Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Renault (https://forum.4tuning.ro/110-masina-mea-renault.html)
-   -   R19 Tuning (https://forum.4tuning.ro/110-masina-mea-renault/28166-r19-tuning.html)

TheBig_X 29-11-06 02:02

R19 Tuning

6 Attachment(s)
Acestea sunt cateva poze. Am motor de 1721 90hp cu o cutie de pe un renault 21 cu motor de 2000 impinge super bine. Urmatoarea mutare va fi un turbo GT15R sa vedem daca va rezista motorul :D . Visual : Oglinzi FK cu semnalizare, putin modificata la bara am scos proiectoarele am taiat grilele din fatza si am pus plasa, si am scos bandourile si banda argintie de pe bari si astupate cu fibra + astuparea semnului din fata. Interiorul urmeaza. R19 Rulzzzzzz. Evacuare directa cu o toba finala de bagi piciorul in ea, in poze este amortizorul pus.

TheBig_X 29-11-06 02:21

Re: R19 Tuning

3 Attachment(s)
sa va arat cum arata inainte sa imi zicetzi pareri.

B.v.L 29-11-06 03:16

a iesit foarte bine masina .. imi place culoarea .. am si eu unu ce urmeaza sa intre la modificari :)

daniwmk 29-11-06 07:24

Quote:

Originally Posted by TheBig_X (Post 640950)
Acestea sunt cateva poze. Am motor de 1721 90hp cu o cutie de pe un renault 21 cu motor de 2000 impinge super bine. Urmatoarea mutare va fi un turbo GT15R sa vedem daca va rezista motorul :D . Visual : Oglinzi FK cu semnalizare, putin modificata la bara am scos proiectoarele am taiat grilele din fatza si am pus plasa, si am scos bandourile si banda argintie de pe bari si astupate cu fibra + astuparea semnului din fata. Interiorul urmeaza. R19 Rulzzzzzz. Evacuare directa cu o toba finala de bagi piciorul in ea, in poze este amortizorul pus.

zici ca vrei turbo pe ea ...
ce electronica o sa folosesti ?

TheBig_X 29-11-06 19:52

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 641003)
zici ca vrei turbo pe ea ...
ce electronica o sa folosesti ?

Pai este fara electronica. este mecenic. voi folosi un bov un boost controler si un ceas. dupa care o sa ii pun injectoare cu debit dublu. iar daca moasina nu va merge in parametri voi modifica si chipul custom.

mikafly 30-11-06 07:35

Frumoooos........ti-am spus de la bun inceput de cand am vazut masina ca imi place culoarea si cum a iesit.Felicitari,si o sa ma mai gandesc in legatura cu clubul.

John Smith 30-11-06 20:10

mie nu-mi place :|

TheBig_X 30-11-06 20:51

Quote:

Originally Posted by John Smith (Post 643480)
mie nu-mi place :|

Fiecare cu parerea lui. Nu ma deranjeaza. Dar cand faci o afirmatzie ca asta vreau sa astept si niste critici asupra lucrurilor care nu itzi plac.

John Smith 01-12-06 21:04

Cu cea mai mare placere:
a) jantele nu mi se par ca se potrivesc cu masina absolut deloc
b) bara din spate nu se potriveste cu muffleru'
c) lipsa butonului de la portbagaj nu ii face reclama deloc
d) eleronul ala iar e ca nuca in perete, si dpdv al designului si dpdv al culorii
e) capota sta ciudat rau de tot deasupra farurilor, incearca sa o mai reglezi
f) personal nu sunt fan al plasei, iar modelul ala imi displace si mai mult :) ai fi putut incerca cu una neagra

In schimb:
a) vopseaua pare foarte frumoasa si bine data
b) debadgingu' da bine
c) schimbarea e in bine, dar se poate, ca intotdeauna, si mai bine

Ofera-ne niste poze cu interiorul si cu compartimentul motor...

yknot 02-12-06 20:57

Quote:

Originally Posted by TheBig_X (Post 641924)
Pai este fara electronica. este mecenic. voi folosi un bov un boost controler si un ceas. dupa care o sa ii pun injectoare cu debit dublu. iar daca moasina nu va merge in parametri voi modifica si chipul custom.

ce spui tu este un non-sens ...

