Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Bz 02 YBM ... My Car ! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/311669-bz-02-ybm-my-car.html)

Bz02Ybm 30-03-12 16:18

Bz 02 YBM ... My Car !

14 Attachment(s)
Ma numesc Florin sunt din buzau si va prezint....
Masina mea! Am cumparato de craciun anul trecut .... cam astea sunt modificarile aduse pana in prezent , urmeaza multe altele ...

As dori si eu pareri , propuneri , ideii ....

Bz02Ybm 30-03-12 16:30

Re: Bz 02 YBM ... My Car !

3 Attachment(s)
Asta a fost o "tentativa" sa-i spun asa de a modifica faru din spre interior....
Ori cum suportu este o inprovizatie ...daca ramaneam pe ideea asta venea ceva pe rotund cu burta iesit unpic afara....Dar am renuntat si am ramas pe ideea cu angel's eyes ...din cauza "curcanilor" care vroiau sa imi inprumute certificatu ....:shock:

valy1233 30-03-12 16:41

frumoasa batranica ta
ca idee,sa tai din arcuri..si daca ai sange in tine si nu iti e frica de politie sa o lasi fara bare:-)
...de unde ai angel eye?:rolleyes2

R.Equinox 30-03-12 17:17

Eu zic sa lasi barele unde sunt!...II sta foarte bine la batranica asa....doar sa cobori mai jos numarul ca arata urat asa...Sa o lasi decent..si sa vopsesti jantele in alb...sau daca e Cauta niste Canade!...si aia e!....multa bafta!

badjjj 30-03-12 19:54

Salut,frumoasa batranica ta,am observat ca stai in micro 3,deci esti aproape de mine.Daca vrei am putea sa ne intalnim intr-o zi,mai este si un baiat tot Florin cu o dacie rosie BZ-03-TZI daca il stii....

DJBOSS 30-03-12 21:16

Arata bine babuta,dar daca o lasi umpic mai pe burta ar arata mult mai bine ,eu in locul tau as opri acele lupe,dau foarte bine;)

Bz02Ybm 30-03-12 23:31

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 4957471)
frumoasa batranica ta
ca idee,sa tai din arcuri..si daca ai sange in tine si nu iti e frica de politie sa o lasi fara bare:-)

Angel eyes'urile leam facut eu ...sunt "home made" ... daca vrei iti pot da detali cum sa le faci .....

Bz02Ybm 30-03-12 23:33

Quote:

Originally Posted by badjjj (Post 4957772)
Salut,frumoasa batranica ta,am observat ca stai in micro 3,deci esti aproape de mine.Daca vrei am putea sa ne intalnim intr-o zi,mai este si un baiat tot Florin cu o dacie rosie BZ-03-TZI daca il stii....

Salut ! Te informez ca stau in 23 august langa policlinica ....Florin cu BZ-03-TZI nul cunosc personal , lam vazut prin oras dar nu am vorbit niciodata...

badjjj 31-03-12 09:36

Aaa,nu nimeresc niciodata zonele:))) Oricum nu este foarte departe:)

Bz02Ybm 31-03-12 10:27

tu unde stai ? daca e ... vorbim si ne intalnim....

badjjj 31-03-12 11:01

Eu stau la Sala Sporturilor,la ultimul bloc langa Aqua Center.Daca e ne auzim saptamana viitoare weekend-ul asta nu prea pot ca am niste treaba.

Bz02Ybm 31-03-12 13:52

Quote:

Originally Posted by valy1233 (Post 4957471)
frumoasa batranica ta

La taiatul arcurilor mam gandit si eu dar....(exista un "dar") ..am auzit ca dupa taiere se duc foarte repede bucsele si pivoti si tot.....este adevarat ? ...
Alta problema....demontare , montare ma ocup eu ....am tot ce imi trebuie ...dar tai o spira si am inteles ca acolo unde am taiat trebuie incalzit cu lampa si aduc la o forma orizontala ??? ast rasp ? :?::!:

lalyus 31-03-12 17:31

Quote:

Originally Posted by Bz02Ybm (Post 4958728)
La taiatul arcurilor mam gandit si eu dar....(exista un "dar") ..am auzit ca dupa taiere se duc foarte repede bucsele si pivoti si tot.....este adevarat ? ...
Alta problema....demontare , montare ma ocup eu ....am tot ce imi trebuie ...dar tai o spira si am inteles ca acolo unde am taiat trebuie incalzit cu lampa si aduc la o forma orizontala ??? ast rasp ? :?::!:

Nu se duce nici o bucsa eu am dacia burtita rau si nu sa dus nici o bucsa ;) ,hai spor la treaba.

