Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   Consum M3 in Bucuresti (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/298026-consum-m3-bucuresti.html)

the_rifle 11-01-12 02:30

Consum M3 in Bucuresti

Credeti ca un M3 E36 aflat in perioada rodajului poate consuma 10 % in Bucuresti ? ( In conditiile in care se stie ca un motor aflat in rodaj consuma mai mult decat din momentul in care motorul se "aseaza"... )

Eu nu cred !

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4819788)
sa iti mai spun consumul la m3 cand era in rodaj si nu il turam mai sus de 2000rpm?10% in oras si 7% afara.greu de crezut aa?si culmea ca nu vorbesc din auzite,vorbesc din propria experienta.

JimGod 11-01-12 03:15

Re: Consum M3 in Bucuresti

hai sa ii fac pe plac si sa il ajut cu informatii utile despre masina.
bmw e36 1.200kg cu motor s50b30 reconditional TOTAL doar cu piese OEM.
volanta 5kg f1 racing,jante BBS 7.3kg bucata.
masina fiind la inceput de rodaj nu a sarit de 2000rpm

si eu sunt curios cine crede si cine nu :lol:

cei care posteaza DA/NU va rog sa veniti cu argumente de ce credeti asta!!

the_rifle 11-01-12 03:18

Sunt curios cum ai cantarit-o si daca ai documentatia doveditoare... dar de fapt conteaza prea putin.
Si eu am volanta de 6 Kg si nu mi-a scazut consumul... nici n-ar fi avut cum avand in vedere ca nu schimb sub 6 mii...

Hai sa vedem cine crede cine nu... Si eu sunt curios.

JimGod 11-01-12 03:23

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4819829)
Sunt curios cum ai cantarit-o si daca ai documentatia doveditoare... dar de fapt conteaza prea putin.

documentatia doveditoare referitoare la ce?
am cantarito pe cantar electronic care era foarte precis!

sunt curios si ce roti ai acum pe masina.

the_rifle 11-01-12 03:28

Tzidula frate, tzidula... DocOmentul... Unde scrie ca are 1200 de kg ? e 316 ? Si ala are mai mult de 1200...
M3 din 1993 (ca exemplu ) are 1460 de kg... Ce ai scos tu de pe masina cu greutatea de 260 de kg ??? ( Mai mult de UN SFERT DE TONA )

Nici daca ii scoti motorul si ii tai acoperisul n-are cu un sfert de tona mai putin...

Le dai grav in diverse...
Vezi ? Asta nu-ti place tie la mine ca iar ma dau destept...
E clar cum de-ti consuma 10...

JimGod 11-01-12 03:45

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4819831)
La RAR se cantareste fiecare punte in parte... Cine dracu sa-si cumpere cantar de cantarit masina ?

Tzidula frate, tzidula... DocOmentul... Unde scrie ca are 1200 de kg ? e 316 ? Si ala are mai mult de 1200...
Sau ai vazut cat are in talon dupa care ai jumulit-o de interior si ai cantarit interiorul ?
Hai sa nu mai comentam si sa vedem ce zice lumea... Am intele are 1200 de kg. Ok si volanta de 5 kg... ( Tu crezi ca aia iti scade consumul... :) )

215/55/16 de 8 kg

nu stiu daca scade sau nu dar culmea e ca vine chiar pe vibrochen nu in portbagaj.daca dadeam 5kg din porbagaj e clar ca nu influenta cu nimic.
vezi cat iti consuma masina cu tine in ea si cat iti consuma cu tine in ea + 3 insi.culmea e ca rotile unei masini au ultimul cuvant de spus tocmai ca la ele se termina transmisia ca sa zic asa.niste roti pe 17 replici de 10 kg bucata+anvelopa va consuma mai mult cu circa 2% decat niste roti pe 15" 185/65/15.vezi...inca o treaba de care tu nu stiai si de care nu vrei avea habar in viata ta.
ti-am scris in 2 topicuri de mai am putin si iti rescriu softul din mintea ta care e total gresit.cu fiecare post in plus dai dovada de mai multa "inteligenta"
sunt curios pana unde vrei sa mergi sau unde vrei sa ajungi cu posturile astea.

the_rifle 11-01-12 03:47

M3 din 1993 (ca exemplu ) are 1460 de kg... Ce ai scos tu de pe masina cu greutatea de 260 de kg ??? ( Mai mult de UN SFERT DE TONA )

Nici daca ii scoti motorul si ii tai acoperisul n-are cu un sfert de tona mai putin...

