![]() |
Vw Polo - DDBig
Proiectul meu:
ce s-a realizat pana acum: masina: VW POLO 1.4 4 usi (astept livrarea) bass achizitionat: "POWER FROM THE GODS" amplif: HIFONICS BRUTUS D-class mono 2 channels, 1500w rms @ 1 ohm, 1000w rms @ 2 ohm, 500w rms @ 4 ohm. condeu : DIETZ 3.0 farad dsplay amper si volt difuzoare: HIFONICS ZEUS , cutie band-pass, plexi, 2 X 12" @ 450 w rms @ 4ohm cabluri : DIETZ HIGH POWER , siguranta de 80 A, informativ cantaresc 3-4 KG. |
Re: Vw Polo
1 Attachment(s)
achizitionarea in viitorul apropiat a doua difuzoare pentru usile din fata:Putere maxima 220 W, putere nominala 60 W, Doua cai, 17 cm, PIONEER
|
sunt inca in cautarea urmatoarelor:
HU, ACUMULATOR, IZOLARE FONICA. astept sugestii, pareri si indrumari. va voi tine la curent cu deciziile mele, si evolutia lucrarii cu poze si explicatii. |
9 Attachment(s)
poze..........
|
Nice..bafta in continuare :)
|
baterie iti recomand un kinetik KHC-1800 1900 Amps sau KHC-2000 2250 Amps
cel mai usor lucrezi cu Dynamat si cel mai bun ca pret/cantitate e xtreme bulk Hu : clarion DXZ768RMP ca opineie personala as schimaba firul de plus as pune unul mai gros un 0 AWG oricum bafta in continuare si sa ne vedem cu bine la emma etapa 2 la brasov. |
cine are de vanzare sau cine ma poate ajuta sa-mi fac rost de un remote control pt amplificator???? plz help!
|
Iti ajunge siguranta aia de 80A avand in vedere statia pe care o ai?
Banuiesc ca ii vei pune si o statie pe voce care v-a mai cere si aia ceva curent. |
asta am de gand sa fac , va trage curent si aceea dar nu semnificativ... in privinta sigurantei, am un tabel pe care o sa-l studiez si o sa vad care e siguranta care se preteaza cel mai bine.
pana la urma nimeni nu poate sa-mi spuna nimic de un remote pt hifonics? |
Parerea mea ( daca-mi dai voie..) e sa pui in primul rind o linie de alimentare de "0" awg chiar daca pare supradimensionata ( in poza pare 4 sau 2, nu-mi dau seama ). Nu-ti va parea rau .
|
orice sfat este bine primit! merci! sa vad ce pot face ...
|
dupa ce am studiat tabelul am ajuns la concluzia ca voi avea nevoie de o siguranta de 150A, actuala e de 80:)
|
firul este 2 AWG
|
E foarte bun de la distribuitor la amplificatoare si pentru masa. Cu 4-5 metri de 0 awg ai rezolvat si traseul baterie distribuitor.
|
oricum Brutusul are sig de 80 daca e model veci daca e nou ai 2 de 80 deci din start trebuie sig peste 100 cablu de 35mm e destul pt brutus nu are consum asa de mare iar pe polo e si cablul scurt fiind masina mica ..eu am avut pe polo colosus gan XI de 3000 W pe un singur cablu de 35 si sig de 150 si a mers foarte bine
|
iar ca o descurajare de la lada hifonics sa nu te astepti la prea multe , sunt foarte slabe difurile , lada e buna faca tot dar difurile lasa de dorit , iar Brutus-urile cad pe capete eu am avut pana acuma 5 defecte
|
@ugod -- de ala vechi de care zici tu are 1500W si o singura siguranta de 80?
sau nu aminteles eu bine.Mi se pare f putin curent pt 1500W.2 de 80 mi se pare normal pt 1500WRMS clasa D |
ampliful are 2 sigurante de 60, stiu ca diffurile sunt slabe(450wrms), dar avand in vedere cutia si cu cat dau in ele eu zic ca e f bine.
despre amplifuri, sincer nu am auzit sa se strice vreunul, esti primul de la care aflu asta. nu am ce sa comentez decat daca o sa se imbolnaveasca de deces. eu sper sa nu !!!!:nervious: |
@ugod, poti sa spui si din ce cauza s-au stricat? se pot repara? ast un rasp. merci
|
@bigu - difurile nu-s slabe ai 900W rms la 1000W pe statie care e super bine.
Cat despre acele ampuri arse daca il ti asa in 2 ohm banuiesc ca nu il arzi. Daca le folosesti maniaco SPL/dB Drag si le pui pe 1 ohm si incerci sa te duci la 1500+ cu el se poate. |
pfff, asta nu se va intampla :), eu zic ca pt un polo si asa e prea mult.
OFFTOPIC: Intrebare de cultura generala, care spre rusinea mea, nu-i cunosc raspunsul: Watti RMS se aduna pur si simplu?! Adica daca am un woofer de 300 si unu de 700 asta inseamna ca voi avea 1000 in total???? Am stat si am rascolit-o de pe o parte pe alta,am luat-o logic si nu prea imi da! va rog lamuriti-ma! |
De adunat se aduna dar daca ii pui pe aceeasi statie sa fie difuri de puteri egale sau sa dea in ele cu acelas raport.Daca ai statie de 1000 @2 si 2 dif de 4 ohm unu de 300 si unu de 700 pusi in paralel il rupi pala de 300.
La acelas raport spun ceva de genu un dif de 300 in 4 ohm si un dif de 600 in 2 ohm si mergi cu 900 w RMS la 1,33 ohm. Dar daca pui chestii diferite de obicei creezi efectu de ciorba. |
In situatia de fata AI 2 DIFUZOARE de [email protected] legi in paralel ai 2ohm...deci cu amplifu vei merge cu 1000W.....
Si asa cum spunea si bulu....cand legi 2 difuzoare in paralel intr-un sistem...e cam obligatoriu sa fie de acelasi fel/tip/impedanta/putere. |
Quote:
|
Sursele interne sunt foarte bine dimensionate. Problema nu e acolo ci in lipsa de curent, implicit tensiune in instalatie. Evident ca sursele pica.
Problema e la "moda" in Ro pentru ca majoritatea celor ce-si cumpara amplificatoare gurmande, neglijeaza sau ignora alimentarea instalatiei. |
va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns la intrebari si ca mi-ati clarificat niste treburi;)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
nu am ce sa prajesc, daca te uiti atent aici o sa observi valorile corecte, in orice caz de prajit, se prajeste doar firu ca statia are sigurante ;) dar pana la urma.....hai sa fim seriosi:))
|
noua achizitie: HU /////Alpine :) CDA-9852RB
astept pareri despre alegerea facuta |
Quote:
Abea astept sa aud "Produsul tau" cum suna :) ...poate la Emma |
@bigu Mie sincer nu-mi place cum suna HU alpine in general(bine astea entry level) ... daca nu ma insel 9852 are doar o singura iesire rca (pt sub) ... iar ampliful pe HU alpine mi se pare ca suna dezastros.Daca tie iti place e ok dar ai ascultat pioneer/clarion sa-ti faci o parere?
|
am ascultat pioneer si sincer , nu imi place, mi se pare ca "falseaza" cu niste reglari. initial am vrut clarion dar , modelul care il ochisem era in jur de 15 mil. iar acesta e la 7.500.
de mai multe iesiri nici nu am nevoie, personal mi se pare ca suna exceptional. |
Cel mai important e ca tie sa-ti placa.Acum depinde ce pio ai ascultat si pe ce boxe/amp ... dupa cum zice relu(saxo) ca un sistem suna ca cea mai proasta componenta din sistem (poti sa pui un HU de 1500$ gen clarion XH D2 , pio p90rs,naka cd700 etc pe boxe/amp proaste si sa sune ca dracu ... sincer suna mai prost decat ai pune un entry level - bine cred ca e si psihologic ca te astepti sa se auda bine :) )
|
acel pio era instalat pe linie polk, fata+spate polk, woofere 10'' polk momo amplif magnat. sper sa nu se atace posesoru k am dat un exemplu
|
Quote:
pioneer-u ca si HU bate multe...mai ales la regalaje bate cu siguranta Alpine-u...tinand cont ca are ...dau un singur exemplu... 1.posibilitate de lucru a difurilor ca si cand sunt puse cu magnetul in cutie...sau cu magnetul deasupra cutiei...este singuru HU care stie asa ceva... 2.are 3 reglaje pentru subwoofer...ceea ce iara nu are nici un casetofon... daca nu esti multumit...iati un sistem Harmman!!;) |
:twisted:
Quote:
oricum vei vedea in cateva zile ce linie a fost si ce va fi...:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: NE VEDEM LA EMMA!!!!!!!!:twisted: |
tu cum ai butonat multe playere stii cu siguranta, nu ma intelege gresit dar nu mai arunca cu vorbe de genul"acel pio bate cu sigurnta alpine" ca, ma repet, nici tu nici eu nu suntem experti si daca te face sa te simti mai bine, tot ce ai tu a fost, este si va ramane cel mai bun...
|
ca sa arat ce scrie pe net despre el...
Tuner
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:53. |