Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   new BMW seria 3 vs. new Audi A4 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2714-new-bmw-seria-3-vs-new-audi-a4.html)

carlo_RS_GTI 27-11-04 13:18

new BMW seria 3 vs. new Audi A4

stiu ca ma grabesc dar vreau sa aflu parerile voastre despre masini!!!fara sa se fi facut Test-Driveuri si altele deci...?? :wink:

m_vpr 27-11-04 13:31

Desi sunt fan BMW, noile modele mi se par foarte URATE. A4 chiar im place.

carlo_RS_GTI 27-11-04 13:32

si eu tot a4 prefer :twisted:

aleks 31-01-05 12:12

ce tampenie ideea astora de la bmw : modele lor nu sunt urate, noi nu ne putem obisnui cu noul. ma lasa rece. a4 are linii frumoase si iti incanta ochiul, asta nu e tot nou?

SEBASTIAN 31-01-05 22:43

LEGAL RACING

In vara trecuta am vizitat uzina BMW din Munchen si am vazut mai multe exemplare de BMW seria 3 chiar si linile de montaj.
Este o masina reusita fara termen de comparatie cu A4 si din acest motiv condsider deplasata comparatia.
Singurul ei concurent real este vechea serie 3 sau de fapt inca actuala.
noua serie 3 este ceva mai mare, aproape ca si 5-ul vechi.

pimp_lex 01-02-05 18:34

A4 clar

noua seria 3 e urata cu spume. Interiorul da impresia de ieftin si are un design execrabil. Motoarele sunt insa foarte bune dar cam atat.

Kilowatt 01-02-05 18:53

am votat cu A8, am votat cu RS4, deci ghiciti cu cine o sa votez aici :)

B 68 VLD 01-02-05 19:23

Eu am votat tot cu Bmw-ul dar nu numai pt ca sunt fan Bmw ci si pentru ca imi place mult mai mult designul decat cel al lui A4!

ebh 01-02-05 19:35

Re: LEGAL RACING

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"

In vara trecuta am vizitat uzina BMW din Munchen si am vazut mai multe exemplare de BMW seria 3 chiar si linile de montaj.
Este o masina reusita fara termen de comparatie cu A4 si din acest motiv condsider deplasata comparatia.

mie mi se pare deja exagerata tendinta de a face masinile din ce in ce mai mari (si mai grele)... nu numai la bmw... si la vw, audi, mercedes, etc. Daca vrea omu' masina mai mare nu isi ia seria 3 sau golf...

Turbo110 01-02-05 21:54

:D

BMW the only driver's car

aleks 02-02-05 09:22

asta cu masini mai grele e adevarata. tot grupul vw are tendinta de a face care de lupta din masinile lor, bmw la fel
tendinta nu e generala insa. uite la quatroporte sau la alfete ce linii fluide au.
dar astea sunt exceptii

pauladrian 16-03-05 23:40

am votat bmw.sa fim seriosi.doar un fun audi sau vw poate vota a4 :cry:

B 68 VLD 17-03-05 22:14

Quote:

am votat bmw.sa fim seriosi.doar un fun audi sau vw poate vota a4
Ce nu suport eu chestia asta. Daca sunt fan Bmw nu inseamna ca restul masinilor sunt proaste,nu?!. Cum spui tu inseamna ca A4 este o porcarie si decat fanii inraiti ar putea-o place. :lol: A4 mi se pare o masina foarte misto din toate punctele de vedere.

