![]() |
drum germania
salut
am luat permisu pe 5 august 2011,as vrea sa stiu daca pot sa ma duc in germania sa mi iau o masina,sa ma intorc singur cu ea de acolo. si cam cati bani o sa mi trebuiasca in + fata de pretul masini care e pe mobile.de(fara mancare si cazare ca astea le am asigurate),ma refer actele sau ce mai e. |
Re: drum germania
Poti sa mergi.
Numerele te costa intre 70 si 100 de euro, iti mai trebuie un plin jumate, doua, actele nu costa nimic. mai platesti vignete pe ungaria si austria (15 euro in total). In total vreo 300 de euro. |
Datorita faptului ca esti īncepator, īti recomand "parinteste" sa-ti controlezi "zelul" pe aici. Pe autostrazi e de regula "no speed limit". Vezi sa nu calci "blana" prea tare (mai ales pe A3) ;)
|
va multumesc mult pentru sfaturi.
as mai avea o intrebare:numerele ce valabilitate au? |
Numere de ZOLL, cel mult 90 de zile, cel putin 15 zile la care pretul asigurarii este:
pt. 15 zile numere inclusiv = 48 EURO pt. 30 zile numere inclusiv = 51 EURO pt. 90 zile numere inclusiv = 212 EURO |
Quote:
|
Cele de 5 zile sīnt KURZZEIT si eu vorbesc de ZOLL KENZEICHEN.
Vezi lista AICI: http://www.ausfuhrversicherungen.com...FZMi3wodfh0K9w |
Quote:
|
daca esti genul care era tatic cu volanul inainte de a lua permisul si acesta(permisul) a fost doar o formalitate ...da....go for it....insa daca toata experienta ta la volan se reduce la cele 30 de ore de condus din scoala...mai bine abtine-te....o altfel de atitudine nu este decat inconstienta; este usor sa recomanzi asa ceva cand nu o faci pe pielea ta; tu realizezi ce inseamna sa faci peste 1000 de km ca incepator, intr-o masina pe care nu o cunosti?
oricum preturile masinilor din De si a celor din Ro s-au cam egalizat asa ca nu mai este intotdeauna o afacere(exceptie daca masina iti este deja gasita) |
Ca si incepator poti sa conduci in afara tarii? eu stiam ca nu :)
|
Quote:
Din moment ce am dat un examen si am luat permisul de conducere, pot sa conduc si īn pampa lui dracu nu numai īn germania. Singura nasolie este lipsa de experienta si rutina, problemele de limbaj etc. ce apar īn situatia asta. Nu-i mare brīnza sa conmduci ca īncepator 1000 km. Problema se pune sa te sti controla, sa nu īncepi sa-i copiezi pe altii, sa te stapīnesti si sa respecti vitezele recomandate pe autostrazi. Sīnt foarte multe locuri cu viteze minime si nu restrictii. Acolo, daca vezi tabla rotunda albastra unde scrie 120, ei bine trebuie sa tragi cu 120 si nu mai putin. Tragi cu mai putin, te fericeste cu amenda. Ca īncepator cam zgīrie pe creier sa sti ca nu ai voie sa mergi cu mai putin de 120 km/h (si ca poti trage si cu 300 daca ai cu ce) pe un tronson de 80 - 100 km si pe pariu ca te apuca emotiile :lol: La asta se adauga zone restrictionate CONDITIONATE. De ex., restrictie 80 numai pe sosea uda. E soseaua uscata, poti sa-i dai si.... 300. Te pune dracu aici sa mergi pe sosea uscata cu 80, te īmpinge careva de la spate īn timp record si te mai trezesti si cu o amenda. Īn ceea ce priveste autostrazile, nu se prea compara cu "bucatelele" din Romānia iar fluenta de trafic este si asta cu totul alta. Trebuie sa fi odihnit bine si cumpatat, sa te concentrezi putin mai mult si e OK. Īn afara de asta, daca sti putin germana, cauta pe net semne de circulatie nemtesti, informatiile legislative si documenteaza-te. Sīnt semne ce īn Romānia nu exista si daca nu le sti, e cam problema. PS: Chiar ma gīndesc acum, ce face unul care vine īn germania cu o dacie vechie si vede semnul asta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: : http://data.motor-talk.de/data/galle...51838-w250.jpg (viteza MINIMA 130 km/h) |
va multumesc tuturor pentru sfaturi!
unde as putea gasi legislatia germana? |
Nu e chiar asa greu , daca esti putin atent la drum si ce se intampla in jurul tau nu ai probleme , eu am fost in spania imediat ce am luat permisul si m-am intors cu un fiat brava , am venit singur , asa mai usurel , atent la indicatoare si cu treaba buna am ajuns dupa 3 zile :D ( foarte obosit ce e drept ) mai greu a fost in Ro m-am pierdut de la vama Arad pana la CJ de 2 ori ( nu condusesem in RO pana atunci ) , bafta la drum
|
@aliyn21: Ar fi bine sa iei un prieten cu tine. O sa vezi tu de ce :)
|
ricko tu esti dovada vie ca se poate,ai mai avut pe cineva cu tine?
