![]() |
E36 - 316i sedan '94 Proiect Restaurare !
8 Attachment(s)
Masina nu este proprietatea mea personala , apartine unui vecin de al meu care are in sange virusul BMW. Mi a oferit oportunitatea de a ma ocupa de masina de la A la Z [ o restaurare completa ] deoarece el lucreaza in afara si aici in barlad sunt extrem de putini oameni cu care intradevar poti face o treaba completa. Va trebui sa tin cont de faptul ca masina va fi condusa atat de el cat si de sora lui asa ca am conceput planul si am inceput achizitionarea pieselor necesare pentru inceput. Masina se prezinta intr-o stare destul de proasta la capitolul tinichigerie si interior , mecanic e foarte ok , motorul cu toate ca e mic , trage in mintile lui. Ca dotari nu are cine stie ce , de asta nici nu ma voi chinui sa le mentionez [ vor fi puse mai tarziu si voi apela la serviciile lui emu_3 ]
Pentru inceput , am achitionat pachetul M [ bara fata , pragurile si bara spate ] , aripile si pragurile metalice ca sa pot scapa de rugina , stopurile spate , urmand sa aleg si niste faruri cu lupa. De luni , masina va fi bagata in service pentru tinichigerie si vopsire integrala iar aici am o problema , culoarea o sa fie albastra , problema e nuanta pentru ca atat eu cat si proprietarul nu suntem hotarati asupra lor. O sa va tin la curent cu updateurile si cu poze din etapele restaurarii si sper ca la final sa iasa ceva frumos. Iata cateva poze [ o sa fac maine mai detaliate pentru a vedea starea actuala a masinii ] |
Re: E36 - 316i sedan '94 Proiect Restaurare !
Quote:
Multa bafta in continuare ! |
Quote:
|
Spor la treaba !!!! Sunt convins ca o sa iasa ceva superb , la cum te stiu :P ...Eu zic ca daca e sa fie albastru ,,,,,AVUSBLAU e ce trebuie
|
Quote:
|
HAI CA SUNT CURIOS CUM O SA IASA :lol:
STII CA POTI APELA CU ORICE PROBLEMA LA MINE ;) |
spor la treaba, are si proprietarul gusturi si ai si tu :D sigur o sa iasa foarte misto masina dar.. nu era mai bine sa fie vopsita in primavara? daca sta in garaj toata iarna nu-i bai.
|
special pentru tine un cod de culoare siena rot metallic (https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1299591847 )
mai mult ca sigur stii ce vreau sa spun !!! in ceea ce priveste masina si lucru la ea...stiu ca te descuri..deci nu e nevoie sa iti urez bafta :D !!! am sa urmaresc cu mare interes acest topic !!!! |
spor la treaba si mult succes!!!!!!!!!!!!
|
5 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Update : azi au ajuns proiectoarele si cu pachetul M [ bara fata spate si praguri ] maine astept sa vina aripile si pragurile metalice. PS : caut bandouri de M sedan , daca are careva va rog sa mi faceti o oferta pe PM [ cu poze reale ] |
10 Attachment(s)
Asa cum am promis , poze cu masina in stadiul actual....:oops:
|
10 Attachment(s)
Runda doi ....
|
Quote:
|
e36+pasiune= una bucata e36 reconditionat beeeton
|
Bafta chiar ca are nevoie de restaorare ,as vrea sa te rog ca la sfarsit sa dezvalui un pret :rolleyes2:rolleyes2
|
Quote:
Dar cu conditia sa nu schimbi motoru sa fie cat de cat tehnic ok si estetic si sa nu dai mai mult de max 2000e pe masina... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Intrebare : ce am nevoie ca sa ii pun grila fata de facelift? doar de grila sau mai am nevoie si de altceva? |
Quote:
|
Quote:
Stiu , tocmai am primit confirmarea , pai daca auziti pe careva ca vinde o grila pentru sedan facelift , anuntati-ma si pe mine. |
interesant proiect... eu as fi ales o culoare mult mai deschisa cum a fost prima sugestie de pe topic.
Iti urez spor la munca ca ai destula :) ps.care mai e viata ta?:D |
spor la treaba...masina va iesi super :lol:
|
Quote:
In rest viata mea e asa cum o stiu de ceva vreme : agitata :))))) Quote:
Mi au ajuns si aripile cu pragurile metalice ca sa tai raul [ rugina ] de la radacina |
caut faruri ZKW sau DEPO [ numai cele made in TAIWAN si fara angel eyes ] , daca aveti careva ceva in stare perfecta , da ti un pm cu poze reale si pretul lor va rog.
|
2 Attachment(s)
Uite o culoare frumoasa pt masinuta, spor la treaba.
