Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 O pisica zdruncinata (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/279944-e36-pisica-zdruncinata.html)

danielsun23 26-09-11 14:00

E36 O pisica zdruncinata

8 Attachment(s)
De aproape 1 an de zile am o pisicuta , E36 motor 1.8I ,an 1991 prin care am trecut amandoi la bine si la greu . In prima saptamana am facut cu ea 3 accidente . Bineinteles nu am fost eu la volan , ci un prieten. La 2 saptamani am facut un accident foarte grav , m-am lipit de un gard de beton , nu conduceam eu . Am fost pe la niste mecanici simpatici care mi-au furat tot dupa masina dupa ce le-am dat si bani ( cica sa o repare ) . Bun , mi-am luat masina de la "mecanici" apoi am dus-o la un alt mecanic , bineinteles omul a incercat sa o resusciteze , in proportie de 70% a reusit sa faca ceva cu ea . Am luat si eu permisul pana la urma . Oh , yeah ! De atunci au inceput sa apara problemele . Asa ca pe unde ma duceam radiatorul mereu curgea . Asa m-am chinuit eu o jumatate de an si am schimbat 4 radiatoare . Pana am reusit sa schimb vasco ...
Tehnic
-faruri
-kit ambreaiaj
-pompa benzina
-toata bucsaraia
-am pus suspensii si telescoape ( dintre care suspensia drepta, spate scartaie grav ) bineinteles nu sport ca pica toata vopseaua ...
-vopsea negru mat (cea mai ieftina)
-aeroterma
-stropinelele
-nu mai stiu cate furtune si coliere ...
-am mai fost pe la sudori si vopsitori ...
Am uitat sa precizez ca de astazi nu mai merg oglinzile electrice si nici trapa ...
Am mai schimbat dar nu vreau sa mai imi amintesc prin ce am trecut ...
Acuma am in plan sa ii iau cauciucuri de iarna , sa ii fac unghiul de fuga si indrept jantele strambate din cauza accidentului, si toate cele consumabile . In rest incerc sa o fac sa arate cat mai binisor . Daca o duc la spalatorie pica vopseaua ...
Este prima mea masina si nu puteam sa o las in halul ala , asa ca am incercat sa fac tot ce este posibil sa arate bine si sa o intretin bine . In limita posibilitatilor mele materiale . Am o gramada de planuri pentru ea desi nu stiu cand o sa finalizez lucrarea .
As vrea si eu sfaturi in privinta ei . Chiar vreau sa iese la lumina . Si tin foarte mult la masinuta mea , asa cum estea ea. Multumesc si imi pare rau ca am scris atata . Sunt nou pe forum .

danielsun23 26-09-11 19:18

Re: E36 O pisica zdruncinata

3 Attachment(s)
Asa arata cand am fost cu ea la RAR cand era si ea spalata si proaspat vopsita .

Sir 10 26-09-11 20:02

Felicitările mele pt curajul de a o aduce pe linia de plutire după acele incidente.Spor la ce ți-ai propus în continuare,cu răbdare se rezolva toate.Numai bine!

Alex4u 26-09-11 20:26

acum pe spate numai are amandoua esapamentele? arata bine la inceput daca asa era inainte de incidente..incet incet o aduci tu pe linia de plutire...

Dadutu 26-09-11 20:59

arata bine batranica,chiar ai o baza solida,merita sa investesti in ea....nu ti face griji cu aripile pe spate ca oricum trebuiesc evazate ca sa incapa jantele pe 19' :))... usor ,usor o sa capete forme frumoase.:rolleyes2

danielsun23 26-09-11 21:19

Quote:

Originally Posted by Alex4u (Post 4608265)
acum pe spate numai are amandoua esapamentele? arata bine la inceput daca asa era inainte de incidente..incet incet o aduci tu pe linia de plutire...

Aveam 2 evacuari . Dar cineva s-a gandit ca este mai estetic doar cu 1 singura . Tot ce pot spune este ca as vrea sa mai arate ca prima data . Desi nu am dat pana acuma de oameni care ar putea sa ma ajute in domeniul asta . Adica contracost . Dar sa aiba mana de aur .

