Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   Golf 3 - ANT - Show car (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/304556-golf-3-ant-show-car.html)

dydy-andrey 19-02-12 10:54

Golf 3 - ANT - Show car

3 Attachment(s)
Salut!
Numele meu este Andrei si vreau sa-mi prezint mini-sistemul de pe masina mea. :D

Este vorba despre un Golf 3 din `93 cu mici modificari pe partea audio si nu numai.
Cand l-am cumparat, era cat se poate de stock, cu un player Blaupunkt track si 2 difuzoare pe 2 cai de carton in bord.
In prima faza am luat 2 difuzoare pt usi Blaupunkt si un tub cu difuzor BM. Toate amplificate de player.
Poze.

dydy-andrey 19-02-12 11:10

Re: Golf 3 - ANT - Show car

8 Attachment(s)
Next level a fost ceva tot low budget.
Kit amplificator de 8awg.
2 difuzoare noi Ground Zero GZIW 300x (parca asa se numeau)
Amplificator tot Ground Zero GZIA 2230HPX folosit in punte la 2 ohmi (se cam incingea)
Incinta calculata, dar din pacate mi-am batut joc de ea :oops: . Eram la inceput, nu prea stiam cu ce se mananca.
Poze.

https://www.youtube.com/watch?v=KtLs3...5&feature=plcp

lucian_24 19-02-12 11:16

incinta din ce material e facuta?mdf?

dydy-andrey 19-02-12 11:29

3 Attachment(s)
Din nevoie de "mai mult", a urmat un amplificator mai serios, monobloc, stabil pe 1 ohm.
De aici s-a nascut amplificatorul care il am si acum.
Duval Audio Systems Vector VT-8000, amplificator digital, consuma destul de putin, scoate destul de bine :D Cumparat de nou, de aici din Craiova de la cineva.
1 kw cu cabluri de 8awg... nasol.
A urmat kit de amplificator 0 awg cu soclu si siguranta ANL, din pacate siguranta deocamdata e de 100A, pentru ca nu am gasit de 150.
A fost nevoie si de alt player si am cumparat un Alpine CDE 9843R.
Poze nu am, adica am, dar nu le gasesc... In schimb am un video.
Duval + gziw 300 + 0 awg = flex

https://www.youtube.com/watch?v=mLpjy...oAfj0hn979yyQ5

TL-55-CDI 19-02-12 11:49

Mult succes cu proiectul.frumoase scule...

dydy-andrey 19-02-12 12:01

9 Attachment(s)
Incinta era facuta din PAL.

De aici au urmat schimbari doar de sub.
Dupa ceva cautari pe net si niste telefoane, m-am hotarat sa-mi iau un Ground Zero Hydrogen GZHW 30x.
Incinta am facut-o din niste resturi de pal de la unchiumeo de la atelier, dar am facut-o bine, nu ca vechea incinta. Acordata undeva pe la 36-37hz, suna destul de ok.
Totodata am golit masina si am dat cu 2 maini de vopsea cauciucata, iar fetele de usi le-am umplut cu vata (intre folia anti-condens si fata de usa). Doar pentru a nu suna ca gol, nu pentru performante mai bune pe partea de medii.
De aici incolo am mai multe poze.

https://www.youtube.com/watch?v=zTI1A...B0dwOOUq0YGfzj

dydy-andrey 19-02-12 12:38

10 Attachment(s)
Neavand bani de alt difuzor, am zis sa schimb incinta.
Am facut una undeva pe la 170 litrii, acordata la 28hz.
De aici a inceput nebunia mea, obsesia de frecvente joase si de mult flex... De aici si titlul topicului.
Cu aceiasi incinta am participat si la finala natioanala CNCA, prima participare la o competitie de acest gen.
M-am incadrat la Maxi 3000 pentru ca depasa linia geamurilor.
Rezultatul a fost 135.8 db, sinus, usi inchise la 28hz !

