![]() |
Bara fata M, E36 pareri
Salutari,
Ma bate gandul sa schimb bara fata cu una M. Intrebarile mele: Ce diferente sunt intre ce se gaseste la noi de cumparat, ma refer la noi sau second? Am inteles ca cele noi s-ar putea sa nu dea la linie si nu sunt nici prea rezistente, nu ma refer la nou luat din reprezentanta, mit sau realitate? Cele "OEM" sunt de mai multe feluri, mai precis ce are stanta BMW s-a pus si pe M3? Daca am bara facelift, in afara de bara de M, trebuie sa mai cumpar ceva ca sa se potriveasca: gen armatura, plastice, tunele de frana, etc? |
Re: Bara fata M, E36 pareri
armatura e identica
suportii proiectoarelor sunt aceeasi in rest, nu se potriveste nimic (bandouri si tunele de aer pt frane) |
Eu am schimbat de 3 ori bara fata pina acum, pe prima cea oem am spart-o demult am pus una tot oem dar care a necesitat citeva reparatii, dupa am avut una de producator (noua) model cu lipp integrat, acum am alta cu lipp detasabil tot producator si cred ca vine ft bine cu putina atentie, daca vrei iti pot da citeva poze din fata pe colturi sa vezi, daca vrei un sfat cauta s-o eviti pe cea cu lipp integrat , am dat cu ea usor in ceva s-a facut praf, as zice ca mai important este sa ai masca port-far oem.
Pe dedesupt elementele de legatura dintre carenaje si bara sunt la fel, adica se potrivesc, la M sau M-pack sunt din 2 bucati vin mai jos dar au aceiasi forma, ma refer la triunghiurile alea de plastic |
Eu am originala cu stanta Bmw , unui vecin i-am luat pe producator . Amandoua vin la fel . Am prieteni care si-au luat pe producator si sunt multumiti.
Oricum cu masinile astea tre' sa mergi cu grija, mai ales daca o si lasi jos, .... asa ca parerea mea este ca sa facut un mit prea mare si moftul la fel ! Decizia i-ti apartine ! Voie buna ! |
Eu am de producator si sunt mai mult decat multumit,am primit absolut tot la ea,este cu lip detasabil,vine aliniata perfect,proiectoarele oem+suporti vin numai bine(tunelele de aer inca nu le-am pus,urmeaza sa le cumpar dar am vb cu cineva care are tot de producator si mi-a spus ca tunelele de aer vin bine)
P.S. Anul trecut l-am lovit pe unul in spate,ma asteptam ca bara sa fie sparta,mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca era doar putin dusa vopseaua de pe ea,iar cea care a avut de suferit a fost masca...+alte 2 lovituri in parcare in borduri inalte..absolut nimic nu avut pana acum,deci in concluzie sunt mai mult decat multumit:). |
Poate pune cineva poze mai apropiate cu barile aftermarket sa vedem cum pica la imbinari ?
|
Si eu imi voi lua pe producator saptamana viitoare.O sa te tin la curent.Cred ca ar venii bine,am mai vazut si altele care erau ok.De cele mai multe ori decat sa petecesti una OEM cu eventuale defecte sa o repari atunci chiar cea OEM nu mai vine perfect.Asta macar e noua si trebuie sa se pupe.
|
Am dat si eu comanda de una aftermarket.O sa revin si eu cu poze dar as fi vrut sa vad altele pana vine a mea.
|
3 Attachment(s)
Uite citeva poze cu bara cea cu lipp incorporat, mai putin rezistenta as zice, primele 3 si inca 3 cu alta tot de producator dar cu lipp detasabil, salutare
|
4 Attachment(s)
Mai incerc odata cu scuzele de rigoare, si o poza cu bara originala daca tot ma apucai de suit poze :D
|
Quote:
|
pe producator am si eu cu lipp incorporat... sunt destul de multumit de ea... trebuie schimbata dar ma declar multumit... material .calitate.. lucrata bine...chiar foarte ok
|
Pune mana pe una de producator, la e39 e dintr-un plastic de toata jena, ft casant, s-a spart la prima atingere.
