Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Honda - Acura (https://forum.4tuning.ro/278-zona-tehnica-honda-acura.html)
-   -   ce tip motor e la del sol 1.6 160CP? (https://forum.4tuning.ro/278-zona-tehnica-honda-acura/313106-tip-motor-del-sol-1-6-160cp.html)

!Choco 06-04-12 14:48

ce tip motor e la del sol 1.6 160CP?

salut....sunt mai vechi aici ep forum dar nu am mai intrat cativa ani,pana acuma nu am avut o masina sport straina sa o tunez...am facut tuning pe dacia autohtona.In viitorul apropiat intentionez sa achizitionez si eu o honda crx del sol dar as vrea sa stiu ce tip motor e ala de 1.6 turbo 160 CP pentru ce ala as vrea sa fie baza masinii si sa-i achizitionez un turbo kit stage 2 sau stage 3.de restul de tuning ma voi ocupa personal....va fi toata custom si va fi o surpriza pt pasionatii de Honda.Astept pe cineva sa imi spuna exact tipul motor sa stiu ce sa caut.va multumesc si va voi tine la curent dupa ce am facut achizitia.

cata.tatuc 06-04-12 19:02

Re: ce tip motor e la del sol 1.6 160CP?

man 1.6 vti e aspirat si are 160cp ca vrei u sa il faci turbo e alta prob aici!!!codul motorului e b16a2 sau daca e crx 1 e b16a1!!!bafta cu turbo ala ce tre monii!!!

marutzu_vti 06-04-12 23:46

:lol::lol::lol::lol: TE DOARE CAPU CE VEZI PE FORUM.......

fanete 07-04-12 00:11

Quote:

Originally Posted by cata.tatuc (Post 4969202)
man 1.6 vti e aspirat si are 160cp ca vrei u sa il faci turbo e alta prob aici!!!codul motorului e b16a2 sau daca e crx 1 e b16a1!!!bafta cu turbo ala ce tre monii!!!

tin sa te corectez putin.

pe CRX 2 s-a pus B16A1 si are 150 de cai (in Japonia 160), pe CRX 1 nici nu stiu care era motorul cel mai puternic... B16A2 s-a pus abia din 92 pe civic EG (cred ca stiai si tu asta dar ai facut o mica confuzie ;) )

Bafta.

cata.tatuc 07-04-12 04:17

Quote:

Originally Posted by fanete (Post 4969714)
tin sa te corectez putin.

pe CRX 2 s-a pus B16A1 si are 150 de cai (in Japonia 160), pe CRX 1 nici nu stiu care era motorul cel mai puternic... B16A2 s-a pus abia din 92 pe civic EG (cred ca stiai si tu asta dar ai facut o mica confuzie ;) )

Bafta.

am fost pe aproape!:)

Nebunul_89 07-04-12 09:50

Mare atentie daca iti iei del sol VTI ce EURO are... ca multe sunt euro 1 !!

!Choco 07-04-12 11:17

va multumesc mult pentru ajutor,ma voi gandi bine ce voi face,probabil daca nu gasesc o honda cu motor B16A2 voi cumpara una cu motorul normal de 125CP si voi incepe treaba de acolo.Deja am gasit una de 125CP din `98 si scrie ca are euro 2.Cand o voi achizitiona voi merge cu ea sa vad daca e intr-adevar asa.Daca e asa cum spune vanzatorul taxa nu este mare si cel taziu in luna seprembrie va fi deja acasa inmatriculata pe RO.

