![]() |
Machetele in lucru - aditza579
15 Attachment(s)
Salut, de ceva vreme urmaresc aceasta sectiune a forumului si m-am hotarat sa-mi prezint primul proiect la scara 1/43. Dupa ce am inceput sa cumpar colectia de la Deagostini, m-a apucat dragostea pentru 1/43, si acum am inafara de cele 11 numere de la ei, un Logan de la Eligorcare va fi lasat stock, un Chevrolet Corvette care la fel va ramane stock, un Logan care va fi modificat sa semene cu B 48 CUP, un BMW 325 Turing (este cel cu care am sa incep), un VW Polo si un Fiat Punto.
Deci, am sa incep cu BMW-ul. Pana acum i-am adus urmatoarele modificari: -garda la sol micsorata cu 3 mm -facut coupe -confectionat un haion pentru ca ducea lipsa -facut pasajele spate din lut (cel alb pentru modelare) -geamuri laterale "infoliate" (precizez ca nu vor ramane ca in poze ci vor fi infoliate cu folie speciala de geamuri fumurii) Mai am de facut: -finisat cu chit -modelat un pic la pasaje cu chit -pus folie speciala pe geamuri -gasit niste jante un pic mai jate -o vopsea (cred ca va fi portocaliu pentru ca am aceasta vopsea) -o mica schema de culori peste vopsea, ceva subtil Pe viitor voi mia posta si alte proiecte! |
Re: Machetele in lucru - aditza579
bravo varu, hai ca ne-am potrivit bine, amandoi in aceeasi zi..
frumos ce faci tu aici, si cred ca o sa iasa bine un mic sfat: daca tot ai refacut pasajele, incearca sa elimini bandourile...o sa dea mult mai bine trec saptamana viioare pe la tine sa vad cum iese spor la treaba |
Merci la fel. Buna ideea ce bando-urile, chiar nu ma gandeam la asta. Cred ca o sa-i scot si manerele la usi.
|
Eu zic sa-i dai jos oja de pe ea....o fi vopsea dar de unde ai luat macheta, de la remat? Saraca cred ca e transpirata de atata vopsea....si fii atent la finisaj, incerca sa-ti faci o jucarie de aia cum mi-am facut eu, iti scoate aia dupa aia manere si bandouri, pentru vopsea foloseste ceva decapant, lichid de frana, hai ca te descurci....daca tot e coupe, dupa ce cureti vopseaua toata sa infunzi canalul de la a doua usa de la geam....intre custode si usa....
eu zic sa dai vopseaua aia jos inainte de a mai face altceva cu chit pe caroserie, adica sa nu plangi de munca in van. daca o cureti sigur iese....mergea si fara curatare daca era vopseaua originala si nu valurita aia.... Aceleasi observatii care le merita si prietenul tau, finisajele, cat mai fine daca le faceti de mana, shmirghel cat mai fin trebuie....de ala de apa... nu stiu sigur cum ii spune sau ce granulatie are. In rest bafta cu vopsirea....fa-o in 2 maini de departe....la interval de 15 cm, primul strat un strop usor, si al doilea sa uniformizeze primul strat adica la acoperire....primul va fi pistruiul, al doilea finalul, daca o faci la spraym daca o dai din pistol, desi nu recomand ca trebuie sa ai simt in mana si ochi format sa cunosti pistolul, nu zic ba ca sa nu ma ard, poate cine stie, te descurci si la pistol...insa din spray eu zic sa dai vopsea de departe ca sa nu fii nevoit sa speli vopseaua daca curge din cauza stratului gros. Hai, astept sa vad caroseria cheala:lol: |
13 Attachment(s)
Deci, ca s-o iau pe rand, masina o am de vreo 4-5 ani, luata de mine de noua (cand imi placeau BMW-urile), dar i-a rupt cineva portbagajul. Spunand asta, inseamna ca sigur vopseaua este originala si dupa atatia ani arata si bine. Am dat cu chit dar inainte am curatat cu lama de cutter dar doar unde am dat chit, pentru ca la vopsire doar voi smirghelui zonele nechituite, fara a le mai aduce la metalul gol. Azi nu am mai gasit in zona mea magazine de piese auto deschise ca sa-mi iau decapant. Smirgheluirea o voi face luni, la smirghel de 300 pentru a lua grosul si la 600 pentru finisare, apoi grund si vopsea. Vopseaua va fi data la pistol, de al meu tata, care a vopsit masini pentru vreo 10 ani de zile, deci zic eu, are mana obisnuita cu pstolul. "Jucarie" d-aia ca a ta, am profesionala, primita cadou, am sa-i fac o poza sa ti-o arat. Cu ea frezez, dau gauri de perfectiune si o sa-mi iau niste pietre de polizor si panza pentru smirghel pentru ea. Ce sa zic, spor si tie la treaba. Dupa ce termin si Logan-ul, bag si eu un 1300 la modificat (asta daca mai gasesc unul) si un 1100. O sa vezi in poze ca am facut tot ce ai specificat tu inainte, am infoliat si geamurile cu folie speciala, am scos bandourile si manerele si am lucrat un pic la interior.
