Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Porsche (https://forum.4tuning.ro/286-masina-mea-porsche.html)
-   -   Primul meu Porsche :) (https://forum.4tuning.ro/286-masina-mea-porsche/292035-primul-meu-porsche.html)

exorobert 01-12-11 21:00

Primul meu Porsche :)

1 Attachment(s)
Porsche Boxster 987, an de fabricatie : 2008
Cumparat prin Porsche Approved din Germani, 33K la bord, garantie 1 an, stare impecabila.

A fost o masina folosita de reprezentanta, fabricata in Stuttgart.

Sunt foarte mandru de ea, si placerea care mi-o aduce de fiecare data cand ma urc in ea, este de nedescris!

morghen 02-12-11 08:17

Re: Primul meu Porsche :)

excelent, bine ai venit!

Sir. Kid 02-12-11 10:29

Sa o stapanesti sanatos si... FELICITARI!

mark_uss 02-12-11 11:51

felicitari pentru achizitie..sa te bucuri de ea asa cum trebuie..si niste poze i-ar mai trebui..in rest cele bune.

exorobert 02-12-11 17:50

Multumesc!

Inca nu am prea avut timp de niste poze, desi am o camera DSLR.
Tot planific sa ma duc intr-o zi mohorata in zona industriala unde sunt niste fabrici abandonate, si sa fac niste poze cu ea.

Am facut deja cu ea 10.000 de Km si sunt foarte multumit. Nu am avut probleme cu ea.

Atat ca la o saptamana dupa ce am adus-o, evident am luat o portiera de logan in partea din spate si m-am ales cu o indoitura si o pata de toata frumusetea :(

Sir. Kid 05-12-11 10:08

Quote:

Originally Posted by exorobert (Post 4755035)

Inca nu am prea avut timp de niste poze, desi am o camera DSLR.

Modestule! Acum stam linistiti ca ai o camera DSLR! Ne faceam griji ca poate pozele nu ies bine!

exorobert 05-12-11 11:52

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Sir. Kid (Post 4759852)
Modestule! Acum stam linistiti ca ai o camera DSLR! Ne faceam griji ca poate pozele nu ies bine!

Stai linistit. Nu sunt genul care sa faca poze, reclame si sa isi parcheze masina in fata cluburilor de fitze. Am o mica pasiune pentru fotografie si intr-o zi am avut putina treaba la Cargus care au sediul intr-o fabrica imensa abandonata si mi s-a parut o idee buna sa fac niste poze acolo cu masina, pentru uz strict personal.

Hai ca am mai gasit doua poze (acum ii dau seama ca nu am facut decat vre-o 5 poze cu masina asta de cand o am).

morghen 05-12-11 15:42

busy driving, huh?

cred ca masina asta arata mai bine pe un fundal natural...ceva munti..niste serpentine...poate chiar la malul unei mari.

exorobert 05-12-11 15:50

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by morghen (Post 4760418)
cred ca masina asta arata mai bine pe un fundal natural...ceva munti..niste serpentine...poate chiar la malul unei mari.

Cam ca si poza de mai jos? :P

Sunt niste serpentine abrupte prin padure pe aici, sosea foarte ok, trafic aproape inexistent ... ii foarte fun vara :)
In rest, cam "busy driving" ... am facut un tur de 4800 de km prin Europa cu ea (am trecut si prin Stuttgart :P)

La anul am planificat un trip mai lung. Croatia (cine a mai fost, cunoaste soselele spectaculoase pe muntii care au marea langa ei), Slovenia, muntii in Italia, sudul Frantei.

Acum sta la "conservare" in garaj (o scot cateodata, cam 150 km/luna) in asteptarea zilelor insorite :)

morghen 05-12-11 17:22

vezi ca stii ? :P

Am fost prin Croatia, intradevar superb...cum zicea o cunostinta...poate chiar mai fain ca pe coasta de azur.
Stuttgart e doar un oras cu un muzeu :) da o tura pe la Nurburg ;)

lilia 10-01-12 21:40

N-am decat o Dacie amarata, data de tata. Visez la masina asta... e superb orice Porsche...

cata_golf 10-01-12 21:42

Quote:

Originally Posted by lilia (Post 4819435)
N-am decat o Dacie amarata, data de tata. Visez la masina asta... e superb orice Porsche...

Tu visezi la porsche..iar eu visez la dacia 1300.Ce chestie.

exorobert 10-01-12 21:55

Eu nici nu visam sa am vreodata Porsche.
Si acum imi amintesc strada unde am vazut primul si in ce directie lua curba :)

Impossible is nothing (Nike) :)

Cat despre Dacia, vroiam sa fac si eu permisul pe la 18 ani. Si ma intreaba mama: "Si ce o sa conduci?" Eu: "Pai Dacia noastra" ... la care mama: O sa conduci masina cand o sa detii una. Si eu de nervi si ambitie i-am zis: "O sa vezi tu ce masina imi iau" :)

cata_golf 11-01-12 09:22

Quote:

Originally Posted by exorobert (Post 4819460)
Eu nici nu visam sa am vreodata Porsche.
Si acum imi amintesc strada unde am vazut primul si in ce directie lua curba :)

Impossible is nothing (Nike) :)

Cat despre Dacia, vroiam sa fac si eu permisul pe la 18 ani. Si ma intreaba mama: "Si ce o sa conduci?" Eu: "Pai Dacia noastra" ... la care mama: O sa conduci masina cand o sa detii una. Si eu de nervi si ambitie i-am zis: "O sa vezi tu ce masina imi iau" :)

Da..dar cat timp a trecut de atunci?

exorobert 11-01-12 11:17

@cata_golf: 12 ani. (Cum spunea si celebra reclama Porsche ... it's the decade or two that passes between).

