Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   tico vs dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2688-tico-vs-dacia-1310-a.html)

Devil_1 25-11-04 13:51

tico vs dacia 1310

aici vreu sa aud ceva pareri despre comparatia asta deoarece am auzit multe discutii pe tema asta .parerea mea e ca dacia e mai buna

Bogdan_16v 25-11-04 15:23

Indubitabil Tico...iti pot si demonstra daca vrei...
Greutate mai mica(650kg vs 900kg), plecare de pe loc net superioara la Tico(stiu cei care au mers cu asa ceva)...plus multe altele...

B 68 VLD 25-11-04 16:02

Si eu zic ca tot tico este mai rapid! Daewoo rulez! :lol:

Dar daca mai pui un om in tico aia a fost! :wink:

steph 25-11-04 18:56

lolz conduc dacie si am condus un pic tico nici nu se compara ... vreau sa vand dacia si sa iau un tico la sh

e net superior

COObra 25-11-04 22:02

ticalosu da mucu la dacie la orice ora.

Hondarul 25-11-04 22:12

corect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cred ca cea mai buna masina din seria Daewoo a fost Tico... Parerea mea.

HolySoul 25-11-04 23:29

de cat e motoru la tico ? 800 cmc ? sau de 400 ca nu mai tzin minte ...
si cati cai ? 20 sau 40 ? ca deja am uitat :)
si de cat are roata ? ca mi-as lua unu da creca tre sa caut cauciucuri de 55 :))

TNos 26-11-04 07:57

tico bate daciile pe carburatie nemodificate...dar o ia de la cele pe injectie daca au un sofer ce isi cunoaste masina...la demaraj o ia dacia...dar pe 400 m castiga

B12ZMD 26-11-04 08:11

si eu tot pe tico merg ... si pe mine ma bate gandu sa dau dacia + niste coco pentru 1 ticalos !

MaF|OtU 26-11-04 09:19

:lol: :lol: Tico :lol: :lol:
Tico e mai rapid decat dacia
Si arata mult mai bine cand este tunat :)

killme 26-11-04 20:45

mafiotule,fara suparare,dar cum ai ajuns la conluzia asta:\"tico tunat\"?
bineinteles ca la performante(stai umpic,care performante?),ca doar stim cu totii ca modificarea masinii sa exterior se numeste styling,nu(poate am scris eu gresit,dar asta e).ca de \"tunat\" nu prea ai ce,nu?

p.s.mai bine o caruta decat un tico ca e mai ecologic :D

TICO :chainsaw:

Devil_1 26-11-04 20:50

daca luam in consideratie doar liniutele ;da probabil tico ii mai bun (desi sunt dacii cu motor de 1600 ceea ce insamna dublu fata de 800) dar daca din greseala am face un circuit sa zicem.ia zicetimi mie cum sar descurca ticalosu (cu centrul lui de greutate) la o curba de 90 grade???
io raman pe dacie

steph 26-11-04 20:56

in tico nu ploua ... tico nu rugineste tico consuma mult mai putzin tico e mai fiabil arata mai bine si da cu flit oricarei berline si la viteza maxima si la demaraj nu comparatzi cmc comparatzi 48 de cat cu 62 si greutatzile si ***u ala de cutie de berlina

Devil_1 26-11-04 21:01

1 Attachment(s)
uitativa la cauciucuri.
shi cred ca il ia pe ticalos la curbe
is sigur
shi shi la linie!

killme 26-11-04 21:02

steph,daca esti femeie,inteleg ca-ti place tico si nu am nimic cu tine,pt ca n-ai putea cunduce o dacie klumea.
in primu rand performanta se masoara la o masina in cai putere,sau kw,nu?
in al doilea rand tico nu e masina,ci o cutie de chibrite cu roti :lol:
in al treilea rand am mai spus odata,spun acumamsi o sa mai spun de cate ori e nevoie,DACIA II MAI BUNA CA TICO CA SI PERFORMANTE.
da,tico are aer conditionat,merge din fabrica incalzirea,se conduce usor(deci inseamna ca cei care critica daciile nu prea pot sa le conduca)

Devil_1 26-11-04 21:07

nu comparam neaaparat cmc da shi putere.
da so luam shi pe alta cale:posibilitati de tuning la motor.
din monstrul ala de 800 cmc pe carb de 38 cp nu scoti mai mult de 50-55 cp cat ii el popa.
da motor de 14oo la dacie cu turbina shi tot ce trebe trece ushor de 150
shi apoi dupa aia linii!!
dacia rulzzzz!

killme 26-11-04 21:17

nu trece dacia chiar usor de 150 cp da trece si mere pana la 170 da cu modificari serioase,da serioase rau de tot,eventual de s-ar putea pune compresor?sau macar biturbo

krang 27-11-04 05:02

Hai sa fim obiectivi:
Puncte forte Tico
performante,consum,FIABILITATE,dotari,conservare 'financiara'
Puncte forte Dacia
siguranta(vis a vis de Tico),pret.

