![]() |
2004 Suzuki Ignis
7 Attachment(s)
A venit vremea sa imi prezint si eu instalatia de pe masina.O instalatie simpla,care nu este foarte pretentioasa,dar pt moment este super ok pt mine.
Deci: HU- Clarion DXZ938 Difuzoare fata: Componente de 16,5 cm Focal Polyglass 165 V1 Amp Clarion Sub:Hertz HBX300 (pe care momentan nu il folosesc). Insonorizare: 4 role de Caliber. 2/pe usa. Spray Caliber pt portbagaj+hayon. |
Re: 2004 Suzuki Ignis
Si cum este diferenta?
|
Avand in vedere de la ce am plecat (adica 2 difuri Infinity coaxiale,de 10 cm in bord) as putea zice ca diferenta e enorma.Nici nu incape comparatie.
Oricum, nu este terminata treaba.Mai trebuiesc facute cateva retusuri pe la marginile difuzoarelor.Trebuie sa acopar cu ceva pe acolo.Dar asta e detaliu.. |
Pai atunci felicitari si ai grija de usi!
Mine merg si eu pe la saxo pentru o telecomanda de volan. |
@ andrei suzuki cit a costat o rola de caliber si de ai luat? spunene si noua plz.
|
Sulul de caliber este in jur de 100RON.L-am luat de la cei care mi-au facut montajul.
|
Quote:
|
e scump, dincolo era mai ieftin.
400 ron pt doua usi? mult. setul de stinger pt doua usi este 230 ron, oricum ms pt raspuns. numai bine |
@SwatCat: habar n-am. Fiecare sul a ajuns pt o fata de usa.Adica unul pt fata interioara si unul pt cea exterioara. A mai ramas ff putin. Ceva gen....suficient ca sa acoperi stalpii.Ceva de genu asta.Oricum,nimic semnificativ.
@Chris:fiecare alege ce vrea. Daca vroiam sa ies mult mai bine la bani,ma amageam singur cu aluband si gata. :D |
frumos , bafta in continuare !
|
1 Attachment(s)
Merci. De curand am rezolvat si cu marginile difuzoarelor.Acum este ok.
Eu sunt de parere ca a iesit bine,avand in vedere ca masina nu avea locuri pt dif in usi. |
Quote:
scuze de offtopic:rolleyes2 |
E bine...nu arata rau :)
|
n-am putut edita mai sus...
@Andrei Suzuki: ai zis ca ai folosit si spray pt portbagaj si hayon, cum ti se pare ca performante? cam cat ai folosit? Per total imi place cum a iesit, a fost ceva bataie de cap cu usa dar arata bine! Bafta |
si mie imi place cum a iesit.
ps: locasul pentru tweetere era stock sau l-ai modificat tu ? |
@C8V5S: da,am dat si cu spray prin lateralul portbagajului,pe podea(dar putin) si pe hayon,dar asta acum 1 an. Am folosit 4 spray-uri si am dat..cat mi-au ajuns. La bas nu pot sa zic ca am simtit vreo diferenta,dar unele vibratii au disparut,chiar permanent. Si numarul zdranganea mai putin. SI chiar am testat:am ascultat o mel inainte,si a 2-a zi,dupa ce s-a uscat am ascultat aceeasi mel la acelasi volum. SI era mai bine/
@Steaua: locasul pt tweetere nu exista.Tweeterul sta acum,cum se vede in poza,in suportul cu care a venit el. Noi doar l-am orientat cat mai bine si l-am prins in 2 surubele mici de acel ornament. |
1 Attachment(s)
Am o intrebare,poate ma ajuta cineva: cu ce pot sa scot si eu niste zgarieturi de pe fata de usa? Am vreo 2 minore (adica nu se simt la mana) si una care este relativ adanca (adica se simte daca dai cu unghia).
In poza se pot vedea cat de cat. |
insista prin frecare cu o carpa curata si cu un silicon de plastic(nu dala sa luceasca) ce acopera zgarieturile. de tot nu o sa dispara dar o sa fie mai putin deranjante ochiului
|
Si unde gasesc siliconul de care vorbesti? M-am uitat prin carfur si nu am vazut decat prostii dalea de fac bordu sa luceasca
|
vezi in brico , intreaba-i pe papagalii aia...
|
Andrei ti-am zis sa treci pe la o spalatorie auto. Toate au silicon si-i rogi sa-ti dea citeva picaturi pe o cirpa.
|
Ok.Am inteles,sa traiti. Sper sa nu ma trimita aia la plimbare.
|
Tocmai am terminat o alta etapa a proiectului "usile".