Nebunul_89 07-04-12 11:24

Succes :)

!Choco 09-04-12 11:55

Quote:

Originally Posted by marutzu_vti (Post 4969688)
:lol::lol::lol::lol: TE DOARE CAPU CE VEZI PE FORUM.......

marutzu...argumenteaza te rog....din cate am vazut eu pe unele thread-uri nu stiu daca intr-adevar intelegi acest cuvant...inseamna sa-ti dezvolti ideea...nu lasa doar "...." ,de ce anume te doare capul de ce vezi pe forum?ca sunt incepator in Honda....e foarte adevarat...dar am lucrat 12 ani in domeniul auto...si mai exact tinichigerie si vopsitorie auto....si la partea de caroserie (modificari-vopsit) nu are nimeni ce sa ma invete.la mecanica invat si eu ca oricare altul cand a inceput un proiect.oricum eu incep de la zero si cu banii si cu masina,dar cand va fi gata sigur va lasa niste guri cascate.mai departe va voi tine la curent dupa ce voi achizitiona masina....momentan lucrez la nemtoci sa aduna banii necesari pt masina si pt inmatriculare...nu vreau sa o mai tin 2-3 ani la bordura neinmatriculata.dupa ce va fi cu acte in regula voi incepe si munca la ea.

marutzu_vti 09-04-12 21:26

Quote:

Originally Posted by !Choco (Post 4973398)
marutzu...argumenteaza te rog....din cate am vazut eu pe unele thread-uri nu stiu daca intr-adevar intelegi acest cuvant...inseamna sa-ti dezvolti ideea...nu lasa doar "...." ,de ce anume te doare capul de ce vezi pe forum?ca sunt incepator in Honda....e foarte adevarat...dar am lucrat 12 ani in domeniul auto...si mai exact tinichigerie si vopsitorie auto....si la partea de caroserie (modificari-vopsit) nu are nimeni ce sa ma invete.la mecanica invat si eu ca oricare altul cand a inceput un proiect.oricum eu incep de la zero si cu banii si cu masina,dar cand va fi gata sigur va lasa niste guri cascate.mai departe va voi tine la curent dupa ce voi achizitiona masina....momentan lucrez la nemtoci sa aduna banii necesari pt masina si pt inmatriculare...nu vreau sa o mai tin 2-3 ani la bordura neinmatriculata.dupa ce va fi cu acte in regula voi incepe si munca la ea.

Bafta si daca te saturi de nemtoci dami un semn si poate vi la mine la tinichigerie vopsitorie etc daca te pricepi asa bine si ne intelegem noi la un salariu decent daca esti as;)

!Choco 09-04-12 22:01

Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 4970000)
Mare atentie daca iti iei del sol VTI ce EURO are... ca multe sunt euro 1 !!

ms de sfat nebunu....am sa tin cont de el....dar mai am o intrebare...am gasit un del sol din `98 zice ala ca e euro 2 dar nu cred ca e vtec....exista del sol-uri din `98 si non vtec ?

!Choco 09-04-12 22:05

Quote:

Originally Posted by marutzu_vti (Post 4974479)
Bafta si daca te saturi de nemtoci dami un semn si poate vi la mine la tinichigerie vopsitorie etc daca te pricepi asa bine si ne intelegem noi la un salariu decent daca esti as;)

marutzu...cand o sa iti deschizi service in Arad sa ma anunti...pana atunci nici o sansa sa ma mut eu la craiova ;)

marutzu_vti 09-04-12 22:15

Quote:

Originally Posted by !Choco (Post 4974572)
marutzu...cand o sa iti deschizi service in Arad sa ma anunti...pana atunci nici o sansa sa ma mut eu la craiova ;)

Ok, toate del solurile st vtec si da st si euro2 cele dupa 94 bafta si cel de 97,98 are si 127 de cai cod motor d16y8 .

yulasinio 10-04-12 00:42

Eu as merge pe un stage 4 turbo pentru mai multa putere, daca ai gasi si un grup de S2000 atunci ai putea face conversie spate ca sa poti pune puterea jos.

La exterior ma gandesc ca o sa arate criminal, poate ceva de genul?

http://tuningcars.us/albums/userpics...ning_28129.jpg

Asteptam cu nerabdare un thread cu autovehiculul.

Nebunul_89 10-04-12 08:27

Toate del soluriile sunt vtec... diferenta e ca sunt sohc(o axa cu came 125 de cai) si dohc (2 axe cu came de 160 de cai).

