Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Nova 2.0 16v Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30970-dacia-nova-2-0-16v-turbo.html)

mikafly 14-01-07 10:02

Dacia Nova 2.0 16v Turbo

3 Attachment(s)
Salut!! Asta este dacia mea.A suferit cateva modificari....numai de natura tehnica.Nu are nimic facut pt a arata mai bine.
Are doar 136 de cai,si nu sunt multumit de prestatia masiniii,deci urmeaza cateva modificari majore.Si poate in viitor o schimbare de look.
Nu va spun "sper sa va placa" ca nu are ce sa va placa.

Bogyciu 14-01-07 10:19

Re: Dacia Nova 1.8 16v

Bravos, am vazut masina pe strada si urla destul de tare!!! Nu cred ca ai doar modificari tehnice, nu cumva ai jante de Golf2 GTI? Muzica nu ai pe ea? Din cate se aude ai avea un "tunuletz" prin portbagaj. Jantele au intrat bine? Nu ating in interior? Inca odata respect!

mikafly 14-01-07 11:01

Am toata scularaia acasa...e demontata....nu am nimic pe masina acum..pt ca mi-au furat cd-playerul.Doar aripile au fost umflate un pic pt a permite rotilor mai mari sa intre fara sa atinga la hopuri.Masina arata chiar neingrijit,dar repet,nu prea ma intereseaza aspectul estetic.....mai mult tehnic. P.S.: nu mai urla asa de tare acum...i-am pus toba intermediara.

DolusD 14-01-07 11:38

ce modificari ai la motor ??? 136 cp ????? cum fuge??? respect !

Gabriel_xenon 14-01-07 11:49

de ce spui k esti nemultzumit de prestatzia ei??
ce are??
cum merge?

caphonne 14-01-07 11:50

eeeh in sfarsit vad si eu o nova modificata/ca e sub capota motorul stock imbunatatit sau alt motor
astept raspunsul sunt foarte curios eu am o supernova si sunt curios ce ar putea intra sub capota
mersi si bafta in continuare

Bogyciu 14-01-07 12:05

Si eu sunt curios, ai pus motor de reno pe ea? 1.8 cu GPL(semnatura)?

Eugen_TL 14-01-07 12:08

are alt motor va pot spune eu sper sa nu se supere ca ma bag .. :) ceva by renault nu mai stiu exact ...oricum mie imi place ca merge ..chiar o prinde aspectul asta neingrjit sincer sa fiu :)

tm8bnz 14-01-07 12:10

Bah...sunteti fenomen..*****ie in topic ce motor are ! :lol:

"Nu va spun "sper sa va placa" ca nu are ce sa va placa."
Mie tocmai de asta imi place si mai mult,scurt si la obiect Dacia Motorsport ! ;)

Daca nu i-ai marit esapamentul nu mai astepta,se vor mai dezlantui cativa caluti !
Daca ai folosit cutia masinii de origine,nu depasii diametrul rotiilor.

Eugen_TL 14-01-07 12:16

asa e ...ce spirit de observatie ai nebunule=))))

caphonne 14-01-07 12:49

mah sunteti fantastici unii din voi si va gasiti pe majoritatea posturilor.mah frate eu am intrebat proprietarul ce are pe masina nu pe voi daca el vrea sa-mi raspunda bine daca nu iar bine nu ma deranjeaza da nu va mai bagati voi repede cu sfaturi si pareri aiurea si transformati posturile intr-un radio santz de rahat
hai mersi pa

mikafly 14-01-07 12:57

Pe scurt....motor si cutie ..de provenienta renault 19.Motorul
este de 1.8 cu 16 supape ...de fabrica 136..tip motor f7p b 700(fara catalizator).servodirectia este tot de la ren 19....discurile pe spate la fel....
Pe fatza a fost schimbat intreg ansamblul cu tot cu motor ,bascule,servo,planetare,discuri...si tot ce mai e in fatza.
Nu sunt multumit de prestatie...sa nnu ma intelegti gresit...masina merge...fuge destul de tare.....dar se poate si mia bine.....mult mai bine.
Jantele unt exact specificatia din talon a lui renault 19...donator.
In rest vesnicele probleme.....ploua inauntru...zdrangane.....

mikafly 14-01-07 13:02

AAA.....am uitat!!...evacuarea este integrala din inox.....fara toba intermediara...si cu o finala sport(nimic de firma).....urla f tare.....
Ieri mi-am montat si o toba intermediara...si acum e mai rezonabila la zgomot.
Nu stiu cum sa postez clipuri video ca va dadeam o proba de sound.