P.S: Cand m-am dus dupa ea in Germania, am ajuns seara. M-am dus pana la reprezentanta si ma uitam ca un copil prost prin peretele de sticla la ea :)

Topgear 11-01-12 11:32

Foarte frumoasa !
Nu i-ar strica o evacuare sa aiba un "proper porsche sound" :)

exorobert 11-01-12 11:38

Quote:

Originally Posted by Topgear (Post 4820233)
Foarte frumoasa !
Nu i-ar strica o evacuare sa aiba un "proper porsche sound" :)

Chiar zilele astea ma uitam la oferta Porsche pentru diverse accesorii, inclusiv evacuare. In principiu vreau sa o pastrez "originala", fara chestii facute de altii. Este o mica obsesie de a mea.
Mai am o Astra Bertone 2.2 pe care o intretin in reprezentanta si totul este original GM pe ea :)

morghen 11-01-12 13:07

vezi ca de la porsche este o optiune pt evacuare...cu buton...apesi butonul...si suna ca un golf...apesi inca odata....si parca ai 911 :P

am probat chestia asta pe un 997 C4 cabrio...e interesant.

exorobert 11-01-12 13:18

Merci :) Am sa ma interesez de asta.

Quote:

Originally Posted by morghen (Post 4820393)
vezi ca de la porsche este o optiune pt evacuare...cu buton...apesi butonul...si suna ca un golf...apesi inca odata....si parca ai 911 :P

am probat chestia asta pe un 997 C4 cabrio...e interesant.

993turbo 15-01-12 21:22

va invidiez pt drumurile din Europa, aici trebuie sa te chinuiesti mult sa gasesti niste curbe sau serpentine, iar Boxster ul e masina ideala pt asa ceva, distractie placuta :D

993turbo 15-01-12 21:24

.. mi am adus aminte, am postat in alta parte dar nu am primit raspuns, poate ma ajuta cineva cu informatii despre oamenii astia : http://www.phprentacar.ro/inchirieri...er/105/ro.html
vreau sa trag o fuga la vara prin Romania si am niste trasee interesante de facut, ma gandeam fie la o Miata MX5 de la Eurocars fie la linkul de mai sus daca este ceva serios, merci anticipat de ajutor

exorobert 15-01-12 21:44

@993turbo:

Am in apropiere un drum montan foarte ok, aproape necirculat, peisaj superb, urcari, coborari, curbe, sicane ... perfect pentru Porsche :) mai ales vara, decapotat :)
De acasa, ajung acolo in maxim 15 minute.
Cand ii canicula in oras, pe acolo sunt 19-20 de grade si umbra de la paduri.
Intr-adevar, boxster-ul este senzational in curbe ...

PHP ii o firma destul de marisoara pe aici. De rau inca nu am auzit de ei.
In ce oras vrei sa inchiriezi de la ei?

993turbo 15-01-12 21:47

pai o sa stau l a ai mei in Brasov, da rma gandeam sa dau o tura incepand din Cluj, uite traseul aici:
http://maps.google.ca/maps?saddr=Clu...rce=gplus-ogsb

merci,

993turbo 15-01-12 22:15

.. daca e firma serioasa e bine, doar ca ma intrebam de ce nu s in stare sa scrie corect Boxster, daca tot au masina pusa pe net, "Boxter" nu exista pe lumea asta, ma rog poate e doar o scapare. O sa le dau un telefon maine sa vad ce si cum, merci.

s3vraj 02-02-12 21:32

Frumos Porsch... Sa-l stapanesti sanatos si fara evenimente :)

exorobert 03-02-12 20:56

Multumesc :)

Quote:

Originally Posted by s3vraj (Post 4861421)
Frumos Porsch... Sa-l stapanesti sanatos si fara evenimente :)

Topgear 03-02-12 20:58

Vorbisem de o evacuare.
Uite sistemul proiectat si construit la noi in Anglia pentru Porsche 997TT
KLINE

https://forum.4tuning.ro/670-firme-pi...ti/page-3.html

A scos pe dyno mai bine decat Akrapovic :)

DUB-R 06-02-12 00:18

Frumoasa alegere ;)

In Boxster nu am mers pana acum, presupun ca este foarte agila ca masina.

exorobert 06-02-12 09:52

DUB-R:

Pot sa confirm legenda urbana care spune ca intr-un Porsche zambesti mereu cand te urci ... Si zambetul nu dispare niciodata.
Am mai condus / mers in diverse masini puternice, frumoase, dar Porsche-ul este diferit.
Pozitionarea motorului in mijloc / spate si ingineria din masina fac condusul sa fie o adevarata placere. Sa nu mai spun ca odata ce il decapotez ... Este o alta poveste :)

Si din perspectiva costurilor este o masina destul de rezonabila. Ok, nu este ieftina de intretinut, dar pe departe nu costa sume astronomice.
O revizie mare este 770E in Germania (schimb de ulei, filtre, bujii, lichid frana si inca niste chestii), extinderea garantiei este usor sub 1000E pe an, etc.

