![]() |
BENZINA vs DIESEL
Ce spuneti de acest topic, eu sa fiu sincer nu pre dau doi bani pe motoare diesel si asta o spun pentru ca nu vad ca un motor diesel sa faca ce face un motor pe benzina. Astept mai multe pareri.
|
BENZINA :P
|
Re: BENZINA vs DIESEL
Quote:
ZYX !!!!!!!!!!!!!! Esti liber sa-i dovedesti omului... :!: |
Topic de mutat la \"VERSUS\"...au mai fost discutii de genul asta, si destul de incinse...
In primul rand, mi se pare aiurea sa compari motoare turbo, marea majoritate a celor diesel, cu motoare aspirate, adica marea majoritate a celor pe benzina... Comparatia cea mai corecta ar fi turbo vs turbo si aspirat vs aspirat....aici, dieselurile nu prea mai au ce discuta... |
Adica ce vrei sa spui ca un diesel turbo face un motor pe benzina?
Eu am diesel turbo si merge ca melcu, doar cand intra turbo mai misca si el. :cry: |
se poate modifica turatia la care intra turbo, nu?
ontopic: benzina |
benzina cand e vb de liniute :)
|
sunt motoare diesel TDI`uri care dau mucu la benzinare destul de tari.
dieselu nu mai este ceea ce a fost cu mult timp in urma. :shock: |
Re:
Quote:
P.S. Lamborghini de ce nu se apuca sa faca motoare diesel sau poate nu stiu eu poate au, si sunt multe alte exemple Formula 1 Diesel :lol: |
De motorul 5 litrii TD de pe Touareg ce ziceti?!
Sau despre mercedes c30 cdi AMG? :lol: Totusi AMG a ales si un diesel !:wink: In fine, eu sunt tot pt benzina! :lol: |
desi am un diesel trebuie sa recunosc ca pt plimbaturi din astea mai sportive benzinaru e mai bun :) am mers si azi cu un maserati 3200 gt si m`am lamurit :lol:
|
La ce se refera topicu'? la acceleratzie sau la consum?
Dak te gandesti la acceleratzie e mai bun un motor pe benzina dar cand vine vorba de consum... te duce mintea la un diesel, nu? |
Quote:
|
ia comparati un motor aspirat diesel vs unu aspirat benzina :)
si unul turbo benzina vs unul diesel oare ce iese? :D |
Nu, eu am zis ca la capitolul turbo diesel vs turbo benzina, dieselul este batut clar...Am mers si cu turbo si cu normal aspirate pt ambele motorizari si dinamica motorului pe benzina e clar superioara...
|
iara topicul asta, cred ca mai sunt 10 pe tema asta
clar benzina - daca vrei masina rapida clar motorina - daca vrei sa te plimbi mult cu bani putini |
Quote:
a doua insa e cam adevarata :) oricum discutia asta poate fi lungita la nesfarsit..... dar pana la urma cand ai de ales intre doua modele de masini si iti doresti sa zicem o masina cat mai rapida, normal ar fi sa fie luate in considerare intai performantele (0-100kmh; 400m etc.) si nu neaparat daca e motorina sau benzina. |
e adevarat ca motorina e un combustibil mai \"lent\"... dar si benzina e nashpa comparativ cu kerosenul sau cu hidrogenul... sau mai bine imi bag o centrala atomica in masina si va fac pe totzi :)
Ideea e ca raportul rapiditate/consum (raport care in cazