![]() |
Masina gasita lovita in parcare,se mai declara la politie..?
1 Attachment(s)
Salut,aseara mi-am gasit masina "julita "pe bara spate,si vreau sa stiu daca mai este obligatoriu sa o declar la politie.Am casco dar numi convine sa platesc fransiza 100e pe eveniment acum.Ma gandeam daca pot amana reparatia pina la urmatorul evenimet?Si daca da,cum se procedeaza..adica sa zicem ca o lovesc in bot sau oriunde ar fi... cum declar si julitura din bara spate?
|
Re: Masina gasita lovita in parcare,se mai declara la politie..?
Quote:
Stiu ca poti sa declari la casco si mai tarziu dar sa nu dispara semnele. |
se ia autorizatie de reparatie in maxim 24 de ore de la Politie. Daca ai ghinionul sa te opreasca rutiera si sa nu ai autorizatia ar putea face putina gura
|
baieti,baieti si fete...:),nu va mai certati....NU SA FACUT INTELEGERE AMIABILA deoarece asa am gasi-to in parcare,poza este facuta EXACT cand am gasit masina.Intrebarea mea este : mai este OBLIGATORIU sa ma prezint la politie...?Sincer acum am sters bine locul unde sa intamplat evenimentul si au ramas urme vizibile de zgariere.
|
Cu cine sa faca amiabila daca a gasit-o lovita in parcare?
Unde am intrebat pentru ce am facut amiabila, m-am referit nu intr-un mod foarte exact la noua lege care NU te mai obliga sa mergi la polite in caz de accident, deci nu iti mai trebuie dovada de reparatie, deci domnu militian de care ziceai ca ii cauzeaza probleme baiatului nu are ce sa iti faca !!! Si inchidem subiectul! |
multzam ... geo_gee2005_xxx
|
acum cu casco cum ramane....daca noul eveniment va fi (sa zicem) in partea opusa....?
|
Nu iti pot da un raspuns exact deoarece nu sunt 100% sigur de ce spun, dar stiu ca nu poti repara doua daune care n-au legatura (bara fata cu cea spate) decat daca le-ai lovit pe ambele in accident. Legat de problema ta, daca o lovesti cum ai spus tu in celalalt colt al barii spate se schimba dar si aici depinde de asigurator si de cat de figurant e inspectorul de daune! EU zic sa o lasi asa si sa mergi mai departe! Nu strica... casco pentru julitura aia! asteapta si tu rca-ul altuia si o faci atunci pe casco!
|
multumesc
|
Fransiza o vei plati oricum in sensul ca daca ai alta zgrietura pe o usa sa zicem se vor deschide doua dosare si pentru fiecare dosar platesti fransiza.Poate decat sa ai "ghinionul" sa te loveasca altul in spate si sa o repari pe rca-ul lui. Chiar si asa inspectorii de unde ai casco vor fi suspiciosi...
|
allianztiriac am casco,din cite am vb cu eii am inteles ca daca sunt mai multe "mici" pagube se va face numai un dosar....acum pina la proba contrarie....
|
Quote:
Trebuie să declari undeva incidentul, la asigurător, dacă te înţelegi cu păgubitul/vinovatul, sau la poliţie dacă nu e una din părţi deacord sau dacă nu ştii cine ţi-a făcut dauna. |
Există un "fond al străzii" pentru victimele/pagubele cu autor necunoscut!
Aş încerca şi varianta asta înainte! P.S. Cu o pastă corectoare cred că iese la "adevăr" acea lovituă, dacă plasticul barei nu este înfundat! |
pfff aia vrei tu sa declari rade politaiu de tine,sincer....ia o carpa si un pic de spirt(nu cumva sa folosesti acetona ca omori vopseaua !!!) si freaca bine,sa vezi ca nici nu se mai vede dupa...aia e vopseaua alauilalt...nu e zgariata a ta ....a avut un prieten la o masina alba era cu albastru si cu putin spirt si o carpa a facut-o boboc....daca ii dai un polish finut dupa nici numai ai ce repara....parerea mea...spor la treaba ;)
|
Quote:
fondul pentru victimele strazii are alte atributii, nu despagubeste avariile in parcare |
mai poti apela la victimele strazii
|
Quote:
"FPVS garantează, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neasigurate sau neidentificate şi despăgubeşte persoanele prejudiciate dacă acestea nu sunt despăgubite de cei care le-au prejudiciat; nu este necesar ca persoanele păgubite să facă dovada că au întreprins demersuri pentru recuperarea prejudiciilor de la persoana vinovată; •dacă accidentul cauzator de prejudicii a fost provocat de un vehicul neasigurat, din categoria celor pentru care legea din România prevede obligativitatea încheierii asigurării R.C.A., se garantează şi se plătesc despăgubiri atât pentru daune materiale cât şi pentru vătămări de persoane şi decese; pentru daune materiale nu se garantează şi nu se despăgubeşte o parte din daună de100 Eur/echivalent în lei, care reprezintă franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite; • dacă accidentul cauzator de prejudicii a fost provocat de un vehicul neidentificat, din categoria celor pentru care legea din România prevede obligativitatea încheierii asigurării R.C.A., regula este că se garantează şi se plătesc despăgubiri numai pentru vătămări de persoane şi decese; pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, se garantează şi se plătesc despăgubiri numai dacă în accident, cel puţin o persoană a suferit vătămări care să necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale; franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite pentru daune materiale în aceste cazuri este de 500 Eur/echivalent lei;" cred ca scrie aici destul de clar ce face FPVS |
Quote:
|
Quote:
Multam de sfat oricum..... |
Quote:
stai linistit oricum nu apelam...si oricum cum chiar daca as fi vrut tot nu se facea nimik....fondul este pentru raniti in trafic. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Eu la Astra am cel mai ieftin casco de la Omniasig (cel cu 10% din partea mea in caz de dauna totala sau furt, am zis ca fix de aia 10% ma mai intereseaza daca raman fara masina :lol:) si platesc fransiza doar in primul an. Apoi se duce.
Deci schimba firma:lol: |
Eu zic ca ce ai tu acolo in proportie de 70 - 80 % iti iese la un polish calumea.
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:19. |
- Copyright 2026 4Tuning