DJBOSS 31-03-12 17:45

Quote:

Vrei sa spui ca se duc telescoapele mai rpd :lol: bucsele si pivoti nu au treaba cel putin eu nu am avut treaba pana acum....am taiat la fel o spira si scurtat telescopu .Daca iti vei intari telescoapele nu o sa mai ai probleme.Bafta

Bz02Ybm 31-03-12 23:52

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 4959006)
Vrei sa spui ca se duc telescoapele mai rpd :lol: bucsele si pivoti nu au treaba cel putin eu nu am avut treaba pana acum....am taiat la fel o spira si scurtat telescopu .Daca iti vei intari telescoapele nu o sa mai ai probleme.Bafta

Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 4958986)
Nu se duce nici o bucsa eu am dacia burtita rau si nu sa dus nici o bucsa ;) ,hai spor la treaba.

Ms pe lamurire :lol:

Bz02Ybm 31-03-12 23:54

Saptamana asta o sa-i schimb bucse , pivoti , trebuie inlocuit si un burduf la planetara si daca tot ma ocup de partea aia o lucrez si la arcuri ...o sa revin cu poze .... :D

Sergiu-NFS 01-04-12 23:29

la cercul angel eyes ce anume ai folosit ? plastic ?

Bz02Ybm 02-04-12 22:19

Quote:

Originally Posted by Sergiu-NFS (Post 4961374)
la cercul angel eyes ce anume ai folosit ? plastic ?

Bara din pexigalss ....foarte greu de facut rost se cumpara de la fabrici la 20 m lungime si nu cred ca se merita ...dar exista un secret ...daca esti interesat contacteaza-ma pe privat...

DJBOSS 02-04-12 22:29

Quote:

Originally Posted by Bz02Ybm (Post 4963133)
Bara din pexigalss ....foarte greu de facut rost se cumpara de la fabrici la 20 m lungime si nu cred ca se merita ...dar exista un secret ...daca esti interesat contacteaza-ma pe privat...

Ce secret........? nui niciun secret este vorba de cumpararea baghetelor care se aplica la jaluzelele vertificale ,acelea sunt din plexiglas,se gasesc la Dedeman si Bricostore

Sirius 02-04-12 22:32

Quote:

Ba se duc bucsile. pentru ca atunci cand se monteaza bucsi noi, bratul trebuie strans in pozitia de lucru a bucsei, adik un pic la orizontala, iar cand o cobori, trebuie sa slabesti toate bucsile o pui pe gropa undeva si strangi bucsile la loc in pozitia in care sta dupa coborare.

din arcuri tai din partea care se aseaza pe taler, si nu e obligatoriu sa il aduci inapoi la orizontala.

Bz02Ybm 03-04-12 20:02

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 4963161)
Ba se duc bucsile. pentru ca atunci cand se monteaza bucsi noi, bratul trebuie strans in pozitia de lucru a bucsei, adik un pic la orizontala, iar cand o cobori, trebuie sa slabesti toate bucsile o pui pe gropa undeva si strangi bucsile la loc in pozitia in care sta dupa coborare.

din arcuri tai din partea care se aseaza pe taler, si nu e obligatoriu sa il aduci inapoi la orizontala.

ms de explicatie :-P am sa incerc nu inteleg prea bine cu asezatu pe groapa....
Mai usurat ...ca am fost la un mecanic (prieten de familie) ma sfatuit sa o ridic de spate si automat se coboara fata si nu eram impacat cu ideea ...

Azi i-am schimbat si bucsele si pivotii ... axurile la bascula ca au iesi piulitele cu tot cu filet :peace: un burduf la planetara care sa rupt...
Si maine poate pun arcurile ....dar din cate stiu eu este un pic de chinuiala la demontare si la montare... :cry: exista vro smecherie sa imi usureze munca.. ? intreb pe cei care au mai trecut prin asta.... :?:

Bz02Ybm 03-04-12 20:04

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 4963155)
Ce secret........? nui niciun secret este vorba de cumpararea baghetelor care se aplica la jaluzelele vertificale ,acelea sunt din plexiglas,se gasesc la Dedeman si Bricostore

Ai uitat sa mentionezi de praktiker ...:-P si da din asa ceva se face...cred k ai incercat si tu de stii ....8)..