Maniak22 26-09-11 21:30

Curaj.... ca incet incet se fac toate. Bafta

RIcKO 26-09-11 23:02

jante pe 19 ....de cee ???? mai mult de 17 nici nu as incerca , mai ales daca vrei sa o mai si cobori , iar referitor la evacuare e mai ok doar 1 ,,,spor si bafta in continuare

.UTH. 28-09-11 16:07

cre k o sa iti consume 14-15 motoru ala daca il incarci asa rau cu 19'' :lol:

danielsun23 02-10-11 14:27

Am dat cu ea intr-o groapa zilele estea si s-a cam dus pivotu . Asa ca m-am decis sa schimb tot la ea . Se pare ca acuma se tine mai bine pe drum fata mea . Astazi i-am pus telescoape si arcuri sport monroe .

Alex4u 04-10-11 05:38

a coborat ceva cu amortizoarele si arcurile alea?

danielsun23 04-10-11 11:18

Da , a mai coborat , dar nu cu mult , si se observa ca este mult mai rigida la orice denivelare , se tine mai bine in curbe asta fara sa franez . Inainte aveam spatele putin mai ridicat , iar acuma observ ca are aceasi inaltime cu fata .

danielsun23 04-10-11 11:26

Deci , ca sa aduc masina pe linia de plutire mai imi trebuie :
-maine ma duc sa fac schimbul de ulei
-curelele inclusiv fulia pentru ca are un joc ciudat si imi fluiera motorul (cand am pus apa pe curele nu mai fluiera )
-am scurgere de ulei servo dar pe la un furtunas
-trebuie sa imi cumpar niste gume de iarna si sa indrept jantele ca au fost strambate de la accident . (sa fac directia neaparat , pentru ca imi bate volanul grav )
-distributia
-sonda lambda ( observ ca am un consum destul de mare )
-am probleme si cu debitmetrul
Daca exista cineva care ar putea sa ma indrume sau sa aiba una din piesele acestea sa ma contacteze . As vrea sa cumpar .

Nosfer 04-10-11 20:40

chiar ca a fost zdruncinata pisica, sper ca dupa ce o faci cum trebuie nu o mai dai oricui s-o conduca si ai si tu mai mare grija de ea. Pai eu daca stiu de o groapa adanca pe o strada, ocolesc minute bune doar sa n-o mai iau pe strada aia :)) Fa-o cum trebuie pe partea tehnica, apoi treci si la look :D

danielsun23 06-10-11 11:35

1 Attachment(s)
Astazi am facut masinuta mea din punct de vedere tehnic :
Am schimbat :
-curea distributie
-curea alternator ,ac, servo
-fulie
-debitmetru
-sonda lambda
-am rezolvat si scurgerea de la servo

Mai am in plan sa o duc la un tinichigiu sa faca ceva cu aripile dupa spate pentru ca sunt mancate de rugina .
Apoi sa ii cumpar tot kitul de M ( nu stiu de ce oare imi place body kitul Rieger ?? ) dar imi dau seama ca cel de M are clean look . Acuma astept pareri si din partea voastra .
Si as vrea sa ii dau o culoare . Ceva de genul -
Vreau sa ii schimb si interiorul . Niste jante de 17 (nu vreau mai mari )
Cat tine de tehnologia din masina , mai ma gandesc . Sunt din craiova , si nu as vrea sa raman fara ea :)) pt ca nu am garaj . Stau si ma gandesc cu teroare la body kitul care o sa -l pun , mi-e frica sa nu raman peste noapte fara el ... Asta e Craiova ...

myky99 06-10-11 17:03

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4627879)
Astazi am facut masinuta mea din punct de vedere tehnic :
Am schimbat :
-curea distributie
-curea alternator ,ac, servo
-fulie
-debitmetru
-sonda lambda
-am rezolvat si scurgerea de la servo