aleks 18-03-05 09:45

parca e mai suplu asha audi a4. in testul facut de auto motor und sport ei normal ca isi lauda toate masinile produse in germania, dar scapa totusi remarca : \"noua generatie da impresia de masivitate, subiectivi fiind ni s-a parut mai putin agila decat vechea generatie\", lucru raaar intalnit la ei

zGb 18-03-05 10:48

am stat si eu langa 3-ul nou...din fata e ok...interior ok...dar spate care aduce spre nubira 1 sau nissan almera...jantele care echipau acel model de la bavaria si anume 320d erau f intortocheate si te duceau cu gandul la jantele stock de nubira 2...LASON PM!!! de 2 lei e masina privita din spate n-are nici o personalitate e degeaba...iar a4 e o masina super stilata rafinata de bun gust care este clar peste seria 3

p.s. si eu tot fan bmw sunt :roll:

catalin rs4 27-03-05 19:16

Quote:

nu stiu cum poti spune asemenea tampeni sebastian!!! te inteleg ca esti fan bmw..dar sa spui ca a4 nou nu se compara cu seria3 mi se pare o aberatie foarte mare poate invers!!! :D daca citeai si tu mai mult prin revistele de masini din germania auto motor sport vedeai si tu acolo ca audi a castigat la 4 categori diferitate!!!! locul 1 a3,a4 a6 si a8!! lasand bmw cu mult in spate....

aleks 28-03-05 11:26

Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
Quote:

nu stiu cum poti spune asemenea tampeni sebastian!!! te inteleg ca esti fan bmw..dar sa spui ca a4 nou nu se compara cu seria3 mi se pare o aberatie foarte mare poate invers!!! :D daca citeai si tu mai mult prin revistele de masini din germania auto motor sport vedeai si tu acolo ca audi a castigat la 4 categori diferitate!!!! locul 1 a3,a4 a6 si a8!! lasand bmw cu mult in spate....

catalin, no offence, aia era reclam de pe prima pagina cu a3 a4 a6 si a8 castigator la toate categoriile :) , am vazut-o si eu...
in ultimul numar este un test comparativ a4, seria 3 si c class, seria 3 cam bate a4 la majoritatea categoriilor...
p.s.: mie personal nu-mi place DELOC noul seria 3, in schimb sunt topit dupa noul a4, este una din cele mai reusite masini ale ultimilor 3 ani, dar ams crede altceva

IS 18 BOG 28-03-05 18:26

new a4 am votat .. avand in vedere ca sunt fan audi ... nush dar sincer ... si seria 3 arata destul de bine si are niste motorizari foarte \"frumoase\" ...

catalin rs4 29-03-05 21:26

reclama de prima pagina?? ce sa inteleg prin asta?? normal ca isi fac reclama pt ca au castigat la toate categoriile !! ce naiba asta este adevarul si daca bmw ii masina chiar azi am venit de la un concurs intre \"niste amici\" 2 rs4 si un m5 m5 neavand nici cea mai mica sansa nici daca il legam dupa mine :D

Marinica 03-04-05 19:52

Sunt un fan BMW... dar asta nu are legatura cu raspunsul; as alege BMW-ul fara nici o ezitare...dar trebuie sa recunosc ca noul A4 este super frumos, BMW-ul si-a cam iesit din tipare cu noile modele, va fi o perioada in care va trebui sa ne \"acomodam\" cu look-ul BMW. Cine stie, poate ca BMW va reveni la vechea \"forma\" ca si Porsche, care a schimbat forma farurilor intr-o perioada nu tocmai roz pt. ei, dupa ce s-au asezat lucrurile au revenit la design-ul ce i-a consacrat (ochios)...putem spune ca fanii Porsche sunt cei mai conservatori.

GTR 05-04-05 02:38

Nu mi se pare seria 3 asa frumoasa inauntru unde nu mai e asa tinereasca dar exterior trebuie sa ne obisnuim cu forma (ca si la 5 si la 7) mie mi se pare mai agresiva exterior si asta imi place.
La motoriari fara discutii rupe Audi-ul.
Sa le vedem si la teste.
VOT BMW
P.S.
Nu sunt nici fun BMW nici Audi

SFW 13-04-05 15:56

Mie mi se pare mai frumos vechiul seria 3 decat asta nou. Oricum noul A4 arata mult mai bine ca noul seria 3.

catalin rs4 13-04-05 19:30

de ce sa rupa bmw audi la motorizari???poate chiar invers mi se pare mie...

Nesanatosu 13-04-05 20:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
de ce sa rupa bmw audi la motorizari???poate chiar invers mi se pare mie...

