![]() |
mk1 ...deocamdata praf :)
Pai dragii mei sa incepem cu inceputu ...:
Un batran mk1 din '79 ...cu un 1.5 benzina +gpl (ajea am cumparat-o) si o cutie 4+1 (timoneria cam varza).... planetarele cam caraie .... telescoapele fatza ....sparte (e un fel de barca) ....in rest la mecanica si articulatzii nu are mari probleme ...decat probleme de trecere a timpului ... motoru merge fara probleme ..nu bate nimik ..nu troscaie nimik Tablaria ...se prezinta binijor zic eu ...nu e grozava da se putea si mult mai rau .... sarit kitu pe ici pe colo ...mai o bushitura pe aripa fatza stanga (fostu proprietar) si una mica pe portiera stanga (aia e opera mea :) ) ....unele kedere sunt cam coapte ....ushile se inkid cam greu ...creca sunt lasate ...nu imi dau seama ....parbrizu e crapat ..... Ca interior arata destul de bine ....nu ma plang ....nu merge turometru ..(l-am desfacut ..nuj ce sa ii fac sa mearga ...am gasit ceva improvizatzii ) in rest totul e functzional ...nu e spart crapat zgariat ...e doar praf pe el :)) Masina o am de 1 luna dabia ...... iar din cauza vremii si a timpului care nu prea este deocamdata ....(si $) nu am apucat sa fac mai nimik la ea Ce am skimbat de curand : capacu' de delco' ...distribuitoru ..platina ..ulei+aditiv .... Am akizitzionat de curand : un pivot ...nijte bucshi ...nijte burdufe o toba sport (plush) rulmentu de presiune ...garnitura de la capacu de culbutori si garnitura de la baia de ulei (cam da ulei pe acolo) ...dar nu ma ajuta vremea Si in inkeiere : cred ca merita totzii banii (adika un umil 500E si aia in rate) si pe langa majina asta mi-a mai dat una pt iese +un motor tot 1.5 |
Re: mk1 ...deocamdata praf :)
|
[QUOTE=ranzi;687187]pozele :
https://img219.imageshack.us/img219/9...0001fj4.th.jpg https://img214.imageshack.us/img214/6...0002oi4.th.jpg https://img515.imageshack.us/img515/5...0003bg9.th.jpg https://img515.imageshack.us/img515/8...0004wa0.th.jpg https://img525.imageshack.us/img525/5...0005ck4.th.jpg https://img517.imageshack.us/img517/8...0006wd1.th.jpg |
|
Pt viitor ...am in plan urmatoarele :
Motor : ori skimbat cu 2000 16v ..ori tot acesta dar bibilit vopsit nikelat ... Caroserie : tinikijeria facuta cap coada + aripi umflate si culoarea tot roshu da mai aprins ....bara fatza si spate nikelata ....(imi place modelul + mor de majinile old school) Interior : refacut complet (ma mai gandesk la materiale si nuantze) Sunet : pe pauza deocamdata ...ala va venii ultima oara Jante : ceva tot pe 13 14 ...ca e garda cu okii pe noi ...ma gandeam la ats-uri ...ceva cu buza lata in orice caz ...si caucioace cu garda joasa un 40 45 ar fi de ajuns la gropile noastre Alte accesorii : faruri angel eyes + grila fatza cromata + semnalizatoare in clar +stopuri in clar + alte kestii cromate sau nikelate ....toba deja o am ..tre montata .... akuma ramane de vazut in cat timp si ce o iesii :)) |
ca sa va formatzi o parere ...cam cum aj vrea io sa iasa ..
https://img225.imageshack.us/img225/9...39hxll3.th.jpg da pe roshu si alte jante :)) lojik :) v-am pupat si ajtept sugestii pareri ...si barfe :)) |
eu iti urez succes si sa iasa masina mai frumoasa ca asta ;)
cat ai dat p ea? |
Quote:
ms mult ... |
dap merita :D ... 500 :D .... si cam cat estimezi ca o sa bagi in ea ?
