![]() |
logan
Am si eu o dacie logan cu motor de 1.4 si vreau sa aflu cateva pareri despre cum ar trebui sa schimb(adica la ce turatie)ca sa consume cat mai putin sa cand ma dau cu cineva... ms mult si astept un raspuns.
|
la 5000-5000...cel putin acolo are solenza puterea maxima...si la consum pe la 2.000...m-am tot contrazis cu cineva aseara ca zicea de loganuri ca consuma intre 13 si 16...
|
la 2000 de ture motorul este subturat, schimbi si cazi pe undeva pe la 1500 si consuma foarte mult, turatia optima as zice eu 2700-2800 de ture.
s-a mai vorbit pe un topic despre asta cu schimbatu`... la diesel iti permiti sa schimbi la 2000, dar e alta treaba acolo. |
cand te dai cu cineva sa skimbi pe la 4700 cel tarziu... pentru ca daca o duci in 5000 risti sa plafonezi motoru'... Iar pentru consum sa skimbi pe la 3000...
cioli17... sa stii ca am auzit si eu despre consumul asta de 13-14... |
la 4700 fi sigur ca te face si o supernova... aaa uitasem, ca supernova rupe in doua loganu :lol:
ori`cum nu prea ai cu cine sa te dai... pentru ca loganu este o masina de familie puturoasa :wink: |
da, sunt de acord cu dnI ... e f puturoasa ... dar ... nu am mai auzit de logan sa consume 13-14 sau 16 :shock:
taicamiu are 1.6 si in oras ii ia 9,5 max 10. |
din care stiu eu supernova e mai nervoasa si decat solenza.. poate ma lamureste si pe mine cineva de ce ? cineva mi-a zis ca are ambreiajul altfel si de asta
|
Re:
Quote:
|
sigur cutia de viteze
la supernova e cutia de clio, iar la solnitza e cea de laguna (parca asa era :roll: ) am mers si cu supernova si solenta si logan supernova e cea mai nervoasa. |
aaoleuuu cum sa afume supernova pe solznitza ?am un prieten cu solnitza si intradevar tre sa ii dea pana in 5500 fix unde incepe rosu si atunci intradevar merge...
solenza lu baiatu asta l-a afumat pe (sebi) megane 1 1.6 90 cp deci supernova poate afuma loganu dar in nici un caz solznitza va garantez eu 8) |
mai, noi ne bazam cand zicem ceva pe ce am condus, eu am avut solenza, coobra a condus supernova...
iar meganu ala e puturos frate si greu. vad ca ai 16ani deci nu cred ca ai condus vre`una dintre ele tu cu mana ta sa vezi diferenta. pot zice si eu ca dacia berlina rupe un 325, daca il conduce bunicu` |
am 16 ani si am condus si oltcit si lada si dacia 1310 si supernova si logan si clio asa ca am idee.. solenza nu am avut ocazia.
nu este aceasi cutie ca eu la clio in a5a la 100km/h am 3000rpm fix si la supernova sunt 2700rpm deci are alte rapoarte |
scuze DnI nu am vazut ca mesajul era pentru cioli17 :oops: m-am atacat degeaba.. in fine e altceva, la service am inrebat azi un mecanic si a zis ca supernova are un repartitor de presiune sau asa ceva, nu am inteles sigur :?
|
Re:
Quote:
|
fara caterinca va rog tng asta e offtopic si da am prins 100 dar in a3a nu a5a .. nu am mers cu a5a dar merge tata si nu imi e greu sa ma uit la turometru. daca vrei imi dai masina ta si iti fac o demonstratie de ce stiu :lol: :lol:
|
1 Attachment(s)
uite aici un filmulet care e facut cu telefonul de mine la clio, motor 1,4 75cp ca pe solenza/ logan 6000rpm el e extensie .3gp dar l-am schimbat eu in avi ca sa pot sa fac upload.. merge cu nokia multiplayer si probabil si cu quick time.
asta referitor la faza cu 4700ture |
1 - in filmuletu ala al tau nu sare de 5800 desi m-am uitat de vro 3 ori. deci daca vrei sa demonstrezi ceva si ai curaj da-i pana taie alimentarea.
