Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii VW (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw.html)
-   -   Discutii VW Scirocco mk1/mk2 (https://forum.4tuning.ro/323-discutii-vw/32024-discutii-vw-scirocco-mk1-mk2.html)

Anonymous 23-01-04 10:13

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Singurul Scirocco din Romania pe care l-am gasit, a fost cel de mai jos...
Nu e tuning, da' e rally :twisted:

PS: check this out http://www.vwfixx.com/tuningguide/

salutari ... scirocco-uri sunt destule in romania, si de vanzare de ex.
pe www.*********** acum sunt vreo 5...

eu am un scirocco cu putin tuning , volan piele, masca fata J-Design (germany), genti AL, pe care-l puteti vedea pe www.scirocco.ro, site care se va lansa in curand si va fi dedicat proprietarilor de scirocco din Romania....
have a nice day

Anonymous 23-01-04 10:17

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Singurul Scirocco din Romania pe care l-am gasit, a fost cel de mai jos...
Nu e tuning, da' e rally :twisted:

PS: check this out http://www.vwfixx.com/tuningguide/

e un scirocco 2, proprietar un pilot de raliu din Sibiu, Radu Marginean,
are un motor GTi de vreo 120 cai cu putin tuning... si merge foarte bine din cate l-am vazut eu pe probe.

mai avea un scirocco 2 alb pilotul Cristi Toader dar a renuntat la el, acum merge pe un Audi 80 quattro.... cred ca nu-i placea tractiunea pe fata :)

Anonymous 23-01-04 10:48

a , daca vreti sa vedeti sciroccoul meu, pe http://www.scirocco.ro/pix/2
gasiti ultimele poze, in http://www.scirocco.ro/pix/cluj gasiti poze de la raliul Cluj-2002, si in http://www.scirocco.ro/cj2003/ gasiti poze de la raliul Cluj-2003....

mpa 23-01-04 10:52

E un scirocco misto in dr taberei ii fac maine poze daca e acolo!!!

FOX 23-01-04 13:13

astept sa vad pozele alea? :wink: :wink:

U R S U 25-03-04 14:30

Bineanteles ca se preteaza la tuning + styling!

disco3 02-04-04 09:31

frate eu am avut un scirocco, timp de vreo citeva luni, si intr-adevar cum a zis si URSU sa preteaza la tuning, dar ca performante nu prea m-a dat pe spate. Bineinteles ca era de serie. Iar confortul, care oricum la o masina sport este relativ scazut, la Scirocco nu prea exista.In rest masina era destul de legata, si inauntru si pe articulatii, se tinea binisor. :lol: :lol: :lol:

n0namee 02-04-04 10:18

Quote:

Originally Posted by \"mms\"
frate eu am avut un scirocco, timp de vreo citeva luni, si intr-adevar cum a zis si URSU sa preteaza la tuning, dar ca performante nu prea m-a dat pe spate. Bineinteles ca era de serie. Iar confortul, care oricum la o masina sport este relativ scazut, la Scirocco nu prea exista.In rest masina era destul de legata, si inauntru si pe articulatii, se tinea binisor. :lol: :lol: :lol:

ce model de scirocco ai avut?motor? piese ceva? ma rog ... eu oricum zic ca scirocco e o masina ieftina ... si pentru banii care ii dai pe ea ... are performante foarte bune!

disco3 02-04-04 10:50

am avut scirocco 2,alb trapa din 1987, motor 1.8 8 valve, 115 CP piese oha ca nu am avut ce schimaba la ea, adica ar fi fost nevoie dar nu am schimbat, iar intr-adevar la bani astia ai niste performante satisfacatoare.Am dat-o la schimb pe un BMW 320i din 84 cu motorul vraiste :lol: :lol: :lol:

n0namee 02-04-04 11:14

hmmm ... na ma rog ... pot sa te corectez ... motorul de 18 , 16 V are 139 HP ... si in ce priveste comfortul ... asta nu ma bag. Oricum eu pana acum am avut o Dacie ... si monstruletu' meu e o mie de clase peste. Cam scutura el dar ... caldura are, nu se aburesc geamurile, fuge de rupe, arata beton, vara am trapa, pusca mea functioneaza tot in el. Si cel mai important daca plec undeva ma simt in siguranta ca nu se rupe ceva pe drum. La dacie ... portbagajul plin cu piese. pentru mine e super OK.

