Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   CAR STYLING (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling.html)
-   -   Tuning personalizat, sau restilizare dupa bunul plac (https://forum.4tuning.ro/83-car-styling/325836-tuning-personalizat-restilizare-bunul-plac.html)

gsdesigncenter 02-07-12 17:38

Tuning personalizat, sau restilizare dupa bunul plac

Salut. Ce parere aveti despre conceptul de tuning auto personalizat, ma refer aici la modificarile exterioare si interioare ale masinii. Spre exemplu: Cineva iti deseneaza un kit exterior, sau modificarile de design ale interiorului, tinand cont de parerea ta si incercand sa realizeze "visul" tau. Apoi iti va fabrica acesti kit si il va monta pe masina.

gsdesigncenter 08-07-12 14:57

Re: Tuning personalizat, sau restilizare dupa bunul plac

3 Attachment(s)
Aici 3 incercari de personalizare auto. Astept parerea voastra.

gsdesigncenter 13-07-12 08:24

Nu are nimeni nimic de zis? :sad:

red_fury 14-07-12 15:08

Imi place Loganul!:)

gsdesigncenter 14-07-12 17:46

Multumesc. Daca ai masina...trimite-mi niste poze, imi zici cam cum ai vrea sa arate daca ai vrea sa-i faci tuning...si sa desenam unul impreuna

DJ37KLA 22-07-12 20:08

mai este de actualitate postul????

gsdesigncenter 23-07-12 07:08

Salut. Da mai este de actualitate. Esti interesat de asa ceva?

gsdesigncenter 25-07-12 09:37

intentionez sa particip la concursul 4Tuning, si in curand voi posta imagini cu interpretarea mea pentru Murcielago. :D Ne auzim in curand cu nautati

DJ37KLA 02-08-12 23:15

da as dori un tuning personalizat pentru un seat leon 1m, ceva simplu si de efect.

gsdesigncenter 03-08-12 19:24

Daca vrei putem face o incercare. posteaza te rog cateva poze, de preferat rezolutie mare...voi realiza cate schite, pe care o sa le postez...

DJ37KLA 03-08-12 23:11

4 Attachment(s)
uite pozele, si nu uita simplu si de efect!

gsdesigncenter 06-08-12 18:54

2 Attachment(s)
Salut. O prima incercare rapida. Sa imi zici daca aceste schite se potrivesc cu ceea ce vrei tu. Astept remarcile tale.

silviun95 07-08-12 19:50

Scuza-ma ca iti spun, dar ai adus-o in pragul de kitsch, realizeaza un tuning mult mai simplu, nu cum ai facut pana acum (aici ma refer si la cele de mai sus), vei avea mai mult succes. Bafta!

gsdesigncenter 08-08-12 12:19

2 Attachment(s)
Salut.

Multumesc silviun95 pentru obiectii. Scopul acestui subiect, deschis de mine, este de a primi cat mai multe pareri si discuta cu cat mai multe persoane, despre tuning, si in special despre ceea ce fac eu. Atasez inca 2 skite rapide si astept comentariile voastre.

Multumesc

DJ37KLA 08-08-12 17:39

din ultimul post, prima imagine ar iesi bine, bv si ms.

gsdesigncenter 08-08-12 18:17

Ma bucur ca iti place. in curand si partea din spate. Daca mai doreste cineva va rog postati poze...si o sa incerc sa fac cateva schite pentru fiecare.

gsdesigncenter 19-08-12 15:32

Chiar nu mai doreste nimeni sa posteze poze....:sad: am fost in concediu, zilele astea partea din spate pentru Seat:D

gsdesigncenter 25-08-12 10:24

2 Attachment(s)
Partea din spate a seat-ului. Astept comentarii :-)

cristi87 25-08-12 17:37

4 Attachment(s)
au iessit foarte frumoase schitele tale! imi plac mult! Felicitari!!
Te rog frumos,poti face cateva schite si pt opelul meu?? sper sa fie bune pozele.schitele vreau apoi sa le transform in autocolant,sa vad km fac.vreau sa fie cat mai aproape de adevar....multumesc!