|
Cu bandourile din fata ce ai de gand ? :rolleyes2
|
Da, ai dreptate, o sa le scot si p-alea dar si pe cele din spate. As face asta acum, dar nu mai am chef. Maine ca si-asa snt bolnav si stau in casa, Merci de idee!
|
Quote:
|
Eu le scot cu o pila fina, cu laturile drepte. Daca erau mai mari, cu freza. Acum lucrez la ele.
|
Da jos chitul care tine loc de hayon si fa-l din plastic. In felul asta poti sa faci si geamul hayonului. Si incearca sa faci pozele mai clare ca nu se intelege mare lucru din ultima serie.
|
Haionul e facut din forex, si am dat cu chit joc pentru ca trebuie sa-i dao o anumita curbura. Stiu ca se indoaie la cald forex-ul dar mi-a fost prea lene cand l-am facut sa stau sa-l mai prelucrez i acum regret. Da, imi cer scuze de calitatea pozelor. Cele din seara asta vor fi mult mai reprezentative!
|
1 Attachment(s)
Azi am terminat tot ce include chit. Maine o slefuire, grund (sa-l dau la pistol?) iar poimaine, dupa 24 de ore de uscare, alta slefuire si vopsea. De maine ma apuc si de Logan! Scuzati lipsa pozelor dar mi s-a stricat (?) aparatul si telefonul nu multumeste standardele mele!
|
Poti pune poze atunci cand ai cu ce sa le faci, de la asta ma doare gatul si nici nu e clara...
|
10 Attachment(s)
Pozele promise pentru ca am reparat aparatul. Sper ca astea sa aiba calitatea dorita.
|
Cu ce scop ai umflat pasajele spate ? :rolleyes2
|
Pai am vrut ca masina sa fie foarte low, si nu vroiam sa interiorizez jantele prea mult, asa ca am taiat foarte mult din pasajele originale si se vedea oribil, asa ca am confectionat niste pasaje. Nu stiu cat de bine dau sau arata (o sa scot jantele un pic mai in afara ca sa fie plin pasajul) dar eu sunt multumit de ce mi-a iesit din pasajele alea. Acesta a fost motivul:D.
|
2 Attachment(s)
poate ar fi bine sa faci un unghi mai mare de cadere pe spate, si desigur alte roti
ma gandeam ca ai putea sa incerci sa-i faci un kit DTM style sau sa le dai o forma ca ale E30-ul de mai jos...doar o idee |
Cand o sa am un E30, o sa-l fac ca acela, pana atunci am un 325 Turing, caruia "i-am tras de aripi". In seara asta voi mai face niste retusuri la masina si ma apuc de Logan. Cat trebuie sa las coaja cu decapant pe ea?
|
Nu scrie pe cutie? Cam pe orice cutie sunt instructiuni si norme de utilizare.