|
Ba baieti exista viata si dincolo de ///M Paket :lol:
|
Quote:
M-am uitat si de ceva buza pentru bara normala si nu am gasit nimic interesant, daca gaseam ii puneam stiker cu "non M bumper by choice" :D . |
Quote:
Cel putin cea cu lip integrat este cea mai proasta bara posibila. Daca atingi o piatra, o bordura la parcare, orice, se face BUCATI. Este un plastic foarte subtire si foarte casant. Eu nu am curaj sa imi pun altceva decat bara oem, are un plastic gos, solid si elastic. In fiecare zi ating cu ea de speedbumpuri, ating cand parchez cu botul la bordura, si ocazionalele lovituri cu burta de asfalt. Se mai intampla sa o agat si cand dau cu spatele. Intotdeauna a rezistat eroic, pagubele fiind minime. Mai sare de pe ghidaje, daca e mai grav sare de pe armatura. Cred ca am bara asta de peste 2 ani pe masina, si singura paguba considerabila la toate intaplarile prin care a trecut, este ca am rupt o 'sina' de la una din urechile unui ghidaj lateral. Care se poate repara, sau schimba. Bara originala are stante BMW pe ea. Eu nu am vazut decat 2 modele de bari OEM pana acum. La exterior sau stante nu difera cu nimic, difera doar 'sub masina', pe burta ei, la bara de GT ca sa aiba loc pentru suportii de lama. |
Quote:
|
si eu am bara de M oem...si am masina foarte joasa.. si ma circulat zilele astea prin oras...pe stradute etc...am cauciucuri foarte bune de iarna...problema nu era de cauciucuri , era ca ramaneam suspendat..eu nu pot circula pe ...santurile care se formeaza de la masini ca sunt plug... vreau sa spun ca aveam nr.de intrmatriculare de pe fata patrat lipt cu banda dublu adeziva.. si s-a desprins nr .. mi-am pierdut un canal de aer... dar bara a rezistat eroic si am ramas suspendat de cateva ori... deci nimic nu se compara la rezistenta cu una oem... mai ales daca aveti masinile lasate.
|
Bun, deci OEM. Tot ce am vazut de vanzare, nu scad sub 450 de lei, pe langa asta, ba sunt crapate, ba au bandourile vopsite, ba nu au lip-ul, si sa le aduc in stare buna ma mai costa ceva bani buni. Daca aveti idee despre vre-o bara in stare buna la pret bun va rog sa-mi dati un pm. Daca nu , voi fi nevoit sa iau una de producator si sa tot carpesc la ea :sad:
|
Eu cum spuneam mi-am luat pe producator.Sunt multumit de ea, este cu lip detasabil, plasticul e destul de gros si nu pare casant, ba din potriva se moduleaza foarte usor, o indoi din toate incheieturile.Acum sa vedem cat tine.Stiu ca nu se compara cu una OEM dar nici paguba nu e....Aia cu lip incorporat intradevar e praf, mai bine nu pui asa ceva pe masina.
|
....eu nu pricep de ce va cramponati atat de UN PLASTIC. Singura chestie importanta este potrivirea la locul lui, in rest, "calitatea" este foarte discutabila. Nu poti aprecia exact puterea socului pe care il primeste bara cand o proptesti de bordura...adica poate parea destul de asemanator cu altul, dar sa fie putin in alt unghi si atunci rezultatul este cu totul altul...
Parerea mea este ca un plastic nou este mai bun decat unul vecchi de 15-20 ani batut de soare, inghetat, dezghetat lovit "usor"de un milion de ori etc. ...e adevarat ca si calitatea lui este importanta, dar totusi exista niste norme de calitate internationale....deci, daca nu este facuta in garaj cred ca e OK Eu am lovit-o pe a mea asta iarna de o bordura in lateral si a sarit o bucata din ea, pe care am reparat-o zilele trecute si e ca noua (pe dinafara):D...nici nu am fost curios de care este bara, singurul detaliu ar fi ca e cu lip nedetasabil, dar mie mi se pare OK ca nu se poate demonta de catre oricine;)...cat despre rezistenta sunt multumit: nu odata am suspendat-o pe borduri si inainte si inapoi... PS: cele originale de M3 cum au fost cu lip detasabil sau nu...(este o curiozitate ca nu stiu) inca ceva...:lol: : parerea mea "proprie si personala" este ca mai important sa fie originale, OEM sau produse de o firma cat mai renumita piesele de la directie suspensie etc, unde intr-adevar este diferenta si merita atentie lucrul asta si aici dau exp. personal suspensia de la TA personala la care mi s-a dus un amortizor (e curs si varza). E adevarat ca vine altul pe garantie, dar sunt sigur ca si la comportamentul masinii as fi simtit diferenta si, clar si la buzunar:D cu o suspensie koni sau ceva asemanator...DECI toate se invart in jurul bugetului, cred eu:lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 23:47. |
- Copyright 2026 4Tuning