![]() |
Seat Ibiza 1.8t cu GT3582 HTA
In urma cu ceva vreme am inceput acest proiect, dar spre rusinea noastra nu am reusit sa l finalizam.
Azi am decis sa l facem public pe acest forum, poate poate acest lucru o sa ne impulsioneze si pana la inceputul sezonului sa l finalizam! Masina in cauza este un Seat Ibiza Cupra 1.8t 156cp din 2001. Am adus o serie de modifcari masinii atat tehnic cat si estetic: -stroker kit 2.0L -turbo gt3582 HTA -galerie evacuare FullRace -WG Tial 44 -galerie admisie SemMotorsport -filtru aer ITG -clapeta acceleratie Hemi -injectoare 1000cm3 -2 x Bosch 044 -chiualasa AEB -arcuri si supape Ferrea -axe cu came 3658 -ambreiaj HelixAutosport -cuite viteze Seat Leon Cupra Din punct de vedere estetic nu am lucrat foarte mult: -capota motor , usi si haion din carbon -jante OZ (cel putin pe spate :D ) |
Re: Seat Ibiza 1.8t cu GT3582 HTA
2 Attachment(s)
Cam asa arata masina la inceput :
|
9 Attachment(s)
Cateva poze cu piesele.....
|
7 Attachment(s)
Iar stadiul actual al proiectului este acesta :
|
hai razvane nu o mai lungiti atat .... sezonul e aproape
|
Bafta cu proiectul...spor la treaba
|
in sfarsit se umple si AP2 de un pic de spectacol
silviu razvan sandu tavi - cand o fi gata , daca o fi gata cel putin 4 masini care promit mult :lol: aveti toate motivele sa trageti tare |
Multumim pentru incurajari !!!
Am sa va tin la curent cu stadiul proiectului. Azi lucreaza Ginel din greu la instalatia electrica. :) Speram din tot sufletul sa fie gata in max 30-45 de zile! |
Quote:
|
Super interesant proiectul!
Bafta multa. |
razvane lasa netu si treci la "munca"(nu l lasa pe Ginel nesupravegheat...daca aveti nevoie cu instalatia electrica sa o punem la punct suna ma...:*
|
6 Attachment(s)
Azi aproape ca s a terminat cu instalatia electrica.sper sa nu mai dureze decat 1-2 zile max.se tine de treaba Ginel :D.
|
sefu dar subufer ii pui?
spor la treaba |
1 Attachment(s)
Quote:
|
ce cod are sau avea motorul?....judecand dupa galeria de admisie...
|
Quote:
Chiulasa este de VW Passat cod motor AEB Admisia montata acum pe masina este SemMotorsport. |
Bine ai revenit la volan(cu masina ta de data asta:twisted::twisted:),speram sa faci furori iar cum ai facut cu ibiza visinie la timpul ei.Succes Razvan si Ginel,sa ne vedem cu timpi mici in primavara!
|
Are stroker kit de 2.0 , injectoare de 1000 cmc si un gt 35 (parca).....intreb ca sa invat cate ceva, acum compresia cat este? calculata sau dedusa
|
8.5/1
|
Quote:
|
Mai oameni buni, sau mai bine zis "nebuni", dupa cum vad eu aia nu e masina, e racheta, daca am citit eu bine, injectoare de 1000 cc si turbina GT3582? Toata treaba asta cu un AFR corect, sare de 600 cp, dat fiind si raportul valumetric, 2.0 si 20v!! vai vai vai, si ca sa nu mai spun de estetica, arata mortal lucrarea. Data fiind eficienta compresorului acestei turbine banuiesc ca veti sari de 2.3- 2.4 boost, cu speranta ca vor rezista bielele, dar la ce compresie a rezultat 8.5/1 , tind sa cred ca pe la 2.4 chiar 2,5+ se va situa boostul. E mega tare, sunt curios ce va scoate Ginel cu setarile si sunt curios, cu ce raport stoichiometric va functiona. Sincere felicitari si mult succes in continuare, asteptam rezultatul, ala final de 650 cp+.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
In primul rand multa bafta cu proiectul
apreciez curajul si priceperea de a pune un turbo mai mare pe un 2l si sunt f curios de rezultatul final. am observat ca aveti injectoare de 1000 cc . daca se poate sa precizati ce electronica veti folosi. Inca odata mult succes. |
Multumim!
Vom folosi electronica stock de 1.8T, Bosch ME7.5. Instalatia electrica ramane cea a masinii, modificata doar pentru a functiona cu sonda lambda wideband. |
3 Attachment(s)
Si azi s a lucrat la masina.Mai este destul de lucru la instalatia electrica.Partea de motor este terminata dar greul este la interior.:D
Speram ca saptamana care vine Ginel sa finalizeze treaba cu firele! |
Quote:
|
BIG LIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
cu raport de compresie 8.5:1 la cite ture estimezi sa faca turbo boost? o sa folositi als?
|
Sper ca la 5000 rpm sa faca full boost, daca se va intampla asta mai devreme sau mai tarziu, vom vedea, nu am mai folosit GT35 pe vreun alt 1.8T.
Vom folosi si ALS. Dar pana atunci mai avem de lucru la masina, si nu putin...:sad: |
ma bucur ca incercati sa schimbati cultura in ro, ma refer la turbo mare. eu folosesc acum pe motorul meu 2.0 un gt45 si toti se intreaba mirati de la cit o sa faca boost. la o masina de genul intotdeauna e mult de munca. spor la treaba, va urmaresc
|
Daca e o masina dedicata drag-ului , de ce nu ?
Odata urcata sus , e in lumea ei |
de drag facuta cu drag:D
|
1 Attachment(s)
Instalatia electrica este gata(mai putin cea de la faruri si stopurile de pe spate)!
Am facut o diagnoza si totul este in parametrii(toti senzorii).Am sa revin cu poze dupa ce o sa pozitioneze Ginel toate firele si ceasurile de bord. Acum doar o poza de dimineata cu Ginel in actiune!:-P |
1 Attachment(s)
Aici este ce nu mai trebuie din instalatia electrica! :shock:
|
6 Attachment(s)
Si cam asa arata masina cu instalatia electrica finalizata, inclusiv ceasurile de bord, panoul de sigurante etc.
|
opaaaaaaaa aveti si dvd pe masina ...
|
Nu are dvd. Asa e bordul la ibiza, e displayul monocrom de la clima si radiocasetefon.
Am mai spus odata, inca un proiect profi de drag. Bravo baieti voi si altii faceti sa progreseze cursele. |
Quote:
Speram sa nu dezamagim cu masina.:-P |
| All times are GMT +2. The time now is 04:50. |
- Copyright 2026 4Tuning