Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - DNG (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/287622-e36-dng.html)

Joltanu` 09-11-11 21:23

E36 - DNG

7 Attachment(s)
Salutare tuturor!
Masina in cauza este un 318is M44 din 09.1996 pe care am cautat-o vreo 3-4 luni fiind multe pretentii (dotari, an, tablarie, m-pachet etc.). A avut multe probleme pe care incet-incet le-am rezolvat, dar bucuria cea mare fiind tabla galvanizata, drept dovada: o zgarietura foarte adanca pe aripa spate care timp de un an si ceva nu a ruginit deloc:D.

Principalele dotari sunt pachetul M, interior recaro cu cusaturi in culoarea caroseriei, plafon M, clima digitala, sistemul audio (8 difuzoare+amplificator original)...

Acum 1 an arata cam asa:

M-am apucat de curatenie, de inmatriculat si de completat bara care a fost schimbata de la o lovitura mai veche, iar asta noua a ramas fara bandouri si lip in bucuresti
Apropo, numarul nu vine de la "dolce & gabbana":-)

Maniak22 09-11-11 21:39

Re: E 36 DNG

Are potential. De unde ai luat bara "noua"? Bafta cu ea

Joltanu` 09-11-11 21:41

13 Attachment(s)
Am reusit sa cumpar niste jante Alutec 8J cu 9,5J si ET 35 din doua bucati, oglinzi m, faruri cu lupa (cred ca e al treilea set pt. ca toate aveau cate ceva rupt) ,parbriz , toba ,cotiera si alte maruntisuri.
Dupa cateva luni am facut un pas important, am demontat masina si am dus-o la vopsit

RIcKO 09-11-11 22:10

Esti pe drumul cel bun , bafta in continuare , imi plac jantele , spor !!!

Joltanu` 09-11-11 22:25

28 Attachment(s)
Dupa vopsit au venit problemele, dupa multe clipsuri si alte plasticuri cumparate am inceput remontatul pe masina ceea ce a durat de vreo 4-5 ori mai mult decat demontatul:D. In final, sunt destul de mutumit de rezultat. Intretimp am cumparat si o suspensie reglabila si am retapitat scaunul soferului.
Ultimele poze reflecta starea actuala a masinii, unde am mai adaugat chei diamant cu alarma, stopuri m, subwoofer si statie Mac, am scos sticlele din faruri iar pe partea cu faza scurta am vopsit cromul cu negru mat, apoi am instalat angel eyes CCFL. Sigur am mai uitat cate ceva dar majoritatea se vad in poze.
Am investit multi bani si timp in aceasta masina dar nu regret nici un leu sau vreo secunda.
In aceasta iarna sper sa pot reface jantele cum trebuie si sa schimb cauciucurile de tractor, in acest fel o voi putea cobora mai mult.

Joltanu` 09-11-11 22:28

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4703371)
Are potential. De unde ai luat bara "noua"? Bafta cu ea

Multumesc.
Bara a fost cumparata inainte sa achizitionez masina, presupun ca din Bucuresti:rolleyes2

Joltanu` 09-11-11 22:30

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4703449)
Esti pe drumul cel bun , bafta in continuare , imi plac jantele , spor !!!

Multumesc mult, apropo de jante, breytonurile sunt si visul meu:D

02PSR 09-11-11 22:30

ce sa mai zic...e blana masina :) te stiu dar tu nu ma sti :D

RIcKO 09-11-11 22:30

Quote:

Originally Posted by Joltanu` (Post 4703488)
Multumesc mult, apropo de jante, breytonurile sunt si visul meu:D

Al cui nu e ???:))))))

danielsun23 10-11-11 10:01

Alta masina frumoasa ! Big Like !

Wilgax 10-11-11 13:36

Sa o stapanesti sanatos.Se prezinta foarte bine!Asteptam in continuare acareturi de calitate si de bun gust!So.....keep up the good work!

02PSR 10-11-11 22:31

apropo , celalat e36 rosu....44 fly parca era ...pe unde mai e ?

Joltanu` 10-11-11 23:00

Multumesc frumos de aprecieri.
Fly-ul a trecut prin 3-4 ,,maini'' in Brasov si a ajuns prin Prahova daca nu ma insel, oricum peste vreo o luna era deja varza:sad:

Joltanu` 14-11-11 13:39

2 Attachment(s)
Am uitat pozele cu interiorul, trebuie sa retapitez volanul si sa iau o alta nuca.

Sparkle_81 14-11-11 14:11

Imi place ! Incearca niste semnale fumurii pe fata si display-ul la cd - trece-l pe rosu !

Voie buna !

Joltanu` 14-11-11 18:09

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4713642)
Imi place ! Incearca niste semnale fumurii pe fata si display-ul la cd - trece-l pe rosu !

Voie buna !

Semnalele si lucasurile raman pentru la anu`, momentan trebuie sa rezolv un vajait care se aude de la cardan. Cred ca e bucsa aceea cu rulment, inainte de grup.

Apropo, are cineva idee cum se seteaza/reseteaza o alarma carub (cea cu chei diamant)?

Joltanu` 18-11-11 12:00

5 Attachment(s)
Pregatita de iarna:neutral:

Intretimp am reconditionat alternatorul, electromotorul, am curatat admisia si am schimbat toate furtunasele ca erau imbatranite.

cllaudiu 18-11-11 12:59

Arata foarte bine masina sa o stapanesti sanatos ! Asteptam sa ne incanti cu alte modificari de calitate cum ai facut si pana acum ! Toate cele bune

Joltanu` 20-11-11 20:23

Quote:

Originally Posted by cllaudiu (Post 4723178)
Arata foarte bine masina sa o stapanesti sanatos ! Asteptam sa ne incanti cu alte modificari de calitate cum ai facut si pana acum ! Toate cele bune

Mersi mult.
Partea grea trecut, acum urmeaza detaliile minore si strangerea de fonduri pentru primavara.:-)

Joltanu` 26-11-11 13:59

4 Attachment(s)
Mici bucurii + un cadou (stick de 8 GB:lol:)

SB09HMM 30-11-11 12:51

foarte frumoasa masina ...si bine ”dotata ” sa zic asa ....s-o stapanesti sanatos !

ps la niste folii nu te-ar bate capul ... ? ar prinde-o de minune!8)

Joltanu` 02-12-11 12:35

Quote:

Originally Posted by SB09HMM (Post 4750203)
foarte frumoasa masina ...si bine ”dotata ” sa zic asa ....s-o stapanesti sanatos !

ps la niste folii nu te-ar bate capul ... ? ar prinde-o de minune!8)

Multumesc, si a ta este frumoasa.

Folia a fost prima chestie ce am vrut sa fac dar a tot intervenit cate ceva :-)
Sa speram ca dupa sarbatori va primi si folie.

Ps: Am vazut ca ti-ai pus reglabile nu ai probleme cu suspensia pe spate?

silviu87 02-12-11 12:46

Salut,masina asta nu cumva era din bucures, zona lizeanu omv?

Felicitari pt munca depusa,te inteleg perfect prin ce ai trecut si eu am facut acelasi lucru cu a mea. ai grija de ea :drunk:

Joltanu` 02-12-11 18:09

Quote:

Originally Posted by silviu87 (Post 4754426)
Salut,masina asta nu cumva era din bucures, zona lizeanu omv?

Felicitari pt munca depusa,te inteleg perfect prin ce ai trecut si eu am facut acelasi lucru cu a mea. ai grija de ea :drunk:

Salut, din Bucuresti am luat-o acum un an.
Ai grija si tu de a ta ca e frumoasa, toti ne chinuim mult la ele dar eu zic ca se merita:-)

DEVIL's Style 02-12-11 18:14

hehe , felicitari pentru pasiune si pentru munca depusa , rezultatele se vad , o intrebare am si eu , ce faruri ai tu acum pe masina, pentru ca eu caut un set ca sa fac un retrofit de bixenon si am nevoie de ceva cu geam clar si voi folosi angel eyes pe led.

Sparkle_81 02-12-11 18:26

Proiectoarele , de ce negre ?

Darkside_89 03-12-11 09:39

Da,frumoasa masina!
Te-am vazut de cateva ori pe colina!
Am o curiozitate...ti-ai umplut incinta de la lupa astfel incat sa bata doar lupa?

Joltanu` 03-12-11 12:34

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4755091)
Proiectoarele , de ce negre ?

Nu sunt proiectoare, sunt niste capace de plastic, am si proiectoare dar momentan las capacele ca imi place mai mult (nu stiu de ce). Cred ca le pun cand fac totul smoked.

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 4755066)
hehe , felicitari pentru pasiune si pentru munca depusa , rezultatele se vad , o intrebare am si eu , ce faruri ai tu acum pe masina, pentru ca eu caut un set ca sa fac un retrofit de bixenon si am nevoie de ceva cu geam clar si voi folosi angel eyes pe led.

Multumesc, e60-ul tau e foarte misto, iar pisica e pe drumul cel bun:-)

Quote:

Originally Posted by BMMWe36 (Post 4755985)
Da,frumoasa masina!
Te-am vazut de cateva ori pe colina!
Am o curiozitate...ti-ai umplut incinta de la lupa astfel incat sa bata doar lupa?

Mersi. Imi place ''roscata'' ta, am avut si eu una:-)
Apropo, mai polisezi jante? M-ar interesa si pe mine, poate ne vedem intro-o zi sa-ti explic despre ce e vorba.

