![]() |
Machete in lucru - don_eduardo37
10 Attachment(s)
Probabil o sa ziceti, ia uite, altu cu dacia, exact, am luat 3 dacii de la deagostini, un trabant, volga si momentan pe langa astea mai am un Cayenne S. Unele au primit ceva altele inca nu....
Avem asa, Volga cu ceva schimbat la ea.....la fel Cayenne-ul si o dacie....probabil ati vazut o poza cu ea printr-un topic....revin cu aceeasi poza si cateva cu restul....oricum dacia modificata e ca idee ce vedeti, ea e cu totul diferita, maine fac detaliile si o montez si revin cu alt rand de poze.:twisted: https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1319748940 |
Re: Machete in lucru - don_eduardo37
prea groasa vopseaua pe 1300 :sad: ti-a scapat cam multa...
|
Aparatul foto.... e facuta la compresor, si a fost diluata suficient;)
Maine sau poimaine detaliile:rolleyes2 |
Quote:
|
Daca a folosit pistol de vopsit auto e foarte greu (spre imposibil) sa dea vopseaua in strat suficient de subtire la scara asta. Aerograful e cam obligatoriu daca vrei un rezultat perfect.
|
Prima data a fost strat gros, am spalat si am dat iar, diluat mai bine si debit mult mai mic....adevarul e ca am folosit pistol de vopsit masini la scara reala, nu 1:43:))
Zic ca am folosit blitz-ul la aparat si poate nu se vad toate dungile si santurile dar exista, singurul defect mi se pare undeva jos pe bara fata,in colt, cred ca acolo te referi ca parca e mai compact, acolo e adevarat ca asa e, pare mai prost... |
2 Attachment(s)
La uscat:
Stratul in final nu e super gros insa este un mic defect ce e drept, greu sesizabil decat de la cativa cm cum statea aparatul foto la efect macro:oops: acolo unde am pus caroseria s-o vopsesc in fata si in spate aveam 2 zone greu de trecut cu pistolul si a iesit un pic nu foarte plana zona insa dupa detalii sper sa se aranjeze si sa fie slab sesizabil, intre timp am adus masina la uscat, maine cred ca o asamblez:twisted: Alb polar, vor fi roti negre, geamuri negre pe spate, bordul schimbat, si cred si scaunele fata, stopuri negre, manere negre, geamuri fata coborate la diferite nivele sau de tot, camber wheels si cam atat....o sa vedem maine finalul. Maine intra un alfa romeo 156 la vopsit, caroseria, momentan nu avem roti pentru ea, a avut un accident si am ramas doar cu 2 din toate cele 4 dar pe parcurs o sa gasin si pentru ea roti....cred ca asta va fi un lemon, poate inainte de vopsire ii fac un eleron, insa nu garantez8) |
are impuritati stratul de grund ... pe usa stanga spate se vede si o scama ... incearca sa finisezi cumva... spor.
|
Quote:
|
da da, usa acum am vazut-o ca are o scama care serios ca ambia se ved:oops:
Astept sa se usuce, poate dupa uscare o pot sustrage de acolo...:rolleyes2 |
Salut!Nu mai ai de gand sa termini Dacia?
|
4 Attachment(s)
Da, am s-o termin, dar nu aia, alta. N-am fost azi dupa vopseluri ca incepuse sa ninga dar maine ori cel tarziu miercuri cand merg dupa oltcituri, iau si vopsea si promit ca fac o dacie doar low, camber wheels, 2 culori, geamuri fumurii, stopuri negre, si cam atat, sa vad din ce o sa fac o toba si cam atat.
