![]() |
Masina electrica sau benzina ?
Ce ati prefera intre o masina electrica si una pe benzina ? Argumentati .
|
Ambele in aceiasi oala... :lol:
Toyota Prius, Honda Insight...spre exemplu... Ar fi ideala de orash... |
pai ... dak as shti un raport al costurile kt curent consuma kn o incarci...
|
Mah datrimi mie o masina electrica si Cernobilul din nou si vedeti voi curse......
Hai mah acum pe bune e forum de tuning si curse nuh!!! Vreti masina electrica luatio cu tot cu telecomanda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
Steph, masinile hibride se incarca in mers...chiar si cand franezi...
mpa, razi tu razi, dar in cativa zeci de ani dak ramanem fara petrol, incepem sa schelalaim mai rau ca niste javre calcate de tiruri... :lol: Asa ca ne apucam sa ne gandim de pe acum la variante ecologice... Spre exemplu: http://www.autoindex.org/model.plt?no=201&ass= http://www.autoindex.org/model.plt?no=2519&ass= |
Mah sa fie clar de acum cand ramanem fara benzina ori trek la kerosen sau NOS permanent!!! Ori va chem si va pun sa ma impingeti :lol:
|
Eu cred ca o sa-mi trec masina pe ulei...Floriol power... :lol: Fac si cartofi prajiti in timp ce merg...practic, nu?
In fine, offtopic...desi nu prea vad relevanta topicului...momentan, nu cred ca ar alege nimeni electrica in defavoarea benzinei... |
Pana si bunica a zis ca vrea carucior pe benzina nu electric :lol:
|
Radeti voi radeti , da asta e viitorul . Si nu este imposibil ca peste 10-15 ani cand o sa te bagi la o liniuta o sa razi de adversarul tau ca are masina electrica , da cand o sa treaca pe langa tine si nu o sa-l vezi si nici nu o sa-l auzi ma intreb cine va rade .
Oricum , in viitorul apropiat electricele cam ies din discutie , poate ceva hibrid , Prius nu-i rea deloc , ca masina de oras . |
hmm asta asteptam .. hai sa mai vad pareri dupa aia va bombardez cu linkuri si cu realitatea - masinile electrice sunt de sute de KW si accelereaza suta in 4 secunde . .. nu vorbesc de hibrizi .. alea is facute ca sa nu dea faliment astia cu petrolu` ..
sa mai zic fiabilitate ? Sau ca nu ai nici o uzura la motor ? pur si simplu numai un rotor care se invarte intre doi magneti ?:) ce mai pica la ala ? ce bujii ? ce supape ? ce valve ? ce ... injectoare .. turbine .. cutie viteze .. think !!! masina care ne-ar tzine 100 ani ! :) mie mi se pare super o asha masina ... sa o incarci 1 ora pe zi si sa ai autonomie 2000 KM |
An anonymous reader writes \"It ain't cheap, but Hiroshi Shimizu has finally shown off his latest electric car 'Eliica'. It accelerates faster than a Porsche 911 Turbo, and will cruise for 200 miles on a one hour charge. Stories at drive.com.au, and an image video and tech video. Interestingly, Shimizu believes that the Japanese motor industry is deliberately ignoring his invention and instead focusing on complex hybrids, as a simple electric engine dramatically lowers the cost of manufacturing, and will lead to a flood of cheap, mass produced cars from Chinese factories.\" A UK auto site has a story as well, including a test drive.