Legat de faruri: sunt Bosch, prima oara am scos sticlele intermediare si am pus xenon pentru ca vroiam sa lumineze numa lupa. Efectul nu a fost cel dorit, asa ca le-am desfacut si am vopsit plasticul acela cromat din jurul lupei, apoi am lipit angel eyes-ul. Inainte sa pun sticla pe far, am pus silicon negru pe garnitura aceea de cauciuc sa nu se mai aburesca la schimbarea de temperatura.

silviu87 03-12-11 17:09

Quote:

Originally Posted by Joltanu` (Post 4741433)
Mici bucurii + un cadou (stick de 8 GB:lol:)

TRAIASCA CONTEMPO!!!

DEVIL's Style 03-12-11 19:14

stick de ala de 8 giga am luat si eu , joltano poate nu ai observat intrebarea mea , intrebasem mai sus , ce tip de faruri ai folosit pe masina? zkw sau bosch?

silviu87 03-12-11 19:33

Pune si tu te rog o poza cu farurile aprinse pe faza scurta,eventual pe intuneric.

MERCI!

Joltanu` 05-12-11 13:15

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 4756940)
stick de ala de 8 giga am luat si eu , joltano poate nu ai observat intrebarea mea , intrebasem mai sus , ce tip de faruri ai folosit pe masina? zkw sau bosch?

Farurile sunt Bosch. Mai este un tip de far care are sticla foarte clara(nu are striatiile acelea), dar nu stiu denumirea, le are un prieten. O sa ma uit si iti spun.

Quote:

Originally Posted by silviu87 (Post 4756969)
Pune si tu te rog o poza cu farurile aprinse pe faza scurta,eventual pe intuneric.

MERCI!

De la indepartare nu ies bine pozele cu telefonul.

RIcKO 05-12-11 13:20

Mai sunt ZKW care au lupa mai mare ca cele Bosch

DEVIL's Style 05-12-11 14:24

Quote:

Originally Posted by Joltanu` (Post 4760183)
Farurile sunt Bosch. Mai este un tip de far care are sticla foarte clara(nu are striatiile acelea), dar nu stiu denumirea, le are un prieten. O sa ma uit si iti spun.

De la indepartare nu ies bine pozele cu telefonul.

Poti sa faci 2 3 poze pe timp de noapte sa pot vedea si eu cum bat lupele bosch si una la un metri de un perete? [ imi pot face o idee cat de eficiente sunt ele ]

Darkside_89 05-12-11 15:29

Exista o solutie mai buna sa acoperi incinta la lupa decat sa o vopsesti;)Poate ne vedem o data si iti explic cum am facut eu.

Joltanu` 06-12-11 21:09

Quote:

Originally Posted by DEVIL's Style (Post 4760299)
Poti sa faci 2 3 poze pe timp de noapte sa pot vedea si eu cum bat lupele bosch si una la un metri de un perete? [ imi pot face o idee cat de eficiente sunt ele ]

Fac zilele astea.

Quote:

Originally Posted by BMMWe36 (Post 4760387)
Exista o solutie mai buna sa acoperi incinta la lupa decat sa o vopsesti;)Poate ne vedem o data si iti explic cum am facut eu.

Pai ar fii bine sa ne vedem, sa vorbim una alta.

Sparkle_81 06-12-11 21:31

Quote:

Originally Posted by BMMWe36 (Post 4760387)
Exista o solutie mai buna sa acoperi incinta la lupa decat sa o vopsesti;)

Cred ca se refera la asa ceva si asa ceva ; ca sa-ti faci o idee !
Eu am ZKV, si am facut ,din materiale rudimentare, ca in primul link .

Voie buna !

Joltanu` 07-12-11 13:30

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4763290)

Voie buna !

Prima varianta nu mi se pare o idee rea (cu ''inelele'' de e60).
Mersi fain de link.

bodyspeed 07-12-11 13:52

Quote:

Originally Posted by Joltanu` (Post 4764378)
Prima varianta nu mi se pare o idee rea (cu ''inelele'' de e60).
Mersi fain de link.

Super ideea cu inele de E60, dar unde se gaseste asa ceva, pe la dezmembrari ..dau astia farul cu totul :sad: .numai daca e lovit in bot si sunt inelele intregi
fac niste search-uri pana una alta :rolleyes2

Bafta cu masina pe viitor .. ai o baza foarte buna :D

Darkside_89 07-12-11 14:40

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4763290)
Voie buna !

Da,ceva de genul,de prima variana nu stiam(chiar foarte tare ideea)si eu mi-am facut singur tot cu materiale rudimentare.
Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 4764411)
Super ideea cu inele de E60, dar unde se gaseste asa ceva, pe la dezmembrari ..dau astia farul cu totul :sad: .numai daca e lovit in bot si sunt inelele intregi
fac niste search-uri pana una alta :rolleyes2

Bafta cu masina pe viitor .. ai o baza foarte buna :D

Nu trebuie neaparat sa cauti inele de e60,este un user pe forum care fabrica ceva de genul,foarte foarte fain si la un pret super.
Incercati la userul Ziemens,si eu trebuie neaparat sa-mi comand vreo 2 inele de la el...

All times are GMT +2. The time now is 11:05.

- Copyright 2026 4Tuning