Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Seat tuning (https://forum.4tuning.ro/141-seat-tuning.html)
-   -   Seat DIESEL made by INSOMNIA (https://forum.4tuning.ro/141-seat-tuning/2945-seat-diesel-made-by-insomnia.html)

ZoliaT_2 14-12-04 06:25

Seat DIESEL made by INSOMNIA

https://www.4tuning.ro/autotuning/Sea...dex.htm?t=4432

Ca de obicei, exclusiv 4tuning, o prezentare ce merita exclusivitate

Razvan P 14-12-04 07:44

Superba masina !
Sunt curios cum o sa traga pe la 250 cai :) ceky power ;)

GolfuletzS 14-12-04 07:47

MiShTo - Masina F. Reusita :)

Respect

alexutzu 14-12-04 07:58

Aceasta masina este fara dar si poate una dintre cele mai reusite masini din categoria ei.
Toata lumea care a fost la curse stie ce poate sa faca acea masinuta, este foarte foarte reusita.
Aceasta JUCARIE GALBENA cum a fost poreclita, da foarte multa rusine si la unele masini care nu fac parte din categoria sa.
Oricum felicitari posesorului, a stiut ce a vrut de la o masina si a obtinut o SUPER MASINA.

SEBASTIAN 14-12-04 08:47

LEGAL RACING

In momentul in care va fi gata Cielo EVO 1 , va spulbera chiat pe 400m orice vis al unui diesel.
6 trepte, diferential autoblocant activ, roti pe 17 , rapoarte in cutie calculate pentru cursa de 400m.
Va fi o superbomba cu tractiune pe o singura punte.
Dupa 100m tractiunea o cari degeaba si mai sunt de mers inca 300m pana la finis.

daflyer_oradea 14-12-04 14:02

DA...intr-adevar reusita masinuta.Probabil ca da clasa la multe alte masini la puterea de 200 de cai...desi e diesel.
Sunt curios cum va merge cand va avea toata puterea disponibila.
Inca o chestie...cam cat l-au costat toate modificarile?

Razvan P 14-12-04 15:21

Cand o sa aiba 250 cai nu cred ca fac fata multe masini pe 400m ...parerea mea

iar pe 400 m tractiunea (fata) nu prea are sanse in fata unui 4x4 sau propulsie(spate)

luca 14-12-04 16:06

SEBASTIAN abia asteptam sa revedem acel cielo in toata gloria sa, dar la Baneasa nu era terminat? ca a fost cam slab. Oricum asta ar fi cea mai tare cursa cielo lu' Seby vs. Seat-ul lui ceky.
Sa speram ca o sa fie cat mai curand cursa asta.

Razvan P 14-12-04 17:14

se pare ca cielo are mai multe polite de platit , sa nu uitam ca si celalalt diesel insomnia (zyx) l-a facut la baneasa acum doua dati ;) si acela era tractiune fata

Da asa este dar la liber mi-am luat revansa in mod categoric.
Am gresit crezand ca pot face mai mult spectacol am plecat prea usor, insa in mansa doi am accelerat mai bine depasindu-l chiar in zona publicului asa cum mi-am propus.
Sebastian

zetemte 14-12-04 18:49

Da masina e suberba ... Cred ca prima in Romania cu real turbo tuning, adica turbina schimbata.

Pana la vara va fii mai rapida decit a fost la Baneasa :)

maryo 14-12-04 19:53

Felicitari lui Ceky pentru masina!
Si la cursa l-am felicitat!Mai rar vezi asa ceva la noi!
La mai mare!

Zyx 15-12-04 00:50

Inca o data s-a dovedit ca dieselu' nu mai este ceea ce se credea a fi... RESTECPA! DIESEL POWER RULES!

Spark 15-12-04 14:57

e destul de mijto masinutza...
:D

aerocazan 15-12-04 20:58

DATE TEHNICE?
CE DIFERENTE SUNT INTRE TURBOSUFLANTE?

