Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - built not bought (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/325873-e36-built-not-bought.html)

ynq_xp 02-07-12 20:57

E36 - built not bought

Azi am decis sa o fac cunoscuta lumii pe "pisi" a mea,desi e inca departe de finalizare.Voi incepe cu pozele de cand am luat-o si voi enumera pe rand transformartile:)In momentul achizitiei era un 318is 140 de ponei in stare foarte buna,avand ca defect un parbriz spart si putina rugina in partea din spate.La interior nu avea aer conditionat,volan si schimbator de m,avand doar interior de piele si cotiera.

ynq_xp 02-07-12 22:06

Re: bmw e36 built not bought

7 Attachment(s)
poze cu pisi

ynq_xp 02-07-12 22:11

Masina este cumparata de la mihaita pvm din craiova si toate modificarile care au urmat au avut loc in "garajul fermecat",fiind opera lui.Ca modificari majore a urmat un swap punand in locul 1.8is-ului un m54b30 de 231 de cai si 300nm,combinat cu o cutie zf in 5 trepte si un diferential open 3.15(ce va fi schimbat imediat ce voi gasi lsd).Dupa ce am rezolvat cu motorul am pus si clima digitala,sa ma ajute in zilele toride :) si frane fata-spate de 330i,cu placute ebc greenstuff,ca sa se opreasca cu feel.Poze voi posta maine,cu pisi in varianta imbunatata si voi mai enumera si alte modificari ce au avut loc.

Nosfer 02-07-12 22:16

hopaaa, stiu masina din sibiu foarte bine :) stai pe aici, sau doar in vizita destul de des? ma gandeam eu ca are ceva motor puternic sub capota dupa cum suna, dar nu ma asteptam chiar la asta. Poate ne si vedem la o cafea o data, o spalatorie, ceva.

ynq_xp 02-07-12 22:18

Salut!Da stau in Sibiu de 8 luni.Cu mare placere,cand vrei tu ne vedem.

ynq_xp 02-07-12 22:34

9 Attachment(s)
Poze cu nasterea evacuarii,facuta in Craiova la un baiat Andu din teava+tips ca sa se auda doar sunetul motorului.Oricum nu e foarte galagios fiind dublu vanos cu toate catalizatoarele si sondele :)

DEVIL's Style 03-07-12 01:01

+1 and subscribed. Imi place ca ai inceput cu mecanica ! esti de al meu , bravo si mult spor in continuare !

SAX1987 03-07-12 01:13

Quote:

Originally Posted by ynq_xp (Post 5087919)
Masina este cumparata de la mihaita pvm din craiova si toate modificarile care au urmat au avut loc in "garajul fermecat",fiind opera lui..

Gata , subscribed si eu la topic ! N-am mai vazut e36 cu 3.0 i :shock:

Si a mea a fost in garajul ala . deci stiu calitatea lucrarii !!!

ynq_xp 03-07-12 09:50

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 5088113)
+1 and subscribed. Imi place ca ai inceput cu mecanica ! esti de al meu , bravo si mult spor in continuare !

Pai normal ca am inceput cu mecanica.La mine trebuie in primul rand sa traga si dupa sa arate frumos:))

ynq_xp 03-07-12 09:51

Multam de aprecieri:D

ynq_xp 03-07-12 12:38

21 Attachment(s)
poze cu pisi in varianta imbunatatita:)

ynq_xp 03-07-12 12:42

Chestii noi,vizibile in poze,ar fi jantele alpina si gumele fullrun pe spate si goodyear eagle f1 pe fata.Urmeaza un soft marca wpp si cel mai probabil o admisie bmc sau de m3 e46,cea din urma in functie de buget.Daca acum are 231 de caluti ma gandesc sa o duc pe la un 270.Pana una alta poate ma ajuta si pe mine cineva cu un blocant 3.15 sau 3.25 pt ca nu am gasit nicaieri.

florineluspr 03-07-12 15:33

Ma poti ajuta si pe mine cu 2-3 chestii la partea electrica?Am pus si eu acelasi motor pe cotoarba mea si mai am de legat firul ala de iti arata bateria la bord, si nu stiu care iese din ECU si tre unit cu firul de iese de pe masina.(albastru) si inca o chestie, Tie iti arata consumul instant?Mie asta nu imi arata, consumul instant si firul de la baterie nu stiu unde sa il leg la ECU.Poti arunca o privire la mufele ECU-ului sa vezi unde este legat firul albastru?Cu ce culoare?
Ar fi nemaipomenit daca as rezolva si eu chestia asta!

silvverflake 03-07-12 15:35

Frumoasa foc masina. Sa aveti grija unu de celalalt!

