![]() |
BMW E30 300 si ceva
Salutare la toata lumea.
Prima dragoste nu se uita niciodata si m-am pricopsit cu un BMW 318. http://photos02.otomoto.pl/photos/or...21205073_1.jpg Vreau sa-l aduc pe linia de plutire si sa ramana cat mai clasic. Este din 85, initial 316 dar acum are un motor de 1.8 si 100 cai putere. Astept pareri si orice informatie utila pentru aceasta renastere. Initial m-am gandit la schimbat uleiuri si filtre, verificat si schimbat frane daca este cazul. As schimba telescoapele si arcurile cu unele mai joase. M-am gandit initial la asa ceva cu 40/40. http://piese-auto.anunturi-auto.4tun...30-800525.html Are careva asa ceva pe masina? Merita sau dau banii pe ele? As vrea sa schimb barile din fata si din spate cu unele model mai nou dar nu stiu daca se potrivesc prinderile. Poate ma ajutati si in privinta asta. La stopurile spate am vazut ca sunt mari si mici. Ale mele de care sunt? http://photos02.otomoto.pl/photos/or...21205073_3.jpg Multumesc anticipat. O sa va tin la curent cu ce se va intampla cu masina. |
Re: BMW E30 300 si ceva
Masina ta este pre-facelift.
Modelele pre-facelift au stopuri inguste si bare cromate. Personal, as lasa-o cu bare cromate, asa cum a fost ea din fabrica. |
Quote:
Vreau sa o aduc cat mai aproape de original. Fara briz-briz-uri. Stii cumva care sunt dimensiunile gumelor care se pot trece in carte pentru modelul asta? Mersi. |
195/65 R14.
205/55 R15. Si parca... 175/70 R14. Uite ursul cu BBS RZ 15" : http://imageshack.us/photo/my-images...arde30gi8.jpg/ |
Azi am fost sa inmatriculez masina, maine o sa iau numerele.
Tot azi am trecut si pe la RAR sa intreb daca pot sa trec alte masuri in carte. Mi-au zis ca se pot sa treaca masurile care sunt trecute pe usa sau langa busonul rezervorului. Nu am apucat dar nu cred ca am asa ceva pe masina. Sau pot sa imi treaca masurile de pe un document original pe care nu il am sau sa aduc hartie de la Bmw. A luat careva hartia respectiva de la Bmw, daca da, de unde? Mersi. Ps. https://forum.4tuning.ro/459-jante-an...ml#post4455477 Astea merg pe urs sau freaca? Mersi. |
Quote:
Am avut talonul luat pentru ca aveam pe masina roti de alta marime decat cea trecuta in talon. Drept urmare am fost la Bucuresti, le-am explicat problema si mi-au dat acte in limba germana. Oamenii s-au purtat foarte frumos cu mine, le aduc numai cuvinte de lauda. |
Quote:
|
La mama lor!
Am fost la BMW pe DN1, la intrarea in Bucuresti dinspre Ploiesti; de acolo m-au trimis in alta parte ( maxim 5 km departare inspre NORD-EST ). Oamenii au fost fooooarte amabili cu mine, s-au purtat foarte frumos! Stiu ca repet, dar mi-a placut cum am fost tratat! " 17 Otopeni, Romānia Get directions 021 352 0414 " |
Multumesc. O sa ma duc si eu sa vad ce imi spun.
Am intrat in posesia masinii. Probleme cu usile, claxonul nu functioneaza, se aprinde uneori check engine, acul de la benzina merge doar uneori, turometrul si vitezometrul se pare ca merg aiurea, clapeta de la acceleratie se apasa greu, aeroterma face zgomot. Dar o sa le rezolv candva:D |
Am cumparant jante originale pe 14 anvelope de iarna si BBS-uri pe 15cu anvelope de vara.