Manasel 10-04-12 11:51

sunt delsoluri non vtec ,1.5 mai ales.

!Choco 10-04-12 20:59

Quote:

Originally Posted by yulasinio (Post 4974811)
Eu as merge pe un stage 4 turbo pentru mai multa putere, daca ai gasi si un grup de S2000 atunci ai putea face conversie spate ca sa poti pune puterea jos.

La exterior ma gandesc ca o sa arate criminal, poate ceva de genul?

http://tuningcars.us/albums/userpics...ning_28129.jpg

Asteptam cu nerabdare un thread cu autovehiculul.

da yulasinio...ceva in genul asta...dar nu voi pune pic de fibra pe ea....tot ce va fi modificat pe ea va fi facut de mana din tabla....ma refer la aripile fata si spate.Lambo doors primeste din start...dar de motor ma voi ocupa dupa ce adun toate piesele necesare...nu vreau sa pun cate o piesa sau doua pe saptamana cum s-a facut in alte cazuri....no offence baieti....fiecare a investit si a adunat banutii dupa cum a putut si e de inteles....si eu o sa fac la fel....dar eu nu ma apuc de ea pana nu am tot la ea.in august sper sa iau masina....ca pana atunci mai am alte prioritati.am sa va tin la curent cu evolutia masinii cand va veni vremea.pana atunci va multumesc pt interes si voi fi bucuros sa ma alatur comunitatii Honda...care in romania e in continua crestere.ce informatii voi mai avea nevoie le voi cere...pt ca am vazut deja sectiunea honda in mare parte...si stiu ca daca intreb ceva nu va ramane fara raspuns.

Nebunul_89 10-04-12 21:12

Quote:

Originally Posted by !Choco (Post 4975917)
da yulasinio...ceva in genul asta...dar nu voi pune pic de fibra pe ea....tot ce va fi modificat pe ea va fi facut de mana din tabla....ma refer la aripile fata si spate.Lambo doors primeste din start...dar de motor ma voi ocupa dupa ce adun toate piesele necesare...nu vreau sa pun cate o piesa sau doua pe saptamana cum s-a facut in alte cazuri....no offence baieti....fiecare a investit si a adunat banutii dupa cum a putut si e de inteles....si eu o sa fac la fel....dar eu nu ma apuc de ea pana nu am tot la ea.in august sper sa iau masina....ca pana atunci mai am alte prioritati.am sa va tin la curent cu evolutia masinii cand va veni vremea.pana atunci va multumesc pt interes si voi fi bucuros sa ma alatur comunitatii Honda...care in romania e in continua crestere.ce informatii voi mai avea nevoie le voi cere...pt ca am vazut deja sectiunea honda in mare parte...si stiu ca daca intreb ceva nu va ramane fara raspuns.

Am incercat si eu ceva de genul... sa adun pisele si dupa aceea sa ma apuc... si din 03.02.2011 nu am mai scoso pe strazi... :)) dar am adunat ceva piese :-)

!Choco 10-04-12 21:18

ce va fi diferit la mine fata de honda din poza....vor fi evacuarile....care vor fi pe fiecare parte cate una si vor iesi inainte de rotile spate....deci si traseul lor va fi mai scurt.in rest....astept intai sa intre masinuta in posesia mea....apoi sa-i aduca mosu muuuuulte cadouri...poate si iepurasu din 2013.....si atunci se va demara proiectul "engine" pana atunci va fi la imbracat....alte haine....va merge putin la fitness.....isi va face niste muschiuleti....sa aibe un fizic de invidiat. :D

Toyboy 11-04-12 00:17

daca scoate flacariilii pe lateral pregateste si un ITP chizda, sau ma scuzi poate esti chiar ingineru in cauza ;)
bafta cu lambo doors si chiar sunt curios ce lista de piese ai ;)

buzzy17 11-04-12 18:34

bravo,ce frumos este asta albastru,si eu as vrea sa-l fac pe al meu asa!!!