TheBig_X 02-12-06 23:55

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 645124)
ce spui tu este un non-sens ...

explicate daca se poate

TheBig_X 03-12-06 00:13

Quote:

Originally Posted by John Smith (Post 644908)
Cu cea mai mare placere:
a) jantele nu mi se par ca se potrivesc cu masina absolut deloc
b) bara din spate nu se potriveste cu muffleru'
c) lipsa butonului de la portbagaj nu ii face reclama deloc
d) eleronul ala iar e ca nuca in perete, si dpdv al designului si dpdv al culorii
e) capota sta ciudat rau de tot deasupra farurilor, incearca sa o mai reglezi
f) personal nu sunt fan al plasei, iar modelul ala imi displace si mai mult :) ai fi putut incerca cu una neagra

In schimb:
a) vopseaua pare foarte frumoasa si bine data
b) debadgingu' da bine
c) schimbarea e in bine, dar se poate, ca intotdeauna, si mai bine

Ofera-ne niste poze cu interiorul si cu compartimentul motor...

Eleronul trebuia sa fie negru , l-am dar cu negru mat si pupa cu lac dar numai ca eu in lac am avut perla verde, toba ca nu este muffler am luat-o dupa ce am facut masina, butonul de la porbagaj l-am cautat de am inebunit, capota nu am ce sa ii fac asa vine este reglata la maxim mai mult de ata nu am ce sa fac singura chestie pe care pot sa o fac este sa pun ploape sa mai astupe din gauri. iar jeantele le schimb acuma ca sunt jeante vechi si varza, si interiorul este in lucru iar la motor nu ai ce sa vezi este un 1721 injectzie nu este modificat nimica la el. Si itzi multzumesc pentru parere chiar ma bucura, eu incerc sa aduc masina la perfectziune dar gandestete ca este din 1989 si multe chsti numai ai ce sa faci la el.

TheBig_X 03-12-06 00:31

Si inca ceva eleronul este Original de la Hella si este din plastic.

John Smith 03-12-06 14:37

A mea e din '91. Ce te face sa crezi ca nu ai multe chestii de facut?
http://en.wikipedia.org/wiki/Muffler
Muffleru' e cam acelasi lucuru' cu o toba.
Muffler tipu' e alta mancare de peste.
Ciudata treaba cu eleronul din plastic. Pe unde am vazut eleron din plastic erau ori deformate din cauza caldurii, ori umflate...
Poate ca asta fiind Hella nu va avea asemena probleme.

Si totusi, de ce negru/verde?!

TheBig_X 03-12-06 18:25

Quote:

Originally Posted by John Smith (Post 646025)
A mea e din '91. Ce te face sa crezi ca nu ai multe chestii de facut?
http://en.wikipedia.org/wiki/Muffler
Muffleru' e cam acelasi lucuru' cu o toba.
Muffler tipu' e alta mancare de peste.
Ciudata treaba cu eleronul din plastic. Pe unde am vazut eleron din plastic erau ori deformate din cauza caldurii, ori umflate...
Poate ca asta fiind Hella nu va avea asemena probleme.

Si totusi, de ce negru/verde?!

Pai am vrut sa fie negru si am vrut sa ii dau un lac dar am uitat ca in lac am perla si uite cum a iesit el verde si intradevar se deformase putzin de tot ca doar este din 1900 toamna dar l-am rezolvat

yknot 04-12-06 10:23

Quote:

Originally Posted by TheBig_X (Post 641924)

cum adica este fara electronica?.... cine comanda injectoarele?... ca doar nu este injectie mecanica pe r19

John Smith 04-12-06 22:06

cum e injectie mecanica pe R19? stii sa imi zici pe ce motor?

TheBig_X 04-12-06 22:44

Quote:

Originally Posted by John Smith (Post 648116)
cum e injectie mecanica pe R19? stii sa imi zici pe ce motor?

Nu nu este mecanica
este motor 1721 injectzie multipuct f3nn742

TheBig_X 04-12-06 22:48

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 647122)
cum adica este fara electronica?.... cine comanda injectoarele?... ca doar nu este injectie mecanica pe r19

pai ce treaba au injectoarele cu turbo
???? turbo inafara de ceas care este electronic nu are nimica electroni. si boostcontrolul este mecanic.

daniwmk 05-12-06 06:52

Quote:

Originally Posted by TheBig_X (Post 648200)
pai ce treaba au injectoarele cu turbo
???? turbo inafara de ceas care este electronic nu are nimica electroni. si boostcontrolul este mecanic.