I-am dat incinta colegului allexandru, iar eu mi-am facut alta. Litraj mai mic, acordaj tot pe la 28hz-29.

Aici a fost o perioada mai lunga de neschimbari. Am fost total multumit de difuzor, a cantat pe frig, pe caldura, ziua, noapte. Xmax-uri a luat de s-a saturat. Nu a schitat nimic. Parerea mea: un difuzor exceptional pe cantat... SPL, nu stiu.. Nu am incercat.

Tavyyyy 19-02-12 12:47

Si acum ce ti-ai cumparat?:))

dydy-andrey 19-02-12 12:50

10 Attachment(s)
Inca o serie de poze si ultima poza cu Hydrogenul.
A plecat de la mine.

dydy-andrey 19-02-12 13:06

7 Attachment(s)
Si acum am ajuns in prezent. :D

Mi-au venit si noile jucarii.

2 bucati de Spl dynamics XTR-300D2

De aici incolo voi prezenta pas cu pas constructia incintei in detaliu.
Am luat materialul, 5 metrii patrati si ceva.

Le-am lipit aseara intre ele cu aracet pentru lemn, azi urmand sa le dau negrese.

Asa arata in acest moment situatia (poze), iar acum ma duc sa mai mesteresc pe la ele, iar deseara voi posta starea lor.

Sper ca nu v-am plictisit cu povestile mele, dar imi place sa am undeva toata istoria, pt ca pozele sigur am sa le pierd :))

alex_bmw1992 19-02-12 13:10

bv man, in sfarsit dezvaluisi jucariile tale... tree sa prezint si io nebunelile mele, alea grele :lol:
Mult succes in continuare , chiar is curios ce.o sa iasa din xtr-uri :D

Tavyyyy 19-02-12 13:15

o sa schimbi si amplificatorul?

dydy-andrey 19-02-12 13:22

alex - ms. eu zic sa astupi 4 gauri :))

tavi - deocamdata nu. sa vedem pe viitor ce bani sunt si v-a veni si alt amplf, iti dai seama.
pot sa spun ca ampliful asta, pe 1,9 ohm scoate 36v adica 682w, masurat de mine.
Incerc sa le tin in 0,5, vedem daca incinge, daca da, le tin in 2 ohmi daily... cel putin pana vine alt amplif...

alex_bmw1992 19-02-12 13:34

Quote:

Originally Posted by dydy-andrey (Post 4888316)
alex - ms. eu zic sa astupi 4 gauri :))

:)) sa stii ca n.am decat, is scumpi rau monstrii mei...

allexandru 19-02-12 16:27

ce sa zic .. sa ai succes.
si sa ai parte de ajutor la incinta asta a noua.. :lol:

Tibitzu 19-02-12 20:41

Foarte frumos...imi place ca lucrezi curat...
Bafta multa in continuare!!!
App trebuia sa dormi pe placi ca sa se preseze bine :D

dydy-andrey 19-02-12 21:56

9 Attachment(s)
Mersi tibi. Data viitoare imi astern acolo o patura sa nu fie prea tare :D

Pe langa adeziv, am dat si cateva negrese la podea, 2 laterale si capacul de sus.
Am folosit negrese de 2,5.
Am dat gaurile pentru difuzoare si port cu ajutorul unui compas din tineretile mele :)) si putine calcule.. portul a intrat la milimetru intre difuzoare... Si am construit si portul.
Totul este provizoriu, ma grabesc sa o termin sa fac teste, sa ajustez portul, apoi o desfac pt detalii.
Multumesc prietenei mele ca m-a ajutat azi si nu numai :flower:

Pozele cu starea de asta-seara.

Tavyyyy 19-02-12 22:17

Frumos:)

dydy-andrey 21-02-12 12:50

8 Attachment(s)
Mersi tavi.

Aseara cum am atins patul, am si adormit. deasta nu am mai pus poze.
Am asamblat incinta, m-am saturat de dat negrese. Am folosit negrese de 7 cm.
Silicon la colturile interiorare pt etansare mai bunicica.
Am poze cu starea de aseara... acum lucrez iar la ea.