Avem un invingator:TICO! :)

Devil_1 27-11-04 07:50

parerea mea e ca muti vor opta pt siguranta ,spatiu,
hai ca nici dacia nu consuma asha mult.
si acuma ca tot a venit iarna ce ziceti de siguranta pe sosea?
ce face ticalosu in fata troienilor shi a poleiului???
mai ales cu cauciucurile alea bazate?

COObra 27-11-04 08:49

ce rai sunteti voi.....biturbo pe dacia - gata a-ti si ridicato la 170 de cai :lol:
de curiozitate ca poate la carburatoare o fi mai usor.....cate turbine a-ti montat voi pe dacii? PE MOTOARE DE DACII.
Si nu ma intelegeti gresit ca intre un tico si o dacie si eu poate tot dacie as lua, dar aruncati pe aici cu torbo si compresoare pe dacie ............
apropo a-ti uitat de NOS. :evil:

killme 27-11-04 11:00

mei coobra eu am zis eventual DE S-AR PUTEA PUNE biturbo si compresor,nu am zis eu ca am facut asa ceva(ce roata mea,n-am nici carnet,nici masina) :lol:
nu sari si tu cu gura pe om,ca doar am 16 ani si mai invat si eu :shock:
daca nu se poete,nu se poate n-om muri de asta

tot dacia ii mai buna

Bogdan_16v 27-11-04 12:50

Copilasi, cu parere de rau, sunteti groaznic de penibili!!!
In primul rand, Tico are 50cp strock, scrie negru pe alb in talon...
In al doilea rand, surata lui, Daihatsu Charade GTti, la o cilindree de 993cmc, 3 cilindri, turbo, 100cp http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=25674 ajunge la performante care ar face un GTI sa paleasca de rusine...si asta stock...

Eu zic sa renuntati a va etala \"vastele\" voastre cunostinte in materie si sa va duceti sa puneti burta pe carte...mai lasati dreaqu Furios si Iute si Nevoie de Viteza Suburban, nu mai visati NOS si bi-turbo pe Dacie, ca s-ar putea sa va \"udati\" in somn!!! :lol: V-as sugera sa luati exemplu de la Gabi FXN care la o varsta similara cu a voastra va da mucu' la cunostinte in materie!!!

PS:Comparatia era la masini stock...

m_vpr 27-11-04 13:14

Super interesanta comparatia.

Daca maine as fi pus sa aleg intre cele doua masini, mi-ar fi f greu, deoarece tico are numeroase avantaje: nu rugineste, consum mic, demaraj mai bun, iar dacia mi-ar place ca este mai spatioasa, bordul mai calumea (CN), si parca arata mai bine.

Devil_1 27-11-04 16:41

shi tot pt bogdan_16v
comparatia intre masini era la general (ceea ce include shi tuning shi performante shi fiabilitate nu numa stock)

Gabi_323i 27-11-04 19:33

Bogdan_16v :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Quote:

nu trece dacia chiar usor de 150 cp da trece si mere pana la 170 da cu modificari serioase,da serioase rau de tot,eventual de s-ar putea pune compresor?sau macar biturbo
killme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de curiozitate de unde ai dedus valorile alea de 150 de cai si 170 de cai? :D explica-mi te rog cum functioneaza acel compresor si mai ales biturbo? eu stiu despre biturbo ca merge doar la distributtie semivariabila incandescenta, te rog sa ma corectezi :roll:
Quote:

nu comparam neaaparat cmc da shi putere.
da so luam shi pe alta cale:posibilitati de tuning la motor.
din monstrul ala de 800 cmc pe carb de 38 cp nu scoti mai mult de 50-55 cp cat ii el popa.
da motor de 14oo la dacie cu turbina shi tot ce trebe trece ushor de 150
shi apoi dupa aia linii!!
dacia rulzzzz!
Devil_1 ai vreo legatura cu cel de mai sus? :D ca vad ca aveti in gand aceleasi valori ale puterii si mai ales a modificarilor :lol: v-ati intalnit in vis? :)

on topic : tico superior daciei, e super manevrabil si .... sprinten :D

Devil_1 27-11-04 20:00

de ce o zis killme nu is raspunzator da din motor de 1400 se ajunge (cei drept destul de greu) la valori de peste 100cp shi 150cp,asta implicand montarea de carburatoare dublucorp ,lucrat la chiuloasa,usurat volanta,cilindri ........
modificari serioase.dar se poate
nu zic ca nu ii sprinten tico da no
ideea e ca mie mi se pare mai buna dacia
ai fost tu intrun tico care incearca sa abordeze o curba (destul de lejera) cu 80 km/h???
am fost eu shi iti zic ca nu e bine deloc.aproape so rastunat,in conditiile in care o dacie nu are mari probleme

Ai dreptate ca tico nu rugineste shi poate are mai mult confort (desi nu prea e loc in el) o reparatie e mai costisitoare ca la dacie.