:)
clar ... =))

yknot 05-12-06 08:24

of of of.... daca nu modifici hartile pentru a merge pt turbo, si sa schimbi mapul cu unul mai mare.... o sa ai un motor topit ;) ....... aveam dreptate cand ziceam ca e un nonsens.

TheBig_X 06-12-06 07:59

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 648541)
of of of.... daca nu modifici hartile pentru a merge pt turbo, si sa schimbi mapul cu unul mai mare.... o sa ai un motor topit ;) ....... aveam dreptate cand ziceam ca e un nonsens.

Daca nu atzi fost atentzi in ce am scris eu este treaba voastra. Eu am zis ca voi pune injectoare cu debit mai mare adica dublu fatza de ce am eu acuma iar daca motorul nu va merge cum trebuie atunci o sa imi refac maparea la chip deocamdata o sa incerc asa . Voi astia ingineri care criticatzi toata lumea mai intai cititzi ce scrie lumea si dupa aceea scrietzi ce vretzi.

TheBig_X 06-12-06 08:02

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 648541)

tu ai zis ca este non sens nu este ca eu nu am debitmetru ca sa imi poata comanda compul aerul ca dasta ii pun si boostcontrol. Asa ca turbo care il fac eu pe masina nu are apsolut nici o traba cu calculatorul masini. Mai intai documenteazate si dupa incepi sa vorbesti ok.

tm8bnz 06-12-06 08:47

BHUA...:lol: E clar...urmeaza boom(tv) !
Mah YKnot,de ce te contrezi cu omu...el se stie !

@mare_X : Ia baga un okhi la semnatura lu YKnot si vezi ce masina poseda,apoi cauta pe gugal ce motor are masina aia si abea dup'aia spunei omului ca nu se pricepe ;)
O conversie de la aspirat la un turbo,fara un engine management aftermarket si full programabil nu misti masina de pe loc.Doar daca ai de gand sa ii sufli asa...0.1 bar :lol:

daniwmk 06-12-06 11:21

Quote:

Originally Posted by tm8bnz (Post 650061)
BHUA...:lol: E clar...urmeaza boom(tv) !
Mah YKnot,de ce te contrezi cu omu...el se stie !

@mare_X : Ia baga un okhi la semnatura lu YKnot si vezi ce masina poseda,apoi cauta pe gugal ce motor are masina aia si abea dup'aia spunei omului ca nu se pricepe ;)
O conversie de la aspirat la un turbo,fara un engine management aftermarket si full programabil nu misti masina de pe loc.Doar daca ai de gand sa ii sufli asa...0.1 bar :lol:

nu fi rau sa nu sarim pe om ... =))
ca doar nu avem nici o treaba

ps-poate un 0.3 bar :)

TheBig_X 06-12-06 12:03

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 650233)
nu fi rau sa nu sarim pe om ... =))
ca doar nu avem nici o treaba

ps-poate un 0.3 bar :)

pai oricum nu vreau sa urc mai mut de 0,5 . Depinde de decompresia care o fac la motor sa vedem in teste dupa decompresare.

TheBig_X 06-12-06 12:05

Cand va aud pe totzi cu remapare remapare. V-am zis ca ii fac doar daca nu nimeresc amestecul din ce fac acuma. Nu are rost sa umblu la chip pentur ca aceasta masina nu are multi senzori.

yknot 06-12-06 14:26

sa-ti traduc un pic :
-map= manifold absolute pressure
ce ai sigur pe masina si este de 1 bar(atmosferic ca sa intelegi)...
-debitmetru pe romaneste este MAF, si eu nu am pomenit nimic de el....
.....sa "nimeresti" amestecul???... oi fi Iozefini...
nu mai zic nimic, spor la presiune :D

TheBig_X 06-12-06 15:45

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 650515)
sa-ti traduc un pic :
-map= manifold absolute pressure
ce ai sigur pe masina si este de 1 bar(atmosferic ca sa intelegi)...
-debitmetru pe romaneste este MAF, si eu nu am pomenit nimic de el....
.....sa "nimeresti" amestecul???... oi fi Iozefini...
nu mai zic nimic, spor la presiune :D

Sa va repet. Am zis in cazul in care nu nimeresc tot cum trebuie am sa imi refac chipul dar daca voi nu cititzi. Si culta atentzie si multa munca si mai ales grija si mult mult noroc va iesi cum trebuie. V-am mai zis ca nu cititzi inainte sa facetzi afirmatzii.

yknot 06-12-06 16:12

ok, ultime incercare sa "te aduc pe drumul drept"
1. Tu la motor ai senzor de presiune ATMOSFERIC!(map(manifold absolute pressure, nu fa confuzie cu map= harta), ceea ce inseamna ca va citi doar depresiune
2. cu injectoare mai mari la relanti vei avea un mers fff bogat si nici odata nu vei reusi sa "potrivesti injectoare, ele functioneaza in functie de factorul "load" si turatie
3. modul in care zici tu ca vei controla boostul nu are legatura cu ce am zis.
in concluzie vei avea mai mult de facut decat de "refacut chip-ul"...

