![]() |
Care este cel mai bun motor facut vreodata?
Cum spune si titlul:Care este cel mai bun motor facut vrodata?
Va rog foarte mult sa folositi argumente!:D nu conteaza diesel sau benzina,doar sa specificati constructorul,modelul condus,motorul si de ce ti se pare cel mai bun |
re: Care este cel mai bun motor facut vreodata?
dupa parerea mea,cel mai bun motor este 2JZ-GTE,produs de Toyota.
De ce? Pai este un motor foarte rezistent,rezista la puteri mari fara a fi schimbate internele,si ca drept dovada,este cel mai folosit motor in D1GP,majoritatea drifterilor de acolo il folosesc.Am vazut pe speedhunters.com multe spotlight-uri,si majoritatea masinilor de drift folosesc acest motor. De asemenea,dupa parerea mea,si RB26DETT este un motor bun,dar dezavantajul este greutatea. Oricum motoarele japoneze sunt cele mai bune! |
nu pot spune ca ar fi cel mai bun, insa eu sustin ca SFI isi merita banii. Am avut ocazia sa testez unul pe calibra, si am fost foarte multumita de el. Putere, consum cat de cat decent,curat... nimic de reprosat!
|
Cel mai bun ca ce? consum? fiabilitate? putere?greutate?raport cc/cp?consum de ulei? :-)
Cand deschideti un thread de asta specificati la ce va referiti. ma_shina ai mai condus alte masini afara de SFI-ul ala? Masina mea cu motor de Accord e mai rapida ca un SFI pe Calibra . sa nu zic de 10000 ori mai fiabil. |
Quote:
|
E de respectat SFI-ul la puterea lui . Am avut multe masini mai tari ca SFI langa mine si totusi mai lente . Cu fiabilitatea stau mai prost masinile Opel.
|
Quote:
de acord cu tine! o astra de 2009 pe care am condus-o in mai putin de un an deja a inceput sa aiba probleme cu directia, si abia avea 5000 km facuti. |
Quote:
|
de departe OM616 ..fiabilitate in orice conditii, costuri de intretinere, posibilitatea de a functiona in parametrii si cu alt tip de ¨combustibil¨;)
|
Quote:
|
Quote:
-Viteza=EB 16.4 al lui veyron -Acceleratie=Vreun dragster -Consum=un taietor de iarba pe benzina -Turatie=F1 -Cuplu gigant=un mercedes AMG,nu stiu care(1135NM) |
Re: Care este cel mai bun motor facut vreodata?
2.8 vr6 - prefer un motor care are capacitatea cilindrica mai mare si aspirat:D
|
1 Attachment(s)
Alfa Romeo V6 Busso
productie 1979-2005 in 4 versiuni de fabrica (2.0 TB, 2.5, 3.0. 3.2 GTA) si variatiuni pana la 3.8L. putere: 132 - 250 CP motorul a fost folosit in rally, WTCC, BTCC si cursele de FIA GT. si plus de astea e foarte misto. |
referitor la masini.. C20LET .. puterinc si foarte fiabil
|
Quote:
Ai nimerit-o, nu este nici una nici cealalta comparativ cu concurenta :))) |
Cred ca se refera la fiabilitate, ca pana la urma la asta se rezuma totul cand vine vorba de un motor, si anume sa te duca de cat mai multe ori din pct A in pct B. Astfel cine vine cu un motor sub 2500cc e habarnist total!
Raportat la calitate de fiabilitate/pret, eu zic Mercedes 300D din anii 1980-1986 de 88Cp ce s-a montat pe W123(cobra) si G-klasse W460 Eu stiu un astfel de motor care garantat mai duce 500mii km dat jos de pe o cobra la 400E cu accesorii cu tot(pompa servo, alternator, demaror) si chiar si cu cutie de viteze si ambreaj! Daca e vb numai si numai de fiabilitate atunci trebuie sa cautam motoare normal aspirate de pe limuzine gen RR, Bugatti, MBz S-klasse, V8-uri americane. Daca e vb de costuri minime la intretinere, atunci traiasca dacia 1410, pt ca mai nou cu 100E iti iei un motor bun, desi parca as inclina spre un 2.4d sau tot 3.0 de pe amintite mai sus de pe cobra care duc mult mai multi km decat acesta de dacie.... |
Quote:
|
Unde ai fost in Africa? Egipt,Maroc,Tunisia?