Gabi_323i 27-11-04 20:16

montarea DE CARBURATOARE DUBLUCORP? fratioare tu stii ce implica asta? sa montezi mai multe caburatoare dublucopr pe un motor? stii ce e ala un carburator dublucorp?

lucrat la chiulasa? ce sa lucrezi la ea? ce ii faci? dezvolta si tu poate sti ceva ce noi nu stim :)

usurat volanta ... din asta castigi putere???? iti zic eu : NU, din usurarea ei care de altfel este foarte dificil pentru ca trebuie echilibrata static si dinamic nu castigi nici un fel de putere, in schimb motorul va urca in ture mai usor

cilindri? atat ai de zis la cap asta? :D

Devil_1 27-11-04 20:28

da ma
carburatoarele dublu coarp sunt carburatoare duble sincron (corecteazama daca gresesc) --ma refeream la general

din chiuloasa stii tu ce se face (se subtiaza pt un raport de compresie mai mare shi se maresc admisia shi evacuarea)

din usurat volanta nu castigi putere ii adevarat da urca mai mult shi mai ushor in ture

cu usuratu ii la cilindrii,biele,arbore (cam tot ce se poate)
(trebe avut grija cu echilibratu motorului)
mai vin multe chestii (evacuare directa,vibroken)

eu nu voi dezvolta subiectu
daca te intereseaza da un search sau intra pe www.daciaclub.ro
shi convinge-te ca se poate

Lemeleul 28-11-04 07:48

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Devil_1\"
ce face ticalosu in fata troienilor shi a poleiului???
mai ales cu cauciucurile alea bazate?

Tico merge excelent pe zapada, mai ales datorita cauciucurilor subtiri!!!

Devil_1 28-11-04 08:19

EXCELENT!!!????!!!!????
sigur nu se rastoarna??
mie nu imi inspira nici un pik de siguranta!

MMihai 28-11-04 08:44

2 Attachment(s)
Asta a fost Tico candva.. la un impact care a fost la o viteza relativ mica uitati rezultatul? eu nu m-as risca sa merg cu tico. ati vazut si voi atatea cazuri cu tico, e o problema cu siguranta. intr-un timp se vobea sa le interzica pentru taxi din cauza asta :roll:

m_vpr 28-11-04 11:48

\" viteza relativ mica \" ???!!!

La cum arata masina aia, iti da senzatia ca zbura... Acordeon s-a facut.

Faza cu interzicerea lor ca taxiuri am auzit-o si eu, si se zvonea ca Matizurile vor avea aceeasi soarta, pt. ca si ele au avut probleme.

killme 28-11-04 13:13

ar trebui sa le interzica in general,nu doar la taxiuri

steph 28-11-04 16:38

killme

Quote:

steph,daca esti femeie,inteleg ca-ti place tico si nu am nimic cu tine,pt ca n-ai putea cunduce o dacie klumea.
baetzas in primu rand eu am carnet e deasupra conduc dacie kre mai e si break si nu jti ec fack eu cu break in oras ca sa imi zici k nu sunt in stare sa conduc dacie da? PANA FACI SI TU 18 ANISORI SI o sa pui mana pe volan du-te cu tot cu devil nujtiucat ala si mai jucatzi un pic de nfs si porma venitzi cu dacii de 170 de cai paici. sunt total paralel in leg cu faptu k potzi ducer o daice la 170 de cai si dak ai duceo cred k ar consuma enorm si ar fi extrem de nefiabila.

si tipul cu pzoele cu ticou facut muci knd gasesti poze pe net inceark sa aflii ce e cu ele!!! acel tico era parcat pe dreapta in spatele unui passat si a fost lovit de o masina care venea din spate deci a fost prins intre 2 masini mult mai mari.

tre sa recunoastem ca tico nu e deloc sigur dar se rvea masina de oras si are n puncte forte pe langa dacie

mpa 28-11-04 17:13

Auzi Steph!!! Felicitari ma bucur ca conduci o Dacie bine!!! Foarte frumos!!!
Dar liceul lam facut toti pt LIMBA ROMANA!!!!
Stii nu exista limbaj special pentru MIRC SI NET!!!
Si cam tot aia si cu HIP HOP!!!

