![]() |
10 Sec Diesel in Romania....is it posible??
Aveti intrebarea astept raspunsuri bazate pe dovezi tehnice,mecanice,filmate,pozate etc.
Am vazut ca aceste subiec se dezbate putin pe topicul lui Haplea si as vrea parerea voastra daca se poate ca un diesel din Romania sa faca un timp de 10xxx sec! Momentan cei mai buni timpi din tara la diesel sunt?????? |
Re: 10 Sec Diesel in Romania....is it posible??
O sa atasez aici ceva dieseluri de prin lume adunate care fac senzatii:
https://www.youtube.com/watch?v=XUQ2r...ure=plpp_video https://www.youtube.com/watch?v=KRhl1...ure=plpp_video https://www.youtube.com/watch?v=z-1MTr8X_Z0 https://www.youtube.com/watch?v=3HfgmWYXlvo |
sau asta : https://www.youtube.com/watch?v=Yelu4bQwrH0
|
Sub 10 nu stiu daca o sa ajunga, dar din ce am mai vorbit cu Haplea si am vazut ce poate masina un low 11 eu spun ca o sa fie.. :)
|
Va fi posibil in Romania... cand oamenii o sa investeasca intr-o baza buna ! poate cand lumea o sa realizeze ca pentru un timp bun mai este si altceva inafara de putere !
In principiu in al doilea link de youtube care l`ai pus e facubil in Romania ... doar ca trebuiesc comandate piese din state ;) ~ 10 000 de euro pentru un 10 s chiar nu mi se pare mult... problema este ca nu avem gandirea necesara , inca ! Suntem la al doilea an de campionat de Drag :D cu rabdare vom evolua si noi destul de mult ! |
Daca cineva este dispus sa investeasca intr-un astfel de proiect cred ca se poate.
Totul trebuie tratat profi si facut un proiect serios. Problema la noi este ca de multe ori se pleaca pe varianta cost si apoi sunt pretentii la performante. |
Quote:
Cand vor face Americani un motor de 2.0tdi... barem la 10 sec JOS CACIULA" dar cand ei vin cu motoare de min 6litri cu twin turbo si minim 1400cai pe 1400kg nu este interesant!!! |
Quote:
|
Cititi asta,dar mai intai translate google....http://www.furious.pl/article/golf-dynosoft/index.htm polo de 433cai Cehia si golf 2 cu bot de scirooco 500cai Polonia...
|
Am vazut si in Germania un Golf trei cu motor de Transporter in 5 cilindri care era foarte rapid. Masina era pentru circuit, insa am considerat mereu ca este o optiune interesanta de motor.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Subaru a reusit sa faca cutiile in 6 trepte imbatabile. Mereu ma intreana lumea ce am schimbat in cutie, adevarul ca am schimbat diferentialele pentru o mai buna repartitie a cuplului si cateva pinioane ... aproape nimic, baza este de serie. Mereu ma gandesc la Un Golf cu acest motor de T in 5 cilindri. |
Quote:
|
Spor la treaba! Am sa fiu atent la proiectul tau cand il vei face.
|
totul e posibi , nu trebuie sute de cai ca sa scoti timpi
haplea - daca te joci cu greutatea masinii si mai ales cu centru de greutate nu e imposibil , nu caii sunt problema la tine dar cine vrea,si din cate stiu eu se coace ceva..... hai totusi sa nu ne imbatam cu apa rece , rezultatele vin doar cu munca multa , practica si mai multa si experienta pilotului e decisiva de la un nivel de 12 secunde sa scazi 0,5 secunde e ceva ce nu e usor , dar daca ar fi sa punctam puncte slabe la nivelul nostru de 2011 as remarca : - plecari f deficitare cauzate de : gume inadecvate ( gume de raliu in loc de drag ) lipsa autoblocant ( nu are rost sa comentez aici ) setup prost al suspensiei ( unii cu 200 de kg prin portbagaj scot timp cu 0,3-0,5 secunde fata de cursa cu portbagaj gol , SI AICI AR TREBUI SA VA GANDITI BINE ca cu o suspensie cu reglaj pe apasare si revenire puteti scoate acelasi 60 ft dar sa parcurgeti 402 metri cu 200 de kg in minus chiar ar ajuta enorm ) - masini dezechilibrate prin golirea haotica a masinii , ce a dus a dezechilibrarea centrului de greutate si a lipsei de greutate pe puntea tractoare => lipsa de aderenta - insistarea pe cresterii puterii pt a incerca timp mai bun , chit ca nici puterea intiala nu era pusa jos pe toata lungimea pistei - de ce nu si lipsa de experienta din moment ce am avut 60 ft de 1,8 pe FWD (gumele adecvate )si 1,7 pe RWD ( cu " sarme " si balast in portbagaj ) aderenta a fost , nu vad motive sa se planga careva de aderenta. cine zice ca e usor , se insala amarnic |