scirocco 29-04-04 09:31

n0namee : 1.8 16V KR heheh (de ala am si eu)

neste poze cu scirocco-ul meu : http://www.scirocco.ro/new
n0namee vezi ca www.scirocco.ro e al meu daca ai chef ti-l prezint si pe al tau cand o sa fie gata site-u

Gabi 29-04-04 09:39

Quote:

Originally Posted by \"n0namee\"
... pot sa te corectez: motorul de 18 , 16 V are 139 HP...

n0namee: pot sa te corectez si eu (dupa spusele lu' mms) :) El a zis ca a avut...
Quote:

Originally Posted by \"mms\"
motor 1.8 8 valve, 115 CP

nu 16 V :P

n0namee 30-04-04 08:00

:lol: mda ... scuze ... nu am vazut chestia cu 8V .

n0namee 30-04-04 08:07

Quote:

Originally Posted by \"scirocco\"

n0namee vezi ca www.scirocco.ro e al meu daca ai chef ti-l prezint si pe al tau cand o sa fie gata site-u

pot sa iti dau un sfat ... cauta-ti niste genti albe sa iti pui pe masina ... au un efect de dai pe spate sincer ... tot amenint de vre-o doua luni ca pun poze si alea alea ... da mereu le uit si cand le am la mine nu merge netu' si asa mai departe ... oricum ce vroiam sa spun ... al meu e gri negru si cu gentile albe ... si ies in evidenta foarteeeeeeeeeee fain ... si da ... daca vrei cand e gata site-ul poti sa il pui si pe al meu. :D

scirocco 07-05-04 15:41

Quote:

Originally Posted by \"n0namee\"
Quote:

Originally Posted by \"scirocco\"

pot sa iti dau un sfat ... cauta-ti niste genti albe sa iti pui pe masina ... au un efect de dai pe spate sincer ... tot amenint de vre-o doua luni ca pun poze si alea alea ... da mereu le uit si cand le am la mine nu merge netu' si asa mai departe ... oricum ce vroiam sa spun ... al meu e gri negru si cu gentile albe ... si ies in evidenta foarteeeeeeeeeee fain ... si da ... daca vrei cand e gata site-ul poti sa il pui si pe al meu. :D

nu-s de acord. exemplu
http://images.cardomain.com/member_i...138_1_full.jpg

arata beton, si nu-s albe

Gabi 07-05-04 17:33

tek: exact. WRC-urile albe si alea de 1600 (din PC WRC) negre (mai precis Fiat Punto si Renault Clio).

:shock:

tekno 04-06-04 10:43

scirocco... mai intra shi tuh pe sectziunea cluj din forum mah omule...

CeReS 06-06-04 00:44

proasta masina Scirocco
am avut 2 ani una si mi-a mancat 5 ani din viata, ba ii cadea ceva, ba altceva.... cat m-am bucurat ca am scapat de ea... am dat-0 cu 900 $
era din 1989 si avea spoilere fata spate, praguri, eleron, bla-bla, era frumoasa ea, dar fiabiliate \"0\"

sper sa nu se supere cei care au Scirocco
asta e parerea mea de fost proprietar

n0namee 09-06-04 01:09

8) tot ce se poate nu te contrazic! da eu am un cunoscut cu Fiat coupe nou si cu toate astea ii pica un si alta ... la rand! si sa nu vorbim de dacie si alte din alea! oricum ... eu masina de cand am luat-o nu am schimbat aproape nimic la ea( uleiul) ... dar daca tu zici ... nu te pot contrazice! oricum eu zic ca la pretul pe care il are ... reprezinta una din cele mai viabile competitii pentru o dacie and stuff!

