![]() |
Machete in lucru - chosty
15 Attachment(s)
salutare, as vrea mai jos sa prezint unele din machetele pe care le am in lucru sau care urmeaza sa intre in lucru
astept pareri de orice fel prima masina este BMW X5 asta este stage 1 acum o saptamana a intrat in stage 2 alte machete in lucru: renault clio 1:43 de la burago ford focus rs 1:43 bmw m3 1:43 nisan patrol - nu stiu scara cred ca 1:12 mini one 1:24 si altele, dar toate la timpul lor ultima poza este un tease...va urma |
Re: Machete in lucru - chosty
Bravo man, pana la urma te-am convins sa-ti faci topic. Surprinde-ma cu ceea ce faci, ca mai mult de-atat nu stiu nici eu. O sa urmaresc parcursul lucrarilor de aici (sper sa incarci poze la fiecare modificare pe care-o aduci) ai cand ne vedem sa o vad mai bine cu modificarile si nu doar pe asta, ci pe toate celelalte. Spor la treaba!
Edit: Baga si tu o poza, doua cu Patrol-ul. |
6 Attachment(s)
inceputuri la o broscutza...
vw kafer deocamdata: -eliminat micile defecte -clean look -garda la sol micsorata -scaune tapitate urmeaza: -alte roti -vopsea, ma gandeam la ceva verde cosmote -interior mochetat daca are cineva vreun sfat, e binevenit |
2 Attachment(s)
MI-ar placea ca al tau Kafer sa arate asa.
|
2 Attachment(s)
inca nu m-am hotarat, dar eu ma gandeam la ceva in stilul celor din imagini sau "vw kafer drag car" oricum mai am tmp de gandire, acum lucrez la X5, vreau sa iasa ceva frumos, i-am dat toata vopseaua jos, si am inceput sa lucrez la podea si interior deocamdata (imbinarea dintre bare si caroserie si....desigur, alte scaune)
|
nu e rau nici rat-look - ul :) da chiar bine pe broscuta
|
asa e, ai dreptate ca ar da bine rat look pe brotacel...
saptamana asta sper sa ma apuc de lucru la "rugineala" |
5 Attachment(s)
poze..
|
M3-ul cred ca ii ajunge o schema in 2 culori, jeep-ul ce ganduri ai pentru el in privinta vopselei? Corvette-ul zic sa cauti ceva prin filmele gen Death Race, nu sa-i dai cu ciocanul s-o strambi insa sa-i faci tot o rugineala....ar da bine, sau cauta pe forum la sectiunea americane...parca pe acolo erau ceva corvette si unul daca nu ma insel modelul asta facut negru, nu retin sigur.
Clio.....da.....o idee minunata....daca ii faci un body-kit masiv, e bibelou, focusul la fel, iar o masina frumoasa si iese ceva cu gust daca o lucrezi atent. |
Ti-am zis, dintre toate sper ca Clio-ul sa iasa cel mai bine, te ajut la bodykit si face impreuna o schime frumoasa de culori. Iti fac eu vectorialul si tu doar il tai la cutting. Stii doar ca e placerea mea sa fac vectoriale, am facut si pentru CUP, sunt o placere pentru mine.
|
multumesc de sfaturi...