Totusi cum te-ai gandit s-o chituiesti inainte s-o decapezi, adica na, fiecare cu a lui, dar tare mi-e teama ca o s-o golesti de tot chit-ul care i l-ai tras...fiindca oricum ai incerca ala o sa intre intre chit si metal...parerea mea, no, poate ma insel dar luchidul de frana asa procedeaza, si orice alte substante capabile sa se indinta in strat enorm de subtire..., na eu sper ca totusi nu ai bafta asta insa tot am impresia ca mai finisezi la masina dupa aia, nu stiu eu de ce dar asa cred eu:rolleyes2. |
Nu, nu, nu. Pe asta am terminat-o, nu-i mai dau cu decapant. La asta maine aplic un spritz-chit, slefuit si sper ca saptamana asta si vopseaua, sa prind o zi, cea mai calda. La decapant ma refeream pentru Logan, care este complet gol. Dupa Logan asteapta un Polo si un Punto si intre timp sper sa achizitionez o Dacie 1300. Maine sper sa pun poze si cu Logan-ul, pentru ca ma apuc de el. Decapant inca nu am luat, maine iau si cred ca am sa merg pe Decanol, depinde de cantitate. Merci de sfat!
|
decanol ..400 ml - 16 lei ... iei frumusel cu pensula si intinzi pe toata macheta un strat uniform ... lasi pana incepe sa se umfle vopseaua vezi ca se vede (eu unul am lasat-o prima data vreo 10 -15 minute ca nu aveam rabdare sa vad cum merge (la al doilea strat am uitat de ea vreo ora) ... si apoi raschetezi cu ceva sa mearga mai repede ... sau o iei la o perie ... eu la oltcit fiind 1/43 am folosit un pic o lama de cutter mic sa ii fac un inceput, urmata de o periuta de dinti si apoi cu o carpa ... daca nu se ia tot ii mai dai un strat de decapant ... la al treilea daca e nevoie insisti pe unde nu s-a luat bine ... eventual mai baci o lama ceva si in canturi ...la usi de exemplu
|
Okei, merci tare mult. Maine dupa scoala imi iau decanol si ma apuc de treaba. Ai idee daca ataca plasticul ca am niste suporti mici ci totusi nuu as vrea sa-i scot dar daca trebuie o fac?
|
da ... ataca si materialele plastice
|
6 Attachment(s)
Am reusit sa fac macheta in sprit-chit. Puteti critica, ca stiu ca nu e deloc de prima mana, dar la ora asta am terminat-o, nu aveam lumina excelenta in garaj, m-am grabit si nici nu am stat sa reglez pistolul. Oricum, maine o iau la 600, mai am de dat sasiul in sprit-chit si sper ca in cel mai rau caz vineri s-o vopsesc. Eu vreau mai repede.
PS: Decanol tot nu am reusit sa gasesc nici astazi! |
mane...ce sa zic...e binisor, mai ai ceva de lucru la detalii, dar la cum te stiu eu pe tine atent la detalii....o sa iasa bine..
gandeste-te la o culoare care sa o scoata din anonimat....sa fie ceva excentric..parerea mea bafta si spor la slefuit, dar....sa nu faci scurta la mana :P |
Mai trebuia slefuit kit-ul :???: ...se vede ca nu e uniform , nici simetric la aripi . Foarte tare, spritz-kit lucios ?! :shock::shock: ..nu am mai vazut asa ceva :rolleyes2 ...
|
Deci, ca sa ma fac inteles, acolu pe capota era dat foarte mult, acum o sa-i fac o poza ca sa vezi ca e perfect mat. Plus ca poza era facuta de foarte aproape cu blitz puternic. Trebuie sa o slefuiesc foarte bine si am ales s-o fac cu smirghel de granulatie 600, si sper ca dupa amiaza sa-i dau o vopsea. Oricum aseara erau 1 sau 2 grade sub 0 si am putut aplica destul de usor sprit-chitul. Azi sper sa termin cu BMW-ul.
