Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Old School (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school.html)
-   -   Masina mea Old School- VW Käfer 1969 (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school/297920-masina-mea-old-school-vw-kaefer-1969-a.html)

mba 10-01-12 13:32

Masina mea Old School- VW Käfer 1969

9 Attachment(s)
Salutare! Pentru cei ce nu ma cunosc, sunt Alex mba din Sibiu si am ajuns sa deschid si eu topic cu masina mea...si ce masina:lol:

Povestea incepe cu o saptamana inainte de craciunul 2011 cand am auzit si eu de acea taxa fioroasa si m'am gandit ca nu o sa imi pot cumpara masina la vara cand imi doream defapt. M'am pus pe cautat pe net, l'am luat pe yackone sa vedem un golf 1 si acolo m'am intalnit cu acest beetle, primul si singurul care l'am vazut si care nu m'a lasat sa dorm vreo 2 nopti. Apoi totul a mers rapid astfel ca intr'o saptamana pana pe 30 dec masina a ajuns inmatriculata pe numele meu. singura problema este ca inca nu am platit'o pe toata. :oops:

Mai multe despre masina:
VW 1300 din oct 1969 conform thesamba pentru ca in acte e trecut '75.
Motorul original de 1285 si vreo 38 cp candva demult dar care inca se tine foarte bine.
Este vopsita de curand dar cu ceva problemute la tabla, la puntea fata si muulte piese lipsa.

Poate unii dintre voi cunoasteti deja masina, a fost in vara la cateva intalniri. De cand e la mine ne'am plimbat un pic Brasov-Sibiu-Cluuj si nu am avut nicio problema, consumul de benzina e ok cel de ulei cam maricel...
Ca planuri de viitor sa o pastram functionala si sa ne plimbam si sa ne plimbam si sa ne plimbam, sa o platesc si sa o adun la loc de toata cum era o data, poate cu ceva influente pre 67:)

si cateva poze:

Alex_19Mig 10-01-12 14:21

Re: Masina mea Old School- VW Käfer 1969

Am vazut broasca la Sibiu.O sa ai ceva de lucru pe ea atat tehnic cat si la tablarie + piese si detalii.
Vrei sa mergi pe un stil anume?Rat,Hoodride,Sleeper?
Astept sa ne vedem la vreo intalnire vara asta sa stam la un pahar de vorba!:D

ovidiu89 10-01-12 14:38

Sa o stapanesti sanatos. O sa fie o adevarata provocare

mba 10-01-12 14:39

Stiu ca e de munca la ea si ma voi misca destul de incet dar important e ca functioneaza.
Ca stil... poi pragurile si barile se intorc in mod sigur pe ea iar mai departe trebuie sa ma hotarasc daca voi incerca cat mai original(din pacate e cam noua si nu e cel mai fain model de broasca) sau o replica de pre67 hoodride (aripi faruri stopuri bari...) si atunci ma voi indeparta de modelul original dar din puctul meu de vedere v'a arata mai bine.

Pana la vara nu cred ca se va misca mare lucru pe la masina, o sa continui curatenia inceputa, pun pragurile (le am) si niste bari (cea fata am gasit'o dar nu stiu in ce stare e mai trebuie cea de pe spate si sa vad ce se va intampla cu finala) si poate niste puncte de rugina (inafara de aripi :lol:)

capricosti 10-01-12 15:32

...Si neparat un filtru de aer la carburator...

Bafta !

FED express 10-01-12 16:08

O sa urmaresc cu mare placere topicul asta :D

rover_cabrio 10-01-12 17:23

nice car :D , o sa fiu si eu un urmaritor pentru aici , felicitari pentru ea si curajul care aveti cu ele !!!

mba 10-01-12 17:25

3 Attachment(s)
filtru de aer il are... era dat jos sa il curat putin pentru ca era plin cu un ulei plin de mizerii...

apropo stii unde ar trebui sa ajunga furtunul care pleaca din filtru de aer? si de unde era prinsa acea clapeta? la mine lipseste. Si am cautat pe net si am vazut ca destul de multe motoare nu au acel furtun si care il au nu se vede unde este bagat celalalt capat. Ma gandesc ca este pentru aer cald, ceva gen soc dar nu stiu unde trebuie mufat :???:

o poza cu filtrul de aer si vreo doua sa intelegi la ce ma refer...
merci!

