Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oltcit tuning (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning.html)
-   -   Suspensii mai rigide (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/30274-suspensii-rigide.html)

jan_janel 03-01-07 23:29

Suspensii mai rigide

Salut, poate cineva sa-mi spuna daca pot sa intaresc suspensia la otcitu' meu fiindca am de gand sa micsorez garda si nu vreau sa-mi atinga rotile in special cele pe spate ca as vrea sa le pun flanse sa le scot mai in afara

Laure2fast 04-01-07 08:37

Re: Suspensii mai rigide

Quote:

Originally Posted by jan_janel (Post 683882)
Salut, poate cineva sa-mi spuna daca pot sa intaresc suspensia la otcitu' meu fiindca am de gand sa micsorez garda si nu vreau sa-mi atinga rotile in special cele pe spate ca as vrea sa le pun flanse sa le scot mai in afara

pe fata poti sa pui cate 2 telescoape pe roata si lasata un dinte din bara de torsiune..iar pe spate bari de torsiune de oltcit papuc..si telescop intarit..

jan_janel 04-01-07 13:16

ai idee ce fel de telescoape mai tari merg pe spate(ce natie de masina)

Laure2fast 04-01-07 19:34

Quote:

Originally Posted by jan_janel (Post 684492)
ai idee ce fel de telescoape mai tari merg pe spate(ce natie de masina)

cele de oltcit intarite merg

jan_janel 04-01-07 20:34

dar... cum se intaresc telescoapele la oltena:?:

Laure2fast 05-01-07 09:02

Quote:

Originally Posted by jan_janel (Post 685003)
dar... cum se intaresc telescoapele la oltena:?:

sa iti zic cum stiu eu..se da o gaura cu un shpiral langa bucsa..se inchide-deschide telescopu pana iese tot uleiul din el..apoi pe pozitia inchis se baga ulei de cutie de viteze..si se baga un surub in gaura facuta..se sudeaza in juru surubului bine sa nu curga ulei..si cam asta e.. ;)

vali-tgm 05-01-07 18:39

se cunosc si cazuri in care acestea au cedat si s-au produs catastrofe. deci trebuie gandita f bine faza.

OltcitPower 05-01-07 19:09

Quote:

Originally Posted by vali-tgm (Post 686426)
se cunosc si cazuri in care acestea au cedat si s-au produs catastrofe. deci trebuie gandita f bine faza.

spune un asemenea caz la Oltcit.
eu unul din fericire nu stiu de nici unul.

vali-tgm 05-01-07 20:16

ma refeream la tehnica folosita pt intarirea amortizorului. nu neaparat pe oltcit. ci amortizoare intarite in general.

bogdanlascu 05-01-07 21:19

Quote:

Originally Posted by jan_janel (Post 683882)

nu cred sa ai nevoie de amortizoare mai tari pune amortizoare noi de oltcit dar daca totusi o sa alergi cu masina pe serpentine poti pune amortizoare de peugeot 205 si cele mai rigide de 205gti si se modifica doar bucsa de sus
iar pe spate este suficient bare de cs si amortizoare bune

jan_janel 06-01-07 00:39

si eu ca nestiutoru' ;de la ce vine "cs"-ul?

OltcitPower 06-01-07 01:22

Oltcit CS, sau prescurtarea folosita de oltcitisti CS = Oltcit Papuc (asa i s-o dat numele din fabrica)

jan_janel 06-01-07 22:43

alta nedumerire de-a lu' eu ....gaborii n-au zis nimic de jante de 14'...15' pe oltena k nu prea scrie in certificat ?

.....ms pt info ..:D ..

e_Max 09-01-07 01:04

Quote:

Originally Posted by jan_janel (Post 687924)
alta nedumerire de-a lu' eu ....gaborii n-au zis nimic de jante de 14'...15' pe oltena k nu prea scrie in certificat ?

.....ms pt info ..:D ..

pai binentzeles ca or sa zica dar te duci frumos la RAR si vezi poate tzi le omologheaza daca nu mergi asa acu ele cum fac si restu

jan_janel 12-01-07 21:26

RAR-ul nu prea e de acord dar......mai vedem

e_Max 12-01-07 21:35

pai si carei legatura cand faci ITP montezi classicu pe fatza adica un telescop si pe spate sa sa nu se vde ca ai suspensie de oltcit papuc

bogdanlascu 12-01-07 21:45

nici nu poate sa vada nimeni ca ai bare de oltcit papuc ,sint doar mai groase un pic si automat mai tari,aici era vb de jante ,nu-ti omologheaza nimeni in romania trecere de la 3 la 4prezoane decit daca le faci intr-un service autorizat si acel service raspunde de calitatea lucrari cu un certificat de calitate pe care-l prezinti la rar,daca pui pe 14 diametrul rotii nu trebuie sa depaseasca diametrul rotii originale de oltcit adica 13 deci trebuie cauciuc ceva de genul x/50/14 ca sa fie la fel ca un 145/80/13 pt grosime se poate omologa doar cea mai mare dimensiune pusa de fabrica adica pe citroen axel 12 trs (oltcitul 12 trs facut pt export) au fost puse 165/13 si cam asta este