Scuzati calitatea pozelor.

allexandru 22-02-12 21:51

pune poze cu ea in masina.. sa vada si lumea pe aici.. cum arata gata...
si eventul 2-3 filmuete.. :P

mie imi place cum se aude.... sa ai succes in continuare :P

alex_bmw1992 23-02-12 19:50

hai nene odata cu poze, filmulete ceva

dydy-andrey 02-03-12 11:05

Imi cer scuze ca n-am mai scris pe aici, dar am fost cam ocupat zilele astea si am uitat de poze si filmulete. In plus, sper sa prind o camera mai buna pentru filmat, pentru ca a mea nu prinde foarte bine flexul masinii.
Ce pot spune este ca sunt foarte multumit de ele, se cunoste ca sunt mai rapide si mai precise. Acum sunt la scoala si nu am niciun fel de poze.
Prima data le-am pus in 2 ohmi pt ca imi era frica sa nu duc ampliful... Se auzea foarte incet, asa ca le-am pus in 0.5, care, defapt erau 0,8 dupa ce am masurat exact.
Duminica am un meet golf-club si voi filma si "reactii".

Abia astept sa vina o prima competitie car-audio, oricare ar fi ea, sa vad "ce pot" :D

UNHleaSHD 02-03-12 11:17

Film! Film!

dydy-andrey 04-03-12 09:31

3 Attachment(s)
filme, filme. azi filmez.
pana la film, am gasit ieri niste borne care par a fi din cupru :)) ceea ce nu cred...
dar nu strica sa incerc...

allexandru 04-03-12 09:50

Quote:

Originally Posted by dydy-andrey (Post 4912991)
filme, filme. azi filmez.
pana la film, am gasit ieri niste borne care par a fi din cupru :)) ceea ce nu cred...
dar nu strica sa incerc...

bornele ale le incerca biatu daca sunt din cupru sau nu.. iau eo una si o tai:twisted:.. si vedem adevaru..
dar ce e chastia aia rosie de pe incinta.. ?? cantura in 3 puncte... esta pt tine ?? sau pt sound ??

dydy-andrey 04-03-12 11:33

1 Attachment(s)
am auzit ca imi da db daca pun centruri dinastea :lol:

allexandru 04-03-12 14:27

Quote:

Originally Posted by dydy-andrey (Post 4913193)
am auzit ca imi da db daca pun centruri dinastea :lol:

poi ia sa mi le dai inapoi.. sa le pun la mine .. sa vina decibeli la ele. :lol::lol:

ludo_ludovic2003 04-03-12 18:20

ai incercat sa asezi portul spre spate????? parerea mea este ca va da mai tare...
asa am avut si eu ....difurile in sus si portul spre usa portbagajalui ...dadea cel mai bine...cu portul in sus era aproape la jumate sunetul ....

allexandru 04-03-12 18:22

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 4913896)
ai incercat sa asezi portul spre spate????? parerea mea este ca va da mai tare...
asa am avut si eu ....difurile in sus si portul spre usa portbagajalui ...dadea cel mai bine...cu portul in sus era aproape la jumate sunetul ....

multumim Ludovic.. asta ne trebuie noua.. cate un secret de la astia mai batrani in meserie.. o sa incercam si asta... :D

alex_bmw1992 04-03-12 19:00

Quote:

nu.i zise si Relax lafel, dar nu vrea sa inteleaga :D

dydy-andrey 04-03-12 19:11

Quote:

Originally Posted by allexandru (Post 4913903)
multumim Ludovic.. asta ne trebuie noua.. cate un secret de la astia mai batrani in meserie.. o sa incercam si asta... :D

alexe, vorbeste pt tine, ca eu stiam treaba cu portul spre portbagaj... :D:rockon:
e mai bine asa pt ca punand portul spre portbagaj si regland distanta dintre incinta si peretele masinii din "ureche", practic se formeaza o a doua incinta, creandu-se o presiune mai mare :P