Dacia alba a suferit ceva accident, o lovit-o un bou cu un hammer din spate si a fost nevoie taierea spatelui si reconstruirea altuia, dar masina va fi cu 2 locuri, partea din spate e plina si va fi cu geamuri negre. sper sa pot da macar o linie cat de cat dreapta caroseriei, e un aspect care ma deranjeaza la ea, pe stanga portiera spate are onduleuri, are liniile drepte la contur dar a pocnit aliajul in interior. Cu ocazia asta am deschis cutia de chit care o rezervasem pentru capota si badboy. Maine schimb capota si pe masina sa pot sa modific una capota. Alfa ala il vopsim lemon, maine il dau cu diluant si apoi ii dau vopseaua:rolleyes2. Apoi am sa-i caut niste roti miercuri in oras ca merg dupa olteni. |
Volga nu prea este o masina care sa o tunezi .... cel putin nu se potrivesc jantele moderne pe ea ... Cauta ceva mai clasic :)
Cat despre dacie nu stiu ce o sa mai iasa din ea, spatele este cam distrus ...... |
Volga m21 chiar am gasit ceva finute cu jante, doar ca n-am momentan nimic mai micut, mie unul imi plac pe volga, e si singura modificare pe ea, jantele de volga sunt negre si asteapta sa intre pe o dacie, de pe dacie un set merg pe trabant, stati aproape ca trabatul iese unul alb cu numarul MM 07 FRT :twisted:, pe pacura si cu instalatie de NOS8), sa vad cum fac numerele la scara aia si pe ce insa sigur nu ma las pana nu gasesc sa ii schimb numerele, chiar de m-or costa mai mult decat masina:lol:.
Dacia eu i-am facut spatele mai scurt dar vine partea de finisaj, ceea ce e extrem de greu, mai am de refacut aripile spate, insa e dificil pana o nimeresc sa mi se lipeasca si luneta cum trebuie si arcul aripilor la roti pana ies egale.Eu sper s-o refac macar in proportie de 90%, adica singurul defect sa apara in portiera spate stanga unde e aliajul deformat un pic, si sper la vopsire sa iasa macar jumate din el..., poate pe asta incerc ceva juma juma imbinate la jumate pe lungile, fata portocal spate gri, cu plafon gri. eventual o trecere de la portocal la gri si apoi negru sa fie mai grava...vad zilele astea ca bag vreo 8 machete la vopsit, vreo 2 oltcituri sper sa le fac cat mai repede daca tot fac portocaliu gri si negru, trabantul alb, o dacie alba sau lemon, alfa tot una din astea 2 nuante, si piesa grea de realizat e saraca dacie scurta:rolleyes2. Tot am amanat dar avand in vedere faptul ca ninge afara, cred ca singurul lucru ce-l fac e sa fug la gara pentru vreo 3 poze dimineata si in rest atat.... |
ti-am dat o idee ... casare ... asa muncesti prea mult si nici nu iese ... dar o dacie accidentata si abandonata iese sigur doar ceva munca la partea de vopsit si distrugere intentionata a unor elemente
|
Aflam imediat la vopsirea in negru sau gri.....daca nu-mi place cum iese, pun ciocanu pe ea si fix de la etaj ii dau voie sa pice liber pana in beci:twisted:
|
eu am dat o solutie de asa natura incat sa mai reusesti sa scoti ceva bun din ea ... asa cum se prezinta acum ... fara sa o arunci la gunoi ... pentru ca sincer alceva bun si cu pretentii de macheta nu mai ai ce scoate din ea ... bafta
|
Pana diseara apare cu spatele vopsit in prima culoare, neagra...si trabantul pana diseara alb. poze cu ele dupa vopsea imediat dupa ce le pun la uscat...;)
|
sa vedem ce iese :-)
|
5 Attachment(s)
Da, dacia aia de e varza, inca nu am bagat-o sub pistolul de vopsit, n-am mai stat de ea, ar trebui sa-i mai fac vreo 2 detalii cu chit si aseara eram mort, cand am vrut sa ma apuc, compresorul era cu apa inghetat in el asa ca le-am lasat balta aseara, in seara asta am verificat apa in compresor, e ok, deci in concluzie am vopsit, un trabant si o dacie...albe...