!Choco 12-04-12 19:26

Quote:

Originally Posted by Manasel (Post 4975192)
sunt delsoluri non vtec ,1.5 mai ales.

deci atunci ar fi posibil ca si cea pe care am gasit-o eu sa fie non vtec....deoarece pe capacul motorului scrie doar honda....nu scrie si Vtec.eh...atata bai sa fie....cautam un motor bun si facem swap :P

buzzy17 12-04-12 21:29

clar nu prea intelegi ce zicem noi,toate sunt vtec si b16 si d16z6 si y8,este un 1.5 mai amarat care nu-i vtec dar alea nu prea au fost vandute in europa,doar import din state,sau uk!!!! deci ala de 98 de nu scrie vtec pe el e vtec!!!

!Choco 12-04-12 22:35

Quote:

Originally Posted by buzzy17 (Post 4978903)
clar nu prea intelegi ce zicem noi,toate sunt vtec si b16 si d16z6 si y8,este un 1.5 mai amarat care nu-i vtec dar alea nu prea au fost vandute in europa,doar import din state,sau uk!!!! deci ala de 98 de nu scrie vtec pe el e vtec!!!

pai asa spune....ca sa inteleg....din fraza lui manasel nici tu n-ai fi inteles daca nu stiai.....intelegi? :D si eu atata vroiam sa stiu....ca mai departe ma descurc.

Manasel 12-04-12 22:46

pai cel mai bine cand te duci sa o vezi, te uiti pe bloc si vezi ce cod are,iei frumos codu il scrii pe google si ai aflat daca e vtec, cati cai are etc.

Nebunul_89 13-04-12 01:41

Nu cumva cel mai usor e sa vezi daca are solenoidul sau nu? :)) Aratami mie poza daca vrei si iti zic eu daca are sau nu vtec...

ionut_50 16-04-12 15:16

Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 4974932)
Toate del soluriile sunt vtec... diferenta e ca sunt sohc(o axa cu came 125 de cai) si dohc (2 axe cu came de 160 de cai).

sunt si del soluri non vtec dar sunt rare sunt de 1,5 d15b7 101 cp :idea:

!Choco 21-04-12 11:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 4979198)
Nu cumva cel mai usor e sa vezi daca are solenoidul sau nu? :)) Aratami mie poza daca vrei si iti zic eu daca are sau nu vtec...

asta e poza cu motorul respectivei masini....nebunu89 astept sa-mi spui daca este intr-adevar Vtec.Ms anticipat si mai departe voi posta in momentul in care voi avea si alte informatii sau cand masina va fi in posesia mea

Nebunul_89 21-04-12 12:36

Pare a fi un D16Y8 :) e an mai nou del sol ul ? :D

Manasel 21-04-12 14:24

se vede pe delcou prinsa mufa de la solenoid,aia cu un fir.pacat ca-i facuta poza cu penaru...

carlitos 21-04-12 18:28

motorul e vtec!!!!
asta vrea omu sa stie,nu mai criticati atat!

fanete 22-04-12 01:27

Quote:

Originally Posted by Manasel (Post 4991394)
se vede pe delcou prinsa mufa de la solenoid,aia cu un fir.pacat ca-i facuta poza cu penaru...

e facuta poza la monitor.... :))) se vede si mouse-ul.

Nu era mai simplu sa uploadezi poza aia direct ?

!Choco 22-04-12 19:35

Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 4991214)
Pare a fi un D16Y8 :) e an mai nou del sol ul ? :D

da nebunu89 e ultimul an del sol-ul `98....multumesc de ajutor....si sper ca pe sfarsitul lunii august sa intre in posesia mea.Si da...pt ceilalti critici poza e facut cu telefonul pentru ca nu puteam copia poza de pe site....fiecare se descurca dupa cum poate.

All times are GMT +2. The time now is 18:19.

- Copyright 2026 4Tuning