Azi am dat pe fetele de usi (pe fetele de plastic) cu Brax X-vibration.Astfel,sper ca am scapat de micile zgomote care se auzeau pe unele melodii. Pt cei ce intentioneaza sa faca aceeasi operatiune le recomand sa o faca undeva unde este destul de cald. https://img251.imageshack.us/img251/2...e002yy5.th.jpgUsa demontata https://img465.imageshack.us/img465/5...e003db6.th.jpgFata de usa pregatita pt degresare. https://img465.imageshack.us/img465/7...e004ih1.th.jpg https://img465.imageshack.us/img465/4...e005km6.th.jpgPrimul strat https://img256.imageshack.us/img256/8...e011dz3.th.jpg REzultat final. Maine le montez.Sper sa se simta diferenta. AStept urmatoarea intalnire sa imi spuneti ce parere aveti. :D |
stii cum scapi de zgarieturi...cu bricheta.... dai repede cu flacara pe deasupra ca sa se topeasca varfurile si imegiat dai cu degetul sa apesi varfurile alea...asa am facut la mine :)))) cu polish nucred ca ai vreo sansa
|
Patroane,sa traiesti.Am de dat o bere. Am incercat azi si a mers,cat de cat. Nu prea mai aveam gaz la bricheta si nu am continuat. E si maine o zi. :D
Da-mi pls id-ul tau de mess ca vreau sa vb ceva. |
ai scapat de zgomotele alea ? de cate galeti ai nevoie pt 2 straturi pt ambele usi ?
|
Am scapat,dar nu in totalitate. As zice ca 80% din "zdranganeli" s-au dus.
Mie mi-a ajuns o cutie de 1.5 kg ca sa dau 2 straturi pe fetele de usi si mi-a mai ramas si am dat si pe stalpi.Acolo,unde e centura pt ca si acolo imi vibra ceva.Acum acolo nu se mai aude nimic. |
2 Attachment(s)
Am mai facut cate ceva la masina,dar am uitat sa scriu. Inainte de Tuning Days am bagat in usi cate 2 straturi de vatelina care si-au facut treaba INCREDIBIL. Scopul nu a fost de a schimba sunetul in vre-un fel,ci pt a elimina vibratiile din timpul anumitor piese.Si de ce nu,din timpul mersului.Iar rezultatul a fost incredibil. In momentul in care am dat usile jos ca sa bagam vatelina,mocheta din jurul difuzoarelor s-a distrus si azi am reusit sa iau niste mocheta adeziva ca sa refac marginile(pana voi face usile din fibra).Asta datorita lui Saxo care s-a miscat extrem de repede,in timp ce altii ridicau din umeri.
Rezultatul a fost un onorabil loc 3 la SQ (la amatori bineinteles).Sper ca la urmatorul concurs sa fie mai bine,mai ales avand in vedere ca am scapat de ceea ce m-a tras cel mai mult in jos,adica amplificatorul. |
mah tu ai dat de bani !? Ce vrei sa iei ? Cu cablurile cum faci ?
|
Cablurile o sa le schimb. Ca amplif ma gandesc la un VRX 4.300 cu care sa merg full-active sau monitoru de la Focal.
|
tareeeeeeeeeeeeeeeeeee ! VRX :O Asa da ... dar ai grija ceti doresti ca zbori cu configuratia ta direct in clasa de profi ...
|
imi poti spune de unde ai luat masca de la casetofon ca si eu am schimbat casetofonul si se vede nasol spatiul gol pe langa casetofon .
|
Ti-am trimis un mesaj privat cu firma unde gasesti masca adaptoare; este aceeasi cu cea de la Opel Corsa modelul anterior.
Nu lucrez la acea firma, Andrei imi este prieten si stiu despre ce e vorba :-) |
| All times are GMT +2. The time now is 05:34. |
- Copyright 2026 4Tuning