Intre timp am luat si vreo 4 oltcit-uri care am sosis azi la chioscuri, si l-am vazut, verde.... Bun, se ia una bucata oltcit club si incep sa se desfaca subansamblele...deja se intampina probleme, bara de tabla e separat de caroserie, e de plastic deci e de aruncat in caz in care nu se opteaza pentru un look clasic. bun, scoatem bara aia, acum alta problema intampinata, geamul spate e stramb, lasat pe stanga, la sasiu, rotile sunt capsate, am rotit de ele pana s-au desprins de pe tija, slava domnului fara sa se rupa. Acum , sa punem poze, ultima poza e dupa operatiunea "S-Low motion".:twisted: https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1249723777 asta e un model pe care il voi replica in functie de posibilitati, nu cred ca vor da asa bine niste jante asa mari insa vom vedea ce se poate. |
Am inteles vopsirea machetelor in culoarea masinii reale avute, dar nu pot intelege de ce toate machetele astea Dea indiferent ca sunt romanesti, rusesti etc, trebuiesc modificate si lasate pe burta...???
|
Domnule, nici cracanate nu pot fi lasate.... uite, de exemplu trabantul nu pateste nimic, doar un numar preferential, o alta vopsea si atat....MM 07 FRtz:lol:.
Dacia va fi tot low, oltcit-ul la fel, unul, ce e clar e urmatorul lucru, din ce se modifica aici, ramane si un exemplar original, dacia si oltcitul am pastrat cate un exemplar, trabantul nu-mi placea culoarea oricum, nu am dublura, dar e mai tare asta, instalatie de NOS si motor pe pacura, nu-i de ici de colo:lol:. Oltence, stati atenti ca 3 ies de aici modificate, si toate cu garda la sol joasa tare si inca o dacie urmeaza acus dar aia va fi ceva mai aparte, adica aia care pare irecuperabila, la aia mai stau s-o bibilesc... vedem ce iese:rolleyes2 |
cu ce ai dat pe interiorul ala ..ca al meu e mat nu lucios ... in privinta jantelor o sa avem ceva probleme la modificat dar macar stim problemele de la cele reale ... sa vedem cum umflam aripile ... e cam grosut totusi materialul ... demontai si unul ...de fapt mai am parbrizul si geamurile laterale sa le dau jos ... oricum asta va fi standard ...dar rosu
|
interiorul asa e el, probabil din aparat, am folosit ragalia de compac, nu am pus mana pe aparatul ala de profi ca lua mai mult ca sa fac pozele.
Cu aripile umflate nu ma pricep, materialul asta nu prea are textura moale. Eu la FRA si la a mea nu trebuie sa umflu, fra-ul are doar 2 evazari micute pe care nu stiu daca le fac. |
intr-adevar o sa fie cam greu cu umflatul ... dar sa te vad cum pui alte jante pe spate ... din cate se vede macheta e facuta mai la fix decat cea reala macar la reala se pot pune pana in 175 fara sa umfli aripa ...
|
1 Attachment(s)
iti dau un pont, dar cand iti gasesti jante. Daca vopsesti macheta, iti recomand la diluare benzina in loc de diluant, eu ma gandeam sa trantesc jantele care sunt acum pe volga, si volgai sa-i gasesc alte jante dar trebuie sa refac cauciucurile, deci ramane mai degraba sa merg prin Petrodava la vanat masinute la 3 lei bucata cu jante cat de cat bunicele.
Eu m-am hotarat la primul oltcit, va fi un rosu de serie, un visiniu dar aprins....jantele le pastrez pe cele originale, le fac negre si le trag buza....vin eu cu inventia mai tarziu, acum plec sa fac "Bitza" sa dau un raid pana la magazin sa iau culori, rosu, albastru, verde.....galben am deci cu rosu fac si portocaliu. Pentru dacia aia rosie de o pastrez originala, ma gandesc sa-i bag un verde 57 s-o replic dupa dacia care a avut-o tata insa mai astept, poate apare o varianta cu farurile ovale si stop dublu.... Mai avem un alfa romeo la vopsit, e vopsit jumate alb, urmeaza culoarea din spate mai tarziu.....sa vedem...cand ma apuc de oltcit sa-l vopsesc termin si caroseria la alfa.... Si ca sa nu ma abtin pun o poza cu oltcitul care ramane nemodificat....asa, vreo 2 ani....sau daca nu mai pot sa-i platesc taxele sau sa intretin tot garajul.....:oops: |
Super arata Oltcitu trantit.Ce ai taiat ca sa il cobori ?