Fiindca are performante dinamice mai bune decat audi.
Nu am acum la indemana caracteristicile exacte dar bmw este peste audi la capitolul asta.

PS. Oare de ce pentru noul Rs4 au ales un motor aspirat in locul celui turbo?

Nesanatosu 13-04-05 20:55

Si ceva date comparative pt cele 2 motoare de 2.0 diesel de la fiecare model

Audi
Putere maxima kW (CP) la 1/min 103 (140)/4000
Cuplu maxim Nm la 1/min 320/1750-2500
Viteza maxima km/h 206
Accelerare 0-100 km/h in s 9,8

Bmw
Putere 163/4000 cp/rpm
Cuplu 340/2000 Nm/rpm
Viteza maxima 225 km/h
Acceleratie (0-100km/h) 8.3 s

Datele sunt de pe siteurile oficiale.

AudiPerformance 13-04-05 21:23

intr-adevar.... desi sunt mare fan audi pot sa spun ca majoritatea motorizarilor obisnuite de la BMW sunt peste cele de la AUDI... de fapt prin asta s-a consacrat BMW!

nesanatosu... nu ai ales tocmai bine datele tehnice de la 2 motoare diesel pentru ca se stie: motoarele facute de BMW alearga mai tare dar exista un mare DAR motoarele diesel ale grupui VAG sunt cele mai fiabile! pe asta se bazeaza cei de la audi la motoarele mici diesel... de ce nu ai ales spre exemplu variantele 3.0tdi quattro si 330xd? aici nu mai era exact invers...

daca ne uitam atent si BMW nou este o masina foarte frumoasa... totul este ca noi oamenii ne obisnuim foarte greu cu ideea de nou! sunt curios cum va arata M3 nou.... si ce va fi pe langa RS4 nou...

aleks 14-04-05 07:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"AudiPerformance\"
daca ne uitam atent si BMW nou este o masina foarte frumoasa... totul este ca noi oamenii ne obisnuim foarte greu cu ideea de nou!

exact asta e politica de imagine a bavarezilor, ca ei fac masini frumoase, dar nu ne obisnuim noi cu noul... siigur, seria 7 a lui chris bangle are 100 de ani da cand l-a lansat si tot nu ne-am obisnuit noi cu el... de frumos ce era au si comunicat oficialii de la bmw la lansarea noului seria 7 la geneva ca au modificat liniile masinii pentru a indulci tushele introduse de chris bangle la desenarea precedentului model... deci recunosc si ei ca designul lor e cam urat... si apropo de nou... cand a aparut slr-ul sau noul sl, sau cand a aparut boxster-ul, care era total diferit de ce facuse porsche, de ce toata lumea le-a vazut din prima ca pe niste masini superbe, pe care ti le doresti in garaj , desi designul lor era radical schimbat fata de ce facusera inainte?
astea sunt povestile oficialilor de la bmw pentru a-si justifica vanzarile dezastruoase...

Pacatosu 14-04-05 09:02

la noul seria 3 spatele este cel mai urat cu stopurile alea. mi se pare mult mai reusita actuala serie 3 decat asta noua.
Nici noul A4 nu ma impresioneaza. este mai aratos insa fata de 3 dar si asta are spatele urat. ce o fi in capul oamenilor astia cand deseneaza stopurile masinilor nu stiu.

SFW 15-04-05 10:13

Comparatie 330i si 3.2 quattro:

BMW:
Putere 258/6600 cp/rpm
Cuplu 300/2500-4000 Nm/rpm
Performante
Viteza maxima 250 [250] km/h
Acceleratie (0-100km/h) 6.3 [6.6] s

AUDI: 3.2 FSI quattro 188 kW 6-Gang
Putere 250/6500 cp/rpm
Cuplu 330/3250 Nm/rpm
Performante
Viteza maxima 250 km/h
Acceleratie (0-100km/h) 6.4

Acceptabil as spune eu .... pt 0.1 secunde mi-as lua audi-ul ca arata mult mai bine ca seria 3 si mai are si quattro ..... asa ca .....

