![]() |
Setari Amplificator, putin ajutor.
Salut, am pe masina un subwoofer Powerbass S12 legat la un amplificator Hollywood HXA 20. Tot sistemul a fost montat in urma cu 2 luni la un service de niste baieti (+ player si boxe), numai ca nu sunt sigur daca este amplificat cum trebuie, deoarece nu prea se simte cine stie ce. Specificatiile sunt:
S12 Quote:
Quote:
Sper ca am dat toate detaliie necesare pentru a va scuti din timp, astept un raspuns :D |
Re: Setari Amplificator, putin ajutor.
Quote:
|
tu cam ce asteptari aveai de la acel sistem?
|
ampul livreaza doar 220W in punte, nu ce balarii insira producatoru 350W...
|
Quote:
|
Pai probabil ca neamtzu asta minte de ingheata apele.... Dar cam la toate i-a dat bine! http://amp-performance.de/670-Hollyw...on-HXA-20.html
Poate o fi gresit, dar nu cred! Iar doar din 1 pereche de trz pe fiecare canal nu stiu ce se poate scoate mai mult! Dar sistemul este cat de cat echilibrat si ca setari in fct de iesirea playerul sa pui un gain la max 85% ca altfel dai in distorsiuni urate si o frecv de 100Hz, adica cam pe mijloc! |
Deci nu ai lucrat cu el si te bazezi pe masuratoarea unui nene...Inca o data nu zic ca face sau nu ce zice producatorul sau neamtul, dar din moment ce servim cu lopata informatie scrisa in alta limba si o luam de buna ca....deh e strainez si sigur e mai bun ca un roman, e anapoda. In curand, promit ca eu personal o sa ma ocup umpic de acest amplif si o sa dau toate datele, rezultate, contitii poze etc, nu stiu daca pasa cuiva dar macar mai este un termen de comparatie :)
|
Pe site scrie 250w... http://www.chpw.de/customer/web/indexhx.htm
|
1) Spune din ce oras esti si completeaza corespunzator in profilul de pe forum (unde ai scris tu X)
2) Pune 2-3 poze cu sistemul tau (macar ce ai in portbagaj). 3) Mai exact, de unde le-ai cumparat si cine le-a montat? Poate mai aflam ceva informatii. Astept cu nerabdare aceste detalii. :) |
Nu prea vad ce relevanta are orasul in care locuiesc, dar am completat in profil. Le-am cumparat de la Esderman si le-am montat tot acolo. Nu m-am exprimat eu prea bine in primul mesaj, se simte destul de tare, doar voiam sa stiu daca mai pot baga ceva putere in el fara sa fac vreo prostie. Incinta este bass-reflex, player-ul este un Kenwood KDC-4051UR si difuzoarele de pe fata Powerbass S-6C, iar pe spate cele stock. Am facut o poza de la setarea curenta de la amplificator: https://img194.imageshack.us/img194/9...1203241759.jpg
|
Quote:
Sunt produse entry, de buget, care instalate corespunzator isi fac treaba ok. Din ce ai aratat pana acum, totul merge in parametrii. Si setarile pe amplif par ok. Singurul lucru din care e posibil sa mai scoti ceva este incinta. Daca se poate o poza cu ea, si eventual sa spui si ce masina ai, ar fi de ajutor. Sfatul meu este sa faci un upgrade de difuzor si amplificator daca vrei ceva mai mult. Sau poti sa incerci cu un amplificator mai puternic, dar in cazul asta nu cred ca poate sa-ti garanteze nimeni siguranta difuzorului. |
Hmm, daca mai sus cineva a zis ca nu are nici 220W, care ar fi pericolul daca l-as da putin mai tare? Avand in vedere ca nu are cum sa atinga 300W cat are Subwoofer-ul ca sa-i arda bobina. :???:
|
din contra, daca are mai putin e chiar recomandat sa nu il dai mai tare pentru ca nu are de unde !
daca ar fi fost mai puternic ai fi putut da mai tare. |
Quote:
|
Da, il folosesc. Este setat la +8 (maxim) deoarece nu ascult peste limita incat sa apara distorsiuni cand e bass-ul puternic, si sunt montate pe o Honda Accord.
|
la 200w ce asteptari ai intr-un sedan?
|
Eu nu inteleg ce sunt cu raspunsurile astea, nu am cerut nimanui sa-mi zica cum sa-mi fac amp-ul de 1000W, doar v-am intrebat politicos daca se poate da nitel mai tare fara sa se intample ceva.. e a 2-a oara cand pui intrebarea asta, esti frustrat, nu te simti bagat in seama, care-i problema?
|
Quote:
|
Quote:
In alta ordine de idei, atentie la partea cu Bold. Nu esti in targ, nu esti in cartier, nu esti intr-un sat fara caini. Ai pus o intrebare, esti ajutat, trateaza chestia asta moderat. Nu-ti convine o intrebare, o ignori. Fara chestii personale (oricat te simti de indreptatit), ca nu-i frumos si nu da bine. Si Roli pune problema foarte realist. Ai putere mica si folosesti instalatia intr-o berlina, care te priveaza de o buna parte din randament. Daca sistemul e setat ok si atata suna.... atata suna. Ca te astepti tu la mai mult, sau vrei mai mult, asta e altceva. Ai nevoie de un upgrade. Nimic nou. :) In concluzie, repet ce ti-am spus mai devreme. Vrei mai tare? Upgrade de amplificator si subwoofer. Daca vrei sa fie safe. Daca vrei sa risti, forteaza amplificatorul asta sau pune unul mai mare. Foarte simplu. Cat despre puterea difuzorului si cea a amplificatorului, ce scrie pe foaie si ce se intampla in realitate si mai departe, care e relatia dintre cele doua, toate astea tin de alta discutie. In ceea ce-ti priveste problema ai primit raspunsuri complete. |
Va salut, si eu imi voi lua cat de curand configuratia asta HU> Kenwood KDC-3054UR, wof powerbass S12 si amplif Hollywood HXA 20, din ceea ce mi-au spus ce-i care se pricep este cea mai buna alegere in banii astia decat sa iei un cacat de Mac Audio sau mai stiu eu, e mai bine asta. Oricum depinde si de masina cum ai spus tu ca ai Sedan, nu se va auzi cum se aude la mine tot Honda Civic dar Hatchback.
Daca am deranjat cu ceva in comentariul meu imi cer scuze. |
Quote:
de aia te-am intrebat ce vrei de la un sistem (sa ai un sistem tras la linie "adica sa nu acopere basul doar sa aduca un + la placerea de ascultare" sau vrei sa atragi priviri pe unde treci? ) |
buna,
ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste indicatii despre setarea unui amp VIBE A3 Slick? am un dif Boston de 300W la care o sa il leg. ( http://www.extremeaudio.co.uk/produc...slick-a3/1609/ ) multumesc anticipat! |
| All times are GMT +2. The time now is 21:45. |
- Copyright 2026 4Tuning