![]() |
Dacia 1.4 T vs Dacia 1.7 T
Acum va dau una mai grea!
ambele STOC la motor. Care pe care? STRICT pentru 402 m! |
Re: Dacia 1.4 T vs Dacia 1.7 T
Clar 1 .7 T ! Castiga pe final cuplu mai mare, mai multi cmc.
|
Quote:
|
dc 1.4 t si 1.7 t?nu e relevant
|
Quote:
da, ambele turbo! |
Quote:
Puterea si cuplul nu prea difera, amandoua se invart cam in jurul aceleiasi valori, diferenta ar fi ca 1.7 are cuplul putin mai mare si la ture mai mici, ceea ce ajuta pe 402m dar este si putin mai greu. Acum depinde si pe ce cutie sunt montate, pentru ca sunt motoare diferite care cer rapoarte diferite. Dar, cum am spus si la inceput raman la parerea ca 1.7 se duce mai bine. |
nu`s 2 motoare care sa le compari ... d unde mai gasesti u asemenea motoare stok si puse si p dacii ... sigur sunt mesterite... e irelevant...iar dak le pui stock iar n`ajungi nicaieri cum sa si zis...cutiile de viteze sigur difera... :) si maiestria soferului la fel...
|
unde`s masinile astea...vreau si eo sa le vad... :)) :D
|
1.7 T am eu pe dacie :)) iar 1.4 T isi pune el :))
|
hmm...ciudat...dar sigur nu stock .... deci .. :)))
|
Eu nu am stock, el nu stiu :) Dar oricum masinile exita :D
|
sigur nici el no so tina stock deci ... la sfarsitul 402`ul sar putea sa fiti ca si la plecare..unu langa altu .. :)))
|
Quote:
eu unu, stiu cum merge un 1.7 la ~ 1 bar. nush cum face un gtt... |
Am lucrat pe ambele motoare intens... pe caroserie de 5 dar nu e relevant.
ca probleme, la c1j. (1,4 de gtt) stok nu ai cuplu mai deloc pana in turbo full, la b18ft te ajuta cilindreea cu ceva cuplu, adica motorul merge mai bine pana in turbo full si urca cursiv curba de cuplu. Ca si probleme, depinde ce vrei sa faci cu ele, daca esti 100 % sigur ca vrei sa il lasi stok fara dubii 1,7le iese castigator, se comporta mult mai bine, e motor de generatie mai noua (axa in chiulasa, compensatori...crossflow, ungere cu spritiere la fusta pistonului...) Daca vreodata ai de gand sa urci in performante unu din motoare, trebuie avut grija la punctele slabe... la B18ft daca urci presiunea, pe ecu stok te lasa pana la 1 bar insa mersul saracit va macina pistoanele inevitabil, se vor forma fisuri dupa care ti le scoate prin toba :) la c1j.c7, avand o varsta motoarele in general trag exagerat si neasteptat de bine pt cati km si ani au... puncte slabe garnitura de chiulasa si curzinetii de biela daca ai ceva probleme de ungere... de mentionat daca exista posibilitatea financiara sa ii pui o pompa de ulei de 14 aspirat *(energy) te va ajuta teribil, la gtt presiunea nominala maxima de ulei e de 3.1 bar pe cand la aspirat e itnre 4-5 bar, lucru pe care le vei resimti la biela, daca ai cea mai mica pierdere de presiune de ulei in motor, se va sparge pelicula si se va intampla inevitabil contactul la biela... eu as merge pe b18ft, imi place si cum "trage" si ceva mai fiabil overall... Uitandu-ma putin mai atent la titlul topicului, in situatia de 402 m, pe caroserie de 5 stok pe stok 1.4>1.7, motorul in cerinta maxima de putere se comporta mult mai energic si trebuie tinut cont de diferenta de greutate dintre motoare, care pe caroserie usoara face diferenta... |
Quote:
|
10 Attachment(s)
Quote:
nu e crossflow, ambele in spate ceva amintiri mai vechi de cand "stricam" la un b18ft :) |
Quote:
|
10 Attachment(s)
Quote:
motorul rula aprins de un stand alone Simple digital sistems, un pic cam complicat si brutal de setup-uit, dar isi facea treaba, desi in cartile lui spunea ca este perfect compatibil cu whidebandul de la PLX devices, cel mai scump dintre ele, ciuciu, nu se vedeau nu comunicau, nici macar nu au vreo cale fizica de legatura, deci programarea tot in functie de grafice inregistrate se facea... mmotoru stok (b18ft) bulet proof la biele/arbore, chiar nu ne asteptam sa fie atat de rezistent, niste pistoane forjate ar merge ca unse pe el... cele stok au mari mari probleme de rezistenta. Cu turbina Garrett T3, injectoare si pompa de benz, axa de aspirat cu jocuri mai mici la supape (calculu naibii, pastilute din iad) la 1,5 bar a dovedit pe 402 un STI, EVO si un fiat cupe diabolic... nu stiu masinile si nici modificarile lor daca erau sus sau aproape stok... oricum pt motoras asa vechi si ieftin jos palaria... ambreiajul ceramic a incins volanta si au aparut fisuri majore, a necesitat schimbare cu una de twingo tot 14... stand alone-ul isi ia pozitia arbore de la fulie deci nu ne-au interesat dintii de cititor/senzor... |
Si eu sunt curios, daca se potriveste pompa din 1.4 energy? sau te referi la un 1.4 normal de renault ?
|
10 Attachment(s)
Quote:
|
E diferenta de generatii intre 1.4 energy si 1.4 de pe super 5. Pompa de ulei la energy este pe lant. E o informatie utila pentru cei care urca in performante cu GTT`ul eu unul am avut probleme cu presiune de ulei, mai ales ca aveam si radiator separat de ulei.
Merci de info. |
e bine ca le`au imbunatatit cu anu sa va vina si voua mai ushor sa le tine`ti STOCK :))))) LOoL
|
Quote:
Ma bucur ca s-a discutat pe treaba aceasta, si ii multumesc lui DJ05FMX pentru pozele postate, si cu aceasta ocazie pentru chiuloasa aceea de volvo si wastegate! poate mai tarziu apar si niste filmulete... |
10 Attachment(s)
Quote:
oricand, am o tona de poze si din vremurile cand spargeam la 14... servodirectie pusa pe 5 cu caseta de clio si pompa electrica de opel :P si niste pistoane de b18ft, sunt poze de pe net ca nu le-am mai gasit pe ale noastre, in schimb margelele le tinem la oglinda retrovizoare !! |
| All times are GMT +2. The time now is 22:22. |
- Copyright 2026 4Tuning