Si mie imi e clar ca esti mare povestitor...
Sa fii sanatos.
Bafta

JimGod 11-01-12 03:49

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4819831)

Le dai grav in diverse...
Vezi ? Asta nu-ti place tie la mine ca iar ma dau destept...
E clar cum de-ti consuma 10...

uite cum facem ca sa ma duc linistit sa dorm*****iem pe topic ca suntem de comun acord cu urmatoarele:
daca masina mea are peste 1201kg eu JimGod cer banip pe viata.
daca masian mea are sub 1200kg tu the rifle nu iei ban,doar ca nu mai postezi nimic in viata ta pe 4tuning,doar citesti si atat!ca m-am saturat sa ma zbat sa te fac sa intelegi ca nu esti tu ala atotstiutorul ci din contra nu ai habar despre bmw.
NB e 5am...

the_rifle 11-01-12 03:51

Iti recomand roti pe 14 pt un consum si mai mic.
Bafta

the_rifle 11-01-12 04:00

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4819835)
nu stiu daca scade sau nu dar culmea e ca vine chiar pe vibrochen nu in portbagaj.

Pacat ca nu e OEM cum iti place tie ...;)
E facuta tot pe vaporul pe care era facut si radiatorul meu ?

da_joint 11-01-12 08:38

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4819825)

Masina cu interiorul golit,scaune ,fete de usi,plafon,trapa,mocheta si ceva optionale sigur ajunge la 1200kg.
Un motor care intradevar e in mintile lui,la un mers normal - chiar economic sigur scoate 10% in conditiile in care are si o volanta usurata(conteaza f mult);sa nu mai zic ca motorul de m3 trage liniar de jos.
Si nu in ultimul rand greutatea jantelor influenteaza consumul.
Iar astea sunt lucruri stiute de ceva vreme,cautati raspunsuri pe site-uri de afara unde fenomenul are alta amploare.
In concluzie Da sunt de acord cu ce zice JimGood

Daca vorbim de un mers la ore de varf ,bara la bara atunci sigur consumul va creste.

dice36 11-01-12 09:27

Nu reusesc sa inteleg de ce conteaza atat de mult ce consum are JimGod la M3... pe bune acu, omu merge pe benzina comunitatii 4 tuning? sau?
E la mintea cocosului ca o masina reconditionata si usurata o sa consume mai putin la mers normal. Cat consuma? Ce conteaza? E masina lui, sunt banii lui.
Nu cunosc pe nimeni, nu ma cert cu nimeni dar n-am reusit sa vad sensul acestui topic.

squid 11-01-12 09:32

Si eu am scos Arad - Pitesti medie 9.8 cu al meu avand rotile pe 19" :)
Dar in oras nu scade sub 20.

316i 11-01-12 09:39

Mersul prin oras e subiectiv. Si eu pot sa spun ca alerg prin oras cu 1.8 turbo si-mi consuma 11%. Dar dupa ora 0:00 si in cursul zilei de duminica. :lol:
In conditiile astea e posibil si ca un m3 sa consume 10%, nu contest.

zepolikahhh_ 11-01-12 16:03

Daca nici cand era nou nu scotea consumul asta,cum sa scoata atunci dupa ce a fost desfacut?

JimGod 11-01-12 16:12

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4820742)
Daca nici cand era nou nu scotea consumul asta,cum sa scoata atunci dupa ce a fost desfacut?

pai si daca a fost "desfacut" ???acuma nu o sa mai repare lumea motoarele ca le consuma mai mult? tu ai citit tot topicul?masina nu e una stock, e mai usoara cu cca 280kg.
sti macar ce consum are de "nou" el?

zepolikahhh_ 11-01-12 16:19

poate esti tu mai inginer decat aia de la bmw.
Poti sa scoti ce vrei tu din ea,eventual si soferu.
Orice ii faci tot motor de 3000 are si ala nu merge cu aer.

the_rifle 11-01-12 16:45

Quote:

Originally Posted by da_joint (Post 4819935)
Masina cu interiorul golit,scaune ,fete de usi,plafon,trapa,mocheta si ceva optionale sigur ajunge la 1200kg.

Tu chiar crezi ca scaunele fetele de usi plafonul si mocheta cantaresc UN SFERT DE TONA sau o zici la misto ?
La optionale ai inclus si bricheta si scrumiera ?

JimGod 11-01-12 20:23

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4820779)
poate esti tu mai inginer decat aia de la bmw.
Poti sa scoti ce vrei tu din ea,eventual si soferu.
Orice ii faci tot motor de 3000 are si ala nu merge cu aer.

ma asteptam sa raspuna cativa care au habar...oricum ms de compliment dar aia de la bmw l-au conceput acum 20 de ani...sti...lumea a evoluat dar tu vad ca ai ramas in urma cu 20 de ani.sau nu vrei sa accepti realitatea ca un motor de 3l consuma mai putin decat bmw-ul tau cu motor de 1.6i?

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4820830)
Tu chiar crezi ca scaunele fetele de usi plafonul si mocheta cantaresc UN SFERT DE TONA sau o zici la misto ?
La optionale ai inclus si bricheta si scrumiera ?

din nou ca in fiecare post al tau gresesti sau nu ai dreptate.
ai dat vreodata o mocheta de e36 jos sa sti cat cantareste?eu cred ca nu evident ca iti dadeai seama cat este de grea.un interior recaro complet cu tot cu fete de usi si banchete rabatabile cum este la coupe se invarte in jur la 100kg spre uimirea ta.iar interiorul unei masini nu se limiteaza la mocheta si scaune...am usurat masina asa fel in cat sa pastrez caroseria stock si exteriorul oem.daca vroiam sa o usurez la maxim scadeam sub 1000kg dar nu vreau sa imi bat joc de masina.

zepolikahhh_ 11-01-12 21:17

Da,asta ma demoralizeaza cel mai mult.Daca stiam imi cumparam si eu m3.
Daca insisti asa de mult pot sa ti usurez eu masina.

the_rifle 11-01-12 22:25

E nemaivazuta mocheta aia de M... O fi fost gresie mah de era asa grea... si interiorul ala de 100 de kg o fi fost placat cu plumb. Un scaun are 22 de Kg si e cel mai greu din tot interiorul... Pana la 280 de Kg mai ai...
De fapt nu ma intereseaza nici ca iti consuma 4 in oras nici ca are 450 de kg cu tot cu tine in ea...

Ba ai scos interiorul ba nu i l-ai scos sa nu-ti bati joc de ea , ba mergi cu softul original dar iti consuma putin chiar daca e vechi pt ca motoarele au evoluat ( ... ) Nici tu nu mai stii...

Sa te creada cine-o vrea ca eu m-am lamurit...

the_rifle 11-01-12 22:35

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4821388)
am usurat masina asa fel in cat sa pastrez caroseria stock si exteriorul oem.

Si ce-ai scos frate din ea de 260 de kg ? Ai scos untul din ea ? ai scos aerul din roti ? I-ai scos lonjeroanele si puntea ?

Si cu asta ma retrag din discutie.
Sanatate

crysty.bobok 12-01-12 08:55

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4821714)
E nemaivazuta mocheta aia de M... O fi fost gresie mah de era asa grea... si interiorul ala de 100 de kg o fi fost placat cu plumb. Un scaun are 22 de Kg si e cel mai greu din tot interiorul... Pana la 280 de Kg mai ai...
De fapt nu ma intereseaza nici ca iti consuma 4 in oras nici ca are 450 de kg cu tot cu tine in ea...

Ba ai scos interiorul ba nu i l-ai scos sa nu-ti bati joc de ea , ba mergi cu softul original dar iti consuma putin chiar daca e vechi pt ca motoarele au evoluat ( ... ) Nici tu nu mai stii...

Și noi ne-am lămurit!

Guwy 15-01-12 22:15

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4821714)

Probabil ca te framanta de ce masina lu' Costin cu motor 3.0 consuma mai putin decat gunoiul tau de motor 2.5 si ai zis sa deschizi un topic sa intrebi pe toata lumea .
Incearca in continuare acolo sa schimbi arcurile alea la supape fara sa dai chiulasa jos , poate reusesti prin 3012 asa ...
Numai topicuri si posturi idioate creezi , nimic bun sau folositor !
Moderatorilor dormiti ce faceti ?
La ce foloseste topicul asta , ajuta pe cineva ?

bix 18-01-12 22:47

haideti sa fim decenti la vorbe...

DEVIL's Style 30-01-12 22:12

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4819825)

Sa mi dai si bani sa nu cred asa ceva ! cu toate modificarile facute , cu tot rebuildul oem facut , masina aia nu consuma 10 la suta IN VECI , decat daca :

- Pompa de benzina nu lucreaza la parametrii normali [ asta ar insemna ca pe la 4000 de ture in sus sa o ia razna motorul ]

- Masina e resoftata de asa natura [ dar automat nu mai are acelasi randament ]

- Mai pot fi si alte motive care imi scapa la ora asta

Ideea e ca , chiar daca motorul e refacut cu piese oem , nu poti sa faci un motor vechi ca tehnologie de 15 ani sa consume mai putin decat consuma el de fabrica , mai ales in bucuresti . Am totusi ceva cunostinte de mecanica si crede ma , daca m3 ul consuma atat cu motor reconditionat , imi vindeam 530d ul e60 de foarte mult timp si imi luam o jucarie de genul asta !

Stiu ca poate mergi pe premiza ca nu ai de dovedit nimic nimanui , dar cand vii si sustii asemenea afirmatii , e bine sa vii cu niste dovezi concrete, altfel nu raman decat niste vorbe-n vant ! stima

Marian_nebunu 30-01-12 23:09

ZILNIC IN BUCURESTI CONDUC UN GOLF 3 !!!

1.8 MONOPUNCT... MASINA ARE 90 DE CAI SI 1061KG IN TALON !!!

CONSUMUL MEU IN ORAS ZIUA ESTE DE FIX 10 % !!! un motor care are 280.000 km deja a inceput sa si manance ulei ,o masina fara catalizator (asa am cumparat masina)
SEARA DUPA ORA 8 JUM CAND E MAI LIBER CONSUMA CAM 8%

cu 10 litrii merg intre 90 si 120 de km in oras depinde de ora la care merg si de trafic !!!

imi e tare greu sa cred ca 286 de cai pe 1200kg consuma 10% !!!

sincer..chiar imi este greu sa cred asta !!!

poate la mers extraurban consuma 10% asta pot sa cred !!! sau noaptea pe la 12

dar in Bucuresti NICIODATA 286 de cai la 1200kg consum de 10% in plina zi !!!

JimGod 30-01-12 23:26

da asa este.daca nu o poti dovedi nu te crede nimeni.si mie daca imi zicea cineva la fel spuneam ca e nebun.afara imi lua 7%, atat mi-a luat cand am fost la tulcea.oricum 630i consuma 9-10% in oras si este si mai grea si la mers normal scoate consumul asta nu schimbari pana in 2500rpm.deci ar trebui sa dea de gandit.poate la prima iesire pe anul asta fac o filmare daca nu apuc sa modific nimic la motor si vedem exact.

zepolikahhh_ 30-01-12 23:31

Poate il faci bi turbo si atunci iti creste consumu numa cu 1%.O sa ai consum de 11.
Sincer,ori esti tantalau si nu stii sa ti numeri banii la benzinarie,ori sa zicem ca ti place gradinaritu si le cam infloresti.

fan3xxl 30-01-12 23:38

mmm, foarte interesant topicul asta....decat sa va injurati pe aici si sa jigniti mai bine va luati cate un M3 si faceti fiecare consumul....sunt curios din toti care au postat pe aici si critica ce se spune, CATI AU AVUT UN M3, sau macar condus....