|
Quote:
|
Quote:
honda si restu nu?! eu sunt curios cu cate din masinile astea ( cu motoarele astea ) ai mers tu... sau... ai permis? ca vad ca pierzi toata ziua facand analize si comparatii pe internet intre motoare/masini etc. |
Quote:
|
Quote:
Te asigur ca a mers cu foarte multe masini (multe din ele ,tu doar in vis sa le poti atinge), si de fel stie ce vorbeste, nu cum fac multi de pe acest forum ce-si dau cu parerea doar sa se afle in treaba. Si pt cultura ta generala, C20let nu avea nici o sansa in fata motoarelor japoneze ce erau fabricate in acel timp. Sa nu mai zic de cutia proasta, sau cutia de transfer. Cand te mai apuci sa te bagi in seama, mai intai documenteaza-te.....apoi deschide gura. |
Quote:
ma asiguri tu ca a mers cu multe masini...bravo lui, dar de unde stii tu prietene cu ce am mers eu sau nu:lol:? poate vorbesti despre tine, sau prietenul de mai sus... sunt cred ca 10 thread-uri, in care daca fiecare zice ceva de o masina, sau un motor, sare unu ca "esti prost, nu stii, cum, compari aia/ala cu HONDA? ce-ai frate HONDA e cea mai tare, cea mai buna, cea mai frumoasa" te intreb, asa, ca necunoscator, de ce numarul de masini cu c20xe, c20let,c20ne etc este mai mare decat numarul de masini cu ..... ce are honda? ( nu stiu, ca nu m-a interesat si nici nu am avut ) PS: nu stiu de unde si pana unde chestia asta... ai 40 de ani... sau 50... si gata... le stii pe toate :lol: @GTR: te salut. |
Quote:
Revenind la topic, vad ca, ai o cultura auto mult mai slaba decat media de pe acest forum, pt tine exista doar masina ta, care e cea mai buna si cea mai tare, iar daca nu ai cunostinta despre alte propulsoare, inseamna ca acele nu exista? GTR a tot repetat, el nu e axat numai pe o singura marca, ci indiferent de denumirea ei, daca ofera mai mult decat concurenta, atunci e the best. Ca e Mercedes, Bmw, Kia, Logan, daca ofera ceva mai special, atunci e preferata lui. El nu se refera numai la Honda, ci mai sunt si alte marci care au fabricat motoare excelente. Iar cineva ce a schimbat mai multe modele, si nu a avut precum calul ochelari de privit doar inainte........ precum ca Opel-ul fabrica cele mai bune masini, poate sa-si dea cu parerea decat cineva care nu a stiut decat c20 let? Iar tot ca unui necunoscator, iti raspund ca C20xe, C20ne a avut asa o priza in romania datorita pretului mic de achizitie, o rapciuga de calibra o puteai achizitiona cu 500-600 E si uite de ce asa de raspandit. Iar daca te uiti pe strazi, o sa vezi si preferinta romanului pt masina saracului in Germania. Exact deaia e asa de cumparat. Dar asta nu inseamna ca e cel mai bun motor.Corect? Quote:
Dar lasa, o sa cresti si tu si cu timpul iti vei mai schimba viziunea. Si aici ti-am dat si raspunsul la chestia cu experienta , pt ca nu ai cum sa compari pe cineva ce pana la 40 de ani a mancat pe paine tot ce inseamna masini, si aici ma refer la GTR.... cu un pusti de 22.......ce -si da cu parerea fara macar sa aibe minum-ul de experienta cu alte maisini in afara de OPEL. lol..... |
Quote:
Dar o sa fac offtopic si o sa ma leg de afirmatia ta tipic romaneasca, si fara suparare, limitata. Romanu' are impresia ca toti vesticii fac ca el, au o anumita suma de bani si o arunca pe toata pe cea mai scumpa masina pe care o gasesc. Nu. Acolo majoritatea gandesc dupa nevoi si preferinte. Crezi ca pe un neamt care face cateva mii eur pe luna il doare de mica diferenta de pret + intretinere dintre o Astra si un Golf sau Civic sau Mazda 3 sau orice alt hatch din aceeasi categorie? Sau crezi c-o sa-si cumpere un Audi A6 cand el n-are nevoie de asa ceva? Crezi tu ca omul de rand are habar care motor e putin mai fiabil, care are 5nm in plus, care are diferential nu-stiu-de-care, si tot asa? Nu, el se uita care consuma mai putin, care are pret mai avantajos cu optiunile de care are nevoie si care ii place estetic mai mult. Sa pui gandirea romaneasca pe seama unor oameni diferiti e pur si simplu prostie. Romanu' daca ar avea salariu de Europa de V ai vedea pe strada masini numai de la Audi in sus. Si cu asta termin ce-am avut de zis si nu ma mai bag :) |
|
Punct la ce? Ca a plecat Honda in fata Kaddet`ului ? Steffi specifica si cine a castigat la final de cursa :P
Revenind la topic , eu nu prea ma pricep la motoare , dar am auzit , din diferite vorbe de la diferiti mecanici , mai mult sau mai putin instruiti despre motoare "bune" , cum ca motoarele in V in special V8`urile sunt cele mai fiabile motoare , sau merg cel mai rotund . Scuzati exprimarea dar sper sa se inteleaga. |
Cel mai bun motor e ala de pe masina ta :lol:
|
Depinde la ce se refera lumea cand zice cel mai bun motor : cel mai bun in regim de cursa, cel mai bun dpdv al consumurilor, dpdv al fiabilitatii, etc. Si depide ce se asteapta de la acel motor.
Daca vorbim de longevitatea unui motor, sau mai exact capacitatea acestuia de a functiona fara reparatii capitale, atunci dieselurile clasice, aspirate, mari - sunt cele mai bune. Sunt insa cu totul si cu totul antisportive si puterea unui asemenea motor este mica (a se vedea la Mercedes W123 ce puteri scoate din motor de 2.0, 2.4 sau 3.0, de 2.2 nu mai zic ca deja e strutocamila). In schimb tin multi Km. A se vedea diferenta intre TDI si SDi. Motoare mari, cu raport de compresie scazut la benzinare sau aspirate (fara supraalimentare) la diesel. LET este un motor ff bun, dar departe de a spune ca este cel mai bun motor. Atunci cand faci o asa afirmatie, trebuie sa te detasezi de masina pe care o ai ca altfel as lauda numai motoarele de VAG si nu e corect - Opel, Mercedes, BMW, asiaticele - toate au pe unele masini motoare ff reusite. |
Quote:
sunt multe alte motoare peste cele de honda si opel... dar nu am vazut cearta ca intre astea doua. |
Quote:
pana la urma urmei fiecare are atuurile lui, plusuri si minusuri. in plus e o mare diferenta... k20 e un motor nou alta tehnologie decat ce e pe c20let sau xe. crezi c20let sau xeu mai au vreounu 204 cai sau 150 ? la cata forja au luat... |
Quote:
Bine punctat la chestia cu tehnologia , Motor vechi VS motor nou... alte tehnologii , alte smecheri noi... |
Quote:
|
Quote:
si sultanu cand zice ca are 280 de cai, zice ca are softul stage 2 care atat face pe let. stii bine ca pe langa cai, mai conteaza multe altele. asa o fi, nu am vazut, k20a2 din 2001 bate bertonele turbo, la fel cum astra h opc bate typer k20. asta e un thread fara sfarsit la fel ca si celalalt, in care se ajunge numai la cearta aiurea. |
ati inebunit si voi cu hondele asta, zici ca's facute de alieni.
eu am mers cu multe masini, in cazul de fata cu mai multe modele honda, dar nu m-a impresionat. nu are nimic + fata de celelalte masini de puteri apropriate. nu ma mai luati cu istoria, hondele in 85' faceau...pt ca si bunica mea a fost miss, dar nu ma laud. |
Quote:
|
Cred ca putem comenta si sustine diferite motoare mai calm.
C20LET nu a fost un motor rau, dar nu exceleaza in nimic si nici nu este un reper categorie, au existat motoare mai bune la vremea lui 2.0 turbo, Subaru, Mitsubishi... Honda a excelat si si-a facut un renume prin motoarele mici, aspirate, puternice dar in acelasi timp foarte fiabile. Todeauna cand se va vorbi de motoare aspirate bune, Honda este un exmplu, incepand cu B16 si continund cu K20-H20, motoare foarte turate, cu o putere litrica deosebita, cu fiabilitate deosebita si cu o distributie variabila VTEC care a facut furori la aparitie atat ca functionare cat si ca fiabilitate. Dar asta este valabil la motoarele aspirate. La motoare longevive nu stiu daca dieselurile puturoase de pe W123 au fost sau pot fi batute. La motoare turbo este greu de spus, motoarele vechid e pe Skyline nu prea au patruns in Europa, cu exceptia Angliei, deci este greu de spus. C20LET a fost un motor bun, la fel si EJ20 de pe Subaru, la fel si 4G63 de la Mitsubishi, etc. Este foarte greu de spus care este cel mai bun motor, difera tipul de motor, difera anul in care a fost facut, tehnologia folosita, performantele, fiabilitate, etc. La vremea lui si Ettore Bugatti a facut un motor minune, dar normal ca nu poate fi comparat cu un motor din zilele noastre. Thread-ul este prea general si nu poate avea un invingator. Seara buna! |
Quote:
Toyota 2L - 2400 cc https://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk Toyota 1HZ & 1HD - 4200 cc Nissan - TD42 & TB42/45 - 4200cc Motoare greu de ucis in conditii destul de grele (racire precara in teren, efort continuu la utilitare etc.) |
Daca e vb de fiabilitate, motorul tre sa aiba capacitatea mare neaparat, si CP cat de putini si la ture cat mai mici!
|
Mai sunt si motoare americane de cursa lunga, dar nu prea le stim noi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:47. |
- Copyright 2026 4Tuning