Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   potriveste sistemul de franare f+s de la e46 330i la e36????? (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/292399-potriveste-sistemul-franare-e46-330i-e36.html)

sergiu_e36 04-12-11 09:14

potriveste sistemul de franare f+s de la e46 330i la e36?????

potriveste sistemul de franare f+s de la e46 330i la e36??? vreau sa pun ETRIERI, SUPORTI si DISCURI atat FATA cat si SPATE de pe e46 330(i sau d) pe un e36 cu frane stock(ventilat fata si plin spate)......oare merge? abs va mai functiona cum trebuie? astept sfaturi.....merci

Tuff 12-12-11 23:25

Re: potriveste sistemul de franare f+s de la e46 330i la e36?????

3 Attachment(s)
Se potriveste, pe spate trebuie numai sa vezi umpic de tabla aceea care protejeaza discul de apa, noroi, etc, trebuie taiata curbura la ea, in rest e "bolt on", da si trebuie modificati sabotii la frana de mana,(mi-am pus ferodo in grosime de 1cm pe fiecare sabot, am avut saboti noi si peste ei am lipit inca 1cm de material, asta doar daca vrei sa ai frana de mana pt parcari). eu mi-am pus pe 320i Touring , au dimensiunea asta pe orice 330i,d,xi,xd: fata (325mm/25mm grosime), spate (320m/22mm) cu etrieri si portetrieri si furtune de frane de la un 330d din 2002, fara nici o problema iti merge, si se simte diferenta la franare nu gluma, mai ales la viteza mai mare, se opreste mult mai repede masina, mai ales daca ai ceva roti late, eu am 235/40R18 pe toate 4. Parerea mea e sa iti montezi asa ceva daca poti, merita.Nu o sa ai nici o problema cu ABS-ul. Uite ceva poze, prima e cu un disc de fata de E36 320i si un disc de fata de E46 330d, si pe urma poze cu discurile montate fata-spate.

Xelo 13-12-11 12:58

Cum/unde ti-ai pus mai mult material pe sabotii de frana de mana ?

sergiu_e36 13-12-11 19:12

Quote:

Originally Posted by Tuff (Post 4774887)
Se potriveste, pe spate trebuie numai sa vezi umpic de tabla aceea care protejeaza discul de apa, noroi, etc, trebuie taiata curbura la ea, in rest e "bolt on", da si trebuie modificati sabotii la frana de mana,(mi-am pus ferodo in grosime de 1cm pe fiecare sabot, am avut saboti noi si peste ei am lipit inca 1cm de material, asta doar daca vrei sa ai frana de mana pt parcari). eu mi-am pus pe 320i Touring , au dimensiunea asta pe orice 330i,d,xi,xd: fata (325mm/25mm grosime), spate (320m/22mm) cu etrieri si portetrieri si furtune de frane de la un 330d din 2002, fara nici o problema iti merge, si se simte diferenta la franare nu gluma, mai ales la viteza mai mare, se opreste mult mai repede masina, mai ales daca ai ceva roti late, eu am 235/40R18 pe toate 4. Parerea mea e sa iti montezi asa ceva daca poti, merita.Nu o sa ai nici o problema cu ABS-ul. Uite ceva poze, prima e cu un disc de fata de E36 320i si un disc de fata de E46 330d, si pe urma poze cu discurile montate fata-spate.

ms mult de date........acum ramane sa caut pesele:D.......ms incodata salutare

Tuff 13-12-11 21:32

Quote:

Originally Posted by Xelo (Post 4775574)
Cum/unde ti-ai pus mai mult material pe sabotii de frana de mana ?

Da, am avut saboti noi de frana de mana, de E36, si am facut rost de material de frana (ferodou) si l-a lipit peste materialul original al sabotiilor de frana. (am lipit peste, ferodou in grosime de 1cm pe fiecare sabot).

Tuff 13-12-11 21:33

Quote:

Originally Posted by sergiu_e36 (Post 4776210)
ms mult de date........acum ramane sa caut pesele:D.......ms incodata salutare

Cu placere.;)

Xelo 13-12-11 22:07

Am inteles procedeul, dar la cine ai facut-o sau cum ai facut rost de ferodou si cu ce l-ai lipit ?

