![]() |
Machete in lucru - timitza09
10 Attachment(s)
Am inceput reconditionarea unei machete destul de veche intr-o stare nu foarte buna. Dupa ce am demontat toate componentele a urmat procesul de reconditionare a caroseriei .Am grunduit macheta dar datorita unui nefericit accident in partea din spate, la portbagaj , grundul se ''ciobise'' si a trebuit sa il curat pregatind suprafata pentru o noua grunduire ce va urma.Motorul era destul de slab detaliat , asa ca am vopsit cate ceva ca sa para mai realist.Am reusit sa vopsesc cate ceva si pe sub macheta.O mare problema la aceasta macheta era interiorul , mai exact scaunele care erau lipsa. Aveam un set de scaune care nu aratau rau pe macheta, doar ca erau prea mari. Asa ca am decupat din ele ,le-am finisat iar apoi le-am montat pe macheta. Desigur, urmeaza sa le vopsesc sau sa le imbrac intr-o piele foarte subtire ,apoi sa lucrez la interior si la bord.Am reusit sa termin de vopsit macheta in culoarea albastru de azur metalizat. Dupa multa munca am finalizat proiectul. Sper ca nu am plictisit pe nimeni , Timitza 8)
|
re: Machete in lucru - timitza09
4 Attachment(s)
Mai adaug niste poze cu macheta iar doua sunt facute imediat dupa vopsire ! Sper sa nu fie cu suparare :-P
|
re: Machete in lucru - timitza09
daca asta e opera ta... nu pot sa iti zic decat: Bravo pustiule !!
|
Re: Machete in lucru - timitza09
Bravo.
Ti-a iesit foarte bine macheta. Eu credeam ca sunt singurul de 13 ani pe aici. Bafta in continuare!! |
Dupa ce ai terminat lucrarea si ai primit laudele te-ai razgandit si ai venit si aici.Interesanta miscare...
Culoarea face totul la macheta asta. |
Ce pot sa spun, arata foarte bine. Vopsirea a iesit cum trebuie atat la exterior cat si la interior. Felicitari pt. munca depusa.
|
Nici nu se compara cu ce faceai pana acum, bravo!
|
9 Attachment(s)
Multumesc baieti ! ;)
Lincoln limousine 1984 Majorette 1/32 :-P A intrat in colectia mea o macheta veche si rara , desigur necesita si ea o reconditionare urgenta asa ca am inceput lucrul.In timp ce am bagat macheta la ''murat'' (decapat) , am inceput sa reconditionez unele piese .Apoi am lucrat la interior , l-am vopsit ciocolatiu si l-am mochetat crem deschis. Am vopsit cate ceva pe ''sub fusta '' .Am aplicat grundul.Pentru exterior m-am gandit la vopsea care sa arate bine in contrast cu interiorul asa ca am ales un alb ''Casa -Blanca'' . Urmeaza reconditionare altor componente dar cam atat pana acum . Numai bine, Timitza ! |
deci la tine a fugit mercedesul si limuzina de la ksm;)) am si eu 2 mercedesuri 300sl, da cred ca la vara de acum le voposesc si le termin... bravo pt lucrare.
|
Frumos ce faci tu acolo;)!Abia astept ce iese cu Touranul, dar nu zice nimic.
|
La varsta ta este incredibil cum lucrezi. Se vede ca pui suflet in ceea ce faci pentru a iesi ceva nemaipomenit.
Bravo pustiu! Sincer la varsta ta nu multi pot face ce faci tu ;) |
2 Attachment(s)
Multumesc baieti :D
Pana una alta o decapare si un grund pe dacie :lol:8) |
Sa pui poze mai clare, te rog
|
Imi cer scuze:oops: dar nu am altele :evil: Am sa pun pe parcurs 8)
|
ce grund e asta ?
|
Dupli. E super fin si are aderenta foarte buna, pacat ca la o atingere mai dura se ''ciobeste'' :o ;)
|
1 Attachment(s)
Dupa multa munca am reusit sa aplic vopseaua pe macheta . 8)
|
Frumos!