Mai am in plan sa o duc la un tinichigiu sa faca ceva cu aripile dupa spate pentru ca sunt mancate de rugina .
Apoi sa ii cumpar tot kitul de M ( nu stiu de ce oare imi place body kitul Rieger ?? ) dar imi dau seama ca cel de M are clean look . Acuma astept pareri si din partea voastra .
Si as vrea sa ii dau o culoare . Ceva de genul -
Vreau sa ii schimb si interiorul . Niste jante de 17 (nu vreau mai mari )
Cat tine de tehnologia din masina , mai ma gandesc . Sunt din craiova , si nu as vrea sa raman fara ea :)) pt ca nu am garaj . Stau si ma gandesc cu teroare la body kitul care o sa -l pun , mi-e frica sa nu raman peste noapte fara el ... Asta e Craiova ...

mai terminati odata cu craiova asta..o sa va fure din casa cu voi pe canapea..sa fim seriosi...... ne e frica sa ne luam ceva de furt? reveniti pe pamant oamenilor..ca nu suntem in jungla..........nu se fura chiar asa ......ia-ti kit-ul si gata...... terminati-va cu frica asta..... nu avem 4 ani sa ne fure acadeaua

rover_cabrio 07-10-11 00:36

felicitari pentru PUTEREA de care dai dovada !!! am trecut si eu prin ce treci tu DAR fara accidente ! MULTUMESC !

acum DACA as mai trece prin asa ceva ...sincer AS da FOC la masina !!! dar ...o sa tragi linie in cateva luni si o sa ajungi la CONCLUZIA ca mai bine strangeai BANI ..+ ce mai luai pasta asa cum e...si ajungeai mai SUS !!!
sa nu o iei in nume de rau !!

felicitari pentru ea si curajul care il ai !!!

danielsun23 09-10-11 12:19

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4628454)
mai terminati odata cu craiova asta..o sa va fure din casa cu voi pe canapea..sa fim seriosi...... ne e frica sa ne luam ceva de furt? reveniti pe pamant oamenilor..ca nu suntem in jungla..........nu se fura chiar asa ......ia-ti kit-ul si gata...... terminati-va cu frica asta..... nu avem 4 ani sa ne fure acadeaua

Sa stii ca ai dreptate . Stiu doar ca banii la mine se fac din greu . Iar sunt o gramada de zvonuri ca s-ar fura si se fura uneori . Acuma fiecare cu norocul lui . Si multumesc mult pentru ca ma susti . Apropo , imi place foarte mult masina ta (superba) ,jantele imi plac foarte mult . Iar suspensiile elea , no comment . Sa o stapanesti sanatos ! Bafta in continuare cu masinuta :D .Frumoasa treaba !

danielsun23 09-10-11 12:24

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 4629386)
felicitari pentru PUTEREA de care dai dovada !!! am trecut si eu prin ce treci tu DAR fara accidente ! MULTUMESC !

acum DACA as mai trece prin asa ceva ...sincer AS da FOC la masina !!! dar ...o sa tragi linie in cateva luni si o sa ajungi la CONCLUZIA ca mai bine strangeai BANI ..+ ce mai luai pasta asa cum e...si ajungeai mai SUS !!!
sa nu o iei in nume de rau !!

felicitari pentru ea si curajul care il ai !!!

Sincer si eu i-as da foc , dar acuma am o speranta ca o sa fie bine cu masina . Am vazut masini pe forum care m-au dat pe spate . Si in plus este prima mea masina , adica eu chiar imi doresc tare mult sa ajung la sfarsit cu lucrarea . Trebuie sa am putintica rabdare , toate se rezolva , usor ! Asa ca am sa mai bag ceva bani in ea , asa am sa fiu bucuros de rezultatele obtinute . Chiar ma multumeste lucrul asta ! Multumesc , si stai linistit ,nu am luat nimic in nume de rau . :P

danielsun23 09-10-11 12:27

Multumesc foarte mult celor care ma sustin in micutul meu proiect :D

danielsun23 09-10-11 14:07

6 Attachment(s)
Cateva poze

stefz 09-10-11 16:37

Eu zic usor usor sa investesti in ea:)Masina arata bine pentru busiturile ei...Sa o stapanesti sanatos !

