Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   polishare jante aluminiu (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/304061-polishare-jante-aluminiu.html)

m_c_fast 15-02-12 22:46

polishare jante aluminiu

sal...pt cine se pricepe...cum si ce ami trebuie pt a polisha jante de aluminiu ?

m_c_fast 21-05-12 07:58

Re: polishare jante aluminiu

am vazut cateva filmulete ,ce si cum se face...problema este ce pasta se foloseste la sfarsit pt a da efectul de nichel

m_c_fast 03-06-12 23:37

am aflat si marele secret....[parca construiam o bomba ,asa mare secret era]....
dupa ce se curata vopseaua cu diferite solutii[decanol ,cromofag],se smirgheluieste [se gasessc filmulete pe youtube cum se efectueaza operatia],apoi marele secret.......o banala pasta pt polish chrom si aluminiu...[am gasit-o an cora cu 30 lei]...cu ea se da polish si cam asta e [ cu cat esti mai rabdator si insisti cu pasta,cu ata iese mai bine]:-P

rosler 07-01-13 14:17

Quote:

Originally Posted by m_c_fast (Post 5051492)
am aflat si marele secret....[parca construiam o bomba ,asa mare secret era]....
dupa ce se curata vopseaua cu diferite solutii[decanol ,cromofag],se smirgheluieste [se gasessc filmulete pe youtube cum se efectueaza operatia],apoi marele secret.......o banala pasta pt polish chrom si aluminiu...[am gasit-o an cora cu 30 lei]...cu ea se da polish si cam asta e [ cu cat esti mai rabdator si insisti cu pasta,cu ata iese mai bine]:-P

Cabina de sablare manuala Rösler este destinata unei game variate de aplicatii de mare flexibilitate, aplicatii speciale, pentru piese de dimensiuni mici si medii.

Domenii de aplicare:

Iti recomand o interventie prin vibrofinisare. Compania Rosler Romania are intalatii pentru astfel de lucrare. Rezultatul este garantat si de durata.
Pentru mai multe detalii te rog viziteaza site-ul: http://www.rosler.com/

b67xac 07-01-13 22:08

pt polish incearca pasta de la autosol.faca treaba f buna

clark5901 10-01-13 08:10

Gracias por el carińo Nice post ...

sharky-vw 11-01-13 21:28

m_c_fast...ce ai aflat tu...este fix frectie la picior de lemn...pasta aia de care vorbesti tu...este pentru intretinere...nu pentru polish...mai documenteaza-te!ai facut polish cu asa ceva?cum a iesit?ne arati si noua?

m_c_fast 11-01-13 22:12

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by sharky-vw (Post 5315244)
m_c_fast...ce ai aflat tu...este fix frectie la picior de lemn...pasta aia de care vorbesti tu...este pentru intretinere...nu pentru polish...mai documenteaza-te!ai facut polish cu asa ceva?cum a iesit?ne arati si noua?

banuiesc ca esti unul care se ocupa cu asa ceva ?[si daca si-ar face toti ai murii de foame]...da, eu am facut si au iesit destul de bine[pt prima data cand fac]...ami pare rau ca nu am facut poze atunci cand polisat dar o sa pun o poza cu ele dupa 2 luni de la polisare..[thread-ul l-am deschis prin vara si vad ca acum sau gasit ..profesionisti.. sa comenteze]...spor la treaba;)

acelasi procedeu l-am folosit si euh...ttp://www.youtube.com/watch?v=B_F4TwGP2kE

b67xac 12-01-13 18:38

1 Attachment(s)
uite asa au iesit doar cu autosol

m_c_fast 12-01-13 23:26

Quote:

Originally Posted by b67xac (Post 5316308)
uite asa au iesit doar cu autosol

da...au iesit foarte bine...[unde pot gasi asa ceva?]...

b67xac 12-01-13 23:28

np.ies si mai bine daca le lustruiesti cu flex care are turatie variabila(turatia tre sa fie mai mare decat la un polish pt lac)sau cu masina de polishat

m_c_fast 12-01-13 23:33

Quote:

Originally Posted by b67xac (Post 5316655)
np.ies si mai bine daca le lustruiesti cu flex care are turatie variabila(turatia tre sa fie mai mare decat la un polish pt lac)sau cu masina de polishat

am ancercat si eu cu un flex dar mergea destul de greu...cred ca cel mai usor e sa ridici masina de spate si o lasi sa mearga [ai si viteze variabile;)]...pe youtube sant foarte multe filmulete cu aceasta tehnica...oricum mersi pt sfat ..