---------------------------------
Incercati sa ramaneti la subiect, iar problemele referitoare la folosirea limbii romane incercati sa le rezolvati la topicul din sectiunea Tot ce nu poate fi incadrat -> Lectie elementara de gramatica. Multumesc! - RoSonic

steph 28-11-04 19:40

referitor la topic. sunt acuzat k sunt femeie pt. k parerea mea e k tico da clasa daciei la orice capitol mai putzin la sigurantza de catre un pushti kre o sa se mai joace nfs vreo 2 ani de zile pana isi ia carnet ... in conditziile in care eu conduc zilnic dacie si am condus si tico si am observat diferentzele ... mai vin altzii si fabuleaza k duci dacia la 170 de cai... da trecem peste

rosonic> te rog nu mai sterge mesaju asta... mpa vine si imi da cu limba romana in cap k folosesc `tz` `k` si `j` in loc de `s` knd nu e in stare sa scrie `l-am` corect

revenind la topic ashterpt si io sa imi zica devil ala sau cine a mai fost de acord cum duc si io breaku meu la 170 de cai :))[/quote]

RoSonic 28-11-04 19:51

1. Nu ai fost acuzat ca esti femeie... ci, din ceea ce am citit eu, a fost doar o neintelegere datorata probabil avatarului tau, in care apare o femeie.

2. Am sters ca erau vreo 4-5 posturi in care se dezbatea gramatica, si nu contineau nimic referitor la subiectul discutiei... Si repet: vreti sa va certati pe modul in care folositi limba romana, faceti-o la topicul dedicat.... https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=3679 sau pe PM....
ps: pun si un citat din descrierea sectiunii VERSUS: \"Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Nu se accepta OFF-TOPICU\"

Bogdan_16v 29-11-04 13:32

Am condus Tico pe zapada si pot sa spun ca este f usor de condus, a mai zis cineva, datorita cauciucurilor subtiri, a greutatii mici si a repartizarii maselor...
Tico este net superior Daciei berline/break si la cutie...usurinta cu care schimbi viteza la Tico este cunoscuta bine de cei care au mers cu el...cutia de la Dacie o stim si o injuram cu totii...
La capitolul stabilitate, din punct de vedere al ruliului, Tico iarasi sta mai bine decat Dacia... asezarea rotilor la extremitatile caroseriei confera o distributie f buna greutatii...cu niste amortizoare mai tari, niste arcuri mai scurte si jante ceva mai late, ar fi super stabil...Raza de bracaj, iarasi, nu se compara, mult mai mica la Tico...deci necesita mai putine manevre...SINGURUL lucru la care ar fi mai slab Tico este protectia pasagerilor, care e aproape inexistenta...insa la capitolul asta, nici Dacia n-ar fi departe, cu totii stim in ce hal se face o Dacie la impact...
N-am auzit/vazut niciodata cazuri multe la Tico cu radiator spart sau in care ploua...bineinteles, ele ar putea exista, dar in procente mult mult mai mici decat la Dacie...
Mai mult, Dacia nu are reglaj electric al farurilor, aer conditionat cu comanda de economic(de fapt n-are deloc), buton de deschidere a portbagajului si a capacului rezervorului in masina, casetofon din fabrica, asa cum Tico in varianta SX are...
Cat despre motor, este arhitectura celui de la Suzuki Alto '89, modelul dupa care a fost copiat Tico...deci japonez la origine, deci fiabil si destul de sprinten...si ca orice alt motor din lumea asta, cu bani si rabdare se poate modifica oricum...
Tragem linie...

La ce este mai buna Dacia berlina decat Tico?
Spatiul interior(cu f putin) si portbagaj...ATAT!

steph 29-11-04 21:21

ducetzi-va ba cu ticou` ala ce suntetzi femei k avetzi impresa ca ticou` e mai bun haha las k pun io pe break kompresoare turbine motoare cu reactzie si ma duc pe marte :P

jajajaj

tazmania 30-11-04 19:48

hop si eu cu parerea mea....masina de la firma pe care o am e un TICO.vreau sa spun ca eu unul am ramas uimit de cat de bine poate sa mearga \"ala micu\"!poate ca nu are motorul foarte puternic dar cutia de viteze este extraordinara!!intre tico si dacie,parerea mea e ca tico da clasa la dacie cam din totte punctele de vedere,exceptand sigurantza in caz de accident.cineva zicea ceva ca nu se pot lua curbele la viteza cu tico...amice,daca ai dacie,hai sa ne vedem la un sfarsit de saptamana si sa dam o fuga pe posada.....sa ne convingem live care din cele doua modele sta mai bine pe curbe.sunt mai multe puncte in favoarea tico-ului deci castigator nu poate fi decat ulul singur....si anume TICO :wink: hai va pup si ne mai auzim sau vedem sau citim....habar nu am...oare cum se zice? :lol:

All times are GMT +2. The time now is 17:17.

- Copyright 2026 4Tuning