Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   subwoofer (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/31103-subwoofer.html)

cristi7c 15-01-07 23:54

subwoofer

Ma cam bate gandul sa imi iau un subwoofar la masina.
Ideea e ca nu sunt dispus sa da prea mult pe el... nici nu vreau sa imi tremure tabla pe masina.

as avea vreo 3 variante:

1) http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3238 (are amplificare) 2,5mil
2) http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3239 (are amplificare) 4 mil
3) Blaupunkt GTt -300HP http://www.domo.ro/Audio-Video/Car_a...unkt_GTT-300HP
+ amplificare http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3237
sau http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3236 - 3,5-4,2 mil.

Ce imi recomandati?

Mentionez ca am o Supernova, cu mp3 player Alpine CDE-9846R, cu boxe de 16,5 cm ovale pe spate tot Alpine, si jbl de 10 cm pe fatza.

ReLLaXX 16-01-07 11:24

Re: subwoofer

Subwooferul face cam cati bani dai.... Se aplica mai peste tot.

Ar fi de preferat sa urci putin in buget, macar pana la 6 mil, unde ai sanse sa gasesti ceva acceptabil si preferabil cu amp separat, fiindca in bugetul asta sunt sanse f mici sa gasesti un subwoofer activ care sa te multumeasca.

Oricum, un sub activ o sa completeze sunetul in masina, dar nu o sa te dea pe spate ca si performante. Nici nu sunt gandite pentru asta.

Acum depinde ce-ti doresti si tu de la el.

Putina rabdare, aprox 2 saptamani. O sa gasesti aici un test complet cu majoritatea solutiilor de buget (amplif + subwoofer) si o sa afli exact ce, cum si cat poate fiecare.

cristi7c 16-01-07 14:37

am gasit la 4,8 mil urmatoarele:

Amplificator Blaupunkt Gta 2 Special:

* Numar de canale: 2/1
* Putere maxima la 4 ohmi 2x110 / 1x375 w
* Putere maxima la 2 ohmi 2x170 w
* Putere RMS la 4 ohmi 2x55 / 1x170 w
* Putere RMS la 2 ohmi 2x85 w
* Raspuns in frecventa 10 - 26000 Hz
* Distorsiuni < 0.05 %
* Low-pass filter 50 - 250 Hz (12dB/Octave)
* High-pass filter 80 Hz (12dB/octave)
* Bass Boost 0 - 12 dB at 45 Hz
* Inputs 2x RCA
* Outputs 2x speakers
* Line-out 2xRCA
* Dimensiuni 190 x 49 x 296 mm

Subwoofer Blaupunkt Gtb 300:

* Diametrul difuzorului: 300 mm
* Putere maxima:750 Watts
* Putere RMS 250 Watts
* SPL: 91 dB (2.83 V/m)
* Frecventa de raspuns: 35 - 500 Hz
* Impedanta 4 Ohmi
* Dimensiuni (WxHxD in mm) 482 x 387 x 378

m-ar incanta f mult ca nu imi ocupa tot portbagaju :)

a ascultat cineva ceva asemanator?

tico_rs 16-01-07 15:07

Statia am avut-o (in fapt inca o am, dar "loveste" un domotec :P ) iar ansamblul de care intrebi l-am montat si pot sa spun ca se poate mai bine in termeni de calitate a sunetului, desi nici macar la presiune nu exceleaza in vreun fel... daca vrei ceva "punchy" mergi pe un sealed mic pe un dif de 25-30 cm amplificat bine (adica peste 200w rms...)
PS Ironia soretii face ca ampliful ala sa fie montat pe un domotec de 25 cm in sealed de vreo 5-7 litri, tocmai pe o Supernova, a lui tata de la birou, iar EL e f multumit... Acum depinde de preferintele tale...

cristi7c 16-01-07 15:16

si ce sealed imi recomanzi?

tico_rs 16-01-07 22:07

Pai depinde daca iti place sealed, si de ce bani vrei, TATA a fost f multumit de un Domotec... Eu am un JBL 1202 care cista vreo24o ron plus cutia pt el... Cheia unui sunet placut in sealed este sa nu te zgarcesti la statie, mai bine te zgarcesti la difuzor, deci intrebarea corecta e cam la ce statie te gandesti :P Acum nu vad de unde esti, dar daca esti in bucuresti pot sa iti fac un demo sa vezi daca te atrage...

C8V5S 16-01-07 22:40

te-ai intors la 1202d tico_rs?:)

tico_rs 16-01-07 22:54

Yep... Pt mine a fost cel mai bun sub detinut pana acum. Desi ma bate gandul sa trec la 1502d :D

On-topic: uite o propunere ieftina: un coustic de 25 cm in sealed de 12-15 litri pus pe un amplif pyle, ala de 3 milioane, cu telecomanda si logo luminat si facand exceptie de cabluri, cred ca te incadrezi in 6 milioane...

cristi7c 17-01-07 11:05

deja cam depaseste bugetul, initial ma gandisem sa ma incadrez cam in 4 mil...