|
http://www.drive.com.au/editorial/ar...vf=4&bg=1&pp=0
E tare masinutza dar mai stiu o grama de linkuri majoritatea dupa ce proiectele apar dispar si site si tot de parca industriile petroliere si cele producatoare de masini se tem de faliment probabil ar fi mai bine sa nu mai postez pe aci poate ma cauta astia si ma impushka dreq |
Un citat de pe linku dat de HolySoul : \"If we continue producing current levels of CO2, we will face a global-warming crisis well before 2040, a long time before fossil fuel reserves run out. We need to halve these emissions now,\"
Foarte trist , dar adevarat . Eu cred ca trebuie sa ne gandim si la mediu si sa nu-i mai luam peste picior pe ecologisti . Deja nu mai este vorba de nepoti sau stranepoti , suntem chiar noi , ne facem rau noua insine . Eu , daca s-ar reusi realizarea unei masini electrice utila , cu niste performante totusi acceptabile eu as merge pe optiunea asta . |
calindcm masina aia la care am dat link prinde suta mai repede ca un porsche turbo din 2000 si cantareste 2500 Kg ce performante mai bune vrei ?:)
|
Da , am vazut , da masina aia cam e o exceptie . Si cred ca este si f scumpa . Eu ma refeream la o masina de strada . Daca stii ceva linkuri cu asa ceva , nu le tine pt tine . :)
|
pai majoritatea is hybrizi .. ashea ka ... n-are rost .. eu vreau comparatie intre electrica full si benzina full :))
o masina electrica mi se pare mult mai fiabila ... d`aia si masina aia costa mai putin decat un porsche turbo .. deci ? face banu` :P acu daka-ti pica bateriile la ea nu mai stiu de unde le cumperi... :( |
Pe lumea asta exista mult prea putine masini electrice care sa se produca in serie, poate doar niste modele extrem de mici si incomode, cu o necesitate de incarcare timp de x ore la fiecare 200km...Deocamdata, putem vb doar de hibrizi ca o alternativa viabila si reala...
|
Cand va deveni o necesitate din cauza diminuarii rezervelor de petrol, automobilul electric va redefini mijlocul de transport rutier. Producerea de energie electrica este mult mai economicoasa si prietenoasa cu mediul decat producerea de energie prin arderea de combustibili fosili. E ca avansarea de la locomotiva cu aburi (care ardea carbuni) la locomotiva electrica. Oricat ne`ar entuziasma muzica unui V8 SmallBlock, `metoda` prin care el produce energie este primitiva. Sa nu uitam ca motorul cu ardere interna a fost inventat inainte de 1900, cand nu se stia nimic despre rezervele mondiale de petrol si nici despre mediu, ca sa nu mai vorbim de metode alternative de obtinere a energiei. Bineinteles, ca si astazi, si la vremea aia erau foarte multi reticenti, care spuneau ca nu ar renunta la trasura lor cu cai in ruptul capului, dar asta e normal sa se intample.
Energie electrica cat sa se deplaseze un automobil 100 km se poate scoate practic din `nimic` (un panou solar, de exemplu), spre deosebire de 10 l de benzina, care pana sa ajunga in stadiu de produs finit trece prin multe cicluri de productie / transformare, si parcurge distante foarte mari (de la locul de extractie a petrolului - rafinarie - pompa), ceea ce inseamna costuri foarte mari. Sunt foarte multe de spus despre comparatia asta (apropo, bun VERSUS, felicitari HolySoul) dar ma voi rezuma cam la atat, deocamdata. Cat despre performante, odata cu avansarea cercetarilor in domeniu, sunt convins ca masinile electrice ar putea deveni la randul lor super-rapide. |
mersi murarashu
multe persoane nu-si dau seama de ce masinile electrice inca nu au o autonomie destul de mare si o viteza maxima care sa depaseasca pe cele conventionale .. as spune eu dar deja intru pe teren minat pana acum am mai gasit niste site-uri dar numai unul care si vinde masini cat de cat ... performante si care nu sunt hibrizi .. oricum am sa mai caut http://www.zapworld.com/cars/salecars.asp |
daca ar fii sa o iau dupa mine as luao cu o intrebare:potzi sa mai modifici ceva la masina daca e electrica???eu nu cred asa ca raman cu combustibilu de preferabil benzina ca se duce mai marfa :lol: :lol:
|
orlando ... normal ca potzi ... dai din chip sa consume mai mult curent si sa fuga mai tare :P
acu ca ramai fara curent in 20 de minute partea a doua .. da nah s-or gasi genii si-n de-al de astea .. eu asha cred ... la kate minuni ati reusit baieti sa faceti din motoare stock care-s super complicate .. dapoi din alea care-s super simple ... si tuning exterior se poate face fara probleme .. la fel si instalatie audio .. nuh ? |
Quote:
|
poi poate are si aia un fel de chip ca sa stie cum sa mearga motoru ... in lok de cutie sigur ai trebe un chip ceva ..
|
Cum adica in loc de cutie? Faptul ca motoarele vor fi electrice, nu inseamna ca nu vor mai avea transmisie precum cele ce folosesc combustibil...
