Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Tuning Motor Ford (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/269-tuning-motor-ford.html)

Ford_V6 04-01-04 15:38

Tuning Motor Ford

1 Attachment(s)
Are cineva experienta in modificarea unui motor de Ford V6 2800 cmc.
150 cp. din fier brut. fara artificii tehnice sau alte gadgeturi. unele dintre cele mai fiabile motoare construite vreodata . . . . astea si cu 3.5 BMW.

Oricum daca are cineva niste idei de tuning ( axa, chiulase ) sa-si spuna o parere.

catalin rs4 04-01-04 15:45

pai si cam ce modificari ai vrea sai faci asa dupa tine ?? :lol: :lol: :lol:

Ford_V6 04-01-04 16:24

Pai in primul rand o axa cu came mai agresiva. In al doilea rand ma gandesc la o modificare a chiulaselor. Ar fii interesant de stiut cam ce raport de comprimare tin pistoanele astea. ( eu le am noi ). niste supape mai mari si evident in functie de cat tin pisotanele planate chiulasele. Oricum sunt motoare care au fost si in versiuni turbo deci tin ceva compresie. Au existat si niste kituri de conversie turbo . . . nu mai stiu cine le facea, oricum prin Anglia. Acolo e mama tuningului de motoare Cologne V6. Pe alimentare am un carburator Weber DGAS 38/38 pentru care o sa comand un set de jicloare sport. Evacuarea bineinteles inox, probabil fara nici o toba. Sper sa ajung undeva la un 200 de cai cu toate astea.

P.S. era sa uit. O pompa de ulei de curse si un sistem de racire al uleiului termostatat.

catalin rs4 04-01-04 16:29

ai ceva ganduri seriose vad ca :lol: sincer sa fiu nu ma prea pricep la ford mai mult la golfuri daca aveai golf te puteam ajuta cu ceva am relati bune :lol: mai ales la vr6 :lol:

Ford_V6 04-01-04 16:54

din curiozitate . . . motoru de VR6 de VW stiu ca are vreo 175 cp. din ce e facut (blocu si schiulasele) ??? Aluminiu ??? sin inca ceva . . . . unde are axa cu came ??

TNos 05-01-04 05:49

VR6 de pe VW stiu ca are axa in chiulasa,daca de el vb,al tau nu stiu,da si tu capacu de chiulasa jos si vezi,daca nu e acolo,e in bloc!cam ce ai zis tu acolo se poate face,cauta pe net detaliat datele tehnice ale masinii si materialele,apoi da motorul jos si dezmembreaza-l si vezi cat se poate plana chiulasa,calculeaza marirea supapelor,cat se poate usura ansamblul biela ,piston,arbore,alezaj,marirea galeriilor si schimbarea traseului,pune doua carburatoare dublu corp,cu jigloare schimbate,baga aer rece in cilindru,vezi cam ce alta axa s-ar potrivi si ti-ar modifia cursa si timpul de mentinere al supapelor,incearca sa schimbi traseul benzinei pt a nu mai pierde din presiune,pompa de ulei ca bine ai zis,si modificarile care sunt implicate dupa cele de sus!Succes!

catalin rs4 05-01-04 10:57

:lol: da tnos despre vr6 de pe golf este vorba sincer sa fiu nu prea le am cu mecanica pt ca nu ma interesat :lol: :lol: :lol:

Ford_V6 05-01-04 12:51

Al meu e cu axa in bloc iar despre doua carburatoare . . . . fiind V6 e putin mai greu de facut. Oricum un 38/38 jetuit Rally rupe. Motorul e deja demontat. Masina pe care o sa-l pun este un Opel Rekord model 1968.

catalin rs4 05-01-04 15:13

opel rekord este cam mare si cam greu sau? :lol:

Ford_V6 05-01-04 16:26

1 Attachment(s)
1060 kg cu motorul ei original. Nu e grea deloc.

Masina bleu este cea in cauza

catalin rs4 05-01-04 16:28

:lol: :lol: credeam ca zici de modelu putin mai nou :lol: da 1000 de kg nu este grea :lol: :lol:

pimp_lex 05-01-04 17:54

si unde exact o sa faci tu curse cu \"chestia\" aia din 68? sau faci toate astea doar pt Legal racing?
plus....motor Ford pe un Opel....??!! sau chiar asa pe Rekordurile din 68 poti sa pui orice vrei sub capota?