myky99 09-10-11 17:29

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4633584)
Sa stii ca ai dreptate . Stiu doar ca banii la mine se fac din greu . Iar sunt o gramada de zvonuri ca s-ar fura si se fura uneori . Acuma fiecare cu norocul lui . Si multumesc mult pentru ca ma susti . Apropo , imi place foarte mult masina ta (superba) ,jantele imi plac foarte mult . Iar suspensiile elea , no comment . Sa o stapanesti sanatos ! Bafta in continuare cu masinuta :D .Frumoasa treaba !

merci ..lasa ca usor usor o faci si tu ...:P spor la munca...iar daca ai nevoie de un sfat/ceva...stii unde sunt;)

Maniak22 09-10-11 17:39

Danielsun iti place codita de rechin ?

danielsun23 09-10-11 18:42

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4634281)
Danielsun iti place codita de rechin ?

Da , dar de ce ma intrebi ?

danielsun23 09-10-11 19:19

Adica daca nu se potriveste deloc acolo eu o dau jos , fara cel mai mic regret . Astept pareri .

VaLeX 09-10-11 19:23

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4634497)
Adica daca nu se potriveste deloc acolo eu o dau jos , fara cel mai mic regret . Astept pareri .

Da-o jos! :) Vei fi apreciat pt. gest ...

danielsun23 09-10-11 19:43

Ok , ms pt sfat . Maine am s-o dau jos ! :D

myky99 09-10-11 21:59

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4634541)
Ok , ms pt sfat . Maine am s-o dau jos ! :D

jossssssssssss:)))):)))))

danielsun23 12-10-11 22:05

Astazi i-am mai tras niste grile negre , am dat codita de rechin jos , apoi am pus-o la loc :) se vede ca oribil vopseaua . Asa ca pana la noua vopsire trebuie sa o tin .
I-am facut un ITP si o noua asigurare ... inca o gramada de bani ... Acuma imi pot duce la final toata lucrarea linisit . Chiar sunt fericit ! Fata mea este inca pe strazile din Craiova ! Am sa scriu aici tot ceea ce am sa fac cu ea .

danielsun23 13-10-11 15:16

1 Attachment(s)
Fratii mei , am si eu o mare problema ... Nu stiu unde sa postez asta , asa ca o postez aici . Eu stau la bloc , inainte erau garaje , acuma a venit statul si a daramat toate garajele si a facut spatiu pentru loc de parcare pentru toata lumea care are masina . Acuma un nene care tine masina langa a mea , a marcat locul plus a inceput sa puna niste pietroaie . Am dat eu ce am dat in ele din neatentie , din graba si alte cele . L-am rugat frumos pe om sa ia pietrele de acolo ca oricum locul este marcat si nu parcheaza nimeni acolo . Omul a inceput sa se rasteasca la mine si sa-mi zica "Ce ai tu cu pietrele mele ? "( Faza e ca el este seful blocului) ,si ca intr-o zi a parcat cineva pe locul lui ... M-am lovit si la picioare de cateva ori pentru ca nu am fost atent si am picat si in bot . I-am spus frumos sa le ia . Asa ca eu le impingeam putin mai incolo dar ma trezeam iarasi cu ele la roata mea . Astazi am intrat grav intr-o piatra . Omul nu are platita parcarea . Este pe domeniul public . (primul venit , primul servit ) I-am zis macar sa ia pietrele de acolo , ca nimeni nu vine pe locul ala . Eu nu am in alta parte unde sa parchez ... Ce as putea sa fac ???
Si in plus de asta are loc acolo sa parcheze si tancu !!!!

Sparkle_81 13-10-11 16:10

Problema mare cu batranii astia ; daca nu intelege de vorba buna , eu cred ca as fi aruncat pietrele de fiecare data in sant !

(!8Y_M 13-10-11 16:33

bine ai venit pe forum.. si bft cu masina.. dar...

nu pot sa ma abtin.. nu vreau sa fiu rau.. nu-mi sta in fire... dar...
"De aproape 1 an de zile am o pisicuta , E36 motor 1.8I ,an 1991 prin care am trecut amandoi la bine si la greu . In prima saptamana am facut cu ea 3 accidente . Bineinteles nu am fost eu la volan , ci un prieten. La 2 saptamani am facut un accident foarte grav , m-am lipit de un gard de beton , nu conduceam eu . Am fost pe la niste mecanici simpatici care mi-au furat tot dupa masina dupa ce le-am dat si bani ( cica sa o repare ) ."

4 accidente .. in care "AM lovit masina"...dar nu erai u la volan.. dar ai dus-o u la reparat.. e taxi masina? sau ti-a fost rusine sa recunosti? ni s-a intamplat tuturor.. e inevitabil.. traim in romania.. ok.. nu ai fost u de vina ca a intrat altu.. dar asta-i partea a 2-a...
iar acuma nu poti sa eviti niste PIETROAI.. care sunt defapt jumatati de caramizi si alea sparte si tabacite?
nu mai zic de aia cu jantele si chit-ul... ca ti le fura.. plm.. dc nu ti-o fura cu totul... daca ti-e asa frica dc nu iti pui frumusel o alarma si scapi de griji.. macar sperii hotu.. si oricum tipa de trezeste tot cartierul...

mi se pare cam trasa de par toata poveste... da.. ma rog.. bft la tunarit...

danielsun23 13-10-11 16:33

Aaaa , am uitat sa spun ceva super funny :)) . Zicea ca parcheaza masina o idee mai departe de mine ca poate ia foc masina lui de la a mea . El are un C4 .

danielsun23 13-10-11 16:40

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4642906)
bine ai venit pe forum.. si bft cu masina.. dar...

nu pot sa ma abtin.. nu vreau sa fiu rau.. nu-mi sta in fire... dar...
"De aproape 1 an de zile am o pisicuta , E36 motor 1.8I ,an 1991 prin care am trecut amandoi la bine si la greu . In prima saptamana am facut cu ea 3 accidente . Bineinteles nu am fost eu la volan , ci un prieten. La 2 saptamani am facut un accident foarte grav , m-am lipit de un gard de beton , nu conduceam eu . Am fost pe la niste mecanici simpatici care mi-au furat tot dupa masina dupa ce le-am dat si bani ( cica sa o repare ) ."

4 accidente .. in care "AM lovit masina"...dar nu erai u la volan.. dar ai dus-o u la reparat.. e taxi masina? sau ti-a fost rusine sa recunosti? ni s-a intamplat tuturor.. e inevitabil.. traim in romania.. ok.. nu ai fost u de vina ca a intrat altu.. dar asta-i partea a 2-a...
iar acuma nu poti sa eviti niste PIETROAI.. care sunt defapt jumatati de caramizi si alea sparte si tabacite?
nu mai zic de aia cu jantele si chit-ul... ca ti le fura.. plm.. dc nu ti-o fura cu totul... daca ti-e asa frica dc nu iti pui frumusel o alarma si scapi de griji.. macar sperii hotu.. si oricum tipa de trezeste tot cartierul...

mi se pare cam trasa de par toata poveste... da.. ma rog.. bft la tunarit...

1. Recunosc , nu am fost eu la volan , eu nu aveam permis atunci . Desi aveam masina asa ca nu m-am abtinut sa pun pe cineva sa o conduca .
2. Acuma nu mai am nici o problema cu kitul , si nu ziceam nimic de jante .
3. Nu ma pot abtine cand vad cate un topicar care isi marcheaza un loc de parcare care nici macar nu este al lui . ( m-am impiedicat eu in ele ca pieteon ) iar cu masina am dat in ele . Nu dadeam daca le vedeam . Dar uneori pietrele sunt si uneori nu sunt .
4. Asta este povestea masinii mele si nu este trasa de par , chiar unele lucruri nu le-am scris aici pentru ca nu-si au rostul desi am trecut prin mai multe cu ea .
Oricum multumesc pentru parerea ta . Am sa tin cont de ea.

myky99 13-10-11 17:05

rezolvare: o cheie de roti peste bot;) sa vezi ce se linisteste...