WannaDie 15-12-04 22:25

FELICITARI !!!! :D intr-adevar o masina deosebita,mai bine zis o BIJUTERIE aceasta \"minune galbena\" !!! :))
un potential imens si se mai poate duce inca destul (desi are 250 cp ) :D !!!
oricum diferenta dintre motoarele disel si cele pe benzina nu se mai simte,defapt aproape nu mai exista !!!si pe deasupra din benzinare s-a cam \"scos untul\" pe cand din diselurile de generatie noua inca nu se stie unde e limita exact :D (depinde de piese si de banii bagati ) + 4WD :) !!!
O ADEVARATA BESTIE!!! bafta in continuare si asteptam si alte modificari !!!

Bogdan_16v 15-12-04 23:21

Nu are 250 inca, are 210, si sincer cred ca va ajunge f f greu si costisior la 250cp.

Quote:

si pe deasupra din benzinare s-a cam \"scos untul\" pe cand din diselurile de generatie noua inca nu se stie unde e limita exact
S-o crezi tu, esti prost informat. Probabil ca nu stii cat se poate scoate dintr-un 1.8 T de la VAG si 2.0 T de la...mai multe...Puteri la care nici macar nu viseaza un 1.9 Tdi...

Razvan P 16-12-04 00:59

se ajunge foarte usor la 250 cai si nu-l costa absolut nimic ;) doar din soft , modificare pe care si-o va face singur

Razvan P 16-12-04 01:01

200 cai avea si inainte de schimbarea turbinei , a intercoolerului si a ambreiajului deci pana la 250 cai acum e doar o formalitate

de data asta ai fost tu prost informat :)

Bogdan_16v 16-12-04 10:04

Parerea mea e ca va jucati cu caii putere prea lejer...in sensul ca \"e doar o formalitate\"...ma rog, daca tu crezi asta, treaba ta...
Daca din chip tuning, evacuare totala, cold air box, volanta usurata, ambreiaj sport, intercooler schimbat si turbina mai mare a ajuns abia la 210(asa scrie la prezentarea voastra de pe site), cum ajunge asa de usor la 250?(tot acolo scrie ca in vara) Totusi, nu mi se pare prea realist sa vb cu asemenea lejeritate de cresterea puterii(\"aa, ii mai pun un chip si-i dau 50cp), asta la orice masina...Dar, ma rog...

Sc0OTeR 16-12-04 11:21

Masina e superba dar nu stiu cat va rezista motorul dupa ce a scos atata din el. Cred ca mai mult de 100000 de km de acum incolo nu il mai tine :roll:

alexutzu 16-12-04 13:04

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Sc0OTeR\"
Masina e superba dar nu stiu cat va rezista motorul dupa ce a scos atata din el. Cred ca mai mult de 100000 de km de acum incolo nu il mai tine :roll:

asta depinde cat de mult o ingrijeste el, si dupa cati bani a bagat in ea sunt 99% sigur ca o ingrijeste :)
daca schimba piese imediat cum se uzeaza eu zic ca o sa il tina f f f f mult, dar bineinteles ca asta inseamna si f f f f multi bani

Bogdan_16v 16-12-04 13:04

Ca exemplu la afirmatiile mele de mai sus:

http://www.chip-tuning.at/english/index2.htm ..Cars --> Seat

Seat Leon de la 150cp la 180cp si de la 320Nm la 370Nm, numai din chip.

zetemte 16-12-04 13:34

Nu e adevart. 250 NU E USOR! Te zic eu. 250 inseamna 3-4 bare de pressiune in turbo. E foarte riscant si nu e sigur ca o sa merga! E possibil ca motor va explodazea!

Razvan P 16-12-04 14:06

pe dyno masina avea 194 cai inainte de modificarile majore pe care le-a facut ceky ( intercooler , turbina, tubulatura , ambreiaj etc ) parerea mea e ca daca acum are 210 cu \" o modificare lejera \" dupa cum a spus ceky la Baneasa , nu o sa se chinuie prea mult sa ajunga la 250 , oricum cel mai indreptatit e ceky sa spuna cat si cum , cand o sa ma intalnesc cu el o sa-l intreb ;)

zetemte 16-12-04 14:15

Differnta intre 210 si 250 la TDI E FOARTE MARE!