|
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1329343585
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...7&d=1329337148 Pozele imi apartin, le-am postat la sectiunea oltcit unde sunt membru si prezint machetele langa celelalte oltcit-uri care le modifica si colegii, am mutat sasiul de pe un oltcit pe celalalt, cel de mai sus ramane asa in varianta clasica, culcat la podea... Asta e varianta clasica cu suspensie reglabila....ce e decupat in poza, am facut sant cat am vrut eu sa infund masina in podele... dar mai e o varianta, sa tragi gauri mai sus, cand nu-ti convine, cat e de culcata, o mai ridici la loc. eu prefer varianta cu sant fiindca la o adica ii trantesc cate un arc pe fiecare pereche de roti si o mai ridic la o adica.... Urmeaza vopsirea unui oltcit mai tarziu si apoi punem la uscat vreo 2 zile caroseria sa fie lucratura cum trebuie, maine sper sa fac trabantul si dacia mai sus vopsite. inca e cruda vopseaua si mai bine mai am rabdare un pic....:rolleyes2 No, acum fiind si eu posesor de oltcit, si mie imi blac broscoii astia trantiti la pamant.... pe sistemul: "Merg la consum":lol:. |
1 Attachment(s)
pentru olcit iti recomand cam asa :
- barele in culoarea masinii - pasajele spate sa se vada toata roata - interior crem - semnale albe in faruri |
Interiorul nu stiu sigur ce culoare ii dau in contrast cu rosu, ma mai gandesc eu, nici nu ma gandeam sa-l vopsesc, dar daca tot ai pomenit.....:lol:
|
Ar merge un alb sau un crem. 8)
|
Quote:
cu semnalele albe in faruri o sa fie iar greu din cate am vazut ar trebui schimbat tot farul cu totul ... interior crem nu a avut nici un oltcit din fabrica ... dar in functie de culoarea aleasa pentru masina poate da chiar bine barele ...cel mai frumos sunt alte bare ... barele de club nu dau prea bine in culoarea caroseriei ... un contrast trebuie sa existe ..dar daca vrei barele de club dau bine vopsite doar o parte din ele ...adica lasi flapsurile si bandajul (care la cea 1/1 e din plastic) negre si vopsesti decat partea care ar fi trebuit sa fie metalica |
Quote:
vezi ca rosu e rosu ...a fost rosu valelunga ... semana destul de bine cu rosu 25 dar era diferenta intre ele ... si a mai fost rosso shiraz ... visiniul de care zici tu dar e vopsea metalizata spor la treaba |
Rosu metalizat il fac eu, am ceva gri metalizat, il amestec cu alb si ii dau pigment rosu si negru sa-mi scoata visiniul, si-l aprind cu rosu cat consider eu, vedeti daca cautati audi locus pe "guagal" gasiti unul din unghiul stanga fata, un rosu visiniu.