gsdesigncenter 31-08-12 20:47

1 Attachment(s)
Salut. postez partea din fata pentru Astra...s-a terminat concediul si e mai greu cu timpul liber. astept comentariile voastre.

gsdesigncenter 31-08-12 22:32

1 Attachment(s)
O alta schita...:D

gsdesigncenter 14-09-12 14:48

Salut, Nu mai este nimeni interesat de eventuale modificari? Sincer ma asteptam la o participare mai interactiva pe acest subiect. Discutii in legatura cu acest concept de tuning, critici sau caracterizari ale conceptelor propuse de mine.

Vreau sa stiu parerea voastra in legatura cu acest topic. Ce parere aveti despre tuningul personalizat in varianta prezentata de mine? Ati fi dispusi sa incercati asa ceva? Nu luam in discutie pretul sau disponibilitatile financiare actuale.

Va invit doar la o discutie pe acest subiect. Astept cu nerabdare parerile voastre.

Multumesc.

silviun95 16-09-12 13:43

Chiar daca eu prefer mai mult masinile stock, imi place mult ceea ce ai facut pe Opel, Bravo!

gabriel_cars 17-09-12 13:02

O piata pentru acest tip de tuning-personalizat exista, insa la noi in tara dpdv al banilor investiti nu gasesti multi clienti care sa fie dispusi sa plateasca un proiect cap - coada facut la un nivel profesionist, sa plateasca si executia sa, etapa extrem de importanta. Daca echipa care executa proiectul si lucreaza in colaborare cu designerul, nu se ridica la un nivel foarte bun ( si asta costa sa platesti asemenea oameni )chiar si un design foarte bun poate sa fie ruinat dupa executie cand il vezi transpus pe masina la final. Revenind acum la un proiect " participationist" designer - client , llucrurile pot lua o intorsatura negativa atat pentru proiect cat si pentru masina, poti intalni clienti care spun " stiu eu cum vreau sa fie doar ca nu stiu sa desenez " daca are cat de cat o cultura auto poate ca mai este o cale de dialog, dar daca nu are acesta cultura auto rezultatul este in general un dezastru.

gsdesigncenter 17-09-12 14:45

Sunt de acord cu tine gabriel_cars, in ceea ce priveste posibilitatea ca un client "sa stie el cum trebuie sa arate masina"-dar acest lucru poate fi combatut prin cel putin 2 metode.
1) Designerul / producatorul, daca nu vrea sa fie partas la asa ceva si are un pic de respect pentru lucrul bine facut si de calitate ...poate refuza lucrarea.
2) La inceputul lucrarii, designerul prezinta cateva schite, si implicit clientul poate alege una...sau propune modificari.

Cat despre pret...nu cred ca poate fi foarte ridicat. Eu am realizat un astfel de Kit pentru un Audi A4....cel de la inceputul forumului, nu e exact aceeasi bara, nu am realizat-o identica din lipsa de timp....si nici pragurile asa pronuntate...si a costat in jur de 1000 de euro in conditiile in care lucrarea a fost realizata in Franta...si fibra de sticla si toate produsele necesare au fost achizitionate de la MR Bricolage... Dupa calculele mele un kit complet in Romania ar fi in jur de 4 000 de lei cu tot cu manopera.

gabriel_cars 17-09-12 14:58

Corect, varianta 1 este 100% de ales indiferent daca esti sau nu designer profesionist. Referitor acum la kit-ul pentru Audi pretul pare bun, inteleg ca ai facut acolo bara fata / spate si pragurile . In cat timp au realizat piesele ?

gsdesigncenter 18-09-12 11:19

A durat cam o saptamana. Si le-am facut impreuna cu fratele meu si proprietarul masinii. Dar a fost mult de munca deoarece nu am recurs la a face matrita, ci direct pe forma sculptata...asa fibra a trebuit slefuita mai mult...si asta a luat cel mai mult timp.:sad:

Daca sunteti interesati, puteti propune diverse modele si eu o sa realizez schitele.
Totodata o sa realizez si eu cateva schite pe cateva modele alese aleatoriu...si astept parerile voastre.:-)

gabriel_cars 18-09-12 11:50

Aici vroiam sa aduc discutia, la valoarea remuneratiei pentru ca oricat de artisti am fi si oricat de mult ne place sa lucram, e o activitate care trebuie platita bine ca sa fie facuta bine. Este la fel de adevarat ca nu este o garantie ca daca dai ceva mai mult o sa si primesti un proiect si o realizare buna :-) , daca spui ca dai 5000 de euro o sa gasesti in mod sigur destui sa zica ca sunt mama si tatal designerilor iar la executie nu mai este nimeni ca ei, si dupa acest discurs la final vezi dezastrul,concretizat intr-un design mediocru , executie slaba a proiectului ( muchii strambe , racorduri intre suprafete cu raze extrem de variabile .. etc ) . Ce spui tu este ok in doua variante, la inceput de afacere sa tragi tare in speranta ca iti faci publicitate si ulterior sa lucrezi pe niste preturi rentabile sau cand este vorba de un proiec sa zicem " in familie " pentru ca in cazul in care lucrezi ca designer , dupa asta inca 3 oameni la executie , si asta in cazul in care doi din ei sunt designerul initial ( tu ) si unul face si vopsitoria , toate astea pentru cca 1000 de euro , si intr-o activitate ce presupune cel putin o luna de lucru , devine sa zic cel putin nerentabila dpdv al unei afaceri bazate pe asa ceva. Nu mai trebuie sa mentionez cat de lunga poate sa fie discutia ce are in vedere raportul dintre cat a dat proprietarul pe masina si cat este dispus sa dea pe un proiect si o executie a unui tuning personalizat . Daca a dat sa zicem 6000 de euro pe o masina sh ( BMW , AUDI , etc.. ) este foarte clar ca sunt extrem de putini dispusi sa dea si 2000 pe un asemenea proiect, indiferent de cat de valoros ar fi el ca design si cat de bine ar urma sa fie pus in practica. Sunt putini care iau o masina cu o suma si intru-un interval relativ mic sa fie dispusi sa bage inca 1/2 , 1/3 din valoarea initiala a masinii intr-un asemenea proiect. La masini de la 12.000 euro, 15.000 de euro in sus discutia poate sa fie mai " lejera " pe acesta tema. O discutie mai exacta despre piata autohtona cred ca poti sa o ai cu cei ( nu este obligatoriu sa fie persoane care sa se ocupe de design ) care detin ateliere de profil si sunt in contact des cu persoane care doresc diverse interventii de tuning auto.

gsdesigncenter 18-09-12 14:07

Principalul meu obiectiv....este de a vedea interesul asupra acestui concept.
Ai dreptate in tot ceea ce ai zis, dar nu asta e ceea ce vreau eu de la acest forum.
Poate fi realizat un astfel de tuning, personalizat, la un pret accesibil, si foarte apropiat de ceea ce furnizeaza alti producatori care produc kit-urile in serie.(in cazul lor pretul este mic, datorita matritelor, si injectiei de plastic). Pentru a avea un randament bun...si eu vreau sa utilizez matrite....acum poate veti spune ca unde mai este partea personalizata...raspunsul este matrita modulara....mai pe intelesul tuturor....un fel de LEGO...aceleasi piese..alte forme.
Acum veti zice....este posibil?...Eu zic ca da, este posibil, daca se pot realiza astfel de matrite pentru injectie de plastic sau turnare aluminiu...de ce nu pentru fibra de sticla...care are mai putine constrangeri decat plasticul sau aluminiul (nu are temperatura ridicata, nu axista injectie sub presiune, nu necesita frezarea matritei deoarece matrita va fi tot din fibra).
Am o experienta de peste 6 ani in proiectarea pieselor auto din aluminiu, otel, fonta si plastic, cat si in realizarea matritelor pentru aluminiu si plastic.
Vreau sa intelegeti ca este posibil, si pot realiza un astfel de concept, singurul lucru necesar este timpul....Momentan nu dispun de foarte mult...dar conceptul exista pe foaie, experienta in realizarea diverselor componente este, trebuie numai sa le combin.

gsdesigncenter 18-09-12 14:13

Daca doriti sa ma ajutati pentru realizarea unei idei cat mai concrete asupra interesului am un kestionar online pregatit.