caphonne 14-01-07 13:36

mersi si bafta in continuare

ro.maniak 14-01-07 15:08

exact ca si pe poze de la manage attachments sau youtube.com

cam cat mananca la 100 ? oras si afara ?

marele_ouu 14-01-07 16:16

Sal foarte tare masina ai griza de ia si multa bafta in continuare la modificari ,si poate ne vedem pe 27 la academie .

mikafly 14-01-07 16:25

ce se intampla pe 27 la academie?...se intampla ceva program cultural artistic?......ar fi frumos sa interpretez si eu ceva...
In legatura cu consumul...asta nu se intreaba....deja nu mai conteaza cand faci o astfel de modificare...daca vroiam economie imi puneam motor de 1.2...sau 1.5 dci.

mikafly 14-01-07 16:28

1 Attachment(s)
O proba de sunet.....cu un singur far functional...

dogy_10 14-01-07 17:08

faina masina, am avut si eu o nova inaite si am fost multumit de ea si apropo la mine nu intra apa inauntru

Gabriel_xenon 14-01-07 19:53

nici la mine nu intra apa inauntru...insa de zornait...asta este...am mers cu supernova si este diferentza de fiabilitate...
oricum...misto ce ai facut din novutza ta :)

caphonne 14-01-07 21:42

e diferenta pe dracu in portbagaj e umezeala cand ploua stau cu cartoane ca sa mai absorba din ea iar haionul la inceput nu zdranganea acum sa mai lasat iar cuiul ala de prindere e de rahat si iar troncane ca dracii .totul e sal reglezi cat mai bine eventual sa vezi daca trebuie schimbat chederul ala

mikafly 14-01-07 21:44

Cred ca stau de vorba cu niste proprietati norocosi......ori aveti o parere prea buna despre masinile voastre.....si nu observati micile defecte.Masina mea este din 98..si nu imi aduc aminte sa fi plouat vreodata ..si sa nu fi intrat apa in masina.Nu va inchipuiti ca inotam prin masina....dar ceva tot trebuia sa fie ud.Sa nu mai vorbim de geamuri aburite.
Va dati seama ca din moment ce am inceput sa investesc in ea....imi place...si o consider o masina cu potential....dar...daca nu ar avea toate astea enumerate mai sus...nu ar mai fi dacie.
Nu vreau sa supar pe nimeni..sau sa se creada ca denigrez dacia....dar cam asta e adevarul.

Gabriel_xenon 14-01-07 21:51

a mea e din 2001 si sincer itzi zic nu am avut pana acm probleme de gen apa cu ea...recunosc troncane...se aude motorul in masina...este dacie..nu am cine stie ce parere despre ea...da chiar m-a mirat faza cu apa...pt k am mai avut o 1400 si aveam probleme serioase cu apa...
cred k am noroc la partea asta...oricum se compenseaza la restu :D

banuiesc k daq te intreb cat ai investit aproximativ nu mi-ai spune nu?
intreb deoarece anu acesta as dori si io sa fac cam acelasi lucru pe care l-ai facut tu si vreau s stiu si io cam cat m-ar duce...

mikafly 14-01-07 21:54

5 Attachment(s)
Alte poze......

mikafly 14-01-07 21:59

Investitia nu poate fi calculata usor...a fost in mai multe etape.....asta nu este primul motor care il am pe masina.....am mai avut unul inainte...tot de 1.8 dar fara 16v.Nu pot sa iti zic total cat a costat...oricum destul.

mikafly 14-01-07 22:01

3 Attachment(s)
Poze cu mot vechi......f3n(tip motor)

tm8bnz 14-01-07 23:12

Impropriu spus 1.8 ! ;)
In flimu ala cu GTTul...ce a patit Reno'u de nu a mai ajuns la finish ?

Poate il sti,poate nu,dar DaniWMK,daca il rogi,te poate ajuta cu niste ponturi valoroase.A avut si el combinatia asta sub oo ! :D

dogy_10 14-01-07 23:21

imi place ce ai facut cu masina......sleeper

DnI 14-01-07 23:31

cum stai cu un gtt stock ?

UniculSGM 14-01-07 23:36

Pt adevaratii posesori de Dacia cu motoare puternice, numai respect!

mikafly 15-01-07 01:35

1 Attachment(s)
Un gtt stock ma bate destul de serios.Am incercat decat cu unul...care probabil nu era la forma maxima.

mikafly 15-01-07 01:49

"Impropriu spus 1.8 ! "..asa este..defapt motorul este de 1721 cu injectie multipunct.tot de pe renault 19....avea 90 de cai...logic ca insuficienti.Asa ca l-am schimbat cu unul mai puternic.
Nu am scris exact de cat era ca nu vroiam sa intru in detalii neinteresante.....