MiTzA- 03-07-12 15:37

Quote:

Originally Posted by ynq_xp (Post 5088341)
Pai normal ca am inceput cu mecanica.La mine trebuie in primul rand sa traga si dupa sa arate frumos:))

LIKE MAXIM !

@ speram sa continui tot asa in forta cum ai inceput !

ynq_xp 03-07-12 16:03

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5088748)
Ma poti ajuta si pe mine cu 2-3 chestii la partea electrica?Am pus si eu acelasi motor pe cotoarba mea si mai am de legat firul ala de iti arata bateria la bord, si nu stiu care iese din ECU si tre unit cu firul de iese de pe masina.(albastru) si inca o chestie, Tie iti arata consumul instant?Mie asta nu imi arata, consumul instant si firul de la baterie nu stiu unde sa il leg la ECU.Poti arunca o privire la mufele ECU-ului sa vezi unde este legat firul albastru?Cu ce culoare?
Ar fi nemaipomenit daca as rezolva si eu chestia asta!

Cu mare placere te-as ajuta,dar nu stiu.Motorul si clima au partea electrica facuta de Mihaita pvm.Daca vrei iti pot da nr de tel sa vb cu el cand treci prin Craiova,si nici mie nu imi mai arata instantul.Numai bine!

ynq_xp 03-07-12 16:05

Multumesc pt aprecieri!Cu siguranta voi continua in forta:))

kingkahn 03-07-12 16:33

:peace: bafta cu masina in continuare, am si eu cateva intrebari in leg cu motoru. cat iti mananca in oras mers normal (te intreb pe tine ca tu ai asa cva pe pisica. si pt ca si eu vreau sa pun exact acest model de motor si sa stiu la ce sa ma astept) ce trebuie facut la clima sa mearga si obc ul daca pun de 6cyl o sa imi mearga? msi

ynq_xp 03-07-12 16:44

Clima se face repede,nu e mult de munca,dar nu stiu exact care e procedura.Eu am inteles ca se schimba niste tevi si cam atat.OBC am vrut sa pun si eu,dar am inteles ca nu imi va merge consumul,range-ul si mi-a trecut repede.Consum in oras mers combinat(normal si cate un sprint cu schimbat in 6500) cu clima intre 15 si 18 la suta.Pe exterior consuma intre 7.5 si 10 in functie de cat porti la picior:)La consumul in oras conteaza foarte mult daca opresti motorul de multe ori.

ynq_xp 03-07-12 16:51

Apropo pt clima iti va trebui compresor de 6 cilindrii si obc tot de 6 in cazul in care vrei sa iti pui.Frumoasa masinuta,m-am uitat acum.Cu ce ai vopsit acele de bord rosii?

kingkahn 03-07-12 16:57

:-? am inteles msi ca m-ai lamurit cu consumul:)) pt ca altii vbea de consum de 12l mers frumos ( bine inteles nu au asa cva pe masina dar vb si ei sa se afle in treaba) acele nu-s vopsite:P sun ceasuri de m3 originale:P

ynq_xp 03-07-12 17:00

Sunt frumoase foc!Cum ai resusit sa le faci sa mearga pe 4 cilindrii?

florineluspr 03-07-12 19:58

Quote:

Originally Posted by ynq_xp (Post 5088777)
Cu mare placere te-as ajuta,dar nu stiu.Motorul si clima au partea electrica facuta de Mihaita pvm.Daca vrei iti pot da nr de tel sa vb cu el cand treci prin Craiova,si nici mie nu imi mai arata instantul.Numai bine!

Ms oricum.Daca ai putea sa imi dai un nr de tel ar fi super ok.Mai am firul la baterie de legat.Ea incarca dar nu imi stinge becul ca nu e legat firul...de consum am inteles ca nu se poate face asa usor sau cel putin nu am gasit pe nimeni sa stie ceva concret.Cati km are motorul tau?
Treaa cu OBC-u e adevarat ce spui!Nu mai imi pun nici eu cu 18 butoane ca nu are rost.Am OBC mic.