Bogdan_16v 16-12-04 15:26

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Razvan P\"
pe dyno masina avea 194 cai inainte de modificarile majore pe care le-a facut ceky

Exista in Romania dyno 4x4??? Unde? Serios, sunt interesat.
Daca crezi ca spun prostii, macar priveste ce a scris zetemte, ar f mare dreptate. Diferenta 210-250cp este imensa pt un Tdi si nu se ajunge chiar asa usor la ea. :wink: Eu ii doresc tot succesul din lume in continuare, dar ma intreb oare cat de fezabil e proiectul.

Quote:

.s. oricum posibilitatile sunt mult mai mari decat la motorul de calibra,care e de generatie veche ....deci DISEL POWER e baza
Nu ne suparam, discutam doar, n-a zis nimeni ca n-ar fi tare masina, dar cu parere de rau iar esti prost informat...in legatura cu motoarele de Calibra, atat cel de 16v Sfi aspirat, cat si cel turbo, sunt unele din cele mai fiabile si mai tunabile motoare...un exemplu viu este BUB, cu ~300cp scosi dintr-un 2.0 sfi turbo.

Quote:

Nu, dar Ceky nu are 4x4, el are Haldex, si paote sa puna pe Dyno numai cu FWD. Nicio masina Seat, VW (4Motion), Audi S3(toate Quattro) etc NU ESTE 4x4 (Adica torsen). 4x4 este Subaru, RS4, EVO etc ...
Am inteles, este decuplabil, mersi pt lamurire... :oops: :wink:

WannaDie 16-12-04 15:30

sorry,greseala mea,era 210,se mai intampla,oricum nu sunt chiar asa de \"prost informat \" pe cat crezi tu,si da stiu ce se poate scoate dintr-un 1.8T sau un 2.0T,dar tu cred ca nu ai idee ce se poate scoate dintr-un 1.9TDI :P.oricum nu are rost sa ne certam.daca ai bani poti face multe ...
masina e si va ramane beton oricum,asta e parerea mea :D
p.s. oricum posibilitatile sunt mult mai mari decat la motorul de calibra,care e de generatie veche ....deci DISEL POWER e baza :))

zetemte 16-12-04 15:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Quote:

Originally Posted by \"Razvan P\"
pe dyno masina avea 194 cai inainte de modificarile majore pe care le-a facut ceky

Exista in Romania dyno 4x4??? Unde? Serios, sunt interesat.
.

Nu, dar Ceky nu are 4x4, el are Haldex, si paote sa puna pe Dyno numai cu FWD. Nicio masina Seat, VW (4Motion), Audi S3(toate Quattro) etc NU ESTE 4x4 (Adica torsen). 4x4 este Subaru, RS4, EVO etc ...

aerocazan 16-12-04 20:21

nu sunt impresionat, vreau sa stiu m-ai multe.
WannaDie: din motoarele otto nu s-a stors totul, nu stiu romanii sa-l foloseasca cum trebuie.

zetemte 16-12-04 23:19

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aerocazan\"
nu sunt impresionat, vreau sa stiu m-ai multe.

Adica?

200SX 16-12-04 23:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zetemte\"
Nu e adevart. 250 NU E USOR! Te zic eu. 250 inseamna 3-4 bare de pressiune in turbo. E foarte riscant si nu e sigur ca o sa merga! E possibil ca motor va explodazea!

eu de la ~0,6 bari cat am acuma vreau sa cresc pe undeva pe la ~1,1-1,2 (maxim 1,5) bari si sa obtin 250CP la roti (+ alte modificari)

3-4 bari in motor mi se pare enorm de mult daca nu are pistoane si alte componente interne schimbate la motor

sau diselul merge cu presiuni mai mari decat benzina?

Apropo acuma la cati bari merge turbina? si la cati bari mergea ea stock?

maryo 16-12-04 23:55

Masinile Diesel merg cu presiuni mult mai mari decat benzina!

Bogdan_16v 17-12-04 10:10

Motorul 1.9 Tdi de 150cp are turbina deja la 1.5 bari, cei de la Seat Sport au reusit sa creasca la 1.55 bari pe modelul nou Ibiza Cupra R Tdi de 160cp si aceeasi cilindree, si pt asta au fost necesare cateva mici modificari in electronica. Doar pt 10cp. Ei au considerat ca asta este limita in care se poate garanta fiabilitatea.

zetemte 17-12-04 11:02

Nu stiu ... O sa il intreb.