(!8Y_M 13-10-11 17:09

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4642918)
1. Recunosc , nu am fost eu la volan , eu nu aveam permis atunci . Desi aveam masina asa ca nu m-am abtinut sa pun pe cineva sa o conduca .
2. Acuma nu mai am nici o problema cu kitul , si nu ziceam nimic de jante .
3. Nu ma pot abtine cand vad cate un topicar care isi marcheaza un loc de parcare care nici macar nu este al lui . ( m-am impiedicat eu in ele ca pieteon ) iar cu masina am dat in ele . Nu dadeam daca le vedeam . Dar uneori pietrele sunt si uneori nu sunt .
4. Asta este povestea masinii mele si nu este trasa de par , chiar unele lucruri nu le-am scris aici pentru ca nu-si au rostul desi am trecut prin mai multe cu ea .
Oricum multumesc pentru parerea ta . Am sa tin cont de ea.

alta viata:P acum se intelege dc ai imprumutat masina.. oricum.. sper ca te-ai invatat minte si nu ai mai dat-o pe urma... ii ajunge saraca 4 bubuieli.. fie-ti mila de ea:P iar legat de vecin.. dc nu-i propui (si in felul asta te faci si u de loc de parcare) sa iti marchezi si u locul si sa va faceti suport deala model T peste care trece masina atunci cand il lasi jos, sau 2 tevi.. una in beton si alta care sa iasa.. cu gaura in ele.. ca sa le blochezi cu lacatul... cred ca ai inteles la ce ma refer.. si in felul asta imbini utilul cu placutul.. asta bine inteles.. daca nu te deranjeaza sa ai un loc asigurat de parcare... ns cum e cu parcarile pe la voi.. dar in buc e teroare:)) si se practica treaba cu parcarea "incuiata"

bft

danielsun23 13-10-11 17:13

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4642965)
rezolvare: o cheie de roti peste bot;) sa vezi ce se linisteste...

Imi place cum suna =))

danielsun23 13-10-11 17:21

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4642972)
alta viata:P acum se intelege dc ai imprumutat masina.. oricum.. sper ca te-ai invatat minte si nu ai mai dat-o pe urma... ii ajunge saraca 4 bubuieli.. fie-ti mila de ea:P iar legat de vecin.. dc nu-i propui (si in felul asta te faci si u de loc de parcare) sa iti marchezi si u locul si sa va faceti suport deala model T peste care trece masina atunci cand il lasi jos, sau 2 tevi.. una in beton si alta care sa iasa.. cu gaura in ele.. ca sa le blochezi cu lacatul... cred ca ai inteles la ce ma refer.. si in felul asta imbini utilul cu placutul.. asta bine inteles.. daca nu te deranjeaza sa ai un loc asigurat de parcare... ns cum e cu parcarile pe la voi.. dar in buc e teroare:)) si se practica treaba cu parcarea "incuiata"

bft

Din acel moment nu am mai dat la nimeni masina . Decat atunci cand am facut ITP-ul :D la baietii de acolo . In rest este totul ok in zona craiovei , dar mai sunt unii bosorogi cu spirit comunist . Nu vreau sa ma complic cu parcarea , chiar nu ma intereseaza . Eu vreau sa isi care pietrele de acolo . Nimic mai mult . Adica sa nu mai fiu nevoit sa stau cu grija pietrelor .

(!8Y_M 13-10-11 17:35

Quote:

Originally Posted by danielsun23 (Post 4642987)
Din acel moment nu am mai dat la nimeni masina . Decat atunci cand am facut ITP-ul :D la baietii de acolo . In rest este totul ok in zona craiovei , dar mai sunt unii bosorogi cu spirit comunist . Nu vreau sa ma complic cu parcarea , chiar nu ma intereseaza . Eu vreau sa isi care pietrele de acolo . Nimic mai mult . Adica sa nu mai fiu nevoit sa stau cu grija pietrelor .

toata povestea asta imi aduce aminte de vecina care ne fura pietre care le puneam pe post de porti la fotbal cand eram mici ...

cara si u intr-o noapte caramizile rezemate de gard.. si apoi la 2-3 zile fura-i si parcarea cand e plecat:)) cu tot cu sarma:P cate crezi ca o sa care? 1.. 2.. 9.. dar se satura:))) sau isi face cui deala de parcare care nu te mai deranjeaza ca e pe mijlocul parcarii.. :P

All times are GMT +2. The time now is 18:11.

- Copyright 2026 4Tuning