Problema este, si aici am nevoie de acordul administratorului, nu stiu daca pot posta linkul catre acest kestionar pe forum, ca toata lumea sa il acceseze.

Daca este posibil il voi posta pe forum, daca nu voi cauta o alta varianta pentru a nu incalca regulile forumului.

Multumesc

gsdesigncenter 19-09-12 10:29

Pentru cei care doresc sa ma ajute in formarea unei idei asupra gradului de interes pentru acest tip de tuning pot raspunde la chestionarul aflat aici.

http://www.kestionare.ro/k/k.aspx?k=4454

P.S. Daca postarea acestui link este interzisa de regulile forumului rog administratorul sa il stearga.

gsdesigncenter 23-09-12 10:52

5 Attachment(s)
Postez cateva schite pentru Audi 80, Alfa Romeo 145 un BMW E30 total modificat si o skita realizata cand ma plictiseam :D

gsdesigncenter 24-09-12 07:04

Astept comentariile si propunerile voastre. Ma asteptam la o multime de comentarii, propuneri...critici....sincer e destul de dezamagitor ca sunt aproape singurul care postez aici. :sad:

gsdesigncenter 24-09-12 08:42

Revin cu link-ul pentru kestionar...

http://www.kestionare.ro/k/k.aspx?k=4454

Va rog completati cu seriozitate.:-)

Multumesc.

gsdesigncenter 29-09-12 22:28

Am o propunere pentru voi. Eu propun realizarea unui kit pentru un tip de masina...si astept din partea voastra idei despre cum ar trebui sa arate kitul respectiv.

gsdesigncenter 29-09-12 22:29

Totodata revin cu link-ul pentru kestionare...pentru cine nu l-a completat.

gsdesigncenter 30-09-12 08:16

Pentru saptamana aceasta BMW E46.

Astept sugestiile voastre

Nautilus 30-09-12 22:49

Quote:

Originally Posted by gabriel_cars (Post 5178106)
Aici vroiam sa aduc discutia, la valoarea remuneratiei pentru ca oricat de artisti am fi si oricat de mult ne place sa lucram, e o activitate care trebuie platita bine ca sa fie facuta bine. Este la fel de adevarat ca nu este o garantie ca daca dai ceva mai mult o sa si primesti un proiect si o realizare buna :-) , daca spui ca dai 5000 de euro o sa gasesti in mod sigur destui sa zica ca sunt mama si tatal designerilor iar la executie nu mai este nimeni ca ei, si dupa acest discurs la final vezi dezastrul,concretizat intr-un design mediocru , executie slaba a proiectului ( muchii strambe , racorduri intre suprafete cu raze extrem de variabile .. etc ) . Ce spui tu este ok in doua variante, la inceput de afacere sa tragi tare in speranta ca iti faci publicitate si ulterior sa lucrezi pe niste preturi rentabile sau cand este vorba de un proiec sa zicem " in familie " pentru ca in cazul in care lucrezi ca designer , dupa asta inca 3 oameni la executie , si asta in cazul in care doi din ei sunt designerul initial ( tu ) si unul face si vopsitoria , toate astea pentru cca 1000 de euro , si intr-o activitate ce presupune cel putin o luna de lucru , devine sa zic cel putin nerentabila dpdv al unei afaceri bazate pe asa ceva. Nu mai trebuie sa mentionez cat de lunga poate sa fie discutia ce are in vedere raportul dintre cat a dat proprietarul pe masina si cat este dispus sa dea pe un proiect si o executie a unui tuning personalizat . Daca a dat sa zicem 6000 de euro pe o masina sh ( BMW , AUDI , etc.. ) este foarte clar ca sunt extrem de putini dispusi sa dea si 2000 pe un asemenea proiect, indiferent de cat de valoros ar fi el ca design si cat de bine ar urma sa fie pus in practica. Sunt putini care iau o masina cu o suma si intru-un interval relativ mic sa fie dispusi sa bage inca 1/2 , 1/3 din valoarea initiala a masinii intr-un asemenea proiect. La masini de la 12.000 euro, 15.000 de euro in sus discutia poate sa fie mai " lejera " pe acesta tema. O discutie mai exacta despre piata autohtona cred ca poti sa o ai cu cei ( nu este obligatoriu sa fie persoane care sa se ocupe de design ) care detin ateliere de profil si sunt in contact des cu persoane care doresc diverse interventii de tuning auto.