Alex_19Mig 10-01-12 17:36

Aripile de pe masinia sunt destul de terminate sau cel putin asa aratau la Sibiu..
Spor la treaba.

rover_cabrio 10-01-12 17:54

ca idee cam ce scor a costat masina ?

mba 10-01-12 18:02

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 4818843)
Aripile de pe masinia sunt destul de terminate sau cel putin asa aratau la Sibiu..
Spor la treaba.

In aceasi stare sunt si acum, le voi schimba nu incerc sa le repar dar deocamdata nu ma deranjeaza cu nimic:P

Nu a fost scump deloc :lol: merita fiecare banut...

rover_cabrio 10-01-12 18:06

Quote:

Originally Posted by mba (Post 4818893)
In aceasi stare sunt si acum, le voi schimba nu incerc sa le repar dar deocamdata nu ma deranjeaza cu nimic:P

Nu a fost scump deloc :lol: merita fiecare banut...

numai am ce comenta !!!

White_Dragon 11-01-12 08:28

Incetul cu incetul se face, bafta cu ea!

capricosti 11-01-12 16:05

Quote:

Originally Posted by mba (Post 4818823)
filtru de aer il are... era dat jos sa il curat putin pentru ca era plin cu un ulei plin de mizerii...

apropo stii unde ar trebui sa ajunga furtunul care pleaca din filtru de aer? si de unde era prinsa acea clapeta? la mine lipseste.

o poza cu filtrul de aer si vreo doua sa intelegi la ce ma refer...
merci!

Eu am un T3 care avea initial motor boxer 1,6 dar l-am schimbat in urma cu vreo 10 ani cu un diesel...Mi-a ramas doar carbul de la el.
Din pacate nu mai tin minte exact unde era legat furtunul de la filtrul de aer :cry:. Intradevar, rolul furtunului era sa deschida clapeta de aer dupa ce se incalzea motorul cu ajutorul unei capsule vacuumatice aflata in carcasa filtrului de aer.

axxro 13-01-12 00:31

2 Attachment(s)
salut. felicitari de achizitie!!
zilele trecute daca te uitai in oglinda retrovizoare ma vedeai si pe mine pe dumbravii.am stat ceva timp in spatele tau, flash-uri.....
eu, cel putin (si nu sunt singurul), nu am nici un tub care sa plece din filtrul de aer, si n'are nici o treaba. si daca ar fi fost cred ca singurul lucru era sa duca sub motor, nu se leaga de nimic, nu prea ar avea de ce.....

capricosti 13-01-12 08:50

Deschidera automata a filtrului de aer a aparut mai tarziu. La primele modele se deschidea sau se inchidea clapeta manual, ca la vechile Dacii 1300; iarna era recomandat sa se treaca pe 'inchis' iar vara pe 'deschis'.
Probabil la masina lui mba actionarea clapetei sa fi fost deja automata. Din cate stiu capatul furtunului de la clapeta din carcasa filtrului de aer duce undeva la carburator; ar trebui sa fie un stut metalic la care sa se conecteze furtunul. E posibil sa gresesc, cum ziceam eu nu mai am motor boxer de vreo 10 ani, si nu mai tin minte exact detaliile.