Quote:

sincer, nici nu m-am gandit sa incerc pt ca incinta e inalta, iar daca o culc, nu o sa se mai inchida bancheta...
dar am sa incerc sa vad cum se aude si asa si probabil am s-o las asa... pt ca oricum nu prea transport eu pasageri in spate.

ludo_ludovic2003 04-03-12 19:20

doar sa incerci .....probabil nu ai citit ce am scris eu ...
am spus difurile in sus , ca este destul loc ...si portul spre spate ...inseamna alta cutie .

eu am spus cum am dat cel mai bine ....tu faci ce vrei :D

dydy-andrey 04-03-12 19:24

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 4914016)
doar sa incerci .....probabil nu ai citit ce am scris eu ...
am spus difurile in sus , ca este destul loc ...si portul spre spate ...inseamna alta cutie .

eu am spus cum am dat cel mai bine ....tu faci ce vrei :D

aa, ba da, citisem... dar cand am auzit de port spre spate, mi-a fugit gandul in alta parte si am uitat de difuri in sus...
mi-a zis asta claudiu, dar eu am incinta lipita de haion...
si sus, la coltul incintei, vine la 2 cm de luneta...

ludo_ludovic2003 04-03-12 19:30

eu am spus asa ca am avut si cu portul in sus si nu am dat mai mult de 147 db cu 4 spl-uri de 18....am pus cu portul in spate si difurile in sus am dat 153.6 si 151 db in bass race....am experimentat

alex_bmw1992 04-03-12 19:33

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 4914040)
eu am spus asa ca am avut si cu portul in sus si nu am dat mai mult de 147 db cu 4 spl-uri de 18....am pus cu portul in spate si difurile in sus am dat 153.6 si 151 db in bass race....am experimentat

da dar poate diferea si incinta: material, volum, acordaj...

dydy-andrey 04-03-12 19:43

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 4914040)

am inteles... dar.. chiar stau prost cu spatiul... si alta incinta.. NU MAI FAC !
m-am chinuit singur la asta si stiu prin cate am trecut...
oricum la etape am sa folosesc un singur difuzor intr-o incinta de scor, nu de muzica...
sa vad la ce categorie intru cu amplifu asta.. ca e cam nasol...

si am si un mic video. astept sa primesc alte filmari de la niste prieteni si le postez si pe alea

https://youtu.be/HZHOtIJ9i34

alex_bmw1992 04-03-12 19:46

Quote:

Originally Posted by dydy-andrey (Post 4914070)

gasisi cdu cu slowede :lol:

dydy-andrey 04-03-12 22:41

gata, am terminat de urcat toate filmarile
sper sa va placa... oricum, e altceva in realitate decat pe calculator :oops:

si mai sper ca la prima etapa, sa va cunosc pe cativa dintre voi :-)

enjoy
https://www.youtube.com/watch?v=HZHOtIJ9i34
https://www.youtube.com/watch?v=rzxwuPSXx5A
https://www.youtube.com/watch?v=TuzVd1Yh4V4
https://www.youtube.com/watch?v=KXp8vMxsTdA

Lil' D 04-03-12 22:48

Dif sus port spate a dat cel mai bine intr-un break...da cel mai bine intr-un SUV...dar vezi sistemul care a pus recordul la Mini 2000 anul trecut...cum erau orientate portul si diful ?

Bigu 04-03-12 23:05

Quote:

Originally Posted by Lil' D (Post 4914519)
Dif sus port spate a dat cel mai bine intr-un break...da cel mai bine intr-un SUV...dar vezi sistemul care a pus recordul la Mini 2000 anul trecut...cum erau orientate portul si diful ?

Si totusi nu e cea mai buna varianta ;)

All times are GMT +2. The time now is 02:39.

- Copyright 2026 4Tuning