De Audiovox stie cineva ceva? mie unu nu imi spune nimic numele asta

ReLLaXX 17-01-07 15:04

cristi7c... Vor fi aproximativ 10-12 pachete sub+amplif in test, o buna parte din ele existand deja in mainile noastre pentru testare. Nu cred ca ai sanse sa primesti mai multa informatie decat daca aduni tu 12 seturi de aparate si le testezi individual pe masina ta.

NU pot sa te oblig sa ai rabdare, dar trebuie sa recunosti ca momentan nu iti ofera nimeni o solutie mai buna. Si nici nu ar avea cum. ;)

cristi7c 17-01-07 19:05

da da.. recunosc.. ma cam mananca

ReLLaXX 17-01-07 19:13

Partea buna (sau nu) e ca te mananca pe banii tai, care din cate inteleg nu sunt pe garduri. Asa ca...repartizeaza-ti inteligent mancarimea. ;)

cristi7c 17-01-07 20:26

cred ca m-am cam hotarat... Audiovox BA200, la 3 mil

Ma incata ca e mic si are amplif incorporat
Sper sa scoata un bass bunutz.. oricum nu imi place sa ascult tare.
Eu vroiam subwoofer pt faptul ca nu am bass aproape deloc... desi boxele si sunt noi, asta cred ca este din acustica masinii. Imi amintesc ca acum 8-10 ani am pus pe o dacia 1300 boxe Domotec de 16,5cm pe spate si un cas Toshiba de 2x7wati si batea destul de bine bassu.

blak 18-01-07 01:59

Intrebarea e urmatoarea... Cine testeaza pachetele? Ce aparate se folosesc? Doar urechea? Se masoara puterea amplificatoarelor? Se masoara distorsiunile ? Se poate spune ca vor fi teste in adevaratu sens al cuvantului ? Cu sinusoide ,etc? sau doar un test raportat la performanta / pret?

tico_rs 18-01-07 13:44

Ai mare grija cu suburile amplificate, nu am auzit unul care sa sune macar ca un sub prost cu statie proasta independente... Mai bine iei un Domotec de 30 cm (80 ron) il pui in sealed de 15-20 litri si pui pe el o statie (orice cu macar 100w rms in bridge...)

ReLLaXX 18-01-07 15:16

blak... Eu am sa conduc testele, cu ajutorul unei echipe.

Sunt curios daca intrebi ca un potential cumparator, sau doar sa intrebi. ;)

Pentru linistea ta, testele vor fi destul de tehnice si pentru cei care stiu.

CEL mai important criteriu este performanta/pret in cazul unui sistem de buget. Restul enumerate de tine, chiar si prezente in test, vor fi doar de completare sau poate inutile pentru unii dintre potentialii cumparatori. Ca dovada ca singurul care a intrebat....esti tu. Si inca nu sunt sigur de motiv. :p

Daca dupa acest test cineva doreste sa faca unul de asemenea amploare si mai bine decat noi.... are tot sprijinul nostru. Cat traim invatam.

Toate conditiile testului, echipa si detaliile vor aparea dupa ce acesta este efectuat, intr-un topic separat unde lumea poate sa afle tot despre acest subiect.

blak 18-01-07 23:22

Motivu e simplu... eram curios dak e un test ca cele de afara.... atata tot :) bafta la teste

cristi7c 19-01-07 12:44

Quote:

Originally Posted by tico_rs (Post 703640)
Ai mare grija cu suburile amplificate, nu am auzit unul care sa sune macar ca un sub prost cu statie proasta independente... Mai bine iei un Domotec de 30 cm (80 ron) il pui in sealed de 15-20 litri si pui pe el o statie (orice cu macar 100w rms in bridge...)

si unde gasesc un sealed de 15-20 litri? .. de construit nu am de gand :D ... ca n-am timp si in plus am avut experinte neplacute cu boxe home made.. bani bagati de pomana

saxo 19-01-07 13:23

@tico_rs
Daca nu ai auzit tu, nu inseamna si ca nu exista.

cristi7c 19-01-07 13:26

evident... sunt multe lucruri de care nu am auzit si totusi exista, altfel nu intram pe forum sa intreb :)

niste linkuri cu aceste sealeduri de care tot vorbit m-a ajuta mult

saxo 19-01-07 13:45

Suburi amplificate gasesti la Pioneer, Hertz, etc. Va fi insa mai greu daca vrei compresie.
Raspunsul meu era postul lui tico_rs referitor la suburi amplificate.

tico_rs 20-01-07 08:38

@saxo: De-aia am si spus ca "nu am auzit" in loc sa spun "nu exista" si sunt mai mult ca sigur ca depasesc bugetul unui sistem similar pe componente, neoferind nicio posibilitate de upgrade ulterior... Cred ca esti de acord cu mine, ca BassPro de la jbl, BassLink de la infinity, mai era un pioneer asemenea, nu sunt suburi extraordinare si ca la banii aceia se pot face alte lucruri mai "bune". Si daca BassPro nu suna extraordinar, doar nu te asteptai sa ii recomand omului Audiovox....
Acum daca ma gandesc mai bine, era unul de la Alpine f tare, dar era de fapt o cutie cu statie pe ea, iar pretul iti facea parul de pe picioare sa cada...

