![]() |
Ne intoarcem acasa?
Cati dintre noi se gandesc sa se intoarca acasa la 'batraneti' sau mai devreme?Eu unul sunt plecat de 3 ani si am de gand sa mai stau vreo 6-7 maxim si dupa sa ma retrag acasa.Orice as face sau oricate as avea aici tot mai bine ma simt acasa,acolo ma simt in largul meu,e locul unde ma simt cu adevarat acasa.Desi m-am integrat bine si nu mai am probleme simt ca imi lipseste ceva...acel ceva il regasesc acasa dar din pacate nu stau mai mult de 2 luni pe an.
Astept pareri pro si contra din partea voastra. ps:il rog pe sebi sa aibe grije de topic |
Re: Ne intoarcem acasa?
Dupa 10 ani de lipsa din locurile natale, devi un dezradacinat.
Ca o paranteza ,mi-a ramas in minte o afirmatie a lui Denis Quaid la un interviu,care a avut o perioada de retragere din activitatea actoriceasca : "nu cobori din autobuz".Adica sa nu iesi niciodata "din carti" deoarece revenirea este foarte anevoioasa. Dupa zece ani o generatie s-a schimbat.Locurile s-au schimbat.Fetitele care ieri jucau shotron si le intrau chilotzeii in c**,acum sint ditamai domnisoarele aratoase care te imping involuntar la ginduri necurate.;) Un alt aspect: 10 ani printre straini,vrind-nevrind ti-a schimbat accentul limbajului care va parea "dubios" pentru unii. O tagma de "stranieri" ,au plecat si nu mai vor sa auda de Romania (chiar si vizitele le fac rar si in graba) ,in timp ce altii sint doar la gindul intoarcerii. Discutia este foarte larga si complexa,iar personalitatile umane multiple. |
Eu agreez cu Turbo Jack. Dupa ani si ani "afara", noi ne schimbam un pic fata de cei ramasi acolo. Poate ca nu e exact o schimbare al stilului de viata, dar o schimbare datorata faptului ca imbatranim (sau mai bine zis inaintam in varsta) intr-o societate diferita, in timp ce cei ramasi acasa imbatranesc acolo. Asta poate fi unul din motivele pt care prietenii de catarama de odata nu-ti vor mai fi niciodata ceva mai mult decat banale cunostinte, si nu vei mai avea aceleasi subiecte de discutii ca alta data si asa mai departe.
Eu refuz sa compar viata pe care o duci in timpul unei vizite in Romania cu traiul de zi cu zi de acolo. |
Puteti spune de cat timp sunteti plecati?
Tocmai asta vreau eu sa evit,sa nu stau prea mult pe aici si dupa sa nu ma mai pot readapta in Romania. |
in cateva zile fac 2 ani de canada
am ajuns in quebec dar dupaia m-am mutat in toronto si nu mi-a placut de loc stilul de viata american... acum m-am mutat inapoi in quebec! imi place la nebunie aici, nu stiu sigur daca m-as intoarce in RO. cum a zis nea turbina e una sa mergi in vizita si e una sa traiesti acolo... daca viata de zi cu zi ar fi mai buna probabil ca m-as duce |
Eu sunt de 7 ani in Franta. In cei 7 ani nu am fost deloc in Ro. Cum bine a zis nea'turbina, prietenii care iti erau prieteni de catarama, nu vor mai fi ca innainte. Acasa as vrea sa merg dar in vacanta, maxim o luna, sa vad si eu ce sa mai schimbat, sa vad o parte din familie si sa-mi prezint baietelu de 2 ani nascut aici strabunicilor lui.
|
cum am scris si dincolo Alex
eu unul nu cred ca ma voi intoarce vreodata sa locuiesc permanent in Ro. Nici in vacanta nu prea dar ma rog, o sa ma mai duc fortat de imprejurari. Daca m-as muta as faceo undeva unde e misto climatul (caraibe ceva)ca in rest nu-mi lipseste absolut nimic unde sunt insa in Ro imi lipsesc multe lucruri de aici. Imi place la nebunie in Montreal ce sa zic. Cel putin in sitiuatia de fata. Acum, cum se va schimba Romania in 10-20-30 de ani, nu se stie deci nu pot sa zic ca sigur 100% nu voi reveni sa locuiesc acolo. Eu in general sunt flexibil si n-o sa scot Romania de pe lista unei eventuale mutari. ma voi muta (sau poate nu) oriunde unde cred ca-mi va fi bine (mie si eventualei sotii si copii) si imi va place mie personal, fie ca e Romania, Tenerife sau Congo. |
Nu sint Tudor Gheorghe sa cint "Acolo este tara mea...acolo eu as vrea sa mor". Nu doresc sa insult pe nimeni. Sint de aproape 11 ani in America; nu am mai fost in Romania de cind am venit aici. Cind am plecat, mai aveam putin si faceam 18 ani; am terminat liceul acolo. Deci nu poti spune ca nu am plecat de prea mic. INSA - America este tara mea. Aici ma simt in largul meu. De ce nu am mai fost in Romania ? Nu stiu...sint cetatean american; am venit aici cu loteria deci nu au existat motive de viza chestii. Banii...nu au fost nici ei o problema. Cu siguranta in 11 ani gaseam banii sa vin macar o data in RO. Pur si simplu nu m-a atras ideea. Si apoi m-am schimbat...vorba lui Turbojack. Am citiva prieteni romani - vorbim in Engleza intre noi. Curios nu ? Eu unul nu doresc sa ma intorc nici acum nici peste 10 ani nici la batrinete. In vizita - cred ca in vara asta cu ocazia unei nunti in familie. Si voi mai vizita. Dar ca sa ma intorc acolo permanent - niciodata.
|
Nici eu nu ma voi mai intoarce definitiv in romania, dar imi voi pastra cetatenia si totodata nu voi uita niciodata de unde am plecat.Nu am mai fost in tara de 2 ani si nu preconizez ca voi mai merge dar tin legatura cu prietenii si familia de-acolo.In schimb nu mai este nimik care sa ma atraga acolo, iar lumea asta e plina de locuri si de oameni interesanti care trebuie descoperiti...n-are rost sa bat aceleasi poteci deja stiute...eventual peste ani si ani voi mai merge intr-un pelegrinaj doar pt a retrai cateva amintiri frumoase...
|
Am 5 ani si sincer acasä mä intorc de fiecare datä cu pläcere cel putin o datä pe an ,doar acasä gäsesc ceea ce aici printre sträini nu gäsesc -prietenii adevärati care la rindul lor si ei se intorc din alte täri sträine pe unde si-au cäutat norocul.
Lumea si locurile se schimbä este adevärat ,dar cei dragi apropiati si prietenii adevärati nu si meritä atunci cind ne intilnim sä chefuim in stil romänesc si sä stäm si la un pahar de vorbä cum era si inainte. Egal de cite cetätenii ati avea, in ochii celorlalti ve-ti fi asa cum ii priviti si voi ca pe (Niste Sträini)gindul ästa mä va aduce la bätrinete din nou acasä. |
Quote:
|
Eu am scris sincer ceea ce am in suf.poate alti au alte päreri dar poate au si motive nu mai au pe nimeni in tarä rude, prieteni si normal cä atunci apare acel de ce sä mä intorc in tarä.
Alt mod de a vedea si träi viata nu poate insträina pe nimeni de locul natal. Fie piinea cit de rea ,tot mai bunä-n tara ta cä-i sarmaua lingä ea. |
Sunt perfect de acord cu tine! Si eu sunt satul dar asta este. :( Dupa aproape 4 ani de italia, 2 de franta si acum in Uk m-am cam saturat. inca un mic sacrificiu si apoi....acasa in romania! Cred ca sunt pe ultima 100 de metri!