|
Quote:
stai sa ghicesc , estoril blue? maine sau poimaine voi vedea niste monstre cu estoril blue , avus blue si blue le mans , toate metalizate |
Quote:
|
Quote:
|
Bafta cu masina! Ma bucur ca te-ai apucat serios de treaba ;)
|
2 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Quote:
Azi am dat comanda de faruri si triple led red/smoked , partea proasta e ca trebuie sa astept o luna dupa ele , dar merita asteptarea. |
Quote:
S-a inteles cumva ca am spus ca vopsesti masina doar jumate cu vopsea policolor si schimbi bucsele de la bascule si gata?!?!?! sau voi nu vorbiti de restaurare? ia zi doar faruri,stopuri si m pack-u ai sarit de 700e??????? |
Quote:
Pai cand spun m pack ma refer la bara fata , spate , bandouri , praguri + proiectoare si da , am sarit de 700 [ farurile costa 200 si ceva de euro iar stopurile la fel , probabil si din cauza transportului din america , iar pe langa asta voi pune un angel eyes pe smd pe ele + un kit xenon pe 6000k ] Nu ma lasat inima sa pun faruri depo [ germany ] cu licenta FK , am vrut ceva bun si practic nu doar frumos , stopuri la fel , am cautat in europa si toata tara si nu mi aduce nimeni stopuri de acel gen. Intradevar nu sunt cele mai scumpe si nici cele mai ieftine , dar am urmarit o eficientizare a investitiei , pentru ca le am luat de noi si nu SH |
Quote:
Deci asa se explica de ce trebuie sa astepti asa mult!Curios lucru ca nu se gasesc in europa!:???: |
Quote:
Pai cum sa le gasesti , daca romanul vrea cat mai ieftin domle :) , putini sunt care tin cont de functionalitate si restul , culmea pana acum 2 ani , le vedeai la orice colt , asta pana cand FK a cumparat licenta pentru ele si a stricat renumele firmei DEPO , ca sa nu mai zic de lupe , care e o diferenta de la cer la pamant . |
Quote:
Si acum il intreb fara suparare pe Marian Nebunu',tipule...., dupa toata insiruirea asta de piese de calitate care Omu(DEVIL's style) o sa le puna pe masina,mai ramane de 2.5 si de conversie turbo???? NU VREAU SA TIN SOCOTEALA NIMANUI,DAR CAND VAD ABERATII GEN "LAS VEGAS" ... MULT SUCCES DEVIL'S STYLE CU PROIECTU,sper sa nu te duca nici 3500 si sa o faci"0 km"!!!!!! |
Quote:
|
Tot ce pot sa spun e ca mie imi sta pisica in 8-10 mii :)))),,poate daca as fi cautat mai mult si as fi analizat mai mult etc ieseam ceva mai putin , bine la mine e si alta situatie , eu am platit foarte multe taxe , curieri , etc ...
|
Quote:
|
Quote:
Se pare ca o pisica se poate face si cu 1000e din dezmembrari,care arata bn in poze si ea defapt are gauri sub pragurile de M,saraca...dar ceea ce face DEVIL,costa,chiar daca nu vrea el sa-mi dea dreptate...;) sau mai vine cate un tip din L.A cu idei......si cu asta am incheiat discutia!!!!!!!! SPOR LA TREABA SI MULT SUCCES DEVIL! ps.cand ai timp intra sa vezi masina mea cum a fost si ce i-am facut,asa cum e acum sta undeva la minim 6000 si nu i-am pus m-pack sau skimbat interior,motor......deci...o dau pe 3000 mai pun o mie si iau o caruta care vin cu ea la tipu din L.A sa-mi puna 2.5 si la tn sa mi-o restaurezi si sa mi-o faci turboooooooooo,pe 4oooe,crezi ca i-mi ajung? |
Quote:
Tinichigerie + vopsit cu o culoare metalizata [ 1000 de euro si e de munca sa scap de rugina si tot ] 1500 de euro : faruri , stopuri , pachet M , bandouri , punte spate discuri , angel eyes , panouri interior , xenon , aripi , praguri + grila + tabla de reparatie spate + maruntisuri [nu imi vin in cap toate acum ] Deja sunt 2500 de euro da? ei cu banii astia fac un exterior OK [ nu am sa zic perfect ] ei tu ziceai ceva de 5000-6000 [ am gasit 2.5 in stare foarte buna cu 300 de euro , aici m am convins , decat turbo pe 1.6 , mai bine un 2.5 , ies mai ieftin ] mecanic masina nu are nevoie decat de o caseta de directie , 2 bucse iar la motor , 2 garnituri si niste bujii. in rest masina trage ok pentru 1.6. Pana la urma nu se va stii suma exacta, abia dupa ce se va trage o linie completa. Depinde foarte mult unde gasesti piese si in ce stare sunt , sau ce preturi se cer pe ele. In barlad mi sa cerut pe o punte si 6 milioane [ wtf? ] iar eu am cumparat o cu aprox 300 ron cu tot cu transport. E o mare diferenta intre restaurat si modificat [ pai acolo intra si 20 de mii de euro daca te tine buzunarul ] Si te rog sa lasi sarcasmul deoparte , imi plac faptele nu sa dau din gura si daca tie ti se pare aberant ca 2500 de euro e putin pentru exterior refacut complet , inseamna ca deja nu mai are rost sa postezi. Masina se restaureaza nu se modifica , sunt doua lucruri total diferite. Mochetele din interior sunt ok si cu 300- 350 de euro imi fac interior [ recaro ] nou cu material de stofa [ multumesc lui zeky pentru pont ] Quote:
Quote:
Quote:
Va rog frumos , topicul e deschis pentru a putea posta evolutia unei masini refacute de la zero , am cumparat aparat foto special pentru aceasta ocazie ca sa pot face fotografii la rezolutii mari , ca eventual sa se poata observa si cele mai mici defecte si sa puteti evalua "lucrarea cat mai corect " . Suma investita o voi face publica la sfarsit , pana atunci , va rog daca doriti sa stiti preturi sau locurile de unde le cumpar , folositi cu incredere PM-ul , nu am de gand sa poluez topicul cu tot felul de discutii filozofice. va multumesc anticipat. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:55. |
- Copyright 2026 4Tuning