o sa tin cont de sfaturile voastre,incerc sa mi iau si un prieten cu mine. |
Quote:
Oi fi eu dovada vie dar cred ca am fost si putin inconstient , din pacate nu am mai avut pe nimeni cu mnine , ar fi foarte bine daca o sa mai ai pe cineva cu tine , eventual un vorbitor de limba germana , eu am avut noroc ca m-am putut face inteles prin austria si italia cand am cerut indicatii , pt ca am deviat putin :D |
Sunt foarte curios ce masina vrei sa iei tu din strainatate... nu o inmatriculezi pe nume tau in Romania asai ??? ce model ce motorizare ce an?
|
Quote:
Daca sti germana, ai ce citi. Pe linkul de mai jos, ai toate cele 53 de articole principale: http://www.dvr.de/betriebe_bg/daten/stvo/titel.htm @ RIcKO Īn Germania te poti descurca destul de bine si cu engleza. O cunosc majoritatea. OK. Germania nu este Austria dar si īn Austria o poti aplica cīt de cīt. |
Si eu sunt curios ce masina vrei sa iti cumperi de acolo ?!
|
n as vrea cine stie ce masina avand in vedere ca e prima mea masina inca nu sunt asa hotarat in privinta ei.
sa fie minim euro 3 si sa nu fie mai mare de 1.6 daca e pe benzina si 1.9 daca e pe motorina si sa fie mai veche de 14 ani sa nu platesc asa mult taxa de poluare... m am gandit la un opel vectra b2,audi a4 poate si un opel astra f sau golf 3...vreau ceva care sa consume putin. voi ce mi ati recomanda sa mi iau? |
Eu sincer ti-as recomanda sa iti cumperi o masina din romania pentru 9 luni, sau mai bine sa mergi cu transportul in comun 9 luni, si strangi mai multi bani pentru masina. Daca ai stat 18 ani fara sa conduci, 9 luni sunt un fleacm + ca ma indoiesc ca nu ai de la cine sa "imprumuti" o masina pentru o plimbare mica sa nu uiti pedalele.
|
vreau neaparat o masina ca mi trebuie sa fac naveta si vrea sa invat sa conduc bine pana termin liceul.
poate o sa o tin si mai mult de 9 luni depinde ce mi iau... nu vreau sa mi iau o masina din romania cu km dati inapoi |
Tocmai de aceea ai nevoie de o persoana priceputa in domeniu cu tine cand achizitionezi o masina. Si e valabila oriunde in lumea asta. Crezi ca in Germania nu sunt turci sau romani care se dau nemti si vand masini cu km dati inapoi ? Cine inca crede ca, vai imi iau masina din germania e tipla, se inseala, asta daca se duce cu cunostinte 0 in domeniu. Gandeste-te ca faci o investie destul de mare, si nu stiu in ce masura esti de a arunca cu banii.
|
pana in germania ma duc cu vara-miu care e inginer mecanic si se pricepe destul de bine la masini(cu asta se ocupa).
dar el isi continua drumu pana in anglia(unde trebuie sa ajunga) si eu ma intorc cu masina din germania sigur sau poate cu un prieten. |
Quote:
|
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...&pageNumber=69
sa inteleg ca datele de pe mobile.de nu sunt corecte? am vazut multe masini euro 3 chiar si mai vechi de 97(pe mobile.de) |
Quote:
Schadstoffarm D3 = Euro 2. Prima masina europeana cu norma de poluare Euro 3 a aparut la sfarsitul lui 1998, fiind Renault Laguna. Nu exista masini mai vechi Euro 3. |
o masina care pe mine m-a impresionat este mazda 323F BA...garantat consuma mai putin decat cele insirate de tine, arata mai bine decat oricare dintre ele(parerea mea), e usurica, manevrabila, fiabila, infigareata desi are doar 88 CP...eu zic sa o iei in considerare . in continuare cred ca ce vrei tu poti gasi si in romania si sa ai surpriza ca daca o iei inmatriculata iesi mai ieftin decat daca o iei din DE, platesti RAR, Taxa etc...samsarii sunt full de masini aduse in ideea unei afaceri si in final le dau in pierdere numai sa se scape de ele in secolul asta...aducerea unei masini din DE este in acest moment doar in rare cazuri o afacere....
|
cam la ce pret as gasi mazda 323F BA?chiar imi place:-).
daca o iau inscrisa pe bulgaria are ceva?ca nu prea stiu ce si cum ca sunt nou in domeniul masinilor:???: daca ziceti ca nu mai e o afacere buna de. |
in ro pretul pt o mazda 323F BA este in intervalul 2000-2500 pentru una ok...gasesti si mai jos dar de obicei sunt mai jos cu un motiv(important sau nu)....la masinile astea trebuie sa fi atent mai ales la tabla decat la mecanica...ruginirea pasajelor spate este o boala cunoscuta dar am vazut si 323f impecabile...din pacate abia dupa ce am luat hyundai-ul coupe
|
eu vreau o masina cu care sa ma deplasez de la A la B si sa mai iau si cativa prieteni cu mine.cred ca se potriveste mazda 323F BA.
gasesc piese de schimb la aceasta masina? |
nu la fel de usor ca pentru nemtoaice si la preturi ceva mai maricele dar se gasesc, atat noi cat mai ales in dezmembrari(in ultima vreme s-au adus multe mazde)....ce nu se prea gasesc la noi sunt mecanicii care sa stie cu ce se mananca....dar se rezolva si asta daca sti unde sa cauti....
|
Quote:
|
Quote:
Dar, se poate sa ai dreptate. Poti sa afli si care cod? |
cele de 102 cp, iulie 97 incolo ca ies 98 pe cartea de ro, ACV
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:01. |
- Copyright 2026 4Tuning