![]() |
Nelamuriri motor calibra
Salut, vreau sa-mi cumpar un opel calibra si am vazut pe aici ca sunt mai multe tipuri de motoare (C20let etc)... as vrea sa-mi recomandati un motor bun si daca puteti sa-mi explicati si mie in ce constau si cat de tare se simt diferentele dintre ele. Merci!
|
Re: Nelamuriri motor calibra
C20LET...2L..16v..turbo...204CP..280NM...cutie 6 trepte...4x4
C20xe....2L...16v....150Cp.....5trepte..... C20NE....2L....8v.....115CP....5trepte.... Daca dispui de bani mai multi recomand C20LET,masina este bestiala......dar foarte bun este si C20XE(SFI) ,este un motor foarte fiabil si cu costuri de intretinere relativ mici. |
Merci... poti sa-mi spui cam ce probleme apar la masina asta si cam cat ar ajunge o segmentare la motor si alte minuni dintr-astea care trebuie schimbate cand o cumpar?
|
Depinde de masina daca este forjata...oricum distributia trebuie neaparat schimbata!
|
Aha... si asta cam cat ajunge... sa spunem pentru motorul de 110Kw... cam cat costa piesele care trebuiesc inlocuite, deoarece pentru mine e clara treaba... orice motor as lua, vreau sa-i schimb mai tot in el.. sa fie k nou. Intreb informativ, ca de luat oricum imi iau oricat ar costa piesele, dar nu ar fi rau sa stiu cam cati bani sa strang :-) . Merci!
|
enumera niste piese pe care e posibil sa le cumperi,k sa te ajute mai usor baietii
prima, cum a spus liviu este distributia(mai multe piese, dar tre sa le schimbi toate odata asa k e o cheltuiala intreaga,nu poate fi impartita) nu cred k ar fi o probl pt liviu sa iti spuna cat costa..la fel pt ceilalti posesori de calibra.. cel mai bine spune fiecare ce a schimbat prima data la motor;) si cat a costat.. ar trebui sa iti faci o idee.. 2 -3 componente o sa iti faca o imagine clara,nu? |
Intr-adevar, cred ca asa ar fi cel mai bine.. sa spuna fiecare ce a schimbat la motor incepand cu kitul de distributie si segmentare... etc. La cutie e posibil sa fie ceva probleme?
|
referitor la motor, bucsatul blocului motor, adica adus la cota 0 dupa pistoane te costa cam 4 mil la Luciprod numai cu asta se ocupa.
sau poti lua pistoane cota urmatoare... piesele nu sunt ieftine, cineva mai sus zicea costuri de intretinere mici pe dracu ! cand te duci undeva si ceri piese de calibra sa nu te mire daca pretul ti-l dubleaza ! asta am simtit`o pe pielea mea. cutiile de opel nu am auzit sa crape la un mers normal. daca o duci in limita atunci nu tre sa te mire. pt un motor fiabil ti-as recomanda C20XE-ul cu un consum de 12-13 ar fi ok pt motorul asta. cel turbo (C20LET) este cu mult mai pretentios. |
Nici nu ma asteptam sa fie ieftin... am avut un opel senator de 180 CP din 1985 si m-am cam obisnuit cu preturile la piese, iar consumul de 13 la suta il gasesc perfect normal... la senator era de 15 - 16... motor de 3000. Super masina, insa nu mai rezista tablaria... In fine... la calibra... fie ea buna, fie rea, oricum vreau sa-i fac motorul k nou fiindca, sa fim seriosi, cine isi ia calibra ca sa duca copiii la gradinitza :d si decat sa-mi pice cand mi-e lumea mai draga si gaura de bani, mai bine imi iau de o grija de la inceput.
|
Un kit complet de distributie costa cam 1000RON(curea+role+pompa apa),referitor la bucsatul motorului nu recomand....cel mai bine conuiesti blocul pentru urmatoarea cota de reparatie si cumperi setul motor pentru cota respectiva....pe mine m-a costat la Bucuresti pe Magheru 380RON conuitul si rectificat arbore.......am cumparat cuzineti+semicuzineti(originali)+simeringuri supape+simeringuri axe cu came -350RON...o garnitura de chiulasa costa intre 80 si 240RON depinde ce vrei sa pui....
|
Merci pentru sfaturi. Poate o sa radeti, dar nu am treaba cu motoarele:D .... daca faci chestia asta cu conuitul, nu maresti si capacitatea cilindrica?
|
Quote:
|
...sunt posesor de c20xe...dar pe astra;) si sincer...distributzia m'a costat pe la 650ron fara manopera cu pompa de apa inclusiv,dar in rest (in afara de probleme cu relantiul,care nici acum nu stiu de la ce provin:cry: nu e pretentzios si consumul sta undeva la 11-12% mers normal in oras. deci...alegerea e la tine...bafta;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Dar de motorul de 170 cai, stie cineva ceva?
|
Da, este motorul de 2,5 litri 6 pistoane in V adica C25XE(V) (parca asta era codul) si este mai silentios decat cel de 2000 cmc (daca nu ma insel reclama la Calibra V6 suna ceva de genul: "The sound of silence")
|
Multumesc pentru sfaturi... mi-am cumparat Calibra V6 C25XE.
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:50. |
- Copyright 2026 4Tuning