|
creca se invarte pe undeva pe la un 2000 :) nu vreau ceva extravagant ...decat cu bun gust ..si sa fie placut okiului ... ca daca ma apuk vreau sa fac treaba serioasa ...desii imi va fi grele.... o sadureze ceva ...io sper ca pana in toamna sa fie gata :) acum na ...numai d-zeu stie ...sper sa nu intervina alte probleme ..
|
5 Attachment(s)
cand t apuci d ea ?
cateva poze |
ms de poze ....le am si io :)) am o intreaga galerie :))
...pai cat mai curand posibil vreau sa ma apuk de ea ...am nijte bani care tre sa imi vina ...si in primul randtre sa o prepar ptr ITP ...IAK ...si dupaia incepe dixtraktzia :) ...o sa postez si o sa pun poze ...cu modificarile care urmeaza.... bafta...ma duk sa mai bibilesk cate ceva la ea :) mai tre strans un surub un reglaj ...lalalala |
Spor la munca sa-ti iasa ce iti doresti....da-i un rosu imperial sau un negru metalizat parerea mea k ar da bine!;)
|
ma gandeam la o combinatzie intre cele 2 culori ...un fel de voodoo majik :) ms de urare :)
|
bafta omule!! sa o faci bling bling!! iti tin pumni!!
|
Quote:
|
am gasit cum sa il fac :) ALTUUUUU ....heheheh
|
ranzi
bine ai ajuns pe sectiunea masina mea cate-va sfaturi ! *apuca-te de motor prima data!Degeaba o faci biju daca dupa ce tzi se termmina banii te uiti la ea in parcare ! *pt banii pe care i-ai dat masina e ok. Ia piese din dezmembrari (daca gasesti pe caroseria de 81-83 ar fii grozav) si cumpara nou doar ce e necesara nevoie *incearca sa lasi exteriorul ultimul - functionalitatea motorului si confortul tau sunt pe primul loc! *culoarea - rosu indiscutabil *jante - nu cheltui o gramada de bani pe jante (ca info merg cele de 15 cu talonul la roata de 50 ex: 195/50/15 sau 205 /50/15) incearac sa pui la punct suspensia (boala golfurilor e spatele care se lasa in timp) Mai multe pe parcurs si speram ca o sa faci update cand e ceva nou ! ca informatie ai optiunea manage attachments (sub cutia cu mesajul cand dai un replay) FOLOSESTE-O(cand mai adaugi poze) ! |
confortu meu motoru articulatziile si suspensia erau pe primu loc ...Gabi ma stie ... nu ma apuc sa fac duin aceasta majina o majina de competitzie ...nici deliniutze nici de show nici de db drag....vreau sa am o majina ajea cum vreau io ....si nu cred ca sunt prea pretentzios ...o sava tzin la curent cu tot ce se intampla ..
ms de sfaturi .... cunosc oameni in buc. sau in alte orase ..care sunt de 10 de ori mai de treaba ca cei din craiova... sper sa ne vedem la urmatoru vw fest si sa facem paranghelie ....va iesii un fel de tudor gheorghe ...sau un fel de zamfiresku ...grav de tot .. va-am poopat |
Quote:
|
Uite aici un link cu un Mk1 de dezmembrat :
https://forum.4tuning.ro/461-dezmembrari-piese-sh/30394-vand-golf-1-diesel-dezmembrez.html poate gasesti ce iti mai trebuie :) |
4 Attachment(s)
daca ai nevoie de piese ...poti sa ma contactezi...pot sa aduc orice piesa pt mk1....id mess: gabizuz....poati afla multe informatii despre cum sa iti faci masinutza pe vwforum.ro...si eu sunt golfist...lucrez de 2 ani la masinutza mea..si a iesit asha ceva...