JustinCase 14-12-11 10:17

Sergiu, sa iei in calcul ca roata de rezerva pe 15' o s-o cari degeaba ca nu se va mai potrivi iar pe masina iti trebuie jante de 17'
Motor de 1.6 + jante pe 17 = Love Petrom :peace:

Daca ma intrebi pe mine cea mai buna varianta pentru 1.6 ar fi sa-i upgradezi doar palcutele de frana cu niste EBC Green sau Yellow si cam asta ar fi...

sergiu_e36 14-12-11 10:34

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4777129)
Sergiu, sa iei in calcul ca roata de rezerva pe 15' o s-o cari degeaba ca nu se va mai potrivi iar pe masina iti trebuie jante de 17'

Daca ma intrebi pe mine cea mai buna varianta pentru 1.6 ar fi sa-i upgradezi doar palcutele de frana cu niste EBC Green sau Yellow si cam asta ar fi...

mda......sa stii ca m-am gandit si la asta........:)

Tuff 14-12-11 16:57

Quote:

Originally Posted by Xelo (Post 4776579)
Am inteles procedeul, dar la cine ai facut-o sau cum ai facut rost de ferodou si cu ce l-ai lipit ?

Ferodou gasesti la orice magazin de piese auto, si de lipit cu Bizon A+B, Poxipol A+B, atata timp cat nu tragi frana de mana in mers, trebuie sa te tina, la parcari.

Tuff 14-12-11 17:00

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4777129)

Nu stiu ce sa zic de EBC, nu prea am auzit cuvinte de lauda la adresa lor, ba ca scartie la franare, ba ca iti uzeaza discul mai repede, acuma fiecare cu ale lui, daca vrei sa te opresti ca trenul in gara, cu scartit de placute asta e.;)

JustinCase 14-12-11 19:56

O placuta scartie doar daca este prost montata (nu a fost unsa cu vaselina) sau uneori cand este uzata. Altfel nu are voie sa scoata niciun sunet.
Cu discurile uzate mai repede este normal pentru ca sunt niste placute agresive, altfel nu ar putea sa franeze asa bine. Ar fi fost chiar ciudat sa ai un beneficiu fara sa coste nimic, nu? ;) Oricum, discurile sunt consumabile, se mai schimba si ele din cand in cand, nu au cum sa tina o viata.

sharpe 17-12-11 17:42

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4778043)
O placuta scartie doar daca este prost montata (nu a fost unsa cu vaselina) sau uneori cand este uzata. Altfel nu are voie sa scoata niciun sunet.
Cu discurile uzate mai repede este normal pentru ca sunt niste placute agresive, altfel nu ar putea sa franeze asa bine. Ar fi fost chiar ciudat sa ai un beneficiu fara sa coste nimic, nu? ;) Oricum, discurile sunt consumabile, se mai schimba si ele din cand in cand, nu au cum sa tina o viata.

WTF!!!?!?!?!?!?
sa ungi placuta cu vaselina unde? pe suprafata de frictiune cu discul poate...ca sa nu mai scartzaie =))
esti amuzant rau :)
te contrazic, placutele de frana au voie sa scoata zgomote in functie de compozitia materialului
placutele mai dure o sa "manance" discul mai rapid si au toate sansele sa franeze prost, placutele mai moi o sa se consume rapid dar franeaza foarte bine (te opresti repede)
beneficiul de care vorbesti tu merge mana-n mana cu schimbarea placutelor, nu a discurilor
exista totusi si un pic de adevar in ce vorbesti...probabil ai vazut/citit pe undeva pe internet de sistemele de franare profi...sa zic asa, alea de sunt montate pe masinile de competitie si care intr-adevar fac zgomot ca trenu' la franare, dar acolo discutam de altfel de materiale, ceramice si compozite
eu unul pentru bmw (mai ales e36) recomand placute ATE, mai ales ca echiparea de fabrica a fost ATE si discuri Brembo de-alea cu martor de uzura
ah...si mai conteaza si lichidul de frana
majoritatea merg cu acelasi lichid ani de zile pe principiul Daciei, eventual mai completeaza in vas la un schimb de placute sau ceva de genu'
va recomand sa-l schimbati, mai ales la cei care folosesc mult frana de picior fiindca isi schimba proprietatile fizice si chimice in timp, mai ales cand e expus la temperaturi mai (franari dese/repetate)
recomand ATE Blue Racing, e un lichid de frana excelent, tine la tavaleala si isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi mari (are temperatura de fierbere 280 grade Celsius)

the_rifle 18-12-11 16:42

Placutele fac zgomot in momentul in care se freaca (vibreaza) in etrier nu pe suprafata de franare. Ungerea se face intre placuta si etrier nu intre placuta si disc dar e bine sa te amuzi cand nu intelegi. Iti da o sentzatie de bine...