b67xac 12-01-13 23:37

np.apropo.astea sunt jantele de la tine.inca nu le-am vopsit dar urmeaza

nutzuXXL 13-01-13 12:21

10 Attachment(s)
daca vreti un polis mai profi trebuie sa folositi perii de carpa si pasta speciala de polis.

daca aluminiul este oxidat intai se da cu smirgher pana se ia oxidul , apoi cu smirgher din ce in ce mai fin pana devine suprafata neteda iar in final cu perie de carpa si solutie polish al ( eventual baton pt polish)

uitati cateva poze in diferite faze (de la inceput pana la final). in realitate se vad mult mai frumos decat in poze:lol:

nu ma ocup cu asa ceva. astea le-am facut pentru mine. se poate obtine si polis perfect oglinda dar trebuie sa insisti mai mult cu peria de carpa.

frost_dani 13-01-13 13:18

Quote:

Originally Posted by sharky-vw (Post 5315244)

Daca tot esti asa geniu, puteai sa il ajuti macar cu niste informatii, nu sa vii sa ii zici ca nu stie ce face:evil:.

m_c_fast 14-01-13 00:28

nutzuxxl...mersi mult pt sfat...au iesit foarte bine rotile din poze
frost_dani...a-m deschis thread-ul pentru a cere sfaturi,dar se pare ca sharky-vw nu a anteles,sau vroia sa se dea mare cunoscator.[de parca el nu a aflat de la altii procedeul]...asta e...

sharky-vw 18-01-13 21:46

geniu?sti ce inseamna geniu?pana sa comentam..sa invatam sa scriem... am spus eu ca nu a facut bine?nu....ci doar am spus...ca ce face el..este frectie la picior de lemn...munceste foarte mult si rezultatul nu este cel asteptat....

polish inseamna asa...indepartat lac/vopsea, trecut prin abrazive 80,120,220,240,320,400,500,600,800,100,1200,1500,2 000,2500,3000 , pasta abraziva, pasta luciu mediu, pasta luciu inalt, pasta finish(Menzerna sau 3M)(fiecare pasta cu peria ei, perie din bumbac aerat cu fir de argint(3M) rotita la 8500 ture) iar la sfarsit sealant(Mother's SUA).cine este interesat ii dau si adresele firmelor de unde isi poate procura tot ce este nevoie!

Cat despre foame....materialele pentru a incepe un atelier in care sa faci asa ceva..costa minim 1600 euro....numai materialele..fara echipamente...cand esti dispus..iti si filmez atelierul si felul in care se face polish...ce zici?

Da, am aflat de la altii procedeul(pe bani)...numai ca...toti suntem buni cand este vorba de teorie...practica ne omoara!Eu fac asta de cativa ani si nu are nici o legatura cu meseria mea de baza, o fac din placere...

m_c_fast 18-01-13 22:19

polish inseamna asa...indepartat lac/vopsea, trecut prin abrazive 80,120,220,240,320,400,500,600,800,100,1200,1500,2 000,2500,3000 , pasta abraziva, pasta luciu mediu, pasta luciu inalt, pasta finish(Menzerna sau 3M)(fiecare pasta cu peria ei, perie din bumbac aerat cu fir de argint(3M) rotita la 8500 ture) iar la sfarsit sealant(Mother's SUA).cine este interesat ii dau si adresele firmelor de unde isi poate procura tot ce este nevoie!

doar atat trebuia sa spui si era totul ok...si e curios cum te-ai andurat tu sa spui procedeul avand an vedere ca l-ai aflat ...pe banii......:lol::lol::lol:

...,,toti suntem buni cand este vorba de teorie...practica ne omoara''......da..asa este ,dar totul are un anceput...peste cativa ani o sa vii tu la noi sa a-ti polisam jantele..:lol:
thread-ul a fost deschis pt a cere sfaturi asupra procedeului,nu pt a afla cat de meserias esti tu...

nutzuXXL 18-01-13 22:23

Se poate face un polish ok si cu o investitie mult mai mica.
Mai ales când ne referim la cei ce vor sa poliseze câteva seturi de jante si nu fac din asta o profesie. eu personal am investit in paste si perii 2-3mil + 3mil cat a fost aparatul rotativ

sharky-vw 22-01-13 12:08

daca iti spun ingredientele unei mancari...iti iese mancarea la fel de buna ca a unui bucatar care foloseste aceleasi ingrediente?iti spun eu...nici pe departe...diferenta o face experienta ...asa ca...mergi la fier vechi...ia 2-3 jante de aliaj cu suprafete cat mai plate...si apuca-te de treaba...si o sa vezi singur cum iese cel mai bine....