|
Ok , eu in locul tau foloseam granulatia 400 , nu 600. Incepi usor cu 400 pana se uniformizeaza suprafata unde este chitul in surplus , apoi 600 si pe final 1200. Vezi ca este foarte gros stratul de spritz-kit , iti permite sa il finisezi (nu recomand, isi pierde din aderenta , dar in cazul tau e nevoie de finisare) . Dupa ce ai trecut toata caroseria cu smirghel de 1200 de duci il lumina si vezi sa fie perfecta , daca nu este bine, mai incerci odata ;) . Dupa ce te satisface rezultatul finisarii, mai dai usor, de la distanta mai mare inca un strat subtire :-P . Si acum, daca iese tot la fel, poti sa o iei de la capat 8) , pana iese perfect .
Ai grija cu vopsitul la temperaturi mai mici de 17-18 grade. Daca vopseaua este aplicata la la frig face coaja . Nu cred ca e foarte placut sa stai sa finisezi cu smirghel fin si cu polish. Incearca sa cumperi un spray acrilic (dupli color , very well ) sau daca nu sinto (nu'i acrilic , dar se usuca repede si se aseaza bine ) , si vopsesti in camera , unde sunt mai mult de 23 de grade...banuiesc. :D:lol: Hai spor si sa faci ceva fain :twisted::-) |
Imi place ce ai facut pana acum la bmw.Spor la lucru in continuare
|
Merci mult, o sa incerc sa fac cat mai bine, avand in vedere ca-s la inceput.
@timitza09, ti-am raspuns pe PM dar am uitat sa-ti specific. Nu vopsesc in casa ca nu am cum dar o sa pun o soba pe gaz langa zona unde voi vopsi ca sa nu se intample ceea ce mi-ai zis. Merci de sfaturi! |
Ok in seara asta o sami fac si eu un topic cu un porsche 911 de trb sal tunez sper sa va placa.
|
Hai, baga mare, sa vede si noi cum lucrezi, ca ne plac rezultatele frumoase!
|
Quote:
|
4 Attachment(s)
Am luat macheta la smirghel de 180 pentru ca sprit-chitul dat aseara nu a fost tocmai perfect intons, dupa care am mai dat o mana mai subtirica, care astept sa se usuce, o iau la 600 ca sa nu ramana lucioasa, ci ca sa adere vopseaua si in functie de cum se usuca, dau si cu vopsea. Am inceput treaba si la Logan, dupa multe cautari am reusit sa achizitionez un Decanol si sper ca in seara asta sa pot sa dau si cu chit pe el, ca nu am prea multe retusuri sa-i fac. Enjoy!
|
5 Attachment(s)
Cam asta este totul pentru seara asta, cu toate ca aveam destul timp la dispozitie, chiar daca imi doream ca pe una s-o vopsesc (si aici iau in considerare sfatul lui @timitza09) si la cealalta sa ma joc un pic cu chit. Sunt prea obosit si consider c-o sa dau rasoleala, asa ca prefer sa asept. Maine dupa scoala, vin fresh, ma apuc de vopsit si la cealalta de "tunarit". Loganul o sa fie S2000 - CUP, o combinatie frumoasa, zic eu!
|
1 Attachment(s)
buna ideea cu S2000-ul...
daca o sa-l faci autentic, o sa ai mult de lucru la bodykit nu stiu daca e asa dar una din cele mai bune metode cred ca ar fi sa folosesti lut, pentru ca la chit ai ffff mult de lucru si asta iti mananca mult timp...cel putin asa am patit eu cu x5-ul am vazut ca ai atasat poza cu Logan CUP, pun si eu una cu S2000-ul....daca faci macheta sa arate ca cel din poza de mai jos...zic jos palaria... poate se gaseste careva sa faca un astfel de kit pentru loganul nostru cel de toate zilele...ar fi ceva.. dar pana atunci...bafta! |
Asta doresc sa incerc sa fac. Cu lut, hmm, nu stiu, dar o sa incerc cu chit, e mai clasic, stiu sa-l prelucrez mai bine. Ai vazut ca am incercat la BMW cu lut, eu zic ca a iesit ok, dar am avut mult de munca. Merci la fel si merci de poza!
|
Sa nu ma intelegi gresit, dar nu vreau sa fiu rau. Lasa macheta aia cu BMW-ul, o spun dintr-un singur motiv, ori o faci cum trebuie ori n-o mai fa deloc. daca tie ti se par ca alea-s linii de masina, masinuta, macheta sau cum vrei tu s-o iei, foarte bine, dar iti spun ca nu-s deloc.