-la m3 asa cred ca o sa fac, mai trebuie sa aleg culorile -jeep-ul cred ca o sa fie ceva camuflaj, sau tot doua culori, oricum mai am mult de lucru la el...la un moment dat ma gandisem sa-l fac ca pe cel facut de Dr. ZoZo -la clio foarte posibil sa merg pe varianta CUP -la focus, ma gandeam ca sa ii fac un body gen DTM, sau invers focus-ul sa fie RS si clio-ul sa fie DTM maine pun pozele cu ce am mai lucrat la x5 |
ar da bine pe focus o schema gen ken block ... dar e o mare problema ... ce te faci cand vei achizitiona o fiesta .. :)
|
12 Attachment(s)
un calduros hello la toata lumea
astazi am mai lucrat la x5 si la m3 app...nu stiu cu ce rezolv resturile de vopsea de pe m3....cu diluant, sau cu antigel.. am dat insa de o problema, in stage 1 mi s-a rupt x5-ul la imbinarea de la usa din spate si aripa din spate...l-am lipi atunci cu poxi...astazi insa a plesnit din nou... ce parere aveti daca prin interior il alamesc sau il cositoresc...nu stiu exact, daca ma poate ajuta cineva, mi-ar fi de mare folos |
O intrebare daca-mi permiti: de cand dizolva antigelu' ? :shock:
|
Quote:
|
Quote:
de lipit ... pur si simplu nu stiu ... dar cositorul sau fludorul nu prea prinde pe aliajele de aluminiu ... iar alamirea sincer chiar nu stiu daca merge sau nu, dar din putina teorie pe care o stiu eu ... aliajul (antimoniu) din care este facuta macheta are un punct de topire mult mai jos decat cuprul sau alama, deci s-ar putea sa ti se topeasca macheta sa o lipesti ... din ce stiu eu ca procedee tehnologice ar fi aceleasi ca la aluminiu ... sudura in mediu special (argon de obicei) dar iar avand in vedere grosimea materialului din macheta s-ar putea sa nu tina nici asta |
Aplici niste bucatele de plastic pe interiorul caroseriei si lipesti bine cu ceva cyanoacrilat. Eventual mai adaugi si niste Poxipol.
|
multumesc de sfaturi
si eu ma gandeam incerc ceva de genul unor suporti pe interior, pe care sa-i lipesc cu poxi. Lucrul de care imi este cam teama e ca nu o sa adere poxi-ul pe suprafata machetei, si o sa se desfaca la prima tensiune. Cineva mi-a sugerat sa dau cu ceva acid azotic (apa tare) ca sa se curete bine suprafata, dupa care sa "argintez" suprafata. Este acelasi procedeu, singura diferenta fiind temperatura de topire a argintului, care este undeva la 300 de grade, cel mai bun argint pentru acest procedeu am auzit ca se gaseste in sigurantele de inalta tensiune...asa ca probabil pe la baietii de la electrica.. Daca nu ma insel cred ca aceeasi metoda se foloseste pe la centrele de reparare a bijuteriilor...inca mai caut.. ceva pareri? a incercat careva de aici ceva de genul? |
Quote:
o sa incerc sa fac asa, mai intai sa curat cu apa tare dupa care sa lipesc cum zici tu...sper sa-mi iasa |
O sa iasa betial in stil DTM. Arata super asa cum te-ai gandit s-o faci!
|
12 Attachment(s)
am mai avansat putin cu x5-ul, si am achizitionat o noua macheta, ce e drept cam dezmembrata si cu unele piese lipsa...dar m-a costat foarte putin si din cauza asta am luat-o
|
O sa arate bestial X5-ul in stil DTM. Chiar ai de gand din toate punctele de vedere sa-l faci Racing? Vad pe acolo o Dacie 1300. Ai toate piesele la ea? Cu ea ce ai de gand? Bafta cu miniaturile!
|
da....si sper sa iasa bine......dar sa vedem....e mult de lucru la body...
daca este cineva pe aici care a lucrat sau lucreaza cu lut. sau stiti careva daca am posibilitatea sa continui cu lut in loc de chit? o avea oare aderenta? e mai usor de prelucrat? de unde se cumpara...detalii din astea...sau daca exista vreun alt material cu care sa lucrez? aditza: la dacie, daca aveam toate piesele la ea, sigur o faceam alpine.....dar inca nu m-am hotarat ce o sa-i fac, pentru ca nu am chiar toate piesele..lipsesc: scaunele, o parte din geamuri, bara fata si cea spate, grila, farurile, stopurile dar e posibil sa ajunga ceva foarte low, de circuit...ceva hardcore racing...sau ii fac rost de niste faruri rotunde care sa dea a 1310, si fac ca a lu' vecinu Alex...mini PVA pentru cei care stiti masina... daca are cineva vreo idee, e foarte, foarte binevenita sau mai este posiblitatea sa o dau la schimb, vreunui iubitor, care are idei mai bune legate de modificarea ei...app..daca e careva interesat de dacie...astept un pm pana la urmatorul update...bafta tuturor! |
| All times are GMT +2. The time now is 06:15. |
- Copyright 2026 4Tuning