TheBig_X 06-12-06 16:36

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 650682)
ok, ultime incercare sa "te aduc pe drumul drept"
1. Tu la motor ai senzor de presiune ATMOSFERIC!(map(manifold absolute pressure, nu fa confuzie cu map= harta), ceea ce inseamna ca va citi doar depresiune
2. cu injectoare mai mari la relanti vei avea un mers fff bogat si nici odata nu vei reusi sa "potrivesti injectoare, ele functioneaza in functie de factorul "load" si turatie
3. modul in care zici tu ca vei controla boostul nu are legatura cu ce am zis.
in concluzie vei avea mai mult de facut decat de "refacut chip-ul"...

zi-mi si mie te rog unde este senzorul ala de presiune. si eu nu confund map chipului cu map-ul de care zici tu.

yknot 06-12-06 16:54

1 Attachment(s)
Orice motor pe injectie dispune de un MAP
La renault este undeva in compartimentul motor, de obicei in panoul care separa motorul de habitaclu sau pe contraaripa undeva. Are un conector legat la el si un furtun care vine de undeva din galeria de admisie. Este un senzor care masoara presiunea(depresiunea din admisie) pentru a determina "load" si putea face corectiile necsare de combustibil si avans scanteie.

Uite cam asa arata un map la Renault.

Pune mana si documenteaza-te serios inainte de a te apuca de treaba.

tm8bnz 06-12-06 18:22

Daca abandonezi proiectul,spunemi cu cat vinzi turbina...poate ti-o iau eu :lol:
P.S. Daca tot ai reno,treci pe 16V...cu ala te mai poti juca,are potential !

TheBig_X 06-12-06 23:37

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 650743)
Orice motor pe injectie dispune de un MAP
La renault este undeva in compartimentul motor, de obicei in panoul care separa motorul de habitaclu sau pe contraaripa undeva. Are un conector legat la el si un furtun care vine de undeva din galeria de admisie. Este un senzor care masoara presiunea(depresiunea din admisie) pentru a determina "load" si putea face corectiile necsare de combustibil si avans scanteie.

Uite cam asa arata un map la Renault.

Pune mana si documenteaza-te serios inainte de a te apuca de treaba.

acaesta biesa este deasupra la bobina de inductzie aici ai dreptate ce nu stiu nu stiu dar cand va vad ca va luatzi de lume de parca voi suntetzi regii motoarelor.

daniwmk 07-12-06 07:29

Quote:

Originally Posted by TheBig_X (Post 651071)
acaesta biesa este deasupra la bobina de inductzie aici ai dreptate ce nu stiu nu stiu dar cand va vad ca va luatzi de lume de parca voi suntetzi regii motoarelor.

baiat esti dus rau ...
nu se lua nimeni de tine ... doar incercau sa te aduca pe linia de plutire ca esti departe rau dar vad ca tu o tii pe a ta

yknot 07-12-06 08:06

gata, nu mai dau nici un sfat, fiecare face ce vrea...
....facerea de bine...

sebi{ 15-12-06 21:18

vreau si eu turbo pe a mea,se poate????????????

yknot 15-12-06 21:37

sigur ca se poate, insa pe 16v e cam scump... poti vorbi cu alex, ca e foarte aproape de tine ;)

Dino 19-12-06 11:21

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 651207)
gata, nu mai dau nici un sfat, fiecare face ce vrea...
....facerea de bine...

Lasa ca sunt altii care citesc cu interes ce scrii tu. Pe restul. iarta-i ca nu stiu ce citesc.

sebi{ 27-12-06 21:31

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 662452)
sigur ca se poate, insa pe 16v e cam scump... poti vorbi cu alex, ca e foarte aproape de tine ;)

glumeam stai linistit,inca nua am reusit sa il fac sa mearga cum trebe asa cum e da sa-i pun turbo:=)

All times are GMT +2. The time now is 08:34.

- Copyright 2026 4Tuning