelare mis e misca rinichi :)) e f tare

B-64-KTL 18-02-08 11:52

Bun...pe spate dar ce fac pe fata ca doar nu mi-oi pune doar pe spate si pe fata sa raman cu cele stock? O sa incerc sa-mi pun aceeasi firma....sunt in cautare.

Geo_ZGA 18-02-08 13:47

Vad ca iar apar posturi care pot duce lumea in eroare...
1. arcurile dau garda la sol, nu amortizeaza... deci nu dau "taria"
2. amortizoarele dau "taria", dar si garda la sol... asta in combinatie cu arcurile.

Deci nu poti spune ca cu arcuri sport e masina rigida...

KTL, cauta pt Kadett E, sigur gasesti... mai ales ca marea majoritate a produselor sunt nemtesti.

B-64-KTL 18-02-08 18:40

Revin cu nouatati...dupa sapaturi prin forum am gasit suspensie la 209 euro de la FK....coboara 35-40 mm...ce spuneti?

LE:Am uitat sa va spun ca este noua.

Geo_ZGA 18-02-08 20:52

Am vazut... de la horguem. Cum a zis si omu', e ceva de genul "cat dai atata face". FK au produse bune, dar cu suspensiile nu stiu ce sa zic... depinde cati ban esti dispus sa dai. FK la 209 euro sunt ok, KW sau Bilstein si mai ok ;)... dar si mai scumpe.

serban_pc 18-02-08 21:09

Eu zic ca este OK pretul, ce suspensie sport iti mai poti lua la banii aastia ?
Am avut arcuri FK inainte si erau f OK chiar putin mai tari decat H&R dupa parerea mea.

All times are GMT +2. The time now is 09:03.

- Copyright 2026 4Tuning