Grecu 15-04-05 10:22

Eu sunt fan BMW si la aspect BMW arata mult mai bine ca Audi (parerea mea) VOT BMW

aleks 15-04-05 12:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SFW\"
Comparatie 330i si 3.2 quattro:

BMW:
Putere 258/6600 cp/rpm
Cuplu 300/2500-4000 Nm/rpm
Performante
Viteza maxima 250 [250] km/h
Acceleratie (0-100km/h) 6.3 [6.6] s

AUDI: 3.2 FSI quattro 188 kW 6-Gang
Putere 250/6500 cp/rpm
Cuplu 330/3250 Nm/rpm
Performante
Viteza maxima 250 km/h
Acceleratie (0-100km/h) 6.4

Acceptabil as spune eu .... pt 0.1 secunde mi-as lua audi-ul ca arata mult mai bine ca seria 3 si mai are si quattro ..... asa ca .....

este prea mica diferenta pentru a fi sesizabila pe sosea
nu e asta criteriul de diferentiere, ai dreptate, cred ca singurul care poate face deosebirea este feeling-ul propriu si subiectivismul fiecaruia...

SFW 20-04-05 18:27

Exact ... asta conteaza pana la urma ... sa-ti gasesti o masina care sa-ti placa tie cel mai mult, la design, la condus....

MARIO_BMW 24-04-05 17:46

sal

Salut baietzi, salut katalinrs4 :wink: ... deci ontopic... sunt fan BMW ..katalin shtie cat de fan BMW sunt :twisted: ...imi place la look noul a4 este klar mai frumos decatnoul BMW ...dar votul meu Goes to BMW datorita motorizarii specifice si istoriei care o are in spate :lol:

Turbo110 24-04-05 19:19

mi se pare o prostie sa votezi o masina mai urata doar ca are istorie in spate ! in fine e90 e mai pe placu meu !

SFW 24-04-05 22:05

La motorul pe care l-am dat eu exemplu eu spun ca sunt cam la egalitate ...
Oricum .... si audi are istorie.

MARIO_BMW 27-04-05 01:05

:lol: mybad m-am uitat mai indeaproape la noul BMW ...este mai frumos k audi... :twisted:

hmm o masina mai urata(bmw) ...turbo110 cu ce mijloc de transport in comun te duci in fiecare zi unde ai treaba? ... nu mai comentati aiurea despre niste masini care nici macar nu vi le permitetzi.....vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii.....

are si audi istorie in spate nu ca bmw..da are nu contest.

catalin rs4 27-04-05 01:23

sti cum ii tie iti place bmw mie audi si asa mai departe..nu mai are rost sa continuam pe tema asta ca iara nu ajunge niciunde :D cum esti tu fan bmw asa sunt si eu fan audi...nu ca numi place bmw dar mai mult imi place audi si despre istorie...daca audi nu are istorie in le mans.raliu si dtm atunci nu stiu ce sa mai zic.. :) bmw sia prea schimbat lookul dintro data nu ma pot impaca cu lokku asta deloc seria7 si seria 5 seria 3 la fel dar cui ii place..

SFW 27-04-05 01:43

Nu trebuie sa iti permiti o masina ca sa-ti poti da cu parerea despre ea. Asta este aberant.
Cum tu te uiti la avataru meu si-ti dai seama ca cam greu o sa votez eu bmw asa ma uit si eu la al tau si e clar ca nu o sa te conving prea curand sa alegi audi :)
Si despre istorie .... zice bine Catalin

ffocus 27-04-05 09:35

parerea mea....daca vrei sportivitate iti iei bmw, daca vrei lux iti iei mercedes, iar daca vrei cate putin din amandoua iti iei audi

am votat audi a4

SFW 27-04-05 09:45

Asa este ffocus. Asta e si parerea mea. Dar nu e putin din amandoua .... e amadoua :P

All times are GMT +2. The time now is 15:43.

- Copyright 2026 4Tuning