Imi place cum arata si standul! |
foarte bine vopsita!felicitari!
de macheta nu mai spun ! |
E bine , este uniforma si groasa vopseaua , ai gresit-o bine .Bravo Timi si succes cu ea la sti tu ce!!!!8):lol:
|
2 Attachment(s)
Multumesc baieti :lol:
Pana una alta lucram la un R12. Am curatat caroseria de chit si am reconditonat interiorul. Cam atat, va voi tine la curent ;) |
Arata bine lucrarile tele, imi place cum lucrezi, s-o ti tot asa:-)
|
Bravo mane...macar sa continui tu proiectu daca eu nu am avut destula rabdare...sper sa iasa ceva frumos.
|
1 Attachment(s)
Daca nu am avut momentan fonduri pentru cumpararea pieselor frantuzesti de mare calitate am inceput sa construiesc eu :lol: . Desigur , nu arata ca cele din fabrica dar in orice caz la sfarsit pot arata decent
Am inceput cu stopurile , ce vedeti mai jos este varianta bruta , acum sunt studiate cu foarte mare atentie si finisate la maxim pentru a fi extrem de simetrice. Apoi vopsite si polisate . |
Sa te vad cum dai forma pentru catadioptrii :-P
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Exact! Se vedea urat rau. :lol: Se putea taia inca o bucata se punea paralel si se dadea gaura in una dintre ele. Apoi se finisa si se vopsea. Era cam complicat. Asa lucrez la stopuri de 1310 sau R12 Argentina. Mai trebuie finisat si unde a ramas negru , trebuie vopsit cu galben sau portocaliu inchis . Apoi lipite si polisate .
|
de fapt nu cred ca ai nevoie de o gaura deparat in stratul de deasupra ... un simplu decupaj ar fi de ajuns ... partea inferioara e destul de subtire si la cele originale la scara 1/1 ... oricum daca ai in acel decupaj ar merge lipita o bucatica de folie reflectorizanta ... oricum ai grija cu ce lipesti straturile intre ele s-ar putea sa piarda din transparenta ... daca sunt perfect plane ambele suprafete de contact ar merge si cu superglue si apoi presate intr-o menghina pana la lipirea completa se face un fel de bloc compact care apoi merge prelucrat ...bafta
|
Da, sunt perfect plane deoarece au fost pilite paralel:lol: Nu prea vad de ce folie reflectorizanta vorbesti, nu cred ca are o textura potrivita pentru scara asta :???: .
|
era o folie ce se folosea pe la indicatoarele rutiere ... in urma cu ceva ani in urma...vreo 15-20 ... si atunci singurul loc in care gaseai era la drumuri si poduri ca ei confectionau indicatoarele in vremea respectiva si le ramaneau si resturi destul de maricele cam cat A4 maxim ... culorile erau decat alb, rosu, galben, verde, albastru
|
1 Attachment(s)
Sal'tare ,
Incepusem sa ma gandesc serios daca am sa pastrez macheta sau am sa o vand deoarece avea foarte multe piese lipsa , inclusiv rama geamului la usile din fata. Cel mai prost lucru care se putea intampla era sa nu aiba rama geamului. Cu toate astea am continuat proiectul. Am vazut un R12 1/18 cabrio si imi placea foarte mult asa ca am hotarat ca din acest R12 sa scot unul cabrio. Modelul cabrio nu avea rama la usile din fata asa ca ma ajuta versiunea . Am inceput lucrul la el , am taiat si am pilit apoi am finisat foarte fin. |
1 Attachment(s)
Pana una alta am chituit si am finisat foarte fin , mai trebuie mici retusuri pe la caroserie si apoi o grunduiesc/vopsesc dar asta weekend-ul urmator. :lol:8)
|
Deja imi pare foarte rau ca nu ti-am facut o oferta pe R12...e distrus complet!
|
1 Attachment(s)
Nu imi puteai da mare lucru pe el. Avea multe piese lipsa si rama usilor din fata era taiata complet. Nu se putea scoate mare lucru. Cu reconditionatul ramelor din plastic de la cartelele telefonice nu iesea ca in fabrica in veci. Eu am vazut modelul din poza (pacat ca e realizat destul de slab la partea de finisare ) si mi-a placut mult. Cred ca e si o chestie de gusturi aici 8) .
|
Timi daca reusesti sa-i faci stopuri bare si coviltirul ala strans de acoperisi ai terminat macheta.Hai succes si s-o dai gata pana in mai.!!
|
Foarte faina idea Timitza,spor in continuare.Si sa faci ceva frumos ca de obicei ! :D
|
Fara bare , fara, fara...
|
Foarte frumoasa Dacia.Daca aveam si eu o dacie ca asta o vopseam in rosu,galben si albastru cum a facut Maruta.
|
Fara birile din fata si din spate arata hidos rau . Buna asta cu Mamaruta , dar nu e genu' meu :lol: . Multumesc baieti, urmeaza sa termin caroseria si apoi sa o vopsesc. Culoarea e surpiza :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:41. |
- Copyright 2026 4Tuning