Agilu` 23-02-13 22:40

Unde gasesc perii (pt polizor sau bormasina) pentru polish?

Am de gand sa readuc la viata o pereche de jante OEM VW.
Jantele sunt modelul Estoril, deci vor fi full polish. Din aceasta cauza, jantele trebuiesc lustruite cu ajutorul polizorului sau a bormasinei.

ronaldo93 03-03-13 02:29

am si eu o intrebare, dupa polish, nu trebuie dat un strat de lac? ma gandesc ca poate aliajul din care este facuta janta interactioneaza cu apa, sarea si alti factori? ce parere aveti?
este o intrebare de la un nestiutor deci nu am nevoie de raspunsuri 'inteligente' ci de sfaturi utile.

bogdan100 04-03-13 11:52

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5385176)
am si eu o intrebare, dupa polish, nu trebuie dat un strat de lac? ma gandesc ca poate aliajul din care este facuta janta interactioneaza cu apa, sarea si alti factori? ce parere aveti?
este o intrebare de la un nestiutor deci nu am nevoie de raspunsuri 'inteligente' ci de sfaturi utile.

Din cate stiu eu nu se dau cu lac pentru ca lacul nu are cu ce sa faca priza ( jantele fiind foarte fine ) . Mai degraba eviti spalarea cu spuma activa ( care pateaza urat jantele polisate ) , si la 2-3 saptamani , in functie de cat de murdare/afectate sunt buzele le refaci . E munca de 20-30 de minute , le freci cu smirghel foarte fin si pe urma cu pasta de polish .

ronaldo93 04-03-13 19:46

jantele cu buza polishata se 'refac' la 3-4 saptamani? :sad: in cazul asta eu zic ca nu se merita...

nutzuXXL 04-03-13 20:49

da, trebuie intretinute. daca le scapi trebuie polisate din nou.

Jambo 06-03-13 11:10

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5387146)
jantele cu buza polishata se 'refac' la 3-4 saptamani? :sad: in cazul asta eu zic ca nu se merita...

Se renteaza, lucrul asta il poti face si tu in 30-60 minute este foarte simplu si nu este costisitor. :twisted:

bogdan100 06-03-13 12:52

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5387146)

Asta daca vrei sa aiba mereu acel aspect de oglinda . Nu se corodeaza sau ceva in 3-4 saptamani, doar ca nu isi pastreaza acel aspect perfect . Nu e obligatoriu sa le faci asa des :)

ronaldo93 06-03-13 23:55

am inteles acum,am crezut ca o sa stau mereu cu smilgherul pe ele... cred ca o sa le polishez si eu pe ale mele...inca nu sunt decis 100%

sorin_sorin95 08-03-13 11:05

La maxim o luna pui pe o bucata de carpa niste Autosol le freci un pic si se mentin, nici 10min nu dureaza.

ronaldo93 11-03-13 16:36

2 Attachment(s)
o janta este gata :X mai am 3. imi place ce a iesit

davay 13-03-13 20:05

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5395832)
o janta este gata :X mai am 3. imi place ce a iesit

Le-ai polisat cu rotile ridicate,cuplat treapta a2-a si folosit gen strung? Daca da,ai facut asta cu cauciucurile pe jante ?Merci :) Au iesit bine :)

ronaldo93 13-03-13 21:35

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by davay (Post 5398908)
Le-ai polisat cu rotile ridicate,cuplat treapta a2-a si folosit gen strung? Daca da,ai facut asta cu cauciucurile pe jante ?Merci :) Au iesit bine :)

ceva de genul...
ieri am facut si roata din dreapta fata. mai am 2

Choby 17-03-13 08:44

Cat noroc sa am :)) ? Exact acelas model de jante am si eu doar ca cu buza mai mica si vroiam sa polishez buza dar imi era teama ca rezultatul nu va fi prea stralucit si vad ca se merita sa le polisez buzele . Felicitari pentru munca depusa si rezultat si multumesc

ronaldo93 17-03-13 18:21

cu multa placere

tuner-man 16-10-13 00:11

10 Attachment(s)
Multi vorbesc aici de o multitudine de paste , de perii si bineinteles acestea costa o groaza de bani. Nu ma ocup cu asa ceva , am facut doar pentru mine si prieteni nimic mai mult si ingredientele sunt urmatoarele:

1. Eu mi-am construit un aparat dintr-un polizor , cadru metalic , si o banala curea ca sa imi invarta janta dar inainte de asta ridicam masina si cu viteza a 2 a stim procedeul.