|
RoSonic din fericire chiar nu vor mai avea cutie functioneaza pe alte principii
motorul electric dezvolta de exemplu 200 KW tot timpul nu conteaza cate rpm are ... si nici nu pierde din cuplu cum se intampla la motoarele conventionale de aici si avantajul imens asupra lor Transmisia se va face direct catre roata acum e faza ca trebuie nijte aliaje mult mai rezistente la fortele enorme aparute .. de exemplu locomotiva electrica are parca 15000 cai putere si nu are nici un fel de cutie de viteze locomotiva hidraulica are in loc de cutie niste pale intr-un lichid .. ceva de genu dar s-a renuntat la ele ... apoi sunt cele diesel .. dar surpriza alea diesel sunt si ele electrice motorul diesel transforma energia si o da unor motoare electrice parca 8 motoare sau 12 nu mai stiu exact .. asta e tot fara cutie ... are in schimb ceva cu care reglezi viteza .. faci motoru electric sa se invarta din ce in ce mai repede ..nush exact cum functioneaza da am \"condus\" ambele chestiuni daka ar pune asha ceva si pe automobile ar fi o treaba :twisted: |
Daca am ajuns sa comparam masini cu locomotive, e grav...in ce conditii ruleaza una, si in ce conditii ruleaza cealalta...Masina, indiferent de motorizare, nu poate renunta la un concept precum cel al cutiei de viteze, cum nici nu poate renunta la roti(ca n-ar mai fi masina, ar fi altceva).
|
lasa ma am mai sarit si eu calul cu asha comparatie dar masina fara cutie de viteze creca e posibil ... acu fara rotzi ... nush daka s-ar mai chema masina :P
pana la urma ce-i masina ? o definitie ... scopul scuza mijloacele... vrei sa mergi de colo colo in trafic .. sa mai calci unu doi oameni .. sa faci o liniutza .. sa primesti amenzi pt. viteza da sa nu patesti nik ca te bagi fara sa te asiguri sau fara sa semnalizezi ... creca aia e masina :)) si asta e romania |
P.S. glumeam numa la faza aia de calcat oameni .. eu conduc ff. prudent si de obicei cu viteza legala
si inca ceva parerile mele sunt personale si sa nu fie tras la raspundere clubul pt. nici o parere de-a mea postata pe aici |
Si atunci cum se realizeaza transferul de putere de la motor la roti, cu ajutorul unor pitici care invart de manivele??
As dori sa ma folosesc de un avertisment in leg cu anumite afirmatii: ATENTIE ZONA CU ABERATII! |
Re:
Quote:
Sa stiti ca in anul 1898 s`a demonstrat stiintific ca un automobil nu poate depasi viteza de 100 km/h... si cu un an mai tarziu s`a depasit (sper ca n`am incurcat anii..). Masinile electrice par astazi niste caricaturi, dar cand vor incepe investitiile serioase in cercetare si miniaturizare, nici nu ma indoiesc ca vor progresa enorm. Pana prin anii 30 super-masinile ajunsesera sa aiba motoare V16 de peste 10.000 cm3, si cu toate astea nu prea depaseau 150-200 CP. Ganditi`va unde s`a ajuns de atunci, aplicati progresul fantastic si in domeniul masinilor electrice, et voila ! Apropo de transmisie, cutia cu rapoarte fixe este specifica motoarelor cu ardere interna, unde e o plaja de turatii relativ ingusta unde motorul e performant. La motoarele electrice, situatia nu sta la fel, pt ca motorul electric nu prea are multi parametri de functionare in comun cu cel cu ardere interna, si de aceea este folosita o transmisie cu variatie continua a raportului de transmisie; ati auzit vreodata troleibuzul schimband viteze ? Deci, pana la urma se renunta si la cutia de viteze, asa cum o stim noi in prezent. |
murarashu => sa shti k troleibuzu are nijte marmote care transmit puterea la rotzi ... hahaha nu are cutie dar un repartitor sau un agregat care transmite puterea la rotzi tot exista o sa ma documentez si o sa itzi spun :)
|
Daca erai mai atent nici nu am zis ca are cutie, ci transmisie... fara suparare, rezumati`va sa vorbiti despre ceea ce stiti voi, nu despre ceea ce stiu altii.
|
Murarashu, de acord cu tine, dar ia hai sa vedem, la ce voltaj se alimenteaza locomotiva? Dar troileibuzul? Care e autonomia lor? Nelimitata! Hai sa ne gandim putin si la bicicleta. Cum mergi cu un Pegas cu un singur pinion fata si unul spate, si cum mergi cu o semi-cursiera cu 24 sau mai multe viteze? Unde se distribuie mai eficient forta? Oricum ai lua-o, TOT ai nevoie de o distribuire a fortei in stilul cutiei de viteze. Si la postul anterior nu ma refeream la ce ai spus tu.
|
Un exemplu de masina electrica:
http://auto.howstuffworks.com/electric-car.htm |
Reteaua de contact a locomotivelor in Ro are 27 kilovolti; pe cea a troleibuzelor nu mi`o amintesc acum.