DrDre 28-02-06 03:12

salut

ziceti ca nu gasiti scirocco sunt destule pe net bani sa ai cat despre masina e prea piesa parerea mea stiu 2 frati care au fiecare cate un scirocco unu negru si unu rosu nu sunt ele in stare prea buna dar exista sunt inscrise sunt pe bune la acte ...daca cautati gasiti ;)

SILVIU POP 03-05-06 18:52

Re: vw scirocco

Si Eu Am Unul As Dori Si Eu Niste Idei De Tuning

Slim29 05-05-06 23:03

Frumos noname imi place super mult! ***** rau masina ! Sa o stapanesi sanatos si fara incidente!

corraptor_evo 12-05-06 11:06

3 Attachment(s)
Am avut un Scirroco '78 de 1500cmc, pe care am pus un motor de Golf 2GTI (112 CP - MPI Digifant II). Cind am luat bataie pe aeroport cu el, la liniute, am plins putin si-apoi am muncit mult: trecind degeaba prin turbine de pe 1,6 TD (KKK) si 1,9 TDI (Airesearch-Garret) de pe VW, am ajuns la o turbina IHI R5F de pe un Subaru Legacy 2litri 16v. Dupa trei luni de simbete si duminici de munca (adica vre-o doua saptamini cap la cap) si 150 Euro, au plins ceilalti: VW, Audi si Opel pina la 2.3l si 16v, BMW pina la 2,5l, PEUGEOT SRI si SRT, Renault 5T si Alpine, si Fiat Coupe Barchetta de ma refuzau dupa aia "nu, ca ai turbo". M-am distrat de minune... L-am vindut acum doi ani cu 2400 euro.
Acum am un Corrado G60, dar asta-i o alta poveste.

corraptor_evo 12-05-06 11:19

Am sa completez:
Fosta mea masina din post-ul de mai sus a fost (si este in continuare la actualul proprietar) o masina foarte buna, foarte confortabila in fotoliile scoica pe care le are, cu o tinuta de drum impecabila si o directie extrem de usoara pentru o masina fara servo. Desigur, a facut si ea portia ei de fite, ca doar e totusi o masina de aproape 30 de ani, dar pe total, plusurile sint maii multe si mai mari decit minusurile.

BLACKMENMOTO 18-06-06 09:55

3 Attachment(s)
Si eu am un scirocco 2 si pana acum sunt destul de multumit de el mi-a facut el cateva probleme cand la-m luat dar le-am rezolvat iar in privinta pieselor noi unele sunt acceptabile iar altele destul de scumpe (noroc cu dezmembrarile:)))

am postat cateva poze mai vechi acum arata altfel

BLACKMENMOTO 20-06-06 19:51

cat de curand si pozele noi mai am ceva de facut la ea si pe urma

Mario_Dub 23-06-06 12:32

5 Attachment(s)
am si ieo un scirocco, de masina sunt foarte incantat, la partea cu confortul nu ma bag deoarece are amortizoare sport si oricum imi clantane dintii in gura. masina a fost preparata de raliu dar totusi cu aspect de strada. momentan are un motor 1.8 8v jh...in curand va veni un 16v kr:D

Mustang 30-06-06 15:53

acu' va trebui sa lasi 16v-u si sa te apuci sa o pui inapoi pe picioare !
si de data asta sa ai grija de frane si sa nu te mai hazardezi ...
CLAR ???

Mario_Dub 30-06-06 17:23

din nefericire dap...:(

Mustang 30-06-06 23:14

Quote:

Originally Posted by tru_astra
din nefericire dap...:(

maine tre sa imi dea tipu' un raspuns ... tine pumnii ;)

BULLETTT 21-08-06 13:07

Cand va aud cu ce performante va laudatzi
Cum sa scoata un 1.8 8v cu tot cu axele lui sub 7 sec pana la 100,cand corrado de 2.9 scoate 6.9......
Nu ma intelegetzi gresit,sunt fan VW da trebe sa fim realisti,eu nush cum batetzi voi bmw de 2.5,eu abia bat un urs de 2.5 cu vr6 meu de 2.8,nu mai vb de pisica de 2.5 care,CRED ca ma alearga de-mi sar fulgii(cu pisica inca nu am incercat)
ps:lasatzi povestile pescaresti

ZyZ 21-08-06 13:24

Quote:

Originally Posted by BULLETTT (Post 526831)
Cand va aud cu ce performante va laudatzi
Cum sa scoata un 1.8 8v cu tot cu axele lui sub 7 sec pana la 100,cand corrado de 2.9 scoate 6.9......
Nu ma intelegetzi gresit,sunt fan VW da trebe sa fim realisti,eu nush cum batetzi voi bmw de 2.5,eu abia bat un urs de 2.5 cu vr6 meu de 2.8,nu mai vb de pisica de 2.5 care,CRED ca ma alearga de-mi sar fulgii(cu pisica inca nu am incercat)
ps:lasatzi povestile pescaresti