Un pachet de tuning serios (Leonul galben NBC, Leonul galben ZAR, 350Z-ul lui Soty, cei doi Subari ai lui Sebastian şi Andrei Ţentean etc) te duce uşor la o sumă la fel de mare ca şi preţul maşinii sau mai mare. Chiar şi un tuning moderat, să zicem un Stage II (modificarea puterii motorului >25%, suspensii, consumabilele frānelor fără a te atinge de etriere, ambreiaj, rigidizări şasiu, tapiţerie custom) pe o maşină medie cum ar fi un Passat sau E46 te duce uşor la 4000-5000 EUR. Nu simţi povara financiară fiindcă nu dai banii odată, ci īn timp, dar de dus, tot se duc.

O simplă restaurare a unei maşini de epocă, fără reparaţii la motor, cutie, suspensii, doar dezmembrarea completă şi refacerea caroseriei, electricii, consumabilelor, poate să te ducă uşor la 10 000 USD.

Partea proastă la un proiect cu "mama şi tata designerilor pe 5000 EUR" e faptul că sunt la fel de designeri pe cāt sunt eu popă şi nici clientul nu e cu mult mai breaz, iar publicul spectator crede că 4632528578 monitoare LCD, o vopsea perlată şi un kit de riceri pe un 1.9TDI/130 fără modificări mecanice reprezintă o capodoperă a tuningului (care e maşina de care vorbesc, se ştie :) ). Aruncăm sume enorme pe prostii, dar nu ne bazăm bugetul pe un calcul ingineresc şi nici nu prea avem unde şi cu cine să-l facem. Ceea ce e ciudat. Ştiind cāte institute comuniste au făcut foamea pānă prin 2004-2006, cānd au īnceput să le īnchidă, nu ar fi fost un capăt de ţară de angajat serviciile unor ingineri mecanici şi aerodinamicieni, sau ceva timp la un tunel aerodinamic, un dinamometru performant... Nici măcar nu era nevoie ca ei să facă proiectul cap-coadă, ci doar să se uite pe planuri şi să indice dacă OZNul desenat e eficient aerodinamic sau nu.

Uite aşa ne-am ales cu monstruozităţi ca BMWul 850i negru mat cu striaţii de Ferrari Testarossa şi cu cocalarii de aici de pe forum care te făceau albie de porci de la īnălţimea prostiei şi ignoranţei lor.

~Nautilus

B-61-KYS 05-10-12 15:47

Quote:

Originally Posted by gsdesigncenter (Post 5184054)
Postez cateva schite pentru Audi 80, Alfa Romeo 145 un BMW E30 total modificat si o skita realizata cand ma plictiseam :D

O singura intrebare: tu ai circula c-o masina care sa arate ca in modelele desenate de tine ?

Manson 06-10-12 14:52

Quote:

Originally Posted by B-61-KYS (Post 5198829)
O singura intrebare: tu ai circula c-o masina care sa arate ca in modelele desenate de tine ?

ma uit la ele si zici ca sunt masinile la LEEPU ala care era pe discovery (scz daca nu i-am scris numele corect)

All times are GMT +2. The time now is 15:14.

- Copyright 2026 4Tuning