|
marfa buburuza ta ...ti-am vazut proektu ...ma uit de ceva vreme pe sectiunea vw :) si iata ca am ajuns sa am si eu un mk1 intr-un final .. ms pt informatie ..daca e ceva te anuntz ...bafta si tie la "meshterit"
|
Quote:
|
:ihearu: de cat iti faci herghelia? pt ca sunt curios!
|
cam grele cu garaju ca si io caut 1 :) ...nici nu am cum sa il fac in fatza blocului ...si sa urc majina pana la 3 e grele :) :) :) ...si mai am de strans niscai cocari :P
herghelia ...nuj ideal ar fi un g60 ...merge si un 2.0 16v sau 1.8 16v ...vedem vedem ...deocamdata al meu motorash merge belea ...nu am treaba cu el ...las motoru la urma .. |
bafta man bafta :D
|
:workout: place... si eu sunt pe principiul ca mai bine imi iau o masinuta ieftina si bag bani in ea si stiu ce am facut, ce e ok...daca vreau sa imi iau o masina care ii place si pe care vreau sa o pastrez, asa fac...defapt asta fac acum cu un scirocco mk1... dar si mie mi se par bune sfaturile pe care le'ai primit... apuca'te intai de motor si tot ce tine de mecanica si electrica, apoi de confort... lasa vdesignul si tuningul interior/exterior mai la sfarsit...stiu ca e greu cand bagi bani si nu se vede, dar la sfarsit te vei minuna... bafta multa...ai nevoie;)
|
Quote:
|
Ranzi ce se mai aude de golf? :D
|
bai frate... voi de unde faceti rost de motoarele astea? ca eu am patit'o cum nu se putea mai nasol... am dus chiuloasa la rectificat, ma apucasem sa segmentez motorul si...:(( s'a uitat unul dontre mecanici la un omendat si a vazut ca e blocu' motor fisurat... si apai acuma aca e sa schimb motorul, daca tot se lasa cu de'astea, macar sa pun ceva mai dragut... gasisem un motoras de golf 3 de 105 cai, dar nu prea m'as incumeta...:( nu aveti vre'un motoras ceva dragut sau nu stiti pe cineva? id mess crize_bv
|
ranzule, am auzit ca ai facut ceva modificari/reparatii la masina :) Ia spune si p'aici ceva, sa stie lumile in ce stadiu esti cu ea :)
|
pai deocamdata am facut toba ...si loviturile ..pe care le avea ....le-am facut ajea in grabasa trc de itp ...nu e mare lukru ...si ajea majina va intra cap coada tinikijerie + vocsa:) mai am parbrizu si amortuzoarele sa i le skimb ca sa ii fac itp-u ...dupaia incepe distraktzia :) bani sa fie
|
bafta ranzi , pot sa-ti spun eu prin ce o sa treci daca le faci la service :)) doar a mea e la "vocsitor" acum
daca dau de ceasurile alea te anunt , da-mi un pm cu ce iti mai trebuie, sa te ajut in cautari :) |
stiu frate cum sta treaba cu servicele :)) e belea cu ele ...munca putzina pe bani multzi ...daca nu impingi si u ceva acolo sau daca nu stii pe careva ...asta e ...deocamdata ceasurile alea ma racaie :)) in rest se face incet incet ...nu vreau sa ma grabesk ...vreau sa strang bani si sa fac ceva pe gustu' meu ....bafta si ms
|
eu am noroc ca ma duc la un prieten pe care il pot recomanda cu caldura tuturor de pe forum , si la vopsitorie , si la tapiserie , la tot .
abia astept sa ies cu ea pe strazi iar :D , cand o mai fi vw meeting poate dai prin bucuresti si tu :) |
pai da dar cel mai sigur ne vedem la 4tuning day ....v-oi fi acolo :))
|
ranzi ce faci cu MK1-le?
|
sa speram ca nu a abandonat proiectul......
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:25. |
- Copyright 2026 4Tuning