Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Incepator (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/269413-incepator.html)

tuluca.dan 18-07-11 13:33

Incepator

Salut tuturor, momentan as dori sa ma ajutati cu achizitionarea unui bass , ptr masina, nu vreau ceva scump si nici prea puternic , as dori ceva plug`n`play .... cand am de carat cu masina sa pot sa`i scot mufa sa`l dau jos si aia e.
P.S trebuie neaparat amplificator/statie ptr bass? va multumesc!

ralphmandl 18-07-11 16:29

Re: Incepator

trebuie neaparat amplificator pt subwoofer.

adrian_drift_king 18-07-11 17:59

poti opta pentru subwoofer activ (subwoofer cu amplificator incroporat)
Solution 25 A1 de la focal are 150Wrms sau GZRB 300ACT sunt undeva la 1000lei fiecare
ce masina ai ?
poti decupa haionul sa faci loc la 2 difuri de 20-25cm de bass si aplificatorul il pui pe bancheta si sa folosesti volumu portbagajului ca incitanta. si astfel scapi de incinta subwooferului ca ocupa loc in portbagaj

tuluca.dan 18-07-11 19:53

masina e o fabie ..... 1000 de lei? cam mare suma asta ptr un incepator! :)) dar ms m`am lamurit, cel mai bn ar fi statie si sub .... va multumesc!

ralphmandl 19-07-11 11:44

Quote:

Originally Posted by adrian_drift_king (Post 4472755)
poti decupa haionul sa faci loc la 2 difuri de 20-25cm de bass si aplificatorul il pui pe bancheta si sa folosesti volumu portbagajului ca incitanta. si astfel scapi de incinta subwooferului ca ocupa loc in portbagaj

te-ai gandit mult sa spui chestia asta? daca decupezi placa aia si pui 2 subwoofere pe ea o sa fie un mare rahat, nu o sa faca incinta cu portbagajul, o sa cate free air, o sa sune ca p**a, o sa aibe cursa imensa difurile, probabil o sa le si arzi.

adrian daca ar fi asta o solutie, nu crezi ca toti am prefera sa avem asa subwoofer?

khrysty@n 19-07-11 23:24

Quote:

Originally Posted by ralphmandl (Post 4474118)
te-ai gandit mult sa spui chestia asta? daca decupezi placa aia si pui 2 subwoofere pe ea o sa fie un mare rahat, nu o sa faca incinta cu portbagajul, o sa cate free air, o sa sune ca p**a, o sa aibe cursa imensa difurile, probabil o sa le si arzi.

adrian daca ar fi asta o solutie, nu crezi ca toti am prefera sa avem asa subwoofer?

Subscriu la ce a zis Ralph...

Tu iti dai seama cat de bine trebuie sa inchida aceea polita, si cat de bine inchis ermetic trebuie sa fie portbagajul ca sa fie folosit ca o incinta?

Plus de asta, nu am vazut portbagaj sa nu mai aiba cate o deschizatura pe langa mocheta sau pe langa imbinarile de langa bancheta.

tuluca.dan 19-07-11 23:31

ok atunci recomandati`mi un difuzor , de bass sa fie, cat mai mic si ieftin! si sa fie si activ! nu conteaza firma, etc....... m`am saturat sa am o melodie mai cu bas , si cand sa dau mai tare sa`mi sara boxele .... vreau ceva sa fie "comercial" sa zic asa ...... va multumesc!

ralphmandl 19-07-11 23:56

activ nu o sa gasesti prea ieftin si nu prea are sens.
pot sa-ti dau o varianta acceptabila ca pret, dar nu subwoofer activ
subwoofer: SPL Dynamics V-250S4 (330 lei)
amplif: Hollywood HXA-20 (420 lei)
lada pt subwoofer ti-o faci tu.

adrian_drift_king 19-07-11 23:59

off : i-am dat omului o idee, nu a zis ca vrea performanta , sunt masini care au haion cu parte metalica (ex dacia 1310) si cum multi taie acolo sa puna difuri ovalea la fel de bine putea sa puna si difuri rotunde de bass.
poate m-am exprimat eu gresit knd am zis "incinta" ,

on : cel mai ieftin sub activ pe care il stiu e Sal XB-12/A (in jur de 400lei)

ralphmandl 20-07-11 13:16

Quote:

Originally Posted by adrian_drift_king (Post 4475586)
off : i-am dat omului o idee, nu a zis ca vrea performanta , sunt masini care au haion cu parte metalica (ex dacia 1310) si cum multi taie acolo sa puna difuri ovalea la fel de bine putea sa puna si difuri rotunde de bass.
poate m-am exprimat eu gresit knd am zis "incinta" ,

on : cel mai ieftin sub activ pe care il stiu e Sal XB-12/A (in jur de 400lei)

polita aceea nu este hayonul, hayonul este usa de la portbagaj la masinile hatchback.
Sal XB-12/A nu este subwoofer, este o baraitoare ordinara care-ti da dureri de cap.

Laurentiu30 23-07-11 12:43

am si eu o intrebare. daca vreau sa imi pun doua boxe pe haionul din portbagaj, cum o fac? trebuie amplificator ceva? :D

Stage1 23-07-11 13:54

2 gauri, 2 woofere, 1 amplificator :-)
sau
2 gauri, 2 difuzoare coaxiale mai slabute, 0 amplificator, alimentare din player :-)

davay 23-07-11 14:32

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 4482464)
2 gauri, 2 woofere, 1 amplificator :-)
sau
2 gauri, 2 difuzoare coaxiale mai slabute, 0 amplificator, alimentare din player :-)

Pentru varianta a2-a scoate ceva bass?Celelalte 2 sau 4 difuzoare deja montate unde vor fi conectate,e suficienta puterea playerului?

Stage1 23-07-11 15:13

Quote:

Pentru varianta a2-a scoate ceva bass?Celelalte 2 sau 4 difuzoare deja montate unde vor fi conectate,e suficienta puterea playerului?
De unde stii ca are 2 sau 4 difuzoare ? poate n-are deloc, poate are doar unul.
Din exact acest motiv, i-am oferit 2 solutii care se pot pune in practica, cam atat :-)
Pentru raspunsuri detaliate-i nevoie in principiu de intrebari detaliate, sau putem sa-i zicem mai serioase...

Laurentiu30 23-07-11 16:13

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 4482594)
De unde stii ca are 2 sau 4 difuzoare ? poate n-are deloc, poate are doar unul.
Din exact acest motiv, i-am oferit 2 solutii care se pot pune in practica, cam atat :-)
Pentru raspunsuri detaliate-i nevoie in principiu de intrebari detaliate, sau putem sa-i zicem mai serioase...

Am 4 difuzoare 4 tweetere :P

Stage1 23-07-11 16:51

Atunci ramane valabila doar prima varianta...

Laurentiu30 23-07-11 17:03

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 4482733)
Atunci ramane valabila doar prima varianta...

eu atatea boxe am pe masina, ce vreau sa montez probabil vor fi 2, de wreo 50 poate 70 w, voi ce imi recomandati?

animalutz 27-07-11 10:20

Ai tu 50 sau 70 W RMS cu care sa le amplifici?

ReLLaXX 27-07-11 11:59

Quote:

Originally Posted by Laurentiu30 (Post 4482749)
eu atatea boxe am pe masina, ce vreau sa montez probabil vor fi 2, de wreo 50 poate 70 w, voi ce imi recomandati?

15 Ani. Masina... cui? :)

dydy-andrey 13-08-11 23:49

deocamdata cred ca ti-ar ajunge urmatorul sistem, second, bineinteles. :)
http://car-audio.anunturi-auto.4tuni...-10274221.html
il are un prieten pe masina si se aude mai mult decat suficient!:D

Laurentiu30 15-08-11 19:56

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4490633)
15 Ani. Masina... cui? :)

Masina parintilor, care probabil va fi a mea. Sper! ;;)

All times are GMT +2. The time now is 00:47.

- Copyright 2026 4Tuning