|
|
Quote:
si cat despre intorsul acasa ... ! nu cred ca am plecat toti din Ro convinsi ca nu o sa ne intoarcem NICIODATA (cu mici exceptii)! Sincer eu ma gandeam sa nu stai pe afara decat 1 an 2 si uite ca acuma sunt in al 3-lea an deja .. Lucrurile si oamenii se schimba! totul depinde de multe chestii acum ! Imi place sa cred ca V-oi imbatranii undeva linistit la casa mea in Ro ! dar sunt atatea variante si posibilitati incat doar timpul poate sa spuna ce o sa se intample! respecte |
eu vreau sa imbatranesc linistit pe o plaja in Hawaii mai bine, cu un Aston in parcarea plajii si doua gagici de 25 de ani langa mine :D
|
Quote:
Da, am inca familie si prieteni in Ro numai ca viata mea nu e definita de ei. Poate e un fel egoist de a vedea lucrurile dar eu ma pun pe mine pe primul plan si pe restul pe plan secund. Fac intai ce ma face pe mine fericit, ce cred ca e mai bine pt mine pe termen scurt si lung. Eu de cand sunt in Canada am fost de foarte multe ori in Romania si am cheltuit enorm de multi bani cu chestia asta. Pt cei din europa e mult mai simplu, dar pt noi, numai biletul de avion e peste 1000$. Pe mine, din punct de vedere financiar, toata legatura cu Romania (excursii, pachete trimise etc) m-a dat inapoi foarte foarte tare. Si pur si simplu cred ca e cazulk sa se termine, sa ma pun si eu pe primul plan de acum incolo. Fie painea cat de rea...tot mai bine-n Canada :D |
Quote:
Un caz tipic pentru un roman plecat.Cheltuielile auxiliare pur si simplu ne darima uneori si din pacate de cele mai multe ori nu merita. Cind plec acasa umplu masina pina in plafon cu de toate,iar dupa distributia lor tot nu e bine.Pare incredibil ca nu ajung 10 kg de cafea la sfert.Nu-i poti multumi pe toti si multi asteapta sa vii cu daruri grase ,ca doar esti in strainatate si ai de unde.Poate este mai bine sa fi mai indiferent si rece.In fond si la urma urmei viata ta conteaza mai mult. Fie painea cit de rea,tot ti-o fura cineva,chiar aici in tara ta... by Spitalul de Urgenta. |
haha VIO
.. acuma am realizat ca mai bine de jumate de bagaj il ocupa cadourile ! ARE ROST ? ma intreb ! chiar asa toti se asteapta de la tine la multe ca DE DOAR IN STRAINATATE UMBLA CAINII CU COLACII IN COADA SI BANII I GASESTI PE JOS ! :) .. DUPA ATATA VREME DEPARTE DE CASA SI PE MII DE EUR PE telefoane / pakete interneturi si altele .. e inevitabil ca trebuie sa ne gandim la noi in primul rand ! |
Quote:
Mi-am promis ca anul asta sa plec acasa cu mainile in buzunare.Nici macar hainele mele nu-mi duc,imi iau altele de acolo.Asa las si boxele ,iar masina va fi mai sprintena pe drumurile ungariei. ;) |
Eu ce sa mai zic...25000km...1000-1500Eu bilet de avion...bagaje mai nimik nu poti duce...drumul dureaza in cel mai scurt caz o zi jumate(depinde de ruta si de legaturile facute)dar mi s-a intamplat ultima data sa fiu blocat in Singapore 2 zile din cauza "avioanelor foarte perfortmante" Lufthansa care s-a stricat inainte de a decola...stat prin hoteluri si aerogari...oboseala de nedescris...
Ma jur ca urmatoarea data cand merg in Europa ma duc si eu ca Vio cu mainile in buzunar, nu iau numa carduri la mine si o pereche de sosete de schimb :D |
eu chestia cu cadourile de vreo 3 ani am pastrato f simpla - cel mai bun prieten, tata si bunicii. In rest, poate o cinste cu o bere la terasa. Deja cat ma costa simplu biletul de avion, statul acolo, pierderea de ore de munca neplatite samd.....eu sincer nu regret ca sincer ma bucur sa fac un cadou frumos tatalui meu si ma bucura nespas bucuria lui dar pt altii sincer....asta e, nici eu n-am. De acum insa sper sa poate cei dragi sa vina aici, pt ca si pt ei e mai bine (isi fac o vacanta frumoasa peste hotare), pot sa-si cumpere direct de la sursa ce vor si nici eu nu trebuie sa ma deplasez....cu bunica va fi mai greu dar sper sa mearga.