1: masca, si tot ce ai tu acolo in fata, spoiler, bla bla bla, tot tacamul, e stratul asa de gros incat isi pierde definitia, nu degeaba am zis sa o cureti pana la metal. 2. Portiera, uite la santurile de contur....alea nu-s drepte. 3. Acelasi lucru ca la portiere si la trapa de pe cupola. 4. Ai grunduit foarte gros, ori spritz-chitul e pentru uniformizare, trecerea de la o suprafata la alta si asta nu se face gros, cel putin eu asa stiu, de asta e si matla uscare, pentru a prinde in strat subtire si a acoperi diferentele de culoare, porii, bla bla bla....ori tu ai dat acolo pana a curs. Ai o poza cu bmw-ul pe calorifer unde se vede clar ca a curs serios ori daca a curs e ceva strat de grund dat acolo. N-o lua in nume de rau, macheta aia ori o iei de la capat si asculti un pic ca trebuie s-o cureti cum trebuie si s-o vopsesti in strat foarte subtire, mai ales la scara asta, eu zic sa te lasi, si inca ceva, fara sprit-chit, fara grunduri si alte minuni, nu-ti trebuie nik la o macheta de scara asta, daca dai 2 straturi de vopsea subtiri la interval de lmaxim 5-10 minute, iti spun ca nu se vede diferenta ca e chit sau metal, sau imbinarea dintre ele, si lasa pe cineva care se misca repede cu pistolul....la cum a curs grundul ala.... Na, acum problema ta, poti sa asculti si sa faci ceva cum trebuie sau poti sa faci cum vrei si cum crezi tu ca-i bine...putin imi pasa, sunt masinutele tale la urma toata, daca tie iti place asa cum le faci, foarte bine. |
Cum n-am mai zis nimic de demult pe aici, am zis hai sa mai improspatez un pic. Deci, la BMW nu am mai facut nimic, pentru ca la cate grade (-) sunt afara, mi-e mila de vopseaua aia, c toate astea i-am dat o mana e interior ca sa vad materialul. Mai am sa-i dau o slefuire la 600 inainte de vopsire, sa vopsesc interiorul si sasiul cu negru si sa fac detaliile ramase cu negru dar asta dupa ce vopsesc caroseria. In schimb am lucrat din greu la Logan, cara a primit un kit DTM destul de reusit zic eu, din lut si chit, urmeaza o modificare a pasajelor din metal, pentr a putea modifica un pic garda la sol si satept o combinati cu cineva la niste jante mai late pentru el. In rest, sper ca saptamana viitoare sa se incalzeasca ca sa pot termina BMW-ul, si sa dau Logan-ul in Primer (aka sprit-chit) si apoi (daca fac rost de bani si am timp sa caut) in vopsea. Decal-urile mi le fac singur si sa mai fac rost de niste scaune Racing, ca se pot duce la capat acest proiect. Am mai multe in cap pentru dupa ce le termin pe acestea doua. In primul rand o Dacie 1300 si 1100 facute Gordini si s-ar putea sa fac rost de un 1300 cam dezechipat, si-l voi transforma intr-o sportiva veritabila. Toate astea le voi face daca voi gasi 1300 si 1100 la preturi buna (am gasit o 1100 la 20 de lei si o sa vorbesc cu baiatul sa mi-o puna poimaine la posta). Cam atat pentru astazi. Am si poze, dar maine, ca nu mai stau la ora asta sa le descarc. Numai bine tuturor!
|
12 Attachment(s)
Si pozele promise. Mai vin maine cu o seria din munca de azi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:34. |
- Copyright 2026 4Tuning