TNos 06-01-04 06:00

doua carburatoare la V6 e chiar bine,dar nu cred ca merge pe masina asta,motorul e de pe un Taunus nu?In cazul asta chiar nu cred ca intra!Iar pt masina asta mai trebuie facute si alte modificari pt ca motorul e destul de puternic!

TNos 06-01-04 23:36

eu zic ca pe langa cutie,mai trebuie schimbate si puntile,planetarele,bara stabilizatoare,ambreiaj, si frane.Gresesc?

bogdan 07-01-04 09:26

pentru Frumusica (sierra 2.0)m-a costat 2000 si ceva de para si credema ca trebuie sa schimbi foarte multe pe mai ales daca nu ai tractiune pe spate

Anonymous 13-01-04 20:47

salut

ai fi surprins sa afli ca cu \"chestia\" aia din 1968 se pot face multe chestii... :)

http://www.edit.ro/_opel/

si

http://www.edit.ro/_opel/opel_05.mpg

1968 rekord coupe, motorul de 1.9, cam 100 hp fara modificari. intreaga si intretinuta, radio original philips, piele, serie mica...dupa care a inceput munca, motorul refacut cu piese steinmetz, schimbat pistoane, ax cu came, volanta, filtru king dragon racing, nitro nx hitman cu jet reglabil, evacuare steinmetz primara + dubla sebring finala, frane EBC/ferodo, interior lucrat cu podele+pedale de aluminiu. toate bune si frumoase pana s-a gasit un betiv cu un cielo sa intre in ea din spate si s-o arunce 12 m intr-a doua cu frana de mana trasa peste un copil care se juca pe trotuar...and so on. :)

ca sa pui motorul ala pe rek nu-ti trebuie cine stie ce modificari daca rekul original e din cele de 1.9. daca are si motorul 1.9S care a echipat rekord sprint nu ai probleme. cel mai corect este insa sa-i schimbi cutie+cardan+diferential cu unul de commodore din aceeasi perioada. totul e mai mare si mai bine facut. te tine si ce e pe 1.9 original, dar BINE pastrate. si OBLIAGTORIU schimbata suspensia. cea originala e de feribot. daca dai peste una cu servodirectie, scoate-o. e ciudata. de rest - noroc si astept sa vad si eu ce-ti iese....

Anonymous 13-01-04 20:49

inca ceva - toate rekordurile C 1967-1971 au tractiune pe spate.

b99sha 15-01-04 03:52

Bai, frumoasa masina...Pacat de ea. Si sper k fetitza nu a patit nimic grav.
Acum in ce stare e=ai refacut-o? Scrie si tu mai multe despre ea.

Anonymous 15-01-04 05:17

era baietel si din fericire a sapat cu o luna de spital. daca nu era masina mea parcata acolo il facea praf -- macar asta mi-a fost consolarea.

dupa ce masina a fost data ireparabila (are caroserie monococa de la usi incolo), s-a gasit un mos din cornu, de langa campina unde a fost problema, care a zis ca el o indreapta. bineinteles ca n-am crezut, dar i-am dat-o asa mai mult ca nu mai credeam ca o mai fac. si dupa doua luni de stat cu ciocanul si presa pe ea, a facut-o omul ABSOLUT IMPECABIL. si stiu ce zic, sunt foarte rau la d-astea. masurat la mm si e stanga la fel cu dreapta. a indreptat si bara si ornamentul. nu mi-a venit sa cred si nimanui care a vazut-o lovita. zici ca e luata doar vopseaua de pe ea - atat de bine a iesit. daca aveti vreo problema de gen il recomand cu garantie. si pret foarte bun. in rest..urmeaza vopsit in primavara si sper sa continui cu imbunatatirile.

b99sha 15-01-04 06:06

\"doar o luna\" :?