De cei care au impresia ca in strainatate esti automat bogat, eu n-am avut ghinionul sa ma lovesc prea tare,probabil din cauza ca sunt tineri care inteleg mai mult ca afara nu e paradisul pe pamant, insa rudele mai in varsta si din provincie, de care se loveste mama cand merge in tzara, au aceasta impresie si e foarte nasol.....sunt foarte multi si asteapta, si chiar iti zic la obraz sa le aduci una alta :(....pana la urma, nu mai e ca acum 20 de ani, in Ro s-a marit mult nivelul de trai si se gaseste aproape orice in magazine! |
Quote:
|
He he...fratilor ma speriati. Vroiam si eu sa merg in Romania anul asta - prima data in 11 ani...dar cred ca ma lipsesc. Oricum urma sa petrec marea majoritate a vacantei ~20 zile in Franta iar in RO sa dau doar o fuga de 1 sapt. In RO, dupa cum spuneam, nu am mai fost de cind am venit in State. In Europa am mai fost de citeva ori, in Canada 1-2 ori pe an.
Om vedea ce va mai fii...dar eu acolo nu ma duc cu nici un cadou. Citeva haine de schimb - ma doar fix in pix de ce cred ei despre mine, ca nu duc cadouri ca nu m-am imbracat la 14 ace etc. Eu aici muncesc banii nu ii fur si nici nu ii culeg din copacul din gradina. Prietenii cei mai buni din copilarie ? La restaurant cu ei...o data...de doua ori etc...dar am si eu planurile mele si vreu sa vad niste locuri...Nu ma duc pe capul nimanui ca sa zic ca imi fac obligatii. |
Fiecare dintre noi are motive pentru care sä se intoarcä acasä si binenteles apar si motive pentru care nu vrea sä se intoarcä acasä:!:
Legat de cadouri renunt la acest subiect o atentie imi pot permite la cei care meritä dar nu inseamnä cä voi umple si podul. Mä pot numära printre norocosi cu 60 € un tanc full plus 3 vigniete At,H,Ro 30€ tempo 100-140km/h sunt acasä in 7 ore ,apropo de asta cit face-ti voi si costurile la care ajunge-ti:?: |
Eu pana acum vreo 2 ani incarcam masina cu cadouri pt. neamuri,prieteni etc ... Pana cand facusem un calcul de curiozitate ca sa vad cat am cheltuit pe cadouri,carburant,roviniete,spaga la vama, etc (DOAR LA UN DRUM) ... suma era destul de maricica , cu banii aia puteam sa fac altceva => un termopan sau o mobila etc (investitii in casa) . Si de atunci ma duc lejer , iau cateva cadouri la ai mei , la niste rude de suflet si cam atat => de atunci totu' e mai bine ! Nu cred ca voi mai sta mult , sau stricat treburile aci :( ! Va urez bafta in continuaressi sa aveti cat mai multi $/€/£ ! Cu respect !
P.S : care merge dintre voi in tara in august ?? ... daca patronul imi da liber vin in tara si poate ne intalnim :D |
Acum cativa ani chiar aveam dor de casa....vroiam sa merg in vacanta in Romania. Dar cand am strans banii si am facut o socoteala cam cat ma costa.....si apoi m-am gandit cu ce ma aleg.....prefer sa stau aici. Si decat sa ma duc eu acolo mai bine dau bani rudelor de avion si vin ei aici.....Cu aceiasi bani de aici mergi frumos in Fiji sau Golden Coast in OZ si dupa ce petreci o saptamana super tare mai ramai si cu bani.
Poate ca eu pun problema asa pt ca nu am decat cateva rude in Romania care sa fie de suflet...in rest...care este rostul? Ca nu mi-e dor nici de tara si nici de oameni si nici de limba. Deci in concluzie.....nu eu nu am planuri sa ma intorc in Romania. Fiecare cu ce simnte si depinde de cat de legat este de tara-mama. Ei bine eu nu sunt prea legat si nici patriot in excess. Patriot da mai de la distanta. |
Quote:
|
Imi pare rau de tot sa vad asa idei despre intoarcerea in RO, chiar pacat sa vezi ce lipsa de patriotism ca sa zic asa, chiar nu inteleg ce aveti cu tara?Oamenii sunt de cacat, nu tara, tara este superba, de ce nu veniti sa o vedeti macar, sunt sigur ca este mai frumoasa ca si multe alte locuri din lume...pacat.
