![]() |
Masina pt drumuri ocazionale Ro-It-Ro
Vreau sa imi cumpar o masina pentru drumuri lungi (de 3 ori pe an Romania - Italia ) :-) .Ce masina imi recomandat la 6500 euro ...Vreau sa fie pe motorina cu un cosum cat mai mic...:-P astept pareri .
|
Re: Adrian
logan 1.5 DCI pentru adrian mondialu,alu alu alu
|
In afara de logan :-P
La mana a doua din 2005 in sus :D Pareri??? |
Din 2005 in sus nu gasesti in banii aia masina ok.... Mai pune ceva si ia-ti Passat B6, sau te rezumi la un B5.
|
Ia-ti bmw-ul 1.8 a lui Frantz de pe topicul cu "motorina vs benzina" si de restul de bani bagi benzina :D
|
Dintre un opel astra 1.7 125 cp din 2007 sau un ford focus 1.6 110 cp care ar fi mai convenabi ....
Ma refer si la piese la durabilitate si costuri.. Astept aprerile dumneavostra |
Mercedes C200/C220 CDI.
|
Quote:
|
mersi :-) Ruxandra... si spui ca opalu e o masina reusita)
ce defecte are:?: |
Quote:
:) e masina perfecta. |
Quote:
la euro 5 poti avea probleme cu dpf-ul daca mergi foarte mult in oras si nu o alergi mai deloc. |
Peugeot 206 1.4HDI, scoti 2,9% - 3,0% consum la drum lung, si trage si bine, bafta.
|
Pentru italia-romania consumul e aproape identic daca masinile au aceeasi capacitate, caroserie de aproximativ aceeeasi marime si mergi cu acceasi viteza, mergand legal sau un pic peste nu cred ca poti sa sari de 6, la o masina de marime medie, pana in 2000cc, si nici una nu va consuma sub 5.
Daca vrei 4 iti trebuie una micuta si/sau mergi incet. |
Quote:
Sa nu mai vorbim ca omul vorbea de drum lung si tu recomanzi o masina de oras care este mai mult decat lesinata la drum lung. Si asta pe langa faptul ca in afara de motorul bunicel este un cazan de masina, mai ales cand vorbim de sh. Omul cere o parere si numai prostii ii bagati in cap. Mai bine ia un C200/220 CDI de prin 2003 (exceptioanala la drum lung), un Golf sau un Passat 1.9 TDI, un Avensis sau Corolla 1.6 benzina, un Civic 1.6 benzina, etc. |
masina lui Frantz :lol::lol:
|
Quote:
on : :rolleyes2 Quote:
|
dacia lodgy. 1.5 dci, 110 cp. best money can buy.
|
Quote:
Trage bine ma refeream la faptul ca este destul de puternic pentru motorul mic care-l are fata de alte masini din aceeasi clasa, ca este un cazan de masina ... o fi parerea ta. Nu am 206 ci am mers in diferite masini de'a lungul timpului iar un 206 1.4hdi este chiar este o masina ok. Avensisul este foarte ok iar daca e sa cumperi modelul pana in 2002, 1.6-ele 4A-FE este un motor foarte fiabil, duce multi kilometri fara sa-ti faca probleme si in acelasi timp consumul este foarte ok. Italia-Romania o faceam cu 2 plinuri jumatate (~2000km) la viteze decente, nu cu 90kmh pe autostrada ;) |
mai lasati l ma pe GTR asta ca e Dumnezeul forumului.