Sau poate ca s-a 'adaptat' alta carcasa pt filtru de aer in cazul Kaferului lui mba de catre fostii proprietarii...:cry:

Cel mai bine e sa va intalniti voi 2 si sa vedeti daca motoarele si carburile sunt identice.;)

Bafta !

mba 13-01-12 12:21

Quote:

Originally Posted by axxro (Post 4823971)
salut. felicitari de achizitie!!
zilele trecute daca te uitai in oglinda retrovizoare ma vedeai si pe mine pe dumbravii.am stat ceva timp in spatele tau, flash-uri.....
eu, cel putin (si nu sunt singurul), nu am nici un tub care sa plece din filtrul de aer, si n'are nici o treaba. si daca ar fi fost cred ca singurul lucru era sa duca sub motor, nu se leaga de nimic, nu prea ar avea de ce.....

salutare, merci! ah scuze ca nu te'am vazut, eu nu stiu cand s'a intamplat ca sunt plecat de o saptamana din sibiu :sad: Tu esti cu beetleu care e pe rahovei? sau acela e altul :oops: Sapt viitoare cand vin in sibiu dau un semn si poate ne intalnim...

Legat de acel furtun si clapeta... am vazut ca mai multe motoare nu il au, din ce am citit eu intradevar e pentru aer cald -> consum mai mic dar tot nu stiu de unde pleaca:) si clapeta si la mine e tot manuala. Acum vine vara sper si nu mai are nevoie de el dar pana iarna urmatoare sper sa apara si furtunul...

Alte mici probleme aparute intre timp: surubul de la relantiv din carburator se invarte in gol si asa ca am ajuns cu relativu la minim ceea ce e enervant cu motorul rece:lol:

In rest toate bune si multumesc de urari!

Alex_19Mig 13-01-12 13:25

Burlane diacelea micute metalice gasesti la magazin de piese auto Dacia .am vazut eu parca.Din ceva carton sau hartie groasa am eu ,dar nustiu daca iti corespunde lungimea si grosimea.

axxro 13-01-12 18:39

da, eu sunt cel cu beetle'ul de pe rahova.
da un semn si ne vedem la o poveste

mba 13-01-12 19:08

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 4824573)
Burlane diacelea micute metalice gasesti la magazin de piese auto Dacia .am vazut eu parca.Din ceva carton sau hartie groasa am eu ,dar nustiu daca iti corespunde lungimea si grosimea.

oricum trebuie sa le schimb si pe cele dintre ventilator si evacuare ca sunt crapate:)...o sa caut pentru ca sunt destul de sus in lista

s3vraj 15-01-12 20:44

Foarte faina! lucreaza putin la tablaria aia nu o lasa sa se faca mai rau , ar fi pacat! sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!

mba 16-01-12 15:33

poi aripile se vor schimba 100%... probabil cu unele de fibra:) si in rest nu sta rau la tabla doar capota mai are ceva probleme dar nu grave...

merci!

gabriel_cars 18-01-12 13:09

Super masinuta ! :-) , bine ca ai apucat sa o cumperi , cu taxa asta ..se amana din pacate multe vise de acest gen ..citroen DS in cazul meu.
P.S. Ca un adevarat designer , esti pasionat si de masinile clasice :-)

mba 25-01-12 18:16

7 Attachment(s)
cateva poze din weekend
acum masina e sub un strat bun de zapada, maine urmeaza dezapezirea :D

Yackone 25-01-12 18:34

Nu vinzi jantele? :lol:

mba 25-01-12 21:01

iti plaaac :>
nu le vand, caut sa le inmultesc:))

raul500 25-01-12 22:26

Super faina masinuta! Nasol rau cu taxa asta:evil: oricum e bine ca ai reusit sa o iei.

mba 26-01-12 15:08

4 Attachment(s)
ne-am facut de cap, acum asteptam primavara:oops:

daman 26-01-12 17:45

jantele sunt f misto.ar mai merge putin latite cele spate sa ii dea un aer si mai fioros,le poti duce la un atelier de modificat jante si sa iti taie buza la janta apoi sa iti puna una mai lata ;).in rest masina e criminala.foarte frumoasa.

Strainger 26-01-12 18:04

Frumos brotacelu, parerea mea este sa o lasi cum e ea in original, doar sa o faci functionala 100%, ii sta bine asa cum e.

mba 26-01-12 22:16

Quote:

Originally Posted by daman (Post 4848661)
jantele sunt f misto.ar mai merge putin latite cele spate sa ii dea un aer si mai fioros,le poti duce la un atelier de modificat jante si sa iti taie buza la janta apoi sa iti puna una mai lata ;).in rest masina e criminala.foarte frumoasa.

asta e planul pentru jante, nu o sa le schimb le dublez pe toate patru

Strainger: daa la partea asta sunt un pic in dubii... original din 1969 cum e ea vs replica de pre67 care imi place mult mai mult. Decizia va fi luata cand schimb aripile si farurile care trebuie schimbate chiar daca o fac originala, dar asta nu se va intampla anul acesta :)

axxro 27-01-12 10:44

ar fi tare sa treci pe look pre 67. si eu intentionam asta, dar am renuntat :(
tu ai si puntea reglabila, nu?

edwscho 28-01-12 00:47

Foarte tare masina.
Jantele arata foarte bine, dar daca vrei sa le latesti, lateste-le doar pe alea de pe spate. Broscutele arata foarte bine cu jantele inguste pe fata, si cat mai in interior, parerea mea. Presupun ca esti familiar cu cal look, rat look, hoodride, etc. Trage un ochi la aspectul asta si poate im vei da dreptate.
Sa-ti traiasca!

mba 28-01-12 01:30

axxro din cate stiu da...
da... normal ca le cunosc si hoodride face cu ochiul ra de tot dar faza cu jantele e ca as vrea acelasi stretch pe toate rotile. Nu sunt hotarat inca si nici bani pentru asta nu sunt... dar e timp :lol:

bDzz 28-01-12 11:06

Quote:

Originally Posted by mba (Post 4848427)
ne-am facut de cap, acum asteptam primavara:oops:

foarte tare :D nu stiam ca avem broscute in sibiu, multa bafta in continuare :!:

PS. daca iti plac galbenelele retro cum era in poza de mai sus am doua becuri galbene de vanzare de pe dacie :lol:

mba 28-01-12 13:17

avem, avem destul de multe:)

nu vreau becuri galbene, vreau un proiector galben :D

Tis-ul 29-01-12 19:27

rat-rod , de vrei doar un proiector galben :lol: . sau mai unu ?

Bafta cu masina , cat mai multi kilometri fara probleme 8)

NegruTTE 29-01-12 19:29

Salut, am o intrebare, am pus mana de curand pe un beetle din '65 reconditionat aproape complet, masina a fost radiata de mult, avand inca numere vechi de pe vremea raposatului, gen 01-cj-sda, intrebarea este daca se percepe taxa de prima inmatriculare, autovehicului, fiind vehicul istoric, am citit undeva ca nu se percepe taxa de inmatriculare, de poluare, etc...

Ms anticipat. Respecte

edwscho 29-01-12 21:17

vehicul istoric este doar daca este omologat de retromobil. Ca sa ti-l omologheze trebuie sa indeplinesti multe conditii...

White_Dragon 30-01-12 08:10

Quote:

Originally Posted by NegruTTE (Post 4853961)
Salut, am o intrebare, am pus mana de curand pe un beetle din '65 reconditionat aproape complet, masina a fost radiata de mult, avand inca numere vechi de pe vremea raposatului, gen 01-cj-sda, intrebarea este daca se percepe taxa de prima inmatriculare, autovehicului, fiind vehicul istoric, am citit undeva ca nu se percepe taxa de inmatriculare, de poluare, etc...

Ms anticipat. Respecte

Broscuta de langa gara CFR e a ta? :)

All times are GMT +2. The time now is 13:48.

- Copyright 2026 4Tuning