jan_janel 12-01-07 22:09

dar nu intzeleg de ce nu se poate sa-ti dea voie cu jante mai mari dar cu gume cu talonu' mai mic........pana la urma e vorba de diametru exterior al rotilor care conteaza

bogdanlascu 12-01-07 22:27

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 695948)
,daca pui pe 14 diametrul rotii nu trebuie sa depaseasca diametrul rotii originale de oltcit adica 13 deci trebuie cauciuc ceva de genul x/50/14 ca sa fie la fel ca un 145/80/13 pt grosime se poate omologa doar cea mai mare dimensiune pusa de fabrica adica pe citroen axel 12 trs (oltcitul 12 trs facut pt export) au fost puse 165/13 si cam asta este

asta am spus

jan_janel 12-01-07 22:43

dar nu sunt de acord aia de la rar

e_Max 13-01-07 00:00

eu va intzeleg ce zicetzi dar am fost la rar sa intrem macar sami fi spus ca nu se poate si sami zica ceai zis tu bogdane nu sa ma lase balta si s azica ca nau timp de intrebari sau ca intreaba pe altcineva
cum comentezii chestia asta

jan_janel 13-01-07 15:15

eu am intrebat si chiar nu se poate........ (nici cu relatii)

e_Max 13-01-07 16:17

maaaaaaaaa am dat azi roata de fatza jos ca am avut pana si mam uitat putzin la suspensie dar cum potzi pune 2 amortizoare ca nu prea itzi da voie

IeD3vil 29-01-07 22:28

tai si ciopartesti... in spate pune bari de cs si telescoape normale intarite sau p205, si pe fata ajung telescoape de spate intarite, si bari noi de torsiune.

de ce sa te complici ? ;) take the easy way

daca cobori masina NU lasa telescoapele de fata, o sa ramana fara cursa si o sa simti in dinti fiecare denivelare... si iti fac matele in stomac cum fac bilele la loto, inainte de extragere...

Ja_Rule 30-01-07 15:14

partea asta cu denivelarile simtite`n stomac este foarte adevarata ... proprie experienta ... cat despre omologare a rotilor .. totu se rezolva cu o pila buna si ceva banuti ;)

e_Max 30-01-07 17:01

Quote:

Originally Posted by IeD3vil (Post 721724)
tai si ciopartesti... in spate pune bari de cs si telescoape normale intarite sau p205, si pe fata ajung telescoape de spate intarite, si bari noi de torsiune.

de ce sa te complici ? ;) take the easy way

daca cobori masina NU lasa telescoapele de fata, o sa ramana fara cursa si o sa simti in dinti fiecare denivelare... si iti fac matele in stomac cum fac bilele la loto, inainte de extragere...

mno pai vrei masina stabila pe sosea si incurbe te alegi cu simpturile in dintzi si in stomac alege ori ori

bogdanlascu 30-01-07 17:39

se pot pune 2 amortizoare pe fata dar eu personal nu vad rostul ,faci rost de amortizoare de 205 gti,modifici bucsa de sus si gata +barele de cs pe spate asta in cazul unei masini de strada, daca se duce cineva la vtm cu oltcitul................

e_Max 30-01-07 17:43

siiiiiiiiiiiii 205 gti ala din ce an trebuie sa fie sa vedem unde gasim?

bogdanlascu 30-01-07 17:48

cauta la mag amortizoare peugeot 205 gti sau renault 5 gtt de spate sunt cam scumpe peste 2 mil buc ,cel mai bine sh-uri

Dumitru Cristian 30-01-07 20:25

Salut, sunt mai nou pe aici.
Ar tebui recalculate in cazul unei masini modificate si dupa facute pe comanda. Dar asta costaaaaaaaaaa.

e_Max 30-01-07 20:33

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 723082)
Salut, sunt mai nou pe aici.
Ar tebui recalculate pe cat trebuie in cazul unei masini modificate si dupa facute pe comanda8). Dar asta costaaaaaaaaaa.

recalculate ce?

Dumitru Cristian 30-01-07 20:44

Pei daca faci un Oltcit tunat, cu motor de 100, 100 si ceva cai putere, cutie modificata cu care ajungi la 160 cu usurinta,cum te mai opresti, daca ai sistemul de franare nemodificat?? sau daca iei o groapa la viteza asta pe autostrada Soarelui de exemplu. Deci trebuiesc refacute calcule, puteri care vin pe amortizoare cat rezista sistemul de franare (cel stock), masina dupa ce o tunezi este mai grea ( sa nu mai vorbim ce drumuri avem). Dar asta costa ceva si nu cred ca o sa realizeze cineva asa ceva, din pacate.

e_Max 30-01-07 20:52

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 723129)
Pei daca faci un Oltcit super adevarat full tunign, cu motor de 100, 100 si ceva cai putere, cutie modificata cu care ajungi la 160 cum te mai opresti, daca ai sistemul de franare stock?? sau daca iei o groapa la viteza asta pe autostrada Soarelui de exemplu. deci trebe refacute calcule, puteri care vin pe amortizoare cat rezista sistemul de franare (cel stock), masina dupa ce o tunezi este mai grea ( sa nu mai vorbim ce drumuri avem). Dar asta costa ceva shi nu cred ca o sa realizeze cineva asa ceva, din pacate.

ma frate eu nu va intzeleg
hai catzi tunezi masina da la ce naiba iti trebuie tzie sa o alergi siiiiii pe drumurile publice nu teai saturat cate accidente vezi din cauza vitezei
daca iti trebuie viteza te duci frumos la oradea intri in curse si calci pedala pana iti sar pistoanele
eu unul o sa-mi tunez masina din placere si nu ca sa ma dau mare si tare cum fac altzii care au masini stock si tot mor cu ele

Dumitru Cristian 30-01-07 21:08

:rolleyes2 Yo nu vreau sa va suparati pe mine de la inceput:sad: . Yo decat am zis pt cei care alearga sau daca vrei sa te duci in europa acolo chiar trebe sa fugi cu cel putin 120 si va asigur ca si prin europa sunt gropi destul de mari si la viteza fac foarte urat (experienta proprie). Am vrut decat sa spun ca nu te mai tin toate cand il modifici.Si eu sunt inpotriva accidentelor si nu mai vreau sa se fuga asa prin orase sau .....

e_Max 30-01-07 21:25

stai linistit ca nu mam luat de tine dar imi dau seama ca puterea marita cere responsabilitatzi mai mari dar de aceia se modifica suspensii sisteme de franare si altele (hai c ala sistemul de franare deocamdata nu prea sau gasit solutzi dar cine stie poate pe viitor se va rezolva si chestia asta)

bogdanlascu 31-01-07 13:48

deci la mine cu cei 100hp,cu supensia lasata cite un dinte fata si spate ,amortizoare noi made in ro si bare de cs pe spate este ok ,la frine este aproape ok ,de ex i-am dat talpa duminica pe trafic greu intre 13 sept si calea rahovei aveam 150/km/h si intradevar s-a oprit cam greu dar s-a oprit

e_Max 31-01-07 17:09

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 724207)
deci la mine cu cei 100hp,cu supensia lasata cite un dinte fata si spate ,amortizoare noi made in ro si bare de cs pe spate este ok ,la frine este aproape ok ,de ex i-am dat talpa duminica pe trafic greu intre 13 sept si calea rahovei aveam 150/km/h si intradevar s-a oprit cam greu dar s-a oprit

o sa ma duc introzi pe la un centru de dezmembrari cine stie poate am noroc si gasesc o pompa servo ceva mai mica in diametru
bogdane cand ai vrut tu sa incerci ai folosit cumva vreo una de dacie normala ?

bogdanlascu 31-01-07 17:54

daca te uiti unde este amplasata pompa de frana de oltcit o sa vezi ca imediat este caseta de directie si nu are loc nici un fel de tulmba de servo

e_Max 31-01-07 18:11

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 724574)
daca te uiti unde este amplasata pompa de frana de oltcit o sa vezi ca imediat este caseta de directie si nu are loc nici un fel de tulmba de servo

nici impinsa inspre botu masini vreo 2 cm?
cu vreun distantzier ceva si lungesti tija de lapedala ce apasa pompa ?

Lao 31-01-07 18:48

Hai să vă dau şi eu cāteva sfaturi, ontopic din păcate:

Am avut 3 Oltcituri toate 3 cu modificări.

- pe faţă aveam lăsată suspensia cu un dinte din bara de torsiune, dar nu din faţă, ci din dreptul lamelei anti-ruliu.

- am avut şi 2 telescoape pe faţă, dar nu merită efortul. Cea mai bună soluţie este cea cu telescoape de Dacie, scurtate şi īntărite. Cele mai bune le făcea nea Mitică de la Braşov, cel care le pregătea şi pentru echipa de raliuri a fabricii din Craiova.

- pe spate amortizoare normale, noi, īn tandem cu bări de Oltcit papuc, aşa cum s-a mai spus.

- motor de TRS, de Franţa, inclusiv aprinderea să fie Ducellier. Este extraordinară.

- cutii de viteze am folosit 2, in funcţie de tipul probei din raliu:

- 5 viteze pentru probele cu multe paliere, unde evident că era nevoie de o viteză maximă mai mare
- 4 viteze, cutie de Oltcit Special, extrem de scurtă. Prindeam maxim 130 km/h, dar rupea pe demaraje şi probe virajate. Īncercaţi şi veţi fi uimiţi, doar că la 100km/h veţi avea muuulte ture sub capotă.

Ambele cutii de viteze erau de Franţa.

Īn rest, neapărat capotă şi aripi faţă din fibră de sticlă.

Cam atāt imi aduc aminte.

All times are GMT +2. The time now is 17:51.

- Copyright 2026 4Tuning