Oricum, bafta cu modificarile. Poate ne vedem la niste etape prin tara (nu neaparat sa participi desi ar fi interesant).

codrin44 03-02-05 20:46

3 Attachment(s)
off:sunt profund impresionat de opel
on:V6,daca faci modificari la V6 :D te rog sa ne tii la curent si daca se poate amanuntit.nu de alta dar daca nu deschideai tu topicul o faceam eu.
pe net,nu mai stiu unde,am vazut un V6 cu 3 carburatoare si parca erau acolo din constructie
era vb de un proiect intitulat 200 HP pe un ford capri si in mare se modificasera supapele,pompele,carburatorul(jigleoarele presupun),avea 2 radiatoare iar axul cu came era modificat facandu-i unghiurile mai ascutite (din ce am putut intelege)
intrebarea mea este: cine se poate pronunta la modul profesionist si exact referitor la dimensiunile supapelor,alezajului,etc?

codrin44 26-02-05 14:51

dca voi nu mai postati....pacat.
am gasit un 2.8i V6 de pe un scorpio si nu stiu cat tre' sa plaenizez chiuloasele si volanta cat tre usurata(are 6 kg) plus ca mekaniku zice ca tre indepartat limitatorul pompei,sa bage benzina cat China...e benefic?
alte \"trucuri\" pt marit putere acestui tip de motor,mai stiti?

florin_cars 13-05-05 14:56

se pare k nu mai posteaza nimeni.... :cry:

trei carburatoare duble merg mai bine dekat 2 duble pe V6, cineva mai sus zicea de 2 duble, alea merg bine pe 6 in linie.

Sprintul ala e mortalll, oricum toate rekordurile au tractiune spate pt cei ce nu cunosc, plus k nu inteleg cum adika 'se pot monta orice motoare sub capota?' pai la cat e de mare sigur ca da. Unii pun si V8-uri :twisted:

Totusi de la ce masina ai V6 2.8 carburator? pt ca shtiu k doar Capri avea pe carburator, granada avea injectie, am gasit si eu.. :?: si tot 150CP avea.. :roll:

Ford_V6 16-05-05 21:42

am avut granada v6 2.8 carburator solex 38/38 inversat automata 140 de cai ;) . . . . deci nu stii bine . . .

florin_cars 16-05-05 21:51

pai tu ai zis k are 150 si ala e pe inj :P deci m-ai derutat TU :lol:

auzi da ai cumparat si unu pe inj de 2.8/150CP de pe o Ghia de la un mos din curte dk bine tin minte, pt Taunusul tau, cu el ce se mai aude?? l-ai montat?

eu akuma 30 minute am iesit de sub masina Consul/Granada(ex V6) si am terminat de montat mecanica(Sierra 2.0 OHC) dupa 4 luni de intreruperi, cautari si adaptari de suporti motor si cutie. Gata :oops:

Am auzit k te interesa, exista si in Germania o firma mare de kit-uri TURBO doar pt FORD si sunt vechi de tot, au facut si pt Capri, Granada, Sierra, Scorpio...trebuie doar sa-mi reamintesc dk chiar vrei sa te bagi la asha ceva, insa sunt scumpe.. :twisted:

P.S. Granada aia cu 2.8 era modelul I sau II ?!

codrin44 18-05-05 21:35

eu am luat un 2.8i V6 de pe un scorpio cu o cutie 4X4 si in 2 zile ma apuc de demontat la el ca mi-am luat concediu
in plus,un inginer de la fabrica de avioane din oras spune ca lucreaza la o turbina pe admisie,invartita de un electromotor de 12v?care e in legatura cu acceleratia si se tureaza sincron cu turatia motorului.abia astept sa vad ce iese.
si mai spunea cineva de o teava pe evacuare,cu spirala pe interior(ca ghinturile de la un pistol)care provoaca un \"vartej\",tragand gazele mai repede.
ce pareri aveti?
in plus....nu pot lua baia de ulei de la motorul in cauza,fiind adaptata pt 4X4.s-ar potrivi baia de la vechiul motor de 2.0 in V?

florin_cars 18-05-05 23:49

cu baia de la vechiul 2000 poti sa te uiti, sa iei o masura de jur-imprejur cu o sarma pt a-i copia forma si o suprapui peste baia de 2.8 si vezi cum e.