JimGod 30-01-12 23:43

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4856326)
Poate il faci bi turbo si atunci iti creste consumu numa cu 1%.O sa ai consum de 11.
Sincer,ori esti tantalau si nu stii sa ti numeri banii la benzinarie,ori sa zicem ca ti place gradinaritu si le cam infloresti.

nu te obliga nimeni sa crezi.dar nu am inteles faza cu tantalau...chiar nu poti sa te abti ?sau vrei sa iesi in evidenta prin vorbele de sus?
ai avut m3 de sti tu cat consuma?tu habar nu ai ce e in motorul ala.motorul stock scoate timp de m5/m6 pe 402m cu evacuare cu catalizatoare sport.tu deduci ce inseamna asta?
depind de forumul asta ca altfel nici dunarea nu te mai spala :))

zepolikahhh_ 30-01-12 23:48

iti dai seama meeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.
Maine vand M6 le si imi iau M3 din 93.O sa fiu smecher in judet ca tine.
Probabil puterea prea mare si consumul excesiv de mic ti-au afectat gandirea.
Urca-te inapoi in 1.9 tdi pana iti revi.

DEVIL's Style 30-01-12 23:49

Quote:

Originally Posted by fan3xxl (Post 4856331)
mmm, foarte interesant topicul asta....decat sa va injurati pe aici si sa jigniti mai bine va luati cate un M3 si faceti fiecare consumul....sunt curios din toti care au postat pe aici si critica ce se spune, CATI AU AVUT UN M3, sau macar condus....

wow , da trebuie sa am m3 ca sa imi dau cu parerea? Si eu daca am condus absolut toate generatiile de m3 si m5 [ exceptie facand f10 ele ] , inseamna ca am dreptul sa comentez mai mult ca tine sau cum? Ai macar habar de ceva cunostinte mecanice de vii si te bagi si tu in seama? Daca nu , te rog lasai pe altii mai in masura sa dezbata problema cu argumente tehnice si tot.

Revenind la subiect , jimgod una e o masina cu un motor mai modern decat ce ai tu si alta e motorul ala vechi ca si conceptie, Intelegi ? Faptul ca ambele sunt de 3000 de cmc nu inseamna ca adopta aceeasi tehnologie sau mod de functionare. Cum am spus si repet , e greu de crezut asemenea consum , mai ales la un asemenea model care ala fara minim 16 la suta nu te puteai intelege cu el in oras si inca nu sa nascut acel inginer care sa reproiecteze acel motor de m3 sa il faca sa consume de 10 , fara suparare , argumente tehnice sunt destule , dar o dam in polemica , de asta prefer sa ne rezumam cat mai mult pe fapte concrete.

alex_maniacu_91 30-01-12 23:58

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 4856341)
de asta prefer sa ne rezumam cat mai mult pe fapte concrete.

Daca si cu parca......

Pana acum, el ca posesor, este singurul care a facut o fapta concreta. Restul doar ati dat din taste.
Alimentati si mergeti unul cu el in masina si vedeti daca e real sau nu ce zice. Simplu si la obiect.

JimGod 31-01-12 00:01

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4856340)
iti dai seama meeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.
Maine vand M6 le si imi iau M3 din 93.O sa fiu smecher in judet ca tine.
Probabil puterea prea mare si consumul excesiv de mic ti-au afectat gandirea.
Urca-te inapoi in 1.9 tdi pana iti revi.

nu pot decat sa ma amuz pe seama ta...atata frustrare in tine :???:
sper sa ne parasesti cat de curand impreuna cu prietenii tai elefantii :D
bo$$ de maine promit ca schimb numa in 8000rpm ca sa scot consumul "dat de producator"

DEVIL's Style 31-01-12 00:02

Quote:

Originally Posted by alex_maniacu_91 (Post 4856352)
Daca si cu parca......