Apropo de transmisie, citat de pe pagina: http://www.familycar.com/Classroom/A...werSystems.htm (Masina in discutie este Toyota Prius): Another thing that you notice as you accelerate is that this car does not shift. The planetary gear set acts as an infinitely variable transmission that gradually transitions from low gear to high gear in a smooth steady flow. The effect is that, while the car picks up speed, the engine seems to stay at its most efficient rpm. Deci e transmisie cu variatie continua. Genul asta de transmisie e disponibila si pe masini pe benzina, de exemplu Audi A4. Intr`unul din posturile anterioare am zis pe scurt de ce e eficient modelul de transmisie cu rapoarte fixe (cel traditional = cutie de viteze manuala sau automata). mai nou, sunt masini pe benzina cu cutii cu programe; de exemplu Ferrari Enzo, la care se selecteaza Sport sau Racing, prin asta modificandu`se atat rapoartele (devin mai scurte, favorizand acceleratia) cat si raspunsul ambreiajului / cuplarii. In concluzie, in ultimii ani cutiile / transmisiile au evoluat mult de la ce e clasica cutie de Dacie, de exemplu. |
Quote:
|
N-are nici o legatura faptul ca o cutie schimba atat de lejer, incat aproape nu simti, cu faptul ca o masina electrica NU ARE cutie de viteze...despre asta era vb...cutia exista, vitezele sunt si ele prezente...
|
cum a zis cineva mai sus ... nu exista cutie ci \"repartitor\" sau \"agregat\" poate o sa se cheme agregat numa sa va faca voua in ciuda ca nu are cutie nah! :P
Oricum nu va mai contraziceti cu Murarashu ca vad ca ne da clasa la toti cel putzin in domeniu` asta .. P.S. ar fi o treaba sa puna transmisie pe marmote invelite in ciocolata :)) |
In primul rand va rog sa nu confundati transmisia cu cutia de viteze, pt ca nu e acelasi lucru.
Cu transmisia cu variatie continua lucrurile stau cam asa: Dau exemplu o bicicleta care are 5 pinioane, dintre care cel mai mare de 15 cm diametru, iar cel mai mic de 7 cm. Ei bine, inchipuiti`va ca in loc de astea ar avea un singur pinion cu proprietatea de a`si varia diametrul in mod continuu, de la 15 cm (low gear) la 7 cm (high gear). Cand ai pleca de pe loc, el ar fi de 15 cm, ca sa poti accelera usor, apoi pe masura ce accelerezi, s`ar micsora incontinuu pana la 7 cm. Astfel functioneaza transmisia cu variatie continua; nu ai TREPTE de viteza (care inseamna trecerea dintr`o treapta bine definita in alta, cu decuplarea motorului de la transmisie in momentul schimbarii), ci e O SINGURA CUPLARE, care se face in momentul plecarii de pe loc. In timpul mersului motorul este cuplat INCONTINUU la transmisie. Asta e si la masinile electrice. Nu e vorba nici de gearbox si nici de trepte de viteza. Apropo, `gear` nu inseamna doar treapta de viteza, ci sensul general este de `angrenaj`. Acolo scrie si ca `the car does not shift`, nu schimba viteze. PS: (am uitat sa scriu in postul anterior) depasirea pt prima data a vitezei de 100 km/h in 1899 s`a facut cu un automobil electric. :D |
e faina rau faza cu transmisia cu variatie continua ..
ash vrea si eu una la masina mea! sa nu mai schimb tot timpu trepte sau sa ratez treptele la liniutze! :) si sa nu-mi mai tocesc discu de ambreiaj .. sa desfac toata masina sa-l schimb |
| All times are GMT +2. The time now is 15:55. |
- Copyright 2026 4Tuning