cat despre turbina aia sunt curios rau, mai mult e vorba de kompresor dupa cum suna instalatia, ce e miscat de gaze e turbina, ce de forta mecanica e kompresor... :wink:

teava respectiva e adevarata, dk chiar are cineva toata evacuarea facuta asha, eu shtiu k americanii folosesc vartejuri din astea ce se monteaza in capatul finalei sau chiar si inaintea ei in teava, dupa care se monteaza finala... asa zic si ei si arata si in poze k provoaca un vartej turbionar si alte cele, ma rog nu-s inginer de avioane so I don't know.
dar 2.8 e o baza pt multe modificari in Germania mai ales deci dk cauti info si le shtii si limba poti face ceva :twisted: din el

codrin44 19-05-05 10:55

am vb cu omul de legatura,care de altfel si-a deschis firma de tuning si care prin tuning intelege in primul rand \"aranjarea\"motorului.
intr-adevar,e vb de compresor,iar de tzava ghintuita poate face rost usor,numa bani sa fie.
acum ma gandesc :roll: .....se compenseaza parametrii admisiei fortate de compresor cu parametrii evacuarii ametite de respectiva teava?

florin_cars 19-05-05 13:14

pai americanii recomandau sistemul ala vortex la orice masina, cica creste viteza gazelor evacuate deci si ceva feeling in plus(de putere sau de sunet, fiecare dupa parere :wink: )

Ford_V6 07-06-05 14:37

Taunusu a plecat la sinaia de vreo 2 ani si a mai papat vreo 10000 de euro . . . . acum este un adevarat show car . . . dar din pacate nu mai este a mea . . . .

codrin44 16-07-05 09:33

1 Attachment(s)
cum e \"tunat\" motorul meu:
-pe blocul de2000cmc,V6-90CP,carburatie,s-a adaptat alimentarea pe injectie multipunct si electronica de la un 2.8V6
-chiulasele,trag concluzia ca sunt de pe un 2.4 deoarece au diametrul de 87cm,fata de cilindrul care are 84cm(aici nu sunt sigur,ar trebui sa masor supapele).
-am luat volanta de la 2.8 care este egala in greutate cu cea de la 2.0 si i-am pus discul si placa de la ...2.8,trecand de la o dimensiune de 215mm diametru la 240mm,ambreiaj folosit pe...ford transit,conform specificatiilor din cartea tehnica.
-am plaenizat chiulasele cu 0,5 mm,dar garniturile fiind facute manual,sunt mai groase cu 0,3 mm iar in urma strangerii chiulaselor v-a rezulta o camera de ardere mai joasa cu aprox. 0,35mm
planuri
-ar trebui sa-i fac ceva la galeria de evacuare,dar nu prea stiu ce....sa o trag independent pe o distanta mai lunga?in prezent arata ca mai jos.faza najpa e ca pe motorul de 2.9 e cu trei gauri de evacuare,nu 2 ca la astea mai mici
-am sa caut 100 de ani un ax cu came mai agresiv si n-am sa gasesc
-am sa vad ce fel de electronica are admisia si daca merge chipuita....tre sa fac rost de bani.
-am sa platesc un translator sa-mi traduca exact ce inseamna: the inlet mainfold on the MFi K-Jetronic injection engine is o serious restriction.The four \"risers\" basicaly do not allow for suficient airfloww.Unfortunately there is not enough wall thickness to allow these to be opened out,so the only way to solve this is to build up the outsides with welding.With the risers sufficiently opened out,we have seen instant increases of aprox.15bhp :shock:
daca stiti voi ce inseamna....as fi recunoscator sa-mi spuneti

florin_cars 16-07-05 10:26

-pai..pt un ax agresiv, marca Dbilas eu zic sa vorbesti cu mai sus mentionatul, face rost si la viviesp so' e bun... :P
-la galerie parca cosmineloo si-a polisat/slefuit admisia si evacuarea din cate stiu, vorbeste cu el si vezi cum, oricum e bine sa mergi cu ele paralel pt ca asa a fost si din fabrica parca cel putin la 2.0-V6 la Scorpio nu e asa. Dk vrei la spate le scoti doua separate sau le unesti dupa punte si scoti in partea in care ai decuparea in fusta pt toba,
SAU faci serpisori, mult mai eficienti si mai aspectuosi :shock: :twisted:
-cat despre ce scrie acolo in Engleza e vorba ca admisia e restrictionata. Cele 4 admisii(gauri sau ce or fi ca tu le poti vedea eu nush cum arata) cica nu permit destula circulatie a aerului. Din pacate nu exista destula grosime a peretelui pt a permite deschiderea lor mai mult, deci singura varianta de a rezolva aceasta problema este sa construiesti exteriorul(banuiesc ca de pereti e vorba, sa-i largesti) prin sudura. Cu iesirile(sau cele 4 admisii/gauri sau ce or fi--vezi inceputul) suficient deschise, am observat cresteri instantanee de aproximativ 15 CP.