Bz02Ybm 03-04-12 20:08

Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 4957521)
Eu zic sa lasi barele unde sunt!...II sta foarte bine la batranica asa....doar sa cobori mai jos numarul ca arata urat asa...Sa o lasi decent..si sa vopsesti jantele in alb...sau daca e Cauta niste Canade!...si aia e!....multa bafta!

Ti-am ascultat sfatu si iam coborat numarul sub bara ...si intr-adevar ii sta mai bine ....si jantele sunt albe :-? dar oricum o sa fac rost de niste jante cms in 5 spite ... mi se pare cel mai frumos model ...(inafara de gotti si cele de la turci care nu stiu de unde le au :-?? )

Bz02Ybm 03-04-12 20:17

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 4963161)

dar dupa taiere amortizoru mai lucreaza cum trebuie ? sau trebuie modificat si acela ?

Sau asta este o problema care nu poate fi evitata "ducerea bucselor" ?

Daca poti sami spui pe scurt tot ce ttrebuie modificat pentru a o cobora ..

Ms anticipat...

Sirius 03-04-12 21:41

Quote:

Originally Posted by Bz02Ybm (Post 4964572)
dar dupa taiere amortizoru mai lucreaza cum trebuie ? sau trebuie modificat si acela ?

Sau asta este o problema care nu poate fi evitata "ducerea bucselor" ?

Daca poti sami spui pe scurt tot ce ttrebuie modificat pentru a o cobora ..

Ms anticipat...

ce nu ai inteles, slabesti toate piulitele de la bucsi la brate, dai arcurile jos, tai din arcuri, le montezi la loc, duci masina cu alea slabe pe o groapa, te bagi in groapa si strangi toate piulitele in pozitia finala a masinii.(cand e lasata)

ca sa lucrezi si amortizoru e mai greu, dar cand dai amortizoru jos vezi k sub plasticul ala care acopera/protejeaza tija este un tampon de vreo 7 cm. E, pe ala il tai in jumatate, sa aibe cam 2-3 cm, si il pui asa. ca sa nu bata amortizoru in numa in guma aia, practic, "ii maresti cursa".
succes!

Bz02Ybm 08-04-12 23:51

6 Attachment(s)
Cum mi-am scos masina dintre troiene asta iarna ....

Si asa le-am facut treaba celor cu deszapezirea ...

badjjj 09-04-12 09:15

La mine nu a fost chiar asa rau ca este campul si a mai zburat din ea,nu a apucat sa se aseze chiar cum trebuie.:)

R.Equinox 09-04-12 14:08

Quote:

Originally Posted by Bz02Ybm (Post 4972769)
Cum mi-am scos masina dintre troiene asta iarna ....

Si asa le-am facut treaba celor cu deszapezirea ...

Eu am patit sa nu imi mai vad garaju:)):))...vedeam doar putin partile laterale...Ce ai mai facut pe la masina?

badjjj 09-04-12 19:34

Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 4973617)
Eu am patit sa nu imi mai vad garaju:)):))...vedeam doar putin partile laterale...Ce ai mai facut pe la masina?

Bun asa!:)))))

lalyus 09-04-12 19:48

imi place cum vin cu triple rosii se vede smecher rau :D

Bz02Ybm 09-04-12 20:01

Quote:

Originally Posted by R.Equinox (Post 4973617)

nimic inportant ... iam bagat in portbagaj un neon albastru mam chinuit la butonu ala ca sa imi intrerupa curentu cand inchid portbagaju vro 2 ore ca nu stiam unde sa il pun ....iam facut masca la toba laterala si mai am de facut suportu care mi-o tine ...ca am unu dala romanesc acum ( sarma oteloasa :lol:)

si tot stau de vro saptamana si nu stiu ce sa ii fac ...sa o las de fata sau sa o ridic putin de spate si sa se lase fata ... :?:
Am gasit la ploiesti in targ jante cms in 5 spite dar trebuie sa le reconditionez si una are o burta mare la o buza ....si miau spus baieti de la reconditionari ca e posibil sa se fisureze daca incearca sa mio indrepte.....:cry: si asa ca am renuntat la cmsuri... :sad:

Si saptamana asta ca tot suntem in vacanta ma ocup de motor sal curat sai maschesz furtunele instalatia electrica ca arata ca :evil: ...cam atat ....