1 Attachment(s)
Quote:
ps : roby stiu ca mai are un timp la KOE ,dar eu nu am lista de timpi de acolo |
Foarte interesant acest timp:
Voicu Daniel Bmw 335 2648 21108 13,19 street In sensul ca la un 60 ft f slab de 2,648 scoate 13,19s si la un 60 ft de 2.0 scoate 13,4s. Ciudat! Ma asteptam ca la o mai buna plecare sa scoata un timp mai bun dar la el e invers. |
e gresit timpul ala, si viteza e aiurea
|
|
|
Golful asta are un best de 10.8 pe 2011, ar mai fi si Polo cu motor central care are un 10.44 parca in 2010, ambele 1.9TDI
|
10 s la diesel in Romania facuta de vreun mecanic roman? Ma indoiesc.Cu tot respectul pentru toti mecanicii de diesel :SUNTETI LIMITATI !!! Puteti avea oricat de multi bani tot nu veti scoate timpul asta....poate dupa o scolarizare pe afara.Inca lucram haotic,din auzite si presupuneri.Record la diesel 12,44 (jos palaria) dar sareau bielele din el de ziceai ca-i revelionul....a legat chiar o prietenie stransa cu cei de la remat la cate blocuri de motor a lasat acolo:D.Decamdata el(haplea) a coborat stacheta sub 12,5 dar....cu multe sacrificii de motoare.:sad:
PS... daca vreun tunner se crede ofensat si crede ca poate scoate undeva intre 10-10,5 s dintr-un diesel,sa-mi spuna cu ce masina sa ma prezint la el si cu cati bani si ma prezint imediat....dar vreau garantii nu sa arunc banii si timpul degeaba.;) pss...10 s poate peste cativa ani...asa da!!! Iulica Gto chiar facea o statistica remarcabila la diesel si anume : in fiecare an se scade cate o secunda timpul la diesel,deci.... |
Atat mecanicii cat si clientii sunt o problema.
Mecaniciii foarte rar, spre deloc isi cunosc meseria mereu aparand verigi slabe in munca lor, iar clientii vor, vor perfromante extreme fara prea multi bani. Nu poti cu o turbina reconditionata si cu un motor de peste 100000km sa bati un record adevarat. Daca multi folosesc Stand Alone ECU cand e vorba de benzina, nimeni in Romania inca nu a folosit un Stand Alone pe diesel, special destinat acestor setari de inalta performanta. Cand aud de asta de pretul asta o iau la sanatoasa. Pana nu creste nivelul de cultura in acest domeniu suntem sortiti sa suferim. Acesta este si motivul pentru care nu accept unele minciuni varsate pe 4uning de diversi indivizi eu reactionez altfel decat isi doresc ei. http://www.bosch-motorsport.com/cont.../html/3690.htm |
Quote:
|
Sau un urs cu un 3.0 sd putin modificat cred ca si ala face ceva senzatii!
|
Quote:
|
Quote:
|
:
Quote:
|
Quote:
Eu sunt 100% sigur ca pot face un diesel de 10sec dar sa acelasi buget ca pt un bmw sau vag de 10sec! |
Quote:
Pana nu se realizeaza un astfel de proiect raman doar vorbele si vrajeala... iar unii tuneri fac greseala de a experimenteaza pe banii clientilor. Sunt insa convins ca in anumite conditii cu colaboratori mecanici seriosi se pot realiza masini de drag cu timpi egali cu ai celor care au traditie mai mare in acest sport. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
cred ca mai este nevoie de inca 2 sezoane de drag pt a ajunge careva la 10xx cu un diesel,desi la inceput era tare promitator topicul asta!
|
Ce se mai intampla cu performanta pe aceasta zona?
|
Quote:
Ca o mica paranteza daca cineva vrea am o cutie de viteze 02A cu craboti de la Seat Sport cu rapoarte destul de interesante treapta 1 82km/h viteza maxima 225 |
La ce turatie si cu ce roti e valabila viteza acelei cutii? Ai cumva raportul final si rapoartele pe treapta la dispozitie pt ea?
|
Quote:
|
Vreau sa spun ca este o supercutie de viteze daca e bine impartita si cred ca asa este.
Daca as fi avut pe ce sa o pun negociam pe loc. Care sunteti pe felie cu astea nu pierdeti ocazia e o raritate facuta de oameni care stiu cum se mananca asta. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:34. |
- Copyright 2026 4Tuning