Ma gandesc la o suspensie completa -40/-40. Din ce am gasit la prima strigare as avea de ales intre Ta Tecnix fixa si Jom reglabila. Ceva pareri despre ele? |
De ce ai cumparat si jantele de iarna din moment ce jantele de pe masina ta sunt identice cu ele ?
|
Quote:
Pentru ca nu le dadea fara jante si pretul a fost bun iar cauciucurile sunt foarte bune. In plus nu prea gaseam second. Asa am dat 600 Ron pe jante plus cauciucuri. Economisesc banii de vulcanizare si cele de pe masina o sa le vand. |
Explicabil.
|
Am fost azi la Bavaria. De la informatii m-au trimis la service. Cand i-am zis aluia ca am un 318 din 85 a facut o fataaaa. Bun. De acolo ma trimite la tipii de la piese service care mi-au zis sa le trimita Rar-ul lor o hartie si apoi ei trimit. Apoi le-am zis ca a mai fost cineva si l-au trimis in alta parte. A dat cateva telefoane si mi-a zis sa merg la BMW Romania, undeva in apropiere doar ca nu am mai avut timp si o sa merg in alta zi.
Ce mi s-a parut total aiurea la tipii de la piese service a fost reactia lor cand le-am zis ca am un 318 din 85. Pur si simplu, au inceput sa rada. Am inteles ca nu e ultima fita dar puteau sa se abtina. SiloS@1300, ti-au cerut si seria de sasiu cand ti-au dat hartia? |
Personal mai mult de un kit m-tech 2,suspensii sport,triple smoked,niste jante cu buza,shadow line si fara crom si eventual o revopsire nu as face altceva la masina asta :) Asa ii sta ei cel mai bine,
|
Quote:
Nici macar atat si nici macar M.tech 1. Masina asa o sa ramana iar jantele le-am cumparat deja http://194.88.148.41/?mmid=6b62debabfc0781f2 . BBS originale cu 205/55/15. O sa dau jos folia de pe geamurile din spate si de pe luneta, o suspensie -40/-40 si o vopsire integrala dar tot culoarea asta. |
frumoase jantele. Sa te bucuri de ea, asta conteaza cel mai mult.
salut |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Sa nu credeti ca nu m-am gandit la masina daca nu am mai postat nimic.
Am fost ocupat cu achizitionarea anumitor piese. Gume de vara cu jante de aliaj BBS pe 15. Gume de iarna cu jante de aliaj originale pe 14. Panou boxe cu boxe Bmw Sound Sistem. Boxe Oem fata. Statie originala BMW. Instalatie audio originala BMW. Semnalizarea stanga. Manivela usa dreapta. Incuietori si contact. Amortizor capota. Cric. Toba finala originala second hand. Volan M-Tehnick 1. Parbriz cu chedar. Mai am in vedere urmatoarele: Coaja bord. Tweetere Oem. Probabil jambe groase si o suspensie reglabila. Eliminat rugina. Vopsire integrala. O sa va tin la curent si o sa pun cateva poze cand o sa ajung la masina. |
Mult succes in continuare. Pregateste-o pentru urmatorul meeting E30 de la anu...:D
|
Am ajuns la masina.
Am pus rotile de iarna cu tot cu jante si nu mai vibreaza volanul la 80 la ora. Nici cric nu aveam in masina. Noroc ca am fost inspirat sa cumpar unul. Am pus volanul M Tehnic 1 si amortizorul la capota. Telescoapele sunt varza iar pe fata cred ca am jambe subtiri dar trebuie sa masor cu sublerul ca sa fiu sigur. Am descoperit si care este culoarea masinii Artiksblau metallic. O culoare destul de rara din ce am vazut pe net. Cam atat deocamdata. Poze in curand. |
Am masurat diametrul exterior al jambelor. Au 45 mm. Sunt cele subtiri?
|
Da. Dar cu ce te deranjeaza?
|
Nu ma deranjeaza cu nimic. Vreau sa fiu sigur ce am pe masina pentru cand o sa cumpar suspensia.