WOWW iti dai seama, deci admisia la tine e ca cele de la curse sau NASCAR in special, care pt anumite curse folosesc un fel de placi restrictionatoare, ce se pun intre carb si galeria de admisie pt a scadea Flowul de aer, si deci puterea. Deci injectia ta din fabrica e restrictionata, de dimensiunea celor 4 admisii de aer sau ce sunt. Fa-le o poza pls sa ma lamuresc si eu despre ce vorbeam :lol:

bafta si sper ca mi-am meritat un premiu..un colac ceva :roll: pls, plsss :D

Ford_V6 21-07-05 19:16

pentru motoru de 2.0 v6 nu exista axa mai agresiva . . . .doar de la 2.3 in sus . . .nu ma intrebati de ce . . .pur si simplu nu exista

doar sa trimitem axa in germania la modificat . . .300 de euro.

codrin44 21-07-05 22:39

pacat,cred ca te-am inebunit cu axu' da'....ma intelegi tu.
300 e multi bani momentan si ........ :? mai bine imi iau alt motor mai tarziu.

codrin44 01-11-05 17:33

mi-a mai tunat una prin freza.....daca s-a potrivit admisia de la 2.8 pe 2.0,oare nu s-o potrivi si chiulasele?ca ii fac supra alimentare plus ca astea de 2.8 sunt din aluminiu.
sau sa vand motorul meu in batista de 2.0- de parca l-ar cumpara cineva -si sa-l iau pe asta de 2.8 complet(5 mil.)faza e ca nenea care-l vinde e cunoscut ca \"imbarligacios\" si ..... nu mai zic ca fic-sa sta pe net... :? si a mai incercat cineva sa-l pune pe o masina si nu a mers.

florin_cars 02-11-05 23:57

chiulasele de 2.8 poti sa vezi dk se potrivesc doar ai originalul tau V6, 2.0 si compari una bukaka chiulasa cu una de 2.8 :wink:

io zic sa nu te mai avanti dupa \"imbarigaciosul\" acila, k numa tzepe iti iei, lasa-l dreq, uita-te mai bine cu ce Cossworth de 200Euro l-am imbogatzit pe Dascalu Gabriel :lol: :lol: 195Cp V6 4 axe came :shock: :oops:
ma intreb cum va zbura Capri MK I cu el....fllyyyyyy :peace: V Power Cossie Capri MK I :twisted:

codrin44 04-11-05 15:41

sincer,ma bucur ptr. gabi...da puteai sa-mi spui si mie de motor.
kiulasele de 2.8 sunt mai late decat astea de 2.0 si nu merg de nici un fel.si-s tot din fonta!
:? auzi...cossworth....150kw......fuck!intotdeauna ai avut o slabiciune ptr. mk1! :( ...si ala(gabi)nu zice nimik nimik...asha..... :(
eh...uf.....of.....cauta-mi si mie unul..te rog te rog terog!!!!!!!!!!!!!

Ford_V6 05-11-05 13:02

cam putini cai la 3.0 v6 4 axe cu came . . .nici 200 . . . hmmmm trebuie sa existe o limitare undeva . . .

codrin44 05-11-05 21:23

tehnic,atat are...150kw la motorul de 2.9 nu stiu daca la 4x4 sau la simplu.
dar compenseaza cuplul si daca din evacuare,admisie si calculator mai scoti 20-25%.......iaca ai 250CP!!!pe 1100kg

Ford_V6 06-11-05 16:34

asta spuneam si eu . . .trebuie sa existe o limitare undeva . . .soft, admisie / evacuare . . .

apropo . . .injectia de pe motorul ala e programabila ???

All times are GMT +2. The time now is 02:57.

- Copyright 2026 4Tuning