Pana acum, el ca posesor, este singurul care a facut o fapta concreta. Restul doar ati dat din taste.
Alimentati si mergeti unul cu el in masina si vedeti daca e real sau nu ce zice. Simplu si la obiect.

Sa vii pe forum si sa sustii ca ii consuma 10 la suta de km nu e o fapta concreta , e doar o afirmare ! Si inca ceva , cand dau din taste , dau din proprie experienta ;) !

Ca sa inteleaga toti [ ca vad ca unora trebuie sa le desenezi ca sa inteleaga ] , discutam strict situatia sau motorul in cauza , nu ma intereseaza persoana [ ma duceam pe "feisbuc" daca ma interesa persoana lui costin ]

Ma intriga ceva , de ce vroiai sa vinzi totusi motorul la un moment dat? mai ales ca din ce am vazut scris la tine , ai ganduri destul de mari cu el !

alex_maniacu_91 31-01-12 00:06

Ma uimeste cat timp liber aveti sa va bateti capul cu probleme de consum.

Poate intr-un trafic tarziu consuma atat, poate nu. Incalzeste pe cineva treaba asta? Topicul asta a trecut de la informatii tehnice, la misto-uri, atacuri la persoana si cine stie ce va urma.

Succesuri.

zepolikahhh_ 31-01-12 00:08

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4856353)
nu pot decat sa ma amuz pe seama ta...atata frustrare in tine :???:
sper sa ne parasesti cat de curand impreuna cu prietenii tai elefantii :D
bo$$ de maine promit ca schimb numa in 8000rpm ca sa scot consumul "dat de producator"

Parca esti iubitul meu sa te parasesc,scuza ma dar n am deviatii sexuale.
In fine,iti doresc multa bafta si anunta-ne cand ai trecut pe motor electric.:D

DEVIL's Style 31-01-12 00:12

Tocmai mi a trecut ceva prin cap , nu cumva ai facut conversie de la M50B25 la S50B30 U.S. spec [ nu swap ] ?

JimGod 31-01-12 00:23

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 4856356)
Sa vii pe forum si sa sustii ca ii consuma 10 la suta de km nu e o fapta concreta , e doar o afirmare ! Si inca ceva , cand dau din taste , dau din proprie experienta ;) !

Ca sa inteleaga toti [ ca vad ca unora trebuie sa le desenezi ca sa inteleaga ] , discutam strict situatia sau motorul in cauza , nu ma intereseaza persoana [ ma duceam pe "feisbuc" daca ma interesa persoana lui costin ]

Ma intriga ceva , de ce vroiai sa vinzi totusi motorul la un moment dat? mai ales ca din ce am vazut scris la tine , ai ganduri destul de mari cu el !

da am vrut sa-l vand ca sa imi fac altul turbo de la 0.dar nu il vand dintrun singur motiv.mi-am propus sa dobor bariera de 12s pe aspirat.asa cum mi-am propus in 2011 sa scad sub 13s si am reusit mai mult, chiar asa mi-am propus si acum....sub 12s pe aspirat.si totusi e o masina facuta in fata portii mele nu de marii tuneri si destepti de prin romania.ideea e ca se poate si multi au de invatat din asta dar ei prefera sa arunce cu noroi in munca altora.
e enervant ca vine unu care nu stie sa treaca strada singur si imi spune ca nu e asa.macar daca ar veni un om destept cu performante si proiecte in spate as tace din gura si mi-as vede de treaba mea.eu cand schimbam motoarele la pisica pe ninsoare in curte el descoperea tetrisul.
asta e enervant,cel mai enervant.bun nu crezi, foarte bine inchide topicul si citeste in alta parte oare e atat de greu?
dar asa e in orice comunitate fiecare isi are propriile oi maro.
acuma astept si eu sa vad ce ati realizat si voi in afara de folie,xenon si toba sport.
chiar nu o sa mai postez pe forum legat de masini si masina mea pt ca nu vreau sa isi bata joc un dezbracat de masina mea.

All times are GMT +2. The time now is 16:48.

- Copyright 2026 4Tuning