Cat despre cadouri, eu cand m am intors acum...sincer nu am prea adus nimic, in state muncesc, banii nu au crescut pe nicaieri(cel putin unde stau eu :D) |
pe mine ultima excursie in jegu de romanie mo costat 10.000$ asa ca pentru adio nu mai trec pe acolo degraba ! apropo mi-am tras v12 bmw 850csi :)
|
Dar te-ai nascut in "jegu de romanie". Sau uiti? Poate jeg era unde stateai tu? Pt mine romania este cea mai FRUMOASA tara. Inima acolo imi ramane.
|
mai traiesti man ca te-am dat disparut ?
|
Prezent acum mai mult ca niciodata, cu toate ca mai nou doar citesc, nu prea postez. :)
|
ultima mea vizita in Ro a fost in 2005 si m-a costat aproape $5000 ($1500 din astia a fost avionul in varf de sezon, adica august) pe 2 saptamani;
a fost superplacut, cam scurt, insa pe viitor planuiesc cel putin o data la 2 ani un drum de Ro; parintii, fratele sunt inca in Ro plus si ceva prieteni cu care sunt in constanta legatura prin internet; de mutat inapoi nu cred ca se va intampla... nu ca nu-mi place Ro, insa deja ne-am cam integrat (eu cu sotia) in stilul de viata american... plus clima de california nu se compara cu nimic, caldura non-stop cu minim de umiditate, 10 minute de plaja, 2 ore distanta de zapada; la fel daca vrei munte sau desert, totul e aproape... vrei atmosfera de america atunci pierzi vremea prin LA, vrei ceva mai european, dai o fuga pana in San Francisco; dupa 3 ani am ajuns la un salar ca ne putem permite un trai civilizat si nu trebuie sa ne facem calcule permanent ca nu ne ajung banii, avem asigurare medicala, dentara, ochi, asigurare de viata, plan de pensionare, rate la masina, etc... si sper ca in 3-4 ani sa ma gandesc mai serios la o casa si sa ma scap de a trai in chirie; asta e situatia mea si motivul pt care vreau sa raman in state; evident ca nu se poate generaliza, la unii nu le ies planurile asa cum au vrut, altii nu se pot integra sau efectiv nu le place; fiecare ar trebui sa traiasca acolo unde se simte cel mai bine; bafta la toti |
Quote:
|
Pareri multe si impartite, o gramada de oameni si fiecare cu o alta idee dar e normal nu toti suntem la fel.
Eu sunt de 4 ani si 6 luni in irlanda si am fost in vacanta in ro cel putin odata pe an. De fiecare data ma intorc cu drag in tara si acolo ma voi intoarce pana la urma (familia mi-e acolo + o parte din prieteni cu care tin legatura mereu) Cu cadourile nu am avut niciodata probleme, tot ce am dus a fost bine primit, daca fac nazuri data viitoare nu primesc nimic ;) Pot sa zic ca imi plateam juma de apartament cu banii sparti in ro prin baruri dar nu imi pare rau pt niciun cent. Am lucrat mai mult de un an in irl pana ce mi-am permis sa ies si eu odata in pub asa ca m-am dus acasa si am inchis crasmele in fiecare seara :lol: De gand mai am sa stau in irl dar pana cand nu se stie niciodata.Am facut doua investitii in pamant si acum vrem sa ne luam un apartament. Romania in the end... |
Iata ca dupa 7 ani se pare ca anul acesta destinatia finala este Romania :) ... planurile cam astea sunt, acum ramane de vazut :D
|
Quote:
paine cu slanina FTW :lol::lol: |
Pai nicaieri nu e mai bine ca acasa,fie ea o cocioabä,sau vre-o vilä cu 3 etaje ;)
Pe 2 februarie am facut si eu 6 ani de cand sunt in Germania,s-ar putea sa ma duc anul asta in August acasa,dar sä väd cum stau cu bugetu' :sad:.... asta e ce-a mai buna vacanta :D acasa :sad: |
Fratilor acasa sunt prieteni care o duc mai bine decat noi pe scop financiar :)
Mie imi e sila doar de acele personaje care spun " ce mah esti smecher ca esti din italia? " Imi vine pur si simplu sa-i bag in gard si sa le bag mintile-n cap. De smecherasii de pe strazi si tot asa...dar pana la urma asta e Romania si o iubim cu totii care suntem plecati din tara :D |
| All times are GMT +2. The time now is 23:28. |
- Copyright 2026 4Tuning