![]() |
Convertesc OBC 18 butoane 6 cilindri la 4 si invers
Am vazut ca multa lume vrea sa schimbe un obc de 6 cilindri cu unul de 4 sau invers. De obicei obc-urile sunt catalogate pentru 4 sau 6 cilindri, dar multi nu stiu ca de fapt pentru ca informatiile afisate sa fie cat mai apropiate de cele reale trebuie setat exact tipul de motor existent pe masina. Eu am posibilitatea de a-l face sa indice corect pe cel pe care il aveti deja prin intermediul unei recodari.
Daca este cineva interesat, pretul este 50 de ron. De asemenea mai pot oferi servicii de diagnoza, resoftari, retrofit si cam tot ce tine de partea electrica la bmw. Detalii la cerere. Date de contact: PM sau YM: cristim1988 |
Re: Convertesc OBC 18 butoane 6 cilindri la 4 si invers
Am si eu un OBC luat de pe 328 si il am pus pe un 1.8 is si arata un consum foarte aiurea. se poate?
|
Sigur. Daca ai drum la Bucuresti, da un semn. Sau poti sa il trimiti prin posta/ curier.
|
garantezi 100% compatibilitatea cu 316, daca am obc18 de pe un 328?
|
Pai o sa indice ca si un obc care a fost montat din fabrica pe 316i.
|
man, inca o data...il resoftezi, sau ii dai tu valoarea care crezi ca e buna pentru 316, din rubrica 20 sau 21, ca nu mai tin minte...?
|
si pe mine ma intereseaza...am un obc de 6 cil pus pe un 316...ideea e ca daca nu al resoftezi, nu ma intereseaza....prin ce zona stai an bucuresti?
|
Aia cu rubrica 20 sau 21 e un fel de reglaj fin cum s-ar zice. Eu il recodez/ resoftez cum vreti voi sa ii ziceti. Am posibilitatea sa setez exact codul motorului plus ca trebuie setata si constanta bordului.
Stau undeva in zona Iancului, |
ok...un nr de tel...[sa putem stabili cand te gasesc]..si cam cat dureaza operatia dr?:-P
|
0734318049 Ne auzim la telefon si stabilim. In mod normal nu dureaza foarte mult. Cel mai probabil cine ti-a montat obc-ul nu a legat si firele de diagnoza asa ca va trebui sa il mutam pe masina mea pana il codam.
|
pt cei care au dubii:....
azi am fost la kristikapa si mi-a convertit obc de la 6 cil la 4 cil....intradevar este vorba de o resoftare [as zice eu] pt ca schimba mai multi parametri din programul obc-ului cu ajutorul laptopului...[dupa operatie chiar a-mi araca consumul real:D].... asa ca recomand cu incredere ,chiar is merita banii |
Multumesc pentru aprecieri.
|
cu placere...am reglat anapoi la 1000 [cat era normal] si acum ami arata un consum de 10-11%...deci cred ca e ok....bafta an continuare...
|
Mersi la fel.
|
Up.....
|
Up.........
|
la e30 e valabila treaba asta? daca apoi pun 6 pistoane trebuie sa resoftez iar?
|
Nu prea am experienta cu e30, dar sigur gasesti pe forum persoane avizate sa te lamureasca. Eventual o sa fac si eu o mica cercetare in privinta asta. ;)
|
Up...........
|
salut urmeaza sa in 2 3 zile sa fiu un fericit posesor de e36 2.0 non vanos...baiatul a zis ca imi da si un obc.cu 18butoate + maneta + etc.....ia zi-mi te bagi sa il montezi si sa il softezi si ce mai trebuie.......si tot odata sa imi zici cat ma costa combinatia asta
ms frumos o seara buna!!!! |
Ai PM.
|
salut!
sunt posesor al unu e36 320 non vanos.Masina nu are deloc OBC adik in locul OBC-ului este acel ceas orar.Daca cumpar un OBC cu 18 butoane mi-l poti monta??O sa imi functioneze?Adresa mea de mail [email protected]. Multumesc! |
Ai PM.
Pentru cine e interesat de montaj OBC 18 butoane, pretul este 150 de lei in cazul in care masina a avut ceas analogic. Daca masina a avut OBC cu 7 sau 11 butoane se face o mica reducere. |
salut, poti recoda si ceasurile de bord la E36?
|
Salut.
Da, pot recoda cam orice modul ce suporta acest lucru. Ce te-ar interesa? |
motorul meu este M44 iar ceasurile am impresia ca sunt de M42 pentru ca indicatorul de la consumul instantaneu imi arata cu vreo 2 litrii mai putin decat ce spune OBC-ul (care sigur indica bine).
Acum ce-i drept nu stiu sigur daca exista codari diferite ale ceasurilor de bord de la M44 la M42 desi logica mea imi spune ca ar trebui sa fie diferite |
Se poate sa fie diferente. O sa verific cand am putin timp liber si revin cu un raspuns concret.
|
Se pare ca depinde de versiunea de soft a bordului. La cele cu o versiune mai veche se pot face anumite setari dar nu foarte concrete, in schimb la versiunile mai noi poti sa codezi concret codul de motor. Acuma ramane de vazut ce versiune are al tau... Am putea sa ne uitam intr-o zi.
|
Am si eu un obc 18 de recodat din 6 cil in 4 cil pt 318i m43.Cat mar costa si cum pot sa iau legatura, astept un raspuns.
|
Ai PM.
|
Sal,azi am rezolvat si eu la Cristi problema cu convertirea,super ok baiatul ,sper sa putem colabora si pe viitor.
Cat despre consum si cat e de ok,am sa v-a tin la curent ,plec la drum intins si am sa il testez. Asa ca prima problema ar fi ca pe obc imi arata ca am 7.2 l in rezervor inainte de plin si dupa ce am bagat la benzinarie 64 litri + 7.2 (obc) =72.2 lit .iar la testul 07 imi arata 62.2 ,ciudat .si sa intre atat benzina in rezervor ?NU POT GARANTA CA NU AM FOST PACALIT LA POMPA (OMV) O chestie ok a fost ca exact cand sa aprins becul in bord (benzina ) aveam 8 litri pe obc (rezerva, cred) |
Quote:
|
Quote:
In legatura cu OBC-functioneaza perfect ,fara probleme. Pastram legatura ,prietene. |
Cand mai ai nevoie de ajutor, rezolvam cu cea mai mare placere.
|
Montezi obc la un e36 318is? Ms!
|
Da. Se rezolva. Discutam detalii pe PM.
|
Baiat de nota 10.Recomand cu incredere.Trebuie sa imi fac timp sa iti trimit si cesurile de m3 de care am vorbit.
|
Cand te hotarasti, ne auzim la telefon si vedem ce se poate face.
|
Excursie prin tara: Mures, Cluj, Baia Mare si inapoi la Bucuresti. Daca e cineva interesat de resoftari, recodari vorbim pe PM.
|
Eu am de vanzare o instalatie completa OBC 18 butoane (display cu butoane in limba engleza, senzori, modul check, maneta, vas spalator parbriz etc.).
As vrea sa dau aceasa instalatie, deoarece am vandut E36 pe care il aveam, si nu am mai apucat sa o montez... Pretul ar fi de 300 lei. Ma puteti contacta la nr. 0730.080.634. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:23. |
- Copyright 2026 4Tuning