2. Pistol de sablat de la yato , a fost 120 de ron si sincer iti intra nisip si in fund dar merita totusi inainte de asta foloseam decanol , smilgher chiar si perie de sarma uneori depinde de caz.

3. Smilgher incepand de la 140 in cazurile grave pana la 2000 la apa.

4. Apoi pasla , pasta de polish ( este un baton in stare solida) . Pasla o atasam ori pe bormasina ( gasi-ti in dedeman ) ori la masina de polishat. Pasta de polish este foarte ieftina in jur la 40 de ron un baton deala si te plictisesti de polishat jante din el.

5. Am uitat sa specific la punctul 1 , dar pentru zgarieturile profunde de pe buzele jantelor se foloseste o pila ( o banala pila pentru metal) .

6. Eu pentru final folosesc o ceara de protectie de la nigrin de care sunt super multumit ( din pacate nu am gasit in magazine) doar pe net , este foarte economica 60 de lei un recipient.

Eu las cateva poze cu ce am reusit sa fac . Nu doresc sa ofensez pe nimeni , dar sunt persoane care nu isi permit sa plateasca sume de 100-200 ron pe janta si consider ca deaia este acest forum sa ne ajutam reciproc.

fastbiker 18-10-13 20:35

2 Attachment(s)
Este un inceput bun tuner-man,dar pentru a scoate un polish oglinda ai nevoie de materiale mai bune si de paduri cu densitatile si duritatile corecte.
Nu sunt asa de scumpe pad-urile..tu ai spus ca folosesti pasla,asta este gresit deoarece lasa urme,foloseste pad din burete la turatie mare si ai sa fi incantat de rezultatul obtinut.

tuner-man 18-10-13 21:01

Quote:

Originally Posted by fastbiker (Post 5595132)
Este un inceput bun tuner-man,dar pentru a scoate un polish oglinda ai nevoie de materiale mai bune si de paduri cu densitatile si duritatile corecte.
Nu sunt asa de scumpe pad-urile..tu ai spus ca folosesti pasla,asta este gresit deoarece lasa urme,foloseste pad din burete la turatie mare si ai sa fi incantat de rezultatul obtinut.

Nu pot contesta ceea ce zici chiar arata super si ma bucur enorm ca persoane care se dedica acestor tipuri de lucrari dau sfaturi, asta era si scopul. Deci jos palaria fastbiker , chiar o sa incerc ceea ce ai spus. Detin multe paduri pentru polish auto si o masina de polishat destul de profi , singura chestie este acum alegerea si gasirea unui polish. O sa revin cu rezultate , bafta tuturor !

fastbiker 19-10-13 16:12

16 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by tuner-man (Post 5595150)
Nu pot contesta ceea ce zici chiar arata super si ma bucur enorm ca persoane care se dedica acestor tipuri de lucrari dau sfaturi, asta era si scopul. Deci jos palaria fastbiker , chiar o sa incerc ceea ce ai spus. Detin multe paduri pentru polish auto si o masina de polishat destul de profi , singura chestie este acum alegerea si gasirea unui polish. O sa revin cu rezultate , bafta tuturor !

Merg foarte bine padurile de care spui,prima trecere sa o faci cu un pad mai dur si finisezi cu unul moale,noi facem si 4-5 treceri pe masina de polishat,in functie de client..pasta trebuie sa fie din belsug pe zona unde polishezi,dupa polishat sa stergi excesul de pasta cu o carpa cat mai fina,noi folosim tesatura de bumbac.
Noi am incercat absolut toate pastele care le-am gasit pe piata..dar de departe cel mai multumit am fost de Sonus aluminium polish..am incercat si sealanturi diverse pentru protectie dar fara rezultate considerabile,cea mai buna protectie este intretinerea permanenta a zonei polishate.

MilmagShop 22-10-13 18:56

Aceeasi recomandare - gasesti pe Youtube toate detaliile care te intereseaza!

wolverine 23-01-15 10:04

unde pot sa gasesc si eu Sonus aluminium polish?

All times are GMT +2. The time now is 18:17.

- Copyright 2026 4Tuning