A avut si condus aproape toate masinile si alea prototip cred. Se pricepe la orice,mecanica,pilotaj,aerodinamica.Ma mir ca inca nu s a gandit nimeni sa ii dea un premiu. on : bmw 320d |
Quote:
Avensisul specificat de tine s-a facut pana in feb. 2003 si intr-adevar eu tot la el ma referam. 4A-FE este de exceptie. Quote:
Este foarte buna si alegerea ta doar ca gasesti greu un 320d E46 de 150CP in stare foarte buna in 6000 de EUR. |
Multumes pentru sfaturi:D
Si e adevarat vreau o masina de familie una mai mare motor de peste 120 cp ... motorina ...:-) Peugeot au auzit ca ar avea piesele scumpe ... (Am auzit) :-) Alfa Romeo 159 1.9 ..Ce imi puteti spune despre aceasta masina.. E reusita? |
|
Quote:
|
Quote:
In fine, ii poluam topicul omului aici :-) Daca-ti iei Alfa 159, te sfatuiesc s-o iei manuala :-) |
Ori ce as lua manauala sa fie .. ca automata daca se strica costa mult sa o mai faci:)) ... orcum vreau un motor ceva mai mare de 100 si ceva de cp :)
|
Quote:
Nu prea mai fregventez forumul dar ma socheaza ce vad pe aici . Ontopic : C220 cdi consuma foarte putin la drum intins, Skoda Superb 1.9 tdi de 131cp de asemenea ... |
Nu va consuma cat un sedan..am scos cu Fiesta acelasi motor ,5.1%,Bucuresti-Bran si intors,toata autostrada 120-130 km/h,si apropos,206le e mai usor
si are cutia setata mai bine. Daca tii motorul intre 1750 si 3500 rpm depasesti fara probleme in general..nu doar puterea conteaza ci si cum e distribuit cuplul pe plaja de turatie.. Intr-adevar nu se poate compara cu un TDi de 1.9 dar pentru ce e el isi face bine treaba motorul de 1.4. |
Quote:
Ma rog fiecare le stie pe ale lui si tuturor le place sa vorbeasca doar cautand cifre si detalii pe net. Imi pare rau ca am intrat in discutie, ca de obicei, pe 4t nu ai cu cine discuta omeneste. |
haha, de cand a ajuns o masina asa mica cu motor asa mic si diesel, masina pt drum intins?! pai voi credeti ca omul o sa faca drumul singur in masina si cu o servieta?.
daca 1.4 diesel la 75 cai trage bine inseamna ca daca e sa conduceti 2.0 diesel spuneti ca e masina de curse:lol: |
Quote:
Ai dreptate :-) Vreau ceva mai mare ... Scoda superb 1.9 tdi ce puteti spune despre ea... Pareri ....Impresi?? :?::?::?::?::?: |
Quote:
|
Quote:
|
Iti fac si eu o recomandare. Eu am un golf V. 1.9 diesel 105 cai cu care ma plimbaresc prin tara, dar mai am un BMW 320 diesel de 150 cai, cu care ma duc prin Europa. Trage bine, consuma decent, e confortabil. Adevarul e ca al meu in urma cu 2 ani a suferit niste modificari (o resoftare si cateva mici updateuri pe la motor) la un prieten la service in Spania, dupa o problema cu chiuloasa si de atunci trage mult mai bine, dar si in versiunea standard e o masina care trage foarte bine la un consum decent.
|
Quote:
Adica sa nu trebuiasca sa bag bani in el ...??? mai nou de 2001 Euro 3 si sa nu aiba km mai multi de 150 mi.. ce zici zimi unpic de defecte .... pls MS:-) |
Quote:
|
Pretul uzual la BMW 320 din 2000-2004 e 4000-5000 euro, la 6000 euro cred ca poti gasi unul cat de cat ok, daca cauti un pic. Oricum tie iti trebuie o masina puternica pentru drumuri lungi si sunt greu de gasit cu kilometri putini.
|
Quote:
|
Sa nu cumva sa te gandesti sa-ti iei masina de toti banii. Orice masina ti-ai lua gandeste-te la un 500 de EUR de pus la punct dupa. (Inmatriculare, rca, schimburi ulei, filtre, diferite mici probleme, posibil si cauciucuri, etc.). Suma poate sa varieze ce-i drept dar ca o medie gandeste-te la un 500 EUR.
|
Quote:
Mai exista si varianta de 318d 115CP (tot facelift) care nu mai trage asa bine, dar de ras nu se face, iar la consum sta exceptional. Si un 320d facelift in stare foarte buna gasesti destul de greu in 6000. Nu uita de Mercedes C200-C220 CDI, este chiar foarte ok si cam in acelasi pret cu 320d. |
Stiu eu un bmw e46 320d an fabricatie 2004 in 5500 parca.Daca doresti ii fac niste poze maine si le pun aici.Din punctul meu de vedere masina arata impecabil.
Masina este inmatriculata pe Romania. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:05. |
- Copyright 2026 4Tuning