Marian_nebunu 03-07-12 21:12

Masina asta isi merita TITLUL !!!

(built not bought) True Not Fake !

Mario_Dub 04-07-12 15:21

foarte interesant proiectul, spune-mi te rog daca la franele de 330i ai rezolvat pe spate cu frana de mana sau nu o folosesti in momentul de fata. as vrea sa fac si eu trecerea la frane de 330i dar nu prea as vrea sa renunt la frana de mana. bafta in continuare cu masina :)

ynq_xp 04-07-12 22:34

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5089024)
Ms oricum.Daca ai putea sa imi dai un nr de tel ar fi super ok.Mai am firul la baterie de legat.Ea incarca dar nu imi stinge becul ca nu e legat firul...de consum am inteles ca nu se poate face asa usor sau cel putin nu am gasit pe nimeni sa stie ceva concret.Cati km are motorul tau?
Treaa cu OBC-u e adevarat ce spui!Nu mai imi pun nici eu cu 18 butoane ca nu are rost.Am OBC mic.

Motorul are 170.000km.E in stare perfecta,adica are toti caii :)

ynq_xp 04-07-12 22:35

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5089130)
Masina asta isi merita TITLUL !!!

(built not bought) True Not Fake !

Multumesc pt apreciere!

ynq_xp 04-07-12 22:36

Quote:

Originally Posted by Mario_Dub (Post 5090060)
foarte interesant proiectul, spune-mi te rog daca la franele de 330i ai rezolvat pe spate cu frana de mana sau nu o folosesti in momentul de fata. as vrea sa fac si eu trecerea la frane de 330i dar nu prea as vrea sa renunt la frana de mana. bafta in continuare cu masina :)

Frana de mana nu merge decat daca pui brate de m pe spate.La mine nu merge momentan,dar urmeaza una hidraulica :).Multumesc pt urare,si bafta si tie!

da_joint 05-07-12 07:13

Nu e cam gatuita evacuarea? chit ca ai renuntat la finala. Observ ca e diametru mai mare ce ai pus ,insa nu cred ca e suficient de mare sa acopere diametrul celor 2 originale

ynq_xp 05-07-12 09:40

E ok.Nu am vrut sa scol vecinii cand vin seara acasa:)

rover_cabrio 05-07-12 18:28

felicitari pentru masina suuper ok din orice punct de vedere ...o intrebare ...de unde se poate procura acel suport de pahare de sub cotiera ?

SynTheLaZ 05-07-12 18:48

Am vazut astazi masina pe Moldoveanu, acolo stai ?

Tot respectul pentru munca depusa.

ynq_xp 05-07-12 20:27

Da pe Moldoveanu stau.Suportul l-am luat de pe masina cuiva din Sibiu:),pt ca am cautat mult si nu am gasit

ynq_xp 07-07-12 11:05

CUMPAR URGENT LSD 3.15 SAU 3.25!!!!ASTEPT OFERTE!!

ynq_xp 11-07-12 17:03

urmeaza un ambreiaj nou.am facut burnout pana am terminat ambreiajul:)am tinut ambreiajul putin cuplat si a iesit fum din el.in momentul asta patineaza grav.si ca sa fie treaba treaba mi-a sarit si o pietricica in parbriz si acum e fisurat.zile minunate

andrei.andrei 13-07-12 12:12

...ti-ai dori tu sa ai trei mii :rolleyes2

ynq_xp 13-07-12 12:18

cu siguranta:lol::lol::lol::lol:

ynq_xp 19-07-12 12:56

Probleme rezolvate,e iar pe strasse:)

ynq_xp 22-07-12 23:17

1 Attachment(s)
Filmulet 0-130km/h.Plecare slaba pt ca viata fara blocant e trista:sad:

ynq_xp 05-09-12 08:32

Am pus un soft marca WPP pe masina si am urcat turele pana in 6800rpm.Nu credeam ca se va simti atat de bine o resoftare:).Noi modificari ar fi interiorul recaro complet electric,plafonul de ///M,oglinda cu senzor si jantele BBS RC401 care sunt la reconditionat.O sa pun si poze cu ele in zilele urmatoare.

All times are GMT +2. The time now is 13:26.

- Copyright 2026 4Tuning