Inca nu am stat de caroserie insa ma apuc sa-i torn pragurile apoi fac culoarea si vopsim acusica, sa verific machetele albe daca pot sa le dau jos la scare in alta parte sa am cum sa vopsesc olteanul. Bara spate va lipsi garantat si aia fata va fi schimbata.....nu ramane urma de spoiler clasic>:) imi ajunge unul care deja l-am bagat la naftalina, nu mai am treaba cu el, urmeaza sa le fac poze si sa le fac niste suporti pe holul scarilor, am un perete de lemn dat cu bait de mahon, si acolo chiar de e racoare, merge sa le expun acolo pe niste suporti la fel facuti unul si unul in forma T si la fel lacuiti, eventual doar lac cu o tenta galbuie...:rolleyes2 Eu ma apuc de facut pragurile, revin mai tarziu cu poze dupa vopsire:lol: |
1 Attachment(s)
Trabantoiul iese de la vopsire, mai am de aranjat 3-4 detalii, numerele, oglinda si stopurile, bara fata si masca....stopurile si masca trebuie sa-mi gasesc un penson cu care sa fac 2-3 contururi si restul de lipit, numerele inca nu stiu cum sa le fac la asemenea scara....am sa incerc niste font-uri de la 2-3 pana pe la 7, si hartia cred ca fotografica dar incerc si pe ceva normala, sa vad care e mai avantajoasa...:oops:
Olteanul e cam gata, nu i-am mai aranjat ornamentele de hayon la asta si chederele la geamurile custode, raman custode, varianta fara chedere care se deschide.:rolleyes2 Daca am omis ceva, astept opinii, farurile le las cu semnale portocalii, la asta raman originale.:lol: Poza si astept observatii:rolleyes2: |
cu font arial si bold de 3 merg scrise inscriptionarile la oltcit pe hayon ies un pic mai lungi dar o sa rezolv eu si treaba asta ... si mai am o solutie de incercat ...poze cu prelucrarile de riguare si apoi facute la scara si printate... o sa vedem ce iese
in alta ordine de idei vezi ca sunt coli A4 de autocolant hartie ...adica pe care merge sa imprimi ... eu am gasit la o librarie cu 0,50 lei coala ...dar gasesti si la firmele de au tot felul de autocolante |
Da, e foarte buna ideea cu coala autocolanta, eu o folosesc la impprimarea numerelor de inmatriculare la 1/43. Problema la scrisul marcii intervine la decupare. Ai doua variante, ori te chinui sa decupezi cu lupa si cu cutter, ori dai funal colii (culoarea masinii) si vei spera ca sa se apropie cat mai mult de culoarea masinii. Spor la treaba si debea astept sa vad niste rezultate frumoase!
|
Luni nu ajung, marti e probabil insa miercuri sper 99% sa ajung la o librarie sa-mi iau vreo 3-4 coli de hartie autocolanta dupa care voi merge pana la fotograf sa fac niste fotografii si asa imi fac si hartiile, numerele, ca in rest nu ma intereseaza, doar doar vreun sticker daca e sa fac, marca eu nu o trec pe masina reconditionata, merg pe ideea de clean clean. Ma apuc de oltcit imediat sa-i fac pragurile si am sa vin si cu mini-polizorul meu pe 3 duracell de 2450 care le-am imprumutat de la aparatul foto:lol:, invarte de zbarnaie, nici nu trebuie sa ma obosesc cu fel de fel de smirghel de diferite granulatii, iese blana tot.:lol: I-am tras o proba cu shmirghel de 150 si merge belea, dar la gros folosesc de 120 sa manance repede si apoi 150 finisaj....."ni' nu sa vede" :lol: De penson tot am uitat dar am sa-mi iau cand imi iau bitza noua sa pot circula, stiu, de banii de semicursiera imi pot plati taxele la olteanca...mai asteptam...
|
si din ce ii faci pragurile??
|
Chitul care era pentru badboy la aia scara 1:1, dar ii trag chit si apoi iau la polizat, m-am enervat eu acum 2 seri pe rahatul ala de chit ca nu priza deloc dar si eu am mana grea si nu realizez ca fortez acolo materialul:oops:.
Dar aseara am spart un "tanc" de ala de face ca o trupa de pitici de gradina si se invartea ca descreieratul, am luat motorasul si am gasit o jucarie de-a lu' sormea mai mica, cica vroia sa fie o sabie, am luat suportul de baterii ca e ca un maner, si am tras 2 fire la motoras, din capul motorasului am tras 2 bucse intre care prins coala circulara de shmirghel bineinteles, la o scara mai mica, ceva de 5-7 cm in diametru, si strang bine coala intre bucse si da-i batai:lol: Ii fac proba acus...inca n-am reusit sa prind fix motorasul de manerul respectiv insa manerul il tin intre podul palmei si degetul mic si motorasul intre aratator si degetul mare....si hazul e ca pot sa-l invart cum imi place mie...:lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 22:45. |
- Copyright 2026 4Tuning