@cristi: Cutii face toata lumea... sunt destule topicuri pe la bazar, iar daca esti din Bucuresti, ti-am spus, ca pot sa iti fac si un demo, si pot sa te ajut si cu cutia...

saxo 20-01-07 09:53

Si tu ai dreptate. Ideea e ca sunt putini fabricanti care fac suburi "tari" amplificate, si asta din cauza faptului ca cei care cauta asa ceva nu sunt persoane cu pretentii si vor ceva compact, usor de instalat si ieftin.

bluey 20-01-07 18:47

Quote:

Originally Posted by saxo (Post 706384)
Si tu ai dreptate. Ideea e ca sunt putini fabricanti care fac suburi "tari" amplificate, si asta din cauza faptului ca cei care cauta asa ceva nu sunt persoane cu pretentii si vor ceva compact, usor de instalat si ieftin.

Ma rog....Ieftin nu chiar.
Dar cum a mai spus cineva :pentru completarea unui sistem audio normal ,un sub amplificat este ideal pentru un om care nu vrea sa stea cu o gramada de fire in portbagaj si care are nevoie de spatiu in portbagaj pentru borcanele de muraturi.
Am montat la cineva un BassPro pe Fabia combi si tot i se parea ca ii ocupa prea mult spatiu.Sunetul nu a fost multumitor decat dupa ce i-am bagat in intrarea de linie semnal de nivel mare :twisted: .
Dar pentru dimensiunile lor isi fac treaba.
Oricum nu te gandi la pocnitori gen SAL si alte treburi pentru ca nu au decat un amplificator de 2X19W pe un difuzor cu 2 bobine (asta in cel mai bun caz).
Depinde si ce pretentii ai de la el in final.

ReLLaXX 21-01-07 22:06

blak... a participat cineva la un test "de afara" ca sa ne spuna cum e? ;)

cristi7c 22-01-07 09:34

nu mai imi iau subwoofer.. nu de alta dar mi l-au luat colegii de ziua mea :D
l-au comandat vineri azi trebuie sa ajunga.. este vb. de Audiovox
dupa cel il montez va spun cum suna

cristi7c 04-02-07 14:36

Concluzie: Audiovox BA200 e o pocnitoare de bani multi (mai mult de 1 milion nu face, max. 1,5 mil). Difuzoru are un randament bun, insa incinta este construita din carton (asemanator cu tubul de carton de la rolele de autocolant.. de exemplu), contactele foarte proaste...

Patea buna e ca tipul de la car-sound a fost destul de amabil, i-am mai platit o diferenta de 2 mil si mi l-a schimbat cu amplif Blaupunkt Gta 2 Special + subwoofer Gtb 300 de compresie si pot spune ca suna beton. Un bass rotund, pe care il si simti.

merci de sfaturi la toti copiii :)

Drake 11-07-07 12:31

# Blaupunkt MK II 1200 Pachet Bass cu kit instalare cadou !
# Pachet bass: incinta bass compresie, amplificator si cadou un kit de instalare
# Incinta trapezoidala compresie cu difuzor 30 cm Blaupunkt GTt 1200
# Putere reala RMS 250W
# Putere maxima 750
# Raspuns in frecventa 35-500Hz
# SPL 91dB
# Dimensiuni 482x387x378 mm
# Amplificator Blaupunkt GTA 2 Special MK2
# Amplificator stereo 2 canale
# Putere reala 4 ohmi RMX 2x60W
# Putere reala 2 ohmi RMX 2x90W
# Putere reala 1 ohmi RMX 180W in punte
# Raspuns in frecventa 10-30000 Hz
# Filtre Low-pass si High-pass variabile
# Stabila 2 ohmi
# Bass -Boost
# Dimnesiuni150 x 57 x 260 mm
# Kit instalare 200W cadou!!!
# 5 m cablu rosu alimentare
# 1.5 m cablu gri masa
# Suport siguranta 30A
# Cablu RCA 5m
# Cablu remote 4.5 m
# 2 m cablu subwoofer
# Terminali conectare subwoofer

All times are GMT +2. The time now is 20:18.

- Copyright 2026 4Tuning