Eu sunt din Iasi. Cand mai ajungi pe-aici da-mi un buzz pe mess si ne vedem. Calculeaza un raport cp/tona pentru passat cu motoru' de 2.8 si pentru un scirocco 2 stock si-o sa vezi ca diferenta nu-i asa mare. In plus, daca stii ce inseamna 8V stii ca are o singura axa cu came, nu mai multe. Oricine cu ceva experienta o sa-ti spuna ca in primul rand pe sfert de mila conteaza greutatea masinii si apoi puterea. Ca exemplu elocvent, incearca sa te dai cu un R5GTT, chiar stock. O sa ai o neplacuta surpriza. Am si eu prieteni cu Corrado VR6 de 2.9 si iti spun sincer ca scot cu macar o secunda mai mult ca mine suta. Si-ti mai spun ca tot cu masina asta am facut un TDI de 180 de cai si mi-am luat-o de la un R5GTT de ~160 de cai. P.S.: nu m-ai intrebat ce rapoarte am in cutie. Pentru tine nu conteaza aspectul asta ?

tristan 21-08-06 14:25

Quote:

Originally Posted by r383l (Post 526850)
Eu sunt din Iasi. Cand mai ajungi pe-aici da-mi un buzz pe mess si ne vedem. Calculeaza un raport cp/tona pentru passat cu motoru' de 2.8 si pentru un scirocco 2 stock si-o sa vezi ca diferenta nu-i asa mare. In plus, daca stii ce inseamna 8V stii ca are o singura axa cu came, nu mai multe. Oricine cu ceva experienta o sa-ti spuna ca in primul rand pe sfert de mila conteaza greutatea masinii si apoi puterea. Ca exemplu elocvent, incearca sa te dai cu un R5GTT, chiar stock. O sa ai o neplacuta surpriza. Am si eu prieteni cu Corrado VR6 de 2.9 si iti spun sincer ca scot cu macar o secunda mai mult ca mine suta. Si-ti mai spun ca tot cu masina asta am facut un TDI de 180 de cai si mi-am luat-o de la un R5GTT de ~160 de cai. P.S.: nu m-ai intrebat ce rapoarte am in cutie. Pentru tine nu conteaza aspectul asta ?

Este si 16V cu un singur ax cu came ...dar nu la VW... :)

Prietenii tai cu Corrado VR6 de 2.9 ori nu stiu sa conduca ori te lasa sa traiesti cu impresia ca e mai tare mashina ta :) (No OFFENCE!!!)
Apropo catzi prieteni ai cu Corrado VR6 in Iasi?

Nici nu ma gandesc sa pun un Corrado 2.9 VR6 cu orice scirocco pana in 140 de cai fara sa fie modificata cutia .... te spulbera fara nici o problema... VR6 are ceva ce 1.8 aspirat numai viseaza... se numeste cuplu...

tristan 21-08-06 14:28

Quote:

Originally Posted by r383l (Post 494526)
Pentru o masina de 23 de ani, care noua scotea 8.9s suta, am reusit sa scot putin sub 7 secunde si sa ma duc in 195-200 km/h (noua era limitata la 191km/h).

Deci sub 7 sec 0-100? Si scotzi cu 1 sec sub un Corrado VR6? Interesant... fa o filmare cu cronometrul in mana... Ar cam trebui sa ai cutie scurta...daca ai...merge 200? Intri la liniutze? ar trebui sa rupa tot...:)
Atentzie!!! Eroare de km/h la VW e mare... la mine era cam 13km:wink:

ZyZ 21-08-06 14:41

Quote:

Originally Posted by tristan (Post 526912)
Deci sub 7 sec 0-100? Si scotzi cu 1 sec sub un Corrado VR6? Interesant... fa o filmare cu cronometrul in mana... Ar cam trebui sa ai cutie scurta...daca ai...merge 200? Intri la liniutze? ar trebui sa rupa tot...:)
Atentzie!!! Eroare de km/h la VW e mare... la mine era cam 13km:wink:

Cel mai bun timp pe care l-am scos a fost sub 7s. In conditii normale scot 7, cel mult 7.5, iar prietenul meu peste 8.5. Tin sa te anunt ca greutatea la gol a masinii mele e de 900. Ai dreptate ca VR6-ul are un cuplu demential, si probabil si la faptul ca Corrado VR6 nu discuta cu Scirocco-uri pana in 140 de cai. E foarte posibil. Eu am masina de 3 luni si abia acum o luna am adus-o in forma ei normala (fostul proprietar n-avea legatura cu performantele masinii si nici nu-l interesau, iar dupa ce mi-a vandut-o si-a luat un Logan dci). Ce am observat cand am deschis motorul e ca chiuloasa e originala si la cota 0 (nu e alezata, motorul nu e comprimat), pistoanele sunt standard, pompa de injectie e cea originala (nu ca nu ar face fata ca debit chiar la supraalimentare) si cam atat. Nu m-am gandit sa masor unghiul axei cu came sau dimensiunile supapelor pentru ca nu ma asteptam sa fie modificat motorul. O sa ma uit la codul de pe cutie, desi e destul de lunga. Masina in carte duce maxim 191km/h, iar eu am mers cu ea cu 200. Cat despre cronometrare, mi-e destul de greu sa stau cu cronometrul in mana cand volanul da sa-mi fuga in toate directiile, daramite sa mai tin si o camera. Astept legalele sa vin si cu niste poze. Oricum intentia mea nu a fost nici pe departe sa ma laud, dar datele pe care le-am dat sunt reale si pot fi sustinute si de altii. Dupa prima cronometrare am mers in paralel cu un prieten cu Golf 5 si am verificat suta, pentru ca nu mi-a venit nici mie sa cred ca merge mai bine decat de noua. Dar a iesit fix in paralel cu vitezometrul lui.

Slim29 21-08-06 14:49

cine are vreun scirocco de vanzare?? mk1 sau mk2 nu cont

ZyZ 21-08-06 15:12

Prietenul meu cu Corrado VR6 e in Colorado Springs...in State. In Iasi sunt un Golf 3 VR6 si un Corrado G60 de care stiu, si care au facut treaba buna. Intr-adevar, daca ar fi sa ne luam dupa fisa tehnica a Corrado-ului stock, ar trebui sa ma sufle. E foarte posibil ca un sofer bun pe acea masina sa ma sufle. Dar eu am luat timpul prietenului meu si doar atat, pentru ca nu prea am incredere in timpii din fisele tehnice. Oricum, Corrado VR6 de 2.9 are 187cp si un cuplu de 245nm pe 1240kg, deci rezulta 150cp/t. Pentru aceleasi cifre, motorul meu ar trebui sa scoata 136 de cai. Si vorbim de puterea motorului, nu de puterea la roata, care e oricum mai mica si se pierde in timp.

tristan 21-08-06 15:48

Uitzi un singur lucru...care il uita cea mai mare parte... :) Cuplul... la greutate pe cal la fel cuplul are ceva de spus :) Bafta la liniutze...Apropos...in ce grupa te incadrezi? pana la catzi cai?

ZyZ 21-08-06 16:15

Pai daca se pastreaza grupele ca pana acum, dupa certificat intru la 110-130cp, unde o sa am de infruntat un R5GTT rau tare, dus pana prin 160 de cai in configuratia de rupt si un Opel Astra sport 1.8 16V cu o chiuloasa de fuga si o cutie cu rapoarte faine. M-am dat o singura data cu GTT-ul, imediat dupa ce mi-am facut masina, si m-a facut la o masina. Si teoretic ar mai fi un Passat TDI de 130cp dus in 180cp, dar pe care l-am facut. Apropo de TDI, ai dreptate la faza cu cuplul. Ramane doar de vazut ce poate masinuta mea, pentru ca nu am apucat s-o pun pe-un dyno.

BULLETTT 21-08-06 16:47

Mai r383l tu ai auzit macar cum toarce un vr6...te c##ci pe tine cand il auzi cum urla...daca il forjeaza langa tine iti cade tabla de pe scirocco

All times are GMT +2. The time now is 09:12.

- Copyright 2026 4Tuning