![]() |
Trabi: proiect studențesc
8 Attachment(s)
Salut ! Trabantul ce urmează a fi prezentat nu-mi aparține, cum nu-mi aparțin nici prea multe dintre meritele realizării, deși am contribuit.
Mașina a fost cumpărată de pe 4tuning (an de fabricație 1985), pe secțiunea mașini old school de vânzare, topicul fiind https://forum.4tuning.ro/645-masini-o...ant-601-a.html de asemenea o să profit de acel topic pentru a nu mai uploada poze cu exteriorul mașinii. Povestea e următoarea: un coleg de facultate i-a spus iubitei (de asemenea colegă de facultate cu noi) : iei permisul, îți iau trabant. Eu știind „afacerea”, navigând într-o seară pe secțiunea mai sus amintită l-am văzut. I-am vândut pontul colegului...după vreo săptămână prețul trabantului a ajuns la 1000 ron. Într-o zi de vineri stăteam pe la facultate și a venit vorba...mergem la Sibiu să luăm Trabi-ul? Eu nu am putut, dar câteva ore mai târziu am primit telefon : maestre...avem Trabant. Pe mine mă viza toată treaba asta întrucât orice tip de operațiune de modificare\recondiționare\întreținere urma să se facă în garajul meu. față de ce se vede în pozele din topicul de vânzare a suferit deocamdată următoarele: Exterior: Oglinzi vopsite negru mat (au ieșit bine, în poză nu erau uscate) Reparat uși (acum operațiunea de închidere\deschidere se desfășoară civilizat) Reparat încuietoare portbagaj (era nevoie) Chedere noi (nemontate încă, dar le avem) Ștergătoare noi (kaufland, sunt foarte ok) Tehnic: Tot ce înseamnă garnitură la sistemul de frânare NOU Saboți noi (mai puțin cei de pe frâna de mână, care au carne cât cei noi) Contactul de pe pompa de frână care face stopurile să se aprindă anulat, și făcut sistem direct la pedala de frână (dacia style), profitând de faptul că Trabi-ul e pe 12v, modificat de vreun proprietar anterior. Schimbat lichid de frână+ aerisit Cauciucuri de iarnă m+s (second-hand...după buget) tubeless, eliminat camerele (ar fi fost amuzant să le păstrăm, dar una era pe 14, pusă de mântuială) Releu de semnalizare nou (de dacie, ca și cel defunct) Robinet rezervor schimbat cu unul nou Filtru de aer nou (cel vechi avea noroi în el, nu-mi imaginez cum) Filtru de combustibil nou Evacuare revizuită (schimbat toba care încălzește aerul ce ajunge în habitaclu cu una nouă+furtune noi pt încălzire+etanșat unde a fost cazul) Interior: Poliță din lemn (straturi presate) pentru spate, întrucât cea originală era putrezită,și avea tapiseria ruptă Head-unit Panasonic (mp3 aux etc.) 4x50 integrat în bord Boxe ovale Pioneer în polița mai sus menționată Boxe normale integrate în uși Condensator (cu voltmetru integrat) Stație MTX 180W Subwoofer Sal Pro 250w (portbagaj) Cam asta s-a făcut în câteva zile de muncă, timpul fiind cel mai mare dușman al acestui proiect. Prima fază a proiectului este gata, aceea de a face mașina 100% sigură pentru a circula pe drumuri publice, dar și un sistem audio care sună genial, un factor determinant fiind și materialul din care este făcută mașina, aceasta facilitând o calitate bună a sunetului. Vor mai urma modificări, când ne va permite timpul. Eu aș vrea s-o facem Rat Rod. Proprietarul, vrea să o țină originală, și să o aducă cât se poate la starea din fabrică. Poate până la urmă o facem LOW RIDER. Aștept sugestii aici, poate aveți vreo idee mai bună. Morala : Nu a dispărut de pe străzi, încă are multă viață, și noi îl ținem pe străzi. Sperăm că vor urma și alte proiecte Trabant făcute de noi. Bani și sănătate să avem. |
Re: Trabi: proiect studențesc
Bravo baieti ! Mai asteptam ceva poze din timpul lucrarilor.
|
Bafta cu proiectul baieti. Am zis ca odata si odata imi iau si eu unul insa nu a venit momentul acela!:-P...Succes pe mai departe!:D
|
bafta cu proiectu asteptam poze cu evolutia masini
|
Foarte tare ideea cu trabantul ! Bafta in continuare !
|
Haioasa povestea :-) , spor la lucru !