2 - Quote:
orice masina, din cauza cutiei de viteze si a puterii, la un moment dat nu mai trage oricat ai vrea tu sa o urci in ture. si intr-adevar clio se duce in 6000. supernova taia pe la 5500 (dupa cate tin eu minte) |
Re:
Quote:
|
Quote:
mai tii minte bogdane cum sarea acu la turometru la SGM? ze termina turometru. ziceai ca sar pistoanele prin capota :lol: |
Ehh, vremuri...Dacia aia oricum nu mai e chiar Dacie... :wink: Oricum, Logan&company au pretentii de masini sportive doar in mintea celor care nu au mai vazut altceva decat Dacia 1410 TLX...
|
Re:
Quote:
https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...=675&start=990 :D Teoria chibritului, da` tre facuta :) Bafta! |
stai bai usor nu sariti :lol: trebuie umblat la pompa de injectie ca daca merg mai sus taie benzina.. nu am vrut sa demonstrez nimic nimanui cu asta.. si la clio taie la 6250 va spun sigur
|
Re:
Quote:
ai zis acuma o prostie mai mare ca tine :!: Inainte sa vorbeshti aiurea te rog sa te mai documentezi... :? |
supernova cu solenza nu am vazut dar supernova cu logan am vazut shi sincer bate loganu la fund.... no offence dar loganu e ca o caramida. :lol:
|
Quote:
|
de la supernova incoace le-au cam stricat . performantele dinamice that is ;)
supernova stock bate solenza stock fara discutie. lucru stiu . solenza stock este egala cu loganul lui andrei (ala albastru roti pe 17\"). lucru dovedit :twisted: nu stiu de ce se ataca unii. :roll: |
Re:
Quote:
de la supernova, se tot incearca sa faca o masina de familie nu de curse! |
\"solenza stock este egala cu loganul lui andrei (ala albastru roti pe 17\"). lucru dovedit\" = daca solenza stock (75cp) este egala cu loganul 1,6 (90cp... nu mai zic nimic de modificari) atunci inseamna ca loganul este chiar puturos !
Concluzia ar fi: Loganul nu are ce cauta la cursele de masini..... poate sa se incadreze la categoria autoutilitare. Orice modificari i-ai aduce tot nu va arata bine ! Parerea mea...... |
pentru afirmatia mea din urma exista in format VHS un filmulet :twisted:
da , de la supernova incoace s-a incercat sa se realizeze o masina mai confortabila si pentru familie . ca acum imi aduc aminte de suspensiile de barca de pe solenza si de dimensiunile de barca ale loganului. :twisted: |
1 Attachment(s)
Din cate stiam eu Dacia a cautat sa faca o masina de familie... nicidecum o masina sport!
PS: acum am realizat ca eu am spus o prostie la faza cu 4700! PPS: uite un clio dus la 7k... :) :) |
daca vrei iti arat si eu logan dus in 7000 , bordul doar ;)
este un modul de self test :P si acele din bord + becurile fac de zici ca e 4 iulie , la americani :twisted: |
Re:
Quote:
|
LOL
Caterinca mare pe aici cu Daciile astea si cu Clio la 7000 hahahah...
Io unu mor de ras pe aici!! |
ce ma, a venit 4 iulie ? :lol:
mai stai o tzara prin batatura ;) cine mai doreste , cine mai pofteste ? gratis modalitatea de a pune acul pe 7000 la logan :twisted: |
Nu, da stii astia chiar cred ca sunt tari aratandu-ne la Dacie acu la ture la 7000. Daca erau super tari, scoteau becurile celelalte din bord, ca sa se vada doar turometru, asa zic, parea mai real, te gandeai de 2 ori inainte sa ii dai in cap. Da asa, ce sa mai zic, circ!!
Oricum nu cred ca s-ar fi meritat sa scoti toate ledurile de la bord doar ca sa faci o farsa ca asta, dar acuma na, mai sunt si nebuni... |
mai repede rezolvi cu un photo shop sau photo paint ;)
|
Da da daca nu esti maestru in arta Photoshopului se prind cunoscatorii repede!!
|
Mama, ce rapoarte lungi are...mai accelereaza cu a 5-a? De fapt, asta e boala care se ia, nici Logan nu mai accelereaza cu a 5-a...E de pe un 1.4 16v 98cp?
|
Re:
Quote:
|
Toto - BOD, eventual poze cu talonu de la fiecare :lol: :lol:
daca nu il crezi este problema ta, sincer l-am vazut de cateva ori la daciaclub si nu cred ca este genul de om care sa abereze! on-topic... concluzia... loganu este o masina de familie nu de curse ! :P :P acel motor de logan degeaba se \"tuneaza\" mai bine se schimba cu totul, iar daca cineva vrea sa fuga... nu-si cumpara logan! |
| All times are GMT +2. The time now is 23:00. |
- Copyright 2026 4Tuning