Sunt si fiabile. A mea pana la 44.000 de km nu avut nici o interventie in afara de revizii si consumabile.

DUB-R 06-02-12 19:48

Quote:

Originally Posted by exorobert (Post 4866789)
DUB-R:

Pot sa confirm legenda urbana care spune ca intr-un Porsche zambesti mereu cand te urci ... Si zambetul nu dispare niciodata.
Am mai condus / mers in diverse masini puternice, frumoase, dar Porsche-ul este diferit.
Pozitionarea motorului in mijloc / spate si ingineria din masina fac condusul sa fie o adevarata placere. Sa nu mai spun ca odata ce il decapotez ... Este o alta poveste :)

Si din perspectiva costurilor este o masina destul de rezonabila. Ok, nu este ieftina de intretinut, dar pe departe nu costa sume astronomice.
O revizie mare este 770E in Germania (schimb de ulei, filtre, bujii, lichid frana si inca niste chestii), extinderea garantiei este usor sub 1000E pe an, etc.

Sunt si fiabile. A mea pana la 44.000 de km nu avut nici o interventie in afara de revizii si consumabile.

:-) te cred

Daca ai vreodata nevoie de ajutor, cunosc pe cineva care a lucrat la Porsche, o persoana foarte bine instruita ;) De asemenea daca ai nevoie de lucrari la masina, lucrari mai fine ... poti consulta site-ul ateleriului nostru (apare in semnatura mea "CustomCarsInternational"). Ne ocupam si de masini din generatia de acum.
Si piese daca ai nevoie, orice piesa de oriunde din lume noi iti putem aduce, cu seriozitatea de rigoare.
Daca vrei vorbim pe privat despre asta, e mai bine :-)

O seara placuta ;)

valykpt 08-02-12 15:49

frumoasa masina,te gandesti sa faci modificari la ea mai mari ...:D

exorobert 08-02-12 22:33

Salut,

Merci.

Din pacate la modificari nu ma bag. Imi plac masinile stock. Mai ales ca la asta am garantie pe care vreau sa o extind.

Tot asa mai am un Opel Astra Coupe (Bertone) care o intretin in stare stock doar cu piese GM.

Fixatie personala :)

only_4dan 16-02-12 00:02

Salut!
Frumoasa achizitie! Am cautat sa vad dar nu am vazut ce motorizare are 2.7 sau 3.2? Ce ai putea sa imi spui de masina? sau mai bine te voi intreba mai spre vara :D , despre fiabilitate, placerea de a conduce...
Ma bate gandul si pe mine la un exempar de acesta pe vara viitoare de prin ani 2006 in sus pe la 25.000euro (sotia nu prea ii de acord ca are doar 2 locuri, dar rezolvam noi cumva :P ) sau un BMW 630 cabrio.... vedem....

inferno.lion 21-03-12 00:56

Quote:

Originally Posted by Sir. Kid (Post 4759852)

=)) buna asta :))

exorobert 23-03-12 11:44

Quote:

Originally Posted by only_4dan (Post 4883119)
Salut!
Frumoasa achizitie! Am cautat sa vad dar nu am vazut ce motorizare are 2.7 sau 3.2? Ce ai putea sa imi spui de masina? sau mai bine te voi intreba mai spre vara :D , despre fiabilitate, placerea de a conduce...
Ma bate gandul si pe mine la un exempar de acesta pe vara viitoare de prin ani 2006 in sus pe la 25.000euro (sotia nu prea ii de acord ca are doar 2 locuri, dar rezolvam noi cumva :P ) sau un BMW 630 cabrio.... vedem....

Nu o sa regreti nici o secunda banii cheltuiti.
Nu o sa te mai saturi sa o conduci.

A mea este 2.7
Eu am luat ultima generatie din motoarele 2.7 (987). Sunt foarte bine puse la punct. Am sapat in draci si nu am prea gasit nici o problema cu ele.

Au 1-2 probleme comune, din care una se pare ca o am si eu.
Este un senzor care nu vede mereu ca ai apasat ambreiajul si iti da un mesaj de eroare. Eu am sa o rezolv in garantie, dar din ce am citit, reparatia costa in jur de 100E si se face intr-o ora. Nimic grav sau deosebit.

All times are GMT +2. The time now is 11:51.

- Copyright 2026 4Tuning