|
Mulțumesc pentru urări. Lucrările s-au oprit pe data de 30 dec...și vor fi reluate undeva pe la sfârșitul lunii Februarie. Ultimele 2 săptămâni am fost în presesiune, și de luni începe sesiunea...drept urmare nu avem timp nici să ne gândim la ce i-am face...
|
f frumos proiectu, dubleazai rotile pe spate si intoarcele pe fata ca arata mai bn dublate.. bafta cu proiectu, cand da caldura tre sa ma apuc si io de fiat ca iam infundat si mai mult aripa:)))
|
deocamdată trabantul e în stand-by pentru că de o lună jumate tot suntem în presesiune, sesiune, dar acum că mai e puțin și se termină greul, ne vom apuca iar de treabă, în limita timpului disponibil.
jantele pe față nu merg întoarse, pentru că ating în aripi, și arată aiurea doar cu ele pe spate întoarse. |
pai le pui cauciucuri mai inguste nu late ca iei viraju greu dupaia.. erg intoarse nu ult putin am vazut eu la un trabant cu dog mai demult si anu trecut la unu in colentina le avea toate 4 intorse nu erau dublate pe spate doar intorse si pe ata la fel
|
Salut, spor cu proiectul ,am avut si eu unul si imi pare rau ca l-am dat. Daca va intereseaza am o luneta cu dezaburire de traby.
|
Sesiunea s-a dus...Trabant-ul a intrat în garaj.
Astăzi s-au făcut următoarele operațiuni : Schimbat bujii, desfăcut din nou frânele spate și rearanjat piesele, datorită montării greșite de către noi a arcului de sus dintre saboți (nu afecta cu nimic funcționarea, dar am zis să nu facem o treabă de mântuială), reglarea frânei de mână ( chiar era nevoie), și schimbarea bujiilor. Concluzii: Nu cumpărați bujii românești. Atât de bune au fost încât după nici 3 minute de funcționare una a fost efectiv „scuipată” de către motor. 6.25 ron a fost bucata, 6.25 a făcut. scânteie dă bine, dar filetul era prost. Cealaltă e ok. Stă pe poziții și dă scânteie, dar am decis că ar fi o idee bună să cumpărăm totuși niște bujii calumea. Nu am vrut din start să punem bujii ieftine dar am fost forțați de circumstanțe. Poze nu am făcut...dar data viitoare voi încerca să fac poze totuși, să am ce posta în afară de povești. |
Daca ai nevoie de ceva piese iti dau moca...am avut 5 trabanturi din care am facut doua buggy-uri.In fine nu conteaza am multe ramasite in special piese de mecanica, motor, etc.
Am si eu un proiect cu un trabant dar in vara il pun in aplicare.La mine va fi ceva mai ,,race'' asa, un trabant de curse, de vreo 140 150 CP, motor suspensie rollbar.....voi posta la timpul potrivit.Spor cu lucrarea si daca ai nevoie de ceva te pot ajuta! |
Meanwhile, at BNG Garage:
Trabantul prezentat în topic a stagnat. Scopul proiectului a fost să-l aducem pe linia de plutire, capabil să fie folosit în condiții normale ca mașină de zi cu zi, lucru care a avut succes. Momentan este la garaj, ținându-i de urât frățiorului mai mare, un Combi din '80, salvat din curtea blocului unui prieten de-al meu, fiind lăsat acolo de 8 ani în paragină. Acesta a intrat într-un proces de recondiționare totală, EWE (trabantul galben) folosind momentan pe post de „șablon” pentru anumite componente care trebuiesc refăcute de la 0 pe combi. Acesta va fi recondiționat complet (părțile de tinichigerie și de mecanică fiind gata deja), sperăm până la 1 mai, să le și ducem la o plimbare până în Vamă și înapoi. Singura diferență e că acesta va avea o tentă de „clean”, dar nu va fi „tunat”. și un filmuleț : https://www.youtube.com/watch?v=oMeHeLIJAdY |
2 Attachment(s)
aha deci voi mi-ati suflat trabantul :lol:
l-ati luat la super pret pun niste poze cu planurile mele pt el si de ce nu, o inspiratie pt voi:D spor in continuare https://www.youtube.com/watch?v=8Dc6rhRJlwk |
salut nu ati mai facut nimic la trabant?
|
Quote:
a...și ca fapt divers...am o problemă cu ȚIGANII ȘI CU MANELIȘTII ( în ochii mei tot țigani indiferent de etnie) în general, dar mai ales cu cei ce au impresia că dacă o mașină costă mai puțin decât ar costa telefonul lor nou în magazin, este ideală pentru a fi vandalizată, mai ales dacă este parcată fix în aceeași poziție de peste o săptămână. doar mi-au tăiat niște ȚIGANI chederul de la lunetă...probabil încercând să fure boxele de pe spate. am cumpărat unul nou de parbriz de wartburg, care este exact la fel, dar puțin mai lung, la minunatul preț de 5 lei, dar ne-am și chinuit vreo 2 ore 4 oameni, fiind și prima dată când montăm o lunetă. mâine mai cumpăr câteva roți...să am acolo...la minunatul preț de 5 lei bucata (cauciuc inclus) și câteva chiulase la minunatul preț de 15 lei bucata să fac câteva experimente de ridicat compresia. nu știu dacă am scris...dar a primit 2 buc bujii noi Sinterom la prețul de 3.25 ron bucata. aștept cu nerăbdare să am ceva timp să-mi bag ghearele în el. am accentual cuvântul ȚIGANI pentru că sunt un om foarte rasist din fire, chiar și live, nu doar „online” cu cei care o merită și o cer. |
nasol... asa si la fiat, miau rupt tiganii drogatii nu stiu cine stergatoru si oglinda dreapta... oricum nu cred ca a fost cineva din cartier...
|
Daca tot ai luat jantele asa ieftin, nu vrei sa le dublezi? Sa arate ca Trabantul din clipul postat de BAR?:D Am pe cineva care dubleaza, ar fi pacat, poate deveni primul Trabant Hellaflush din Romania :D
|
Quote:
Ar fi o idee foarte buna :shock: |
Quote:
la ce preț un dublat de jante ? am 8 buc același model, pe 13....să iasă 4. dacă e prețul corect poate iau în calcul....că nu degeaba titlul topic-ului e „proiect studențesc” .se realizează cu un buget...studențesc. |
Cand le-am facut eu era 80 de dublat o roata, 320 tot setu, iti trebuiesc 8 jante identice si din astea ies 4, la fata locului iti va zice cat de late or sa iasa, asta din pacate nu pot sa-ti eu pe forum, nu cunosc jantele de trabant
Eu zic ca merita, o sa iasa un set de jante unice:D |
Multa bafta cu proiectul, si eu vreau sa pun mana pe un Trabant anu asta si sa il fac ceva de genu Low :)
|
Quote:
eu știam cu 40 într-un loc...speram la mai ieftin de atât. dat fiind faptul că am dat 15 lei pe o chiuloasă...20 de lei pe 4 jante cu cauciucuri...chiar crede cineva că aș băga 320 ron în roți ??? mai bine îi fac flanșe la strung și-i pun niște bbs rs-uri care-mi adună praf prin garaj decât să bag 320 de lei în jante de trabant. mai bine lărgesc aripile cu flexu și întorc pur și simplu roțile și arată bine :D...le mai și crăcănez și aia e. idei sunt multe, timp abia peste o lună și umpic o să fie...dar acest proiect își va respecta ideea inițială, și anume de proiect STUDENȚESC ...și dacă nu mă apuc de ceva umpic mai interesant pe ideea aia îl duc la capăt... |
Imi pare rau sa te dezamagesc dar sau scumpit :lol: ieri am vb cu baiatu de la servis si sau facut 100 :lol: pnm e munca omului... materiale timp... intreadevar sunt cam scumpe, acum sincer sa fiu nu as mai da 100 de dublat o roata... dar pnm fiecare cu pasaricile lui :lol:
|
Spor cu proiectul ! Sincer as opta pentru aliaje, tablele latite niciodata nu o sa fie la fel de usoare si bine echilibrate ca si un set de aliaje, iar la pretul asta (400+8 jante de tabla) deja te incadrezi la ceva jante cat decat serioase :D Pe spate e usor sa ii schimbi unghiul de cadere, de fabrica tinde spre pozitiv, ca atunci cand o incarci sa stea drept rotile... Documentatie gasesti pe forumul trabantistilor, cam pt orice modificare :D
|
Quote:
de fabrică tinde spre sportiv ??? roțile sunt toate spre înăuntru....mai ne-sportiv de atât nu am văzut pe undeva. aliaje ? am niște bbs RS 772 modulare...dar mi-e umpic pe sub mână să le montez. trabi-ul are el 4 prezoane...dar e mai delicat cu roțile astea decât crede lumea...trabi fiind singura mașină cu distanța între prezoane 4x160, e nevoie de flanșe, apoi e nevoie de modificat aripile ca să mai pot să iau și virajul, apoi e nevoie de niște gume pentru jantele astea. e nevoie de gume cu profil mic...deci 195 45 sau 185 45. nu-s scumpe, dar nici ieftine. nu e ca la pimp my ride. acolo când au avut trabant au făcut modificări masive...nu doar ce au arătat la tv. trabantul a primit asigurare, ca să pot să-l mai plimb din când în când...și mă voi acupa de el prin August, după ce termin cu sesiune, practică etc. |
Quote:
Da adevarat sau scumpit rau.. dar nu e vina mea ca totul se scumpeste |
mergand din topic in topic am dat de al tau... si am vazut ca vrei sa-l dai la schimb pe dacie... eu te-as sfatui sa nu... dar.. ma rog.. u stii mai bine ce si cum:P
o intrebare scurta si la obiect... am vazut ca vorbeai de dublat jante... ai incercat sa le intorci? si nu cum se intorc la restul masinilor... ci pur si simplu sa le dai jos si sa le intorci... cu interiorul afara:P acum s-ar putea sa vb prostii:P ns cate tipuri de jante au existat pe trabant.. dar prin primavara anului trecut am lucrat la baietii de la 4ucar... si ca proiect a fost sa transformam un trabi in buggy... (cred ca-l gasesti si pe youtube- buggy by4ucar) si asa am procedat.. singura `problema` e ca trebuie sa tii cont de sensul cauciucurilor (deci schimbi stanga cu dreapta.. rotile intre ele) si pe strangere trebuie sa le strangi treptat si cu rabdare pana se pasuieste janta pe prezon... dar arata bine zic eu:P |
Quote:
tipuri de jante...păi 2 tipuri de jante de tablă (diferențele sunt insesizabile) și unele irmscher de aliaj...posibil să fi fost mai multe modele de aliaj...dar nu cred, distanța dintre prezoane fiind 4x160, și fiind singura mașină cu așa ceva. asta cu întorsul....am mai scris, dar mai scriu, tre' să tai puțin din aripile față ca să meargă, dar o să meargă. mașina o mai folosesc...cât de puțin...până o scot pe a mea din service, mai apoi urmând să o bag în garaj și să o desfac ușor ușor și s-o refac la loc....înlocuind cam tot ce se poate înlocui pe ea, profitând și de faptul că nu are rugină și că șasiul este solid. |
Quote:
ce-i drept... la buggy nu era problema cu aripile..:P pt ca au ramas doar contra-aripile... dar parca totusi fata nu iesea mai mult de contra-aripi :-? erau la fata.. dar pe drept.. pe viraj ar atinge.. ce-i drept buggy-ul era si inalt pt ca era foarte usor...ma rog.. u stii mai bine:oops: bft cu buburuza:) |
n-am mai scris nimic. Trabi-ul a ajuns făcut bucățele pentru terminarea altui proiect, și ce a rămas din el a ajuns la niște băieți care s-au bătut cu pumnul în piept că-i pun VR6, dar nu l-au mișcat de când e la ei.
mai bine că am scăpat de el, deși nu avea probleme majore...actele aveau probleme majore... cu noua taxă...nu prea mai merită să-ți iei Trabant, fiind 750 de lei timbrul, și oricum nu mi-aș mai lua Trabant 601. proiectul terminat cu ceva piese de pe acest Trabant la ora actuală circulă...aseară am ieșit cu el prin oraș în formă finală...și eu unul am zis că nu-mi mai trebuie. dacă-mi voi mai lua așa ceva vreodată, va fi un 1.1...dar nu se pune problema prea curând de așa ceva. |
ce proiecte faci tu man?:))) am luat fiatu ala de la voi nici carburatoru nu era curatat, avea pana si pamant in el.. si motoru era dereglat la maxim si vai mama lui manca de rupea benzina si perdea apa ca pe benzina. si voi mecanici:)))
|
Quote:
plus că eu unul eram curios ce se întâmplă dacă pui furtun de lichid de parbriz la benzină....cât de repede văd mașina la știrile de la ora 5...dar ai avut noroc. |
in primu rand nu mam milogit, cand vi cu ultimul model de vito sa iei fiatu ala nu prea ai cum sa te milogesti veneam cu fratimiu de la marfa:))) de era sa mi o iau ca lam luat cand el era in peco si platea.. cat despre ce mecanic esti tu sincer nu stiu.. numai scrie pe fourum ca te faci de cacao.. ala nu era furtun de stergator, era teu de spalator de partbriz pus pe retur:))) furtunele stai linistit ca a2a zi le am schimbat.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:19. |
- Copyright 2026 4Tuning