B-13-FFA 15-01-07 21:52

frumoasa nova ta....imi place......eu fiind posesor de supernova.....

mikafly 16-01-07 23:21

Merci!!...astept sfaturi si pareri.......

UniculSGM 17-01-07 00:16

Cu parere de rau, o sa ai de asteptat. Sau poate se trezeste cineva sa iti spuna sa ii pui becuri de pom de craciun, niste neoane. Poate de ce nu, un cocor pe capota, etc.

MOUZE 17-01-07 00:30

un sfat....???
la exterior las-o asa ca arata f.bine sa nu te iei dupa categoria care o enumera sgm :))))

acu o parere mai serioasa,treci la categoria low rider...coboar-o cat poti de mult,iti dai si tu seama ca o sa arate mult mai bine ;)

Eagleee 17-01-07 01:41

Frumos ce ai facut...pacat ca numai in vreme buna poti savura placerea de a conduce ;)
La suspensie cum stai? Ca de frane am inteles ca sunt de R19.
In rest sa faci ceva la motor...pana nu se dezintegreaza toata masina :D
Motorul are mult potential ramas in el, daca incepi si studiezi motorul vei da seama ca poate peste 180 cai fara turbo sau supraalimentare.
Dar eu in locul tau asi lasa la o performanta "modesta" (130-140cai, tinand cont ca standard are 135cai si 158Nm) si reinforsat pistoanele, biela si gramat totul inco data (eventual un ambreaj mai performant) + un N2O Wett, care iti mai da inca vro 100-150 cai (sa aiba si ECU nitroul...poti regla ca vrei de la turatie sa intra in actiune, sau cum sta pedela de gaz sau de la buton)
Cred ca atuncea o sa faci surpriza...ar fi undeva la 250cai masina...un Supernova...iti dai seama? 0-100 in ~5-5.7s wow

Mult succes in continuare, tine tot asa!!!

mikafly 17-01-07 11:10

Am optat pt varianta cu adaptarea unei turbine....nu intentionez sa fac performanta pe aspirat deoarece este mult mai costisitoare....si castigurile sunt mai mici....
Asta nu este motor de Honda sa scoata 120cp/l....este un biet motor renault.
O sa incerc sa il scot din mediocritate....cum altfel?......stiiti voi.
Cat despre aspectul exterior....nu o sa vedeti becuri de pom,cd-uri la oglinda,catzel care da din cap in spate,nike...sau mai stiu eu ce alte minuni.
Desi ar fi frumos sa imi pun un abtibild cu GPL...asa la deruta.....

Eagleee 17-01-07 11:29

Pai...nu stiu cu cam cat te costa sa faci din asta un motor turbo ca lumea...sunt multe de modificat acolo, cel putin dupa calculele mele (ce am facut pentru al meu) este undeva de 1000-1500 euro...mult.
Tre reprogramat Ecu-l, late biele, piston, axa cu came, galerie de evacuate, intercooler, turbo de calitate si nu refacuta (una de VW este in jur de 300-600 euro), o pompa de ulei cu debit mai mare, poate modificat si chiulas sa nu apare detonatii...este mult de facut.
La aceasi bani poti monta cea mai performanta nitro + biele intarite + pistoane intarite...si intro zi e gata totul...incepi dimineata si seara faci legea in Tulcea...

Cam asta fac si eu, ca la un motor la care nu a fost pus turbo de masura este mult mai greu sa faci asta dacat sa pui nitro sau metanol, oricum, nu prea folosesti puterea maxima tot timpul, apropo, stiai ca si in Nascar merg cu nitro? :D

mikafly 17-01-07 13:42

Nu stiu frate.....cert este ca mot ca al meu exista cu turbo..adaptat.... si are performante mai mult decat satisfacatoare.Nu cred ca este ceva de domeniul paranormalului conversia turbo(e aproape).Eu cred ca,cu putin ajutor logistic din partea anumitor persoane...se poate face ceva bun.
Sun pe deplin hotarat sa fac acest lucru.Nu imi fac masina pt a face legea,o fac si acum in Tulcea,sunt doar cateva masini care se pot tine.
E doar pasiune...si o obsesie pt Nova.
Tot timpul am fost de parere ca trebuie sa te dezvolti ...si sa dezvolti in continuare.....

All times are GMT +2. The time now is 00:29.

- Copyright 2026 4Tuning