Bz02Ybm 09-04-12 21:42

1 Attachment(s)
un video :o

Old_boy 09-04-12 23:58

3 Attachment(s)
Misto masinuta... mai ales culoarea :D
Ar merge o fusta din fibra... pun o poza cu a mea sa iti faci o ideie cum arata.
Cu farurile am avut si eu o tentativa... dar de lene dar m-am hotarat sa merg pe classic.
Ar merge niste canade de 5,5 poate chiar 6,5 daca ai bani de dublat :D
Un bord de 1300 cu ceasuri 0-0-0

Bafta multa si finantare mare :)

Bz02Ybm 10-04-12 00:21

Quote:

Originally Posted by Old_boy (Post 4974763)
Misto masinuta... mai ales culoarea :D
Ar merge o fusta din fibra... pun o poza cu a mea sa iti faci o ideie cum arata.
Cu farurile am avut si eu o tentativa... dar de lene dar m-am hotarat sa merg pe classic.
Ar merge niste canade de 5,5 poate chiar 6,5 daca ai bani de dublat :D
Un bord de 1300 cu ceasuri 0-0-0

Bafta multa si finantare mare :)

dar de cand caut un spoiler pentru fata ...si nu gasesc....pana la urma cred ca o sa mil fac eu din fibra de sticla ....canade sau astea pe care le am eu nu vad diferenta ....tot caut cms in 5 spite sau ca ale tale ....nu mai zic de jante de aro 10 ....dar nu gasesc si unde gasesc sunt zdrentuite ...farmate la borduri sau...sunt inpecabile si cere si pe masa si pe tacsu .....cerea unu pe niste jante de aro 10 8 mil fara cauciucuri fara nimic...adevaru e ca erau perfecte da si 8 mil ... :rolleyes2 ... oricum ...frumoasa batranica ta ...ai reconditionato la tabla sau asa intretinuta a fost .. ???

Old_boy 10-04-12 08:30

2 Attachment(s)
Spiler din asta gasestei pe la bursa... daca ajung pe la remat si gasesc la un pret acceptabil te anunt
Parca dau mai bine canadele pe modelul asta... si alea de aro 10 ar arata bine cu 3 spite taiate dar vezi ca sunt pe 14". Ca ale mele slabe sanse sa gasesti, nu stiu decat 3 seturi la noi in romanica
Iti multumesc, baba mea a fost vopsita dar are toata tabla originala mai putin aripile fata si boneta care au fost schimbate pt a pune ochelari subtiri...

Bz02Ybm 18-04-12 17:54

da.........politia romana este de tot rahatu....

azi miau suspendat carnetu pe 30 de zile ....din cauza unei babe care a alergat pe trecere am vazuto tarziu ....era pietris pe asfalt si sanie am fost ...dar asta e la mine sa nimerit sa fie politia acolo ....si iam explicat si a vazut si el care a fost faza ca mia sarit baba in fata ....da cine p*** mea sa face ce era drept ....el trebuia sa isi faca carnetelu cu amenzi :evil: da asta e ...politia romana ....

Cu ocazia asta va rog sa imi dati si mie ideii , sfaturi , chesti ...despre ce mai pot modifica la masinuta ....ca o sa am timp cat o sa fiu pieton ...

App ...toba laterala o vand daca este cineva interesat ....cu tot cu ornamentele de inox... ast rsp

Bz02Ybm 22-04-12 15:32

4 Attachment(s)
Ieri mi-am taiat si eu arcurile ..... ma credeti sau nu leam taiat direct pe masina nu am mai dat amortizoru jos...oricum arcu pe partea stanga era plesnit in doua locuri ..... am avut si ajutor cei drept dar am reusit cam in 2 ore sa le fac pe amundoua .... cam asta a iesit ... astept pareri daca trebuia mai jos ...am taiat 2 spire.....

Bz02Ybm 22-04-12 15:36

3 Attachment(s)
Pentru cei interesati vand toba care a fost pe ybm ... :D ... nu e sparta , are deja linia facuta iese direct la prag aproape de roata ... ornamentele de iesire sunt din inox nu sunt lovite , zgariate , strambe...

DJBOSS 23-04-12 00:34

Tot este cam inalta,mergi ceva km sa se mai lase,sau poate ai t-uri de papuc la telescoapel,misepare ca este inalta rau pentru 2 spire taiate..

PuShTiu92 02-05-12 02:22

Salut! ...te-am vazut astazi pe bulevard cu ea.....ai o daciuca frumoasa....ai grija d ea.......imi plac stopurile tale....cum le-ai facut rosii??...Bafta!

All times are GMT +2. The time now is 02:03.

- Copyright 2026 4Tuning