Multumesc pentru raspuns. |
Pentru putin.
Referitor la suspensie, vanzatorul trebuie sa te intrebe ce model vrei, chiar daca nu stie el, programul/lista de preturi ii va arata acest lucru. Spor la treaba,multa rabdare, buzunare adanci dar in primul rand sanatate. |
S-a cam asternut praful pe aici si zapada pe masina.
Mi s-a stricat masina care o folosesc zilnic si am apelat la Bmw. Ca sa pot circula cu el i-am schimbat uleiul cu 4 litri de Castrol Magnatec 10w40 si filtrul de ulei. I-am montat o suspensie completa -40/-40 ta technix si cam atat. Toba ce o achizitionasem nu se potriveste si am cam ramas cu ea. Am comandat una noua. La fel am facut si cu semeringul de la vibrochen, cu un burduf de planetara si cu bucsele de la bara stabilizatoare. O sa-i dau jos filtrul conic si o sa-i pun cel original. Suspensia masinii era varza. Toate telescoapele curgeau iar arcurile de pe spate erau rupte. |
Cum ziceam si mai sus, am schimbat simeringul, burduful de la planetara si bucsele de la bara stabilizatoare. Am montat filtrul de aer original pentru ca avea unul sport. O sa-l donez cand mai ajung la masina.
Am schimbat si toba dar aici a fost o adevarata telenovela. Am cumparat una de le forum dar nu se potrivea. Probabil era de la motorul de 2.0 si nici nu era impecabila cum zicea vanzatorul. Sfat prietenesc. Nu va luati dupa ce zice vanzatorul. Cereti poze si uitati-va ce aveti sub masina ca sa nu dati banii degeaba. Am comandat una noua de la Asso la 194 Ron dar nu se potrivea. M-am uitat cu mecanicul in programul de piese auto si am descoperit ca de fapt toba mea finala in program era trecuta ca toba intermediara si doar Bosal o fabrica la fantasticul pret de 340 Ron. Pana la urma am comandat-o impreuna cu toate cele necesare prinderii ei. https://img515.imageshack.us/img515/3766/bmwuy.jpg Va pun si o poza cu noua suspensie. Calitatea nu e prea buna dar tot se poate observa diferenta. Urmatorul pas e tinichigeria. |
Salutare.
Masina nu are radiatorul original si am de gand sa rezolv problema. Un vanzator mi-a spus ca acest motor sau mai bine zis radiatorul original nu are vas de espansiune. Asa e? Mai am o intrebare daca binevoiti sa-mi raspundeti. Aripile din fata se potrivesc si de la modelul facelift sau doar de la cele pre face lift? Multumesc. |
Quote:
Aripile sunt la fel de la facelift la non-facelift. |
Quote:
Nici prin compartimentul motor nu are vasul? |
Ba da, dar ala imi este imposibil sa cred ca nu il poti observa :arrow: daca este modelul 1 este pe partea dreapta prins de "oala" de la arc/amortizor; daca este modelul 2 este pe stanga in spatele farurilor pe semiaripa interioara.
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Ba uite chiar imi vine sa cred ;), si eu am avut aceeasi tiganie pe primul urs care l-am avut :lol:, un m10. A cedat la prima cheie cand am pus b25-ul pe el. Vezi ca si radiatoarele difera nu numai vasul de expansiune. Cel mai bine te elucidezi pe realoem sau bmwfans. Iti atasez si doua fotografii cu ambele variante de vase, ca titlu informativ, prima modelul 1 respectiv a2a modelul 2.
Bafta. |
Daca nu ma insel,pompa de benzina tot de dacie este la tine :lol: .
Daca o sa mai gasesti elemente de dacie sa nu te sperii,toate sunt gandite bine,puse pe raspundere :lol: . |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Quote:
Daca ai m10 e ca in prima poza daca ai m40 e ca in a 2-a. Bafta! |
Quote:
Unde vine pus? |