Dar orice tuning la masina = scade life of the engine.

aerocazan 17-12-04 20:39

ce presiune are stnd., ce pres are acdum?
dif dintre intercooler, cum se justifica aceasta putere, din punctul vostru de vedere?

daflyer_oradea 18-12-04 01:46

Discutii aprige...si aprinse.
Parerea mea proprie si persnala este ca daca il duce la 250 de cai nu o sa il tina mult motorul oricat l-ar ingriji...si daca ne gandim la toate se poate duce un motor la 250 de cai...de al 150.Din cate am citit eu numai chip-ul la un diesel ii mai da 20-30% din puterea initiala (in functie si de turbina si presiunea din ea)..deci de la 150- de cai mai castiga din chip minim 30 maxim 45 de cai...plus ca er si turbo schimbat...evacuarile, ambreiajul si totrestul.Teoretic se ajunge la :shock: 250 de cai...practic nu se stie pana nu va fi pusa pe un dyno.si nu se stie cat va rezista un motor diesel la asa ceva...cu toata rezistenta dieselurilor la presiuni mai mari...
Sunt curios sa vad ce o sa mai fie in continuare....daca parerea mea nu e destul de avizata...imi pare rau ca v-am indus in eroare...dar sincer nu cred ca am gresit cu ceva!
va salut cu respect
PS. Merita laudat efortul proprietarului...nota 10 si spor mai departe :lol:

ceky 28-12-04 21:34

....

Dupa atata tacere cred ca era cazul sa va dau ceva lamuriri .....Sunt Ceky de la DimSport si masina are stock 150 cp cu 1.5 bar presiune cu o modif de tuning normal adica cu 200mbar max 300mbar in plus are cam 185-190cp , cu aceasta modificare si cu piesele puse intre timp (intercooler ,turbo ,ambeaj cu volanta usurata) fara a schimba nimic electronic a ajuns la 210cp iar in vara cu o presiune de 2.0-2.2 bar va ajunge undeva la 250cp .Problema masinii este greutatea foarte mare adica 1600Kg care dupa primele trei trepte incep sa se simta, dar vom vedea ....

Ceky - DimSport
Tel-0741052788

COObra 29-12-04 06:49

Seat Leon 1.9TDI/150 Top Sport

Caroserie: berlina
Numar usi: 5
Numar locuri: 5
Cilindree: 1.896 cmc
Alimentare: diesel turbo
Putere: 150 CP
Transmisie: manuala cu 6 trepte
Viteza maxima: 215 km/h
Acceleratie 0-100km/h: 8,9 secunde
Consum (l/100km): urban 7,1 litri
extraurban 4,3 litri
mediu 5,3 litri
Dimensiuni: lungime 418 cm
latime 174 cm
inaltime 146 cm
Capacitate portbagaj: minim 340 dmc
maxim 656 dmc
Greutate: 1.301 Kg

nu stiu daca exact modelul asta il ai dar ...e pe acolo. de unde ai diferenta de 300kg?
in mod normal cand se face tuning la o masina se face tot posibilul sa se scada greutatea masini.

Bogdan_16v 29-12-04 09:18

Cu tractiunea 4WD, sa zicem ca ii da in plus maxim 100kg. In fine, salut Ceky, niste mici intrebari as avea si eu: Crezi ca pistoanele, bielele, garnitura, etc. stock vor rezista la 2.2 bar si 18:1 compresie, daca nu, le vei schimba? Bujiile incalzite vor ramane aceleasi? Evacuarea este cea stock la saxofoane sau e schimbata total? Setarea de care spui tu o faci doar la curse sau este valabila tot timpul?
Daca am pus niste intrebari tampite, scuze.

mikey 29-12-04 16:51

Ceky. o intrebare am si eu: Ce performante are masina la ora actuala 0-100, 0-200?

All times are GMT +2. The time now is 23:40.

- Copyright 2026 4Tuning