sharpe 20-12-11 02:08

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4784262)
Placutele fac zgomot in momentul in care se freaca (vibreaza) in etrier nu pe suprafata de franare. Ungerea se face intre placuta si etrier nu intre placuta si disc dar e bine sa te amuzi cand nu intelegi. Iti da o sentzatie de bine...

imi cer scuze daca prezint ignoranta....dar n-am vazut placute care sa "vibreze" pe etrier.
am vazut placute care vin cam FIX pe etrier si o siguranta de tabla sau o sarma mai groasa (depinde de masina) care tine placuta fixa la locul ei ...probabil ca sa nu vibreze
acum...sa-mi fie iertat da' eu n-am vazut prin service-urile pe unde-am umblat vreun mecanic sa unga placutele ca sa intre in etrier
totusi...ca sa nu mor ignorant...o sa intreb si-o sa revin cu raspunsurile care mi se dau

Xelo 20-12-11 07:10

Daca n-ai vazut tu sau mecanicii pe la care umbli asta nu inseamna ca nu exista. Da, zgomotul e produs de frecarea celor doua componente de metal (shim-ul placutei si etrier). Fa-ti un bine si nu mai intreba, foloseste timpul ala mai cu folos.

Singurul lucru cu care nu sunt de acord e ungerea cu vaselina. La temperaturi ridicate, se topeste si ajunge unde nu trebuie :rolleyes2 . Exista compusi speciali destinati ungerii shim-urilor, livrati chiar de catre producator. In cazul BMW, PN-ul e 83192158851 si arata astfel:

https://s11.postimage.org/3zyifghsf/DSCN2749.jpg https://s11.postimage.org/qd6929iq7/DSCN2875.jpg

Iar pentru placute, aplicare se face asa:

https://s11.postimage.org/gtwk8sv7z/image.jpg https://s11.postimage.org/mjcst41e7/image.jpg https://s11.postimage.org/h97u1th5b/image.jpg

Procedura e descrisa pana si in TIS:

https://s11.postimage.org/6nnyptatr/B...200_Page_4.jpg https://s11.postimage.org/71papeuxb/B...200_Page_5.jpg

Xelo 20-12-11 07:14

Quote:

Originally Posted by Tuff (Post 4777722)
Ferodou gasesti la orice magazin de piese auto, si de lipit cu Bizon A+B, Poxipol A+B, atata timp cat nu tragi frana de mana in mers, trebuie sa te tina, la parcari.

Cel putin naiva afirmatia ta. Credeam ca treaba a fost facuta profesional, cu nituri, asa cum iese sabotul pe poarta fabricii. Sa iti bazezi siguranta personala si a masinii pe lipituri facute cu Bison e complet absurd. Nu mai spun ca la testele ITP ramai cu maneta in mana....

Exista o alta solutie mai sigura pentru suprainaltarea sabotilor.

the_rifle 20-12-11 10:41

Quote:

Originally Posted by sharpe (Post 4786732)
imi cer scuze daca prezint ignoranta....dar n-am vazut placute care sa "vibreze" pe etrier.
am vazut placute care vin cam FIX pe etrier si o siguranta de tabla sau o sarma mai groasa (depinde de masina) care tine placuta fixa la locul ei ...probabil ca sa nu vibreze
acum...sa-mi fie iertat da' eu n-am vazut prin service-urile pe unde-am umblat vreun mecanic sa unga placutele ca sa intre in etrier
totusi...ca sa nu mor ignorant...o sa intreb si-o sa revin cu raspunsurile care mi se dau

N-ai de ce sa-ti ceri scuze. Faptul ca n-ai vazut tu prin service nu are nici-o relevanta. Presupun ca ai vazut mecanici prosti pe unde ai mers. Meseria de mecanic e meseria in care exista cei mai multi nepregatiti si amatori . Una e sa fii mecanic alta e sa fii montator-dezmembrator. Vibratia din etrier nu ai cum s-o vezi. Vibratia se aude nu se vede. Etrier uzat ai vazut ? Daca da , de la ce crezi tu ca se uzeaza ? Daca n-ai vazut , cauta sa vezi...
Ungerea se face in zona "urechilor" placutzelor. Zgomotul specific fara ungere e acela a placutelor "cu prea mult azbest " (cum cred unii)...

Iar raspunsurile ce ti se dau iar imi par lipsite de relevanta din momentul in care iti spun asta prin prisma unei experiente personale...

316i 20-12-11 11:27

Quote:

Originally Posted by Xelo (Post 4786776)
Daca n-ai vazut tu sau mecanicii pe la care umbli asta nu inseamna ca nu exista. Da, zgomotul e produs de frecarea celor doua componente de metal (shim-ul placutei si etrier). Fa-ti un bine si nu mai intreba, foloseste timpul ala mai cu folos.

Singurul lucru cu care nu sunt de acord e ungerea cu vaselina. La temperaturi ridicate, se topeste si ajunge unde nu trebuie :rolleyes2 . Exista compusi speciali destinati ungerii shim-urilor, livrati chiar de catre producator. In cazul BMW, PN-ul e 83192158851 si arata astfel:

https://s11.postimage.org/3zyifghsf/DSCN2749.jpg https://s11.postimage.org/qd6929iq7/DSCN2875.jpg

Iar pentru placute, aplicare se face asa:

https://s11.postimage.org/gtwk8sv7z/image.jpg https://s11.postimage.org/mjcst41e7/image.jpg https://s11.postimage.org/h97u1th5b/image.jpg

Procedura e descrisa pana si in TIS:

https://s11.postimage.org/6nnyptatr/B...200_Page_4.jpg https://s11.postimage.org/71papeuxb/B...200_Page_5.jpg

+1. Ai spulberat multe mituri urbane. :D

the_rifle 20-12-11 11:37

@Xelo
Nu stiam de existenta acestui produs. Foarte bine venita informatia !

Cipilica 20-12-11 12:34

Niciunde la sistemul de franare nu se foloseste vaselina :!:
Sistemul de franare este conceput sa functioneze cu lichid de frana si numai cu lichid de frana. Chiar daca insusi producatorul sustine/recomanda folosirea altor solutii pentru indepartarea anumitor probleme/defectiuni indiferent cat de mici eu personal nu agreez treaba aceasta. Din start o componeta/piesa care pune probleme este clar ca nu functioneaza la parametrii normali, asa cum a fost proiectata. Aceste "gaselnite" sunt menite sa prelungeasca viata acelor piese/componente dar in niciun caz nu pot garanta functionarea la parametrii normali, de 100%. Nu neg calitatea acestui produs, dar de ce pana in momentul de fata producatorii de autovehicule nu au scos niciun vehicul nou care sa foloseasca asa ceva:?: E foarte posibil in viitor sa vedem ca vor fi folosite astfel de solutii, dar asta doar pentru a ne mai baga putin mana in buzunar. Sau in cazul unor sisteme de franare mai avansate care vor folosi materiale diferite de cele clasice,altele decat cele despre care vorbim noi aici.
Solutii speciale pentru lipirea ferodourilor exista si sunt folosite de ceva timp de catre producatori, in detrimentul clasicelor nituri. Insa lipirea unui ferodou peste un altul, pe deasuprea si cu nu stiu ce solutii din comert, iarasi mi se pare o aberatie. Se pot face pe comanda ferodouri la dimensiunea dorita.

vali vtk 20-12-11 16:07

1 Attachment(s)
in poza este cea mai sigura modificare in opinia mea pentru sabotii de E46 330 pentru a se potrivi pe E36

JustinCase 20-12-11 17:25

Quote:

Originally Posted by sharpe (Post 4782772)
WTF!!!?!?!?!?!?
sa ungi placuta cu vaselina unde? pe suprafata de frictiune cu discul poate...ca sa nu mai scartzaie =))
esti amuzant rau :)
te contrazic, placutele de frana au voie sa scoata zgomote in functie de compozitia materialului
placutele mai dure o sa "manance" discul mai rapid si au toate sansele sa franeze prost, placutele mai moi o sa se consume rapid dar franeaza foarte bine (te opresti repede)
beneficiul de care vorbesti tu merge mana-n mana cu schimbarea placutelor, nu a discurilor
exista totusi si un pic de adevar in ce vorbesti...probabil ai vazut/citit pe undeva pe internet de sistemele de franare profi...sa zic asa, alea de sunt montate pe masinile de competitie si care intr-adevar fac zgomot ca trenu' la franare, dar acolo discutam de altfel de materiale, ceramice si compozite
eu unul pentru bmw (mai ales e36) recomand placute ATE, mai ales ca echiparea de fabrica a fost ATE si discuri Brembo de-alea cu martor de uzura
ah...si mai conteaza si lichidul de frana
majoritatea merg cu acelasi lichid ani de zile pe principiul Daciei, eventual mai completeaza in vas la un schimb de placute sau ceva de genu'
va recomand sa-l schimbati, mai ales la cei care folosesc mult frana de picior fiindca isi schimba proprietatile fizice si chimice in timp, mai ales cand e expus la temperaturi mai (franari dese/repetate)
recomand ATE Blue Racing, e un lichid de frana excelent, tine la tavaleala si isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi mari (are temperatura de fierbere 280 grade Celsius)

Doar nepriceperea ta este amuzanta :lol:
...iar mecanicii pe la care ai fost pana acum sunt doar niste amatori

Si inca ceva apropo de nepriceperea ta, lichidul de frana isi schimba propietatile datorita faptului ca este hidrofil nu datorita expunerii la temperaturi mari.

Si apropo de recomandarile tale cu ATE in special daca BMW a montat asa ceva din fabrica... daca tu crezi ca ce monteaza BMW din fabrica este strict orientat catre performanta 100% atunci Porsche si Ferrari ar trebui sa inceapa sa ia lectii de la BMW, nu? Asta ar fi ceva amuzant :lol:

alti "fraieri" care ung placutele de frana, UUC Motorwerks, astia ar trebui sa vina sa ia lectii prin Romania de la mecanicii locali ca nu asa se face defapt:
http://www.uucmotorwerks.com/images/brake_grease.gif

Cipilica = Toma necredinciosul, ti se dau si argumente si tu tot nu crezi... m-am lamurit

sharpe 20-12-11 17:44

tind sa cred ca voi sunteti mai catolici decat Papa,sau cel putin asa va dati
mecanicii aia de care vorbiti voi reprezinta personalul multor service-uri atat din tara cat si din Germania (Robert-Bosch Service si reteaua Autofit)
nicaieri nu am vazut ungere de placute de frana cu vaseline speciale pentru a nu vibra
anyway...n-o sa ma cert cu voi astia cunoscatorii pe niste metode gasite pe internet si neagreate/nefolosite de nici un producator/service de renume
numai prin prisma faptului ca faceti presupuneri nelalocul lor asupra experientei mele intr-ale service-urilor ma face sa cred ca orice discutie e o pierdere de timp
o sa continui sa-mi montez in acelasi fel placutele pe masini, fara nici un fel de vaselina si astept sa-mi apara uzura in etrierii Ate pe care-i am pe o pisicuta din 92 careia tocmai ce i-am montat un set nou de placute si care s-au potrivit la fix fara a da semne de joc sau uzura

the_rifle 20-12-11 21:52

Astia cred ca se da cu vaselina sa nu mai aiba joc :D . Na belea ca n-a bat cu vaselina si tot n-are joc... :D . Cand are joc se da cu WD40 nu cu vaselina :D
Niste dobitoci aia care au scris TIS-ul :D

Cand mi-am schimbat ambreiajul am dat cu degresant pe volnata si pe placa de presiune pana mi-au venit spumele ca sa vina mecanicul sa puna mana plina de vaselina si pe volanta si pe placa sa-mi patineze pe a3-a o saptamana dupa... Ce dobitoc am fost, trebuia sa dau cu vaselina pe ele cum am vazut la mecanic. Foarte relevanta chestia asta cu "am vazut/n-am vazut" la service...

Asa e ! Fiecare face ce vrea la masina lui...

Xelo 21-12-11 08:51

Quote:

Originally Posted by 316i (Post 4787070)
+1. Ai spulberat multe mituri urbane. :D

Am spulberat pe naiba, nu vezi ca o tin pe a lor.

sharpe 21-12-11 10:21

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4788074)
Astia cred ca se da cu vaselina sa nu mai aiba joc :D . Na belea ca n-a bat cu vaselina si tot n-are joc... :D . Cand are joc se da cu WD40 nu cu vaselina :D
Niste dobitoci aia care au scris TIS-ul :D

Cand mi-am schimbat ambreiajul am dat cu degresant pe volnata si pe placa de presiune pana mi-au venit spumele ca sa vina mecanicul sa puna mana plina de vaselina si pe volanta si pe placa sa-mi patineze pe a3-a o saptamana dupa... Ce dobitoc am fost, trebuia sa dau cu vaselina pe ele cum am vazut la mecanic. Foarte relevanta chestia asta cu "am vazut/n-am vazut" la service...

Asa e ! Fiecare face ce vrea la masina lui...

"astia" observa calitatea mecanicilor la care apelezi sa-ti faca lucrari la masina
n-am vazut nici in cel mai jegos service prin care am pus piciorul mecanic care sa iti "unga" piesele de frictiune uscata chiar si din greseala cu unsoarea de pe mana sau daca au facut-o au pus mana imediat pe spray-ul potrivit sa inlature problema
daca intr-un service te duci sa dai mecanicul la o parte sau sa-i explici ce trebuie sa faca ...atunci inteleg de ce ti-a patinat ambreiajul o saptamana dupa
cand eram pustan (pana pe la 18 ani) am lucrat si eu in service, am avut contact cu multi mecanici in ultimii 10 ani si stiu ca le sare repede tzandara cand vine unu si altu' sa-i invete meserie sau sa le spuna ce sa faca
nu ti-ar strica sa-ti schimbi un pic atitudinea aia de atoatecunoscator si de "ueber alles"

the_rifle 22-12-11 02:20

Da' nici tie nu ti-ar strica...

Tuff 24-12-11 10:10

Quote:

Originally Posted by Xelo (Post 4786779)
Cel putin naiva afirmatia ta. Credeam ca treaba a fost facuta profesional, cu nituri, asa cum iese sabotul pe poarta fabricii. Sa iti bazezi siguranta personala si a masinii pe lipituri facute cu Bison e complet absurd. Nu mai spun ca la testele ITP ramai cu maneta in mana....

Exista o alta solutie mai sigura pentru suprainaltarea sabotilor.

Stai linistit ca ferodoul original e lipit pe sabot, asa iasa pe poarta fabricii, lipit, nu nituit, vorbesc de sabotul de la frana de mana la E36.

sharpe 24-12-11 10:24

Quote:

Originally Posted by Tuff (Post 4792824)
Stai linistit ca ferodoul original e lipit pe sabot, asa iasa pe poarta fabricii, lipit, nu nituit, vorbesc de sabotul de la frana de mana la E36.

lasa-l ca daca a vazut ca asa se face la Dacie crede ca si la BMW e la fel

Tuff 24-12-11 13:47

Nu avem ce sa le facem la toti "cunoscatorii". Lasa ca e bine si asa, Sarbatori Fericite la toata lumea. ;)

JimGod 24-12-11 22:38

am incercat sa ma abtin dar tot o sa scriu:
omul a pus pura intrebare daca se potrivesc franele de la e46 3l la e36 si voi dezbateti subiectul ca pe o telenovela!va luati la cearta intre voi ca niste copii dornici de afirmare chipurile "eu sunt cel mai destept mecanic,au le stiu pe toate" pe toate topicurile va certati si faceti din tantar armasar.
SA II EXPLICE SI SA II ZICA CINE A FACUT!NU CINE A AUZIT SAU A VAZUT LA ALTII!!!!
eu unul ii recomand frane de m3 e36, plug&play
si chiar asa nu vad dc ti-ai pune frane mai mari daca nu ai un motor mai mare de 3L ?????????
puneti frane de e36 fata, discuri duble ventilate 318is.......328i
si pe spate frane de 323i sau 328i ca sunt duble,ventilate si chiar se simte diferenta.
simplu si concret!

sharpe 25-12-11 16:19

Quote:

Originally Posted by JimGod (Post 4793775)
am incercat sa ma abtin dar tot o sa scriu:
omul a pus pura intrebare daca se potrivesc franele de la e46 3l la e36 si voi dezbateti subiectul ca pe o telenovela!va luati la cearta intre voi ca niste copii dornici de afirmare chipurile "eu sunt cel mai destept mecanic,au le stiu pe toate" pe toate topicurile va certati si faceti din tantar armasar.
SA II EXPLICE SI SA II ZICA CINE A FACUT!NU CINE A AUZIT SAU A VAZUT LA ALTII!!!!
eu unul ii recomand frane de m3 e36, plug&play
si chiar asa nu vad dc ti-ai pune frane mai mari daca nu ai un motor mai mare de 3L ?????????
puneti frane de e36 fata, discuri duble ventilate 318is.......328i
si pe spate frane de 323i sau 328i ca sunt duble,ventilate si chiar se simte diferenta.
simplu si concret!

bine ca nu te-ai abtinut
o parere in plus de la cineva (mai ales unu ca tine) nu strica niciodata
sunt de acord cu discuri fata ventilate (am si zis undeva pe forum de Brembo-urile care vin echipare de fabrica pe unele is-uri, alea cu martor de uzura) iar de cele spate stiam ca pe 2.8 s-au pus ventilate,dar se pare ca si pe unele 2.5-uri au fost echipare de fabrica
si mai sustin ca placutele conteaza mult
niste placute mai moi dau franare mai buna dar se papa repede daca stai cu piciorul pe frana, unele mai tari halesc discul si franeaza mai prost
si astea sunt incercate pe pielea mea,nu luate din carti
deocamdata merg pe ATE cap-coada cu lichid ATE Blue Racing pe conducte
(discurile de pe spate sunt simple) si isi fac treaba ok
acestea fiind zise ...dupa cum spunea colegul de forum mai sus : Sarbatori fericite sa aveti si sa nu va lase cotoarbele in drum nici la anu' :D

bimmer4life 01-09-12 21:02

Salutare! Eu am franele de 318is (ventilate fata/spate disc simplu). Motor schimbat m50b25. Vreau sa stiu daca, presupun ca da, daca discurile de pe 320i, 325i sunt mai mari!
Nu sunt ff nemultumit de cum franeaza acum dar as dori o imbunatatire simtitoare si la acest capitol. Pentru a monta discuri ventilate 323i spate nu trebuie sa le schimb si pe cele de pe fata?.. au acelasi diametru cu cele de 318is doar ca sunt duble (ventilate)?

myky99 01-09-12 22:58

Quote:

Originally Posted by bimmer4life (Post 5159419)
Salutare! Eu am franele de 318is (ventilate fata/spate disc simplu). Motor schimbat m50b25. Vreau sa stiu daca, presupun ca da, daca discurile de pe 320i, 325i sunt mai mari!
Nu sunt ff nemultumit de cum franeaza acum dar as dori o imbunatatire simtitoare si la acest capitol. Pentru a monta discuri ventilate 323i spate nu trebuie sa le schimb si pe cele de pe fata?.. au acelasi diametru cu cele de 318is doar ca sunt duble (ventilate)?

Fata este la fel de la 1.8is pana la 2.8 inclusiv
Spatele la 2.8 si 2.3 au acelasi diametru doar ca au grosime mai mare , datorita faptului ca sunt ventilate!

bimmer4life 01-09-12 23:05

mersi mult! in cazul asta bine ca am intrebat ca tot trebuie sa schimb discurile si placutele spate. in afara de disc si etrier stii daca mai trebuie schimbat si altceva? frana de mana ramane asa cum e?

nailbombmax 19-06-15 22:14

...................am citit aproape 2 pagini degeaba ( fara suparare ) sunt interesat sa fac acest schimb si sa trec de la 328i la frane de 330i, cu discurile si placutele nu este o problema, ceea ce vreau eu sa aflu este: se poate pune si cilindrul de frana ( pompa de frana) care iese din tulumba?? din cate stiu este foarte importans sa se inlocuiasca, inafara de un de M3 E36 evo ( care se gaseste foarte greu ) ce alta pompa se poate pune, 330I se poate?, este viabila? a incercat cineva? ce alte modificari mai trebuie facute???? multumesc.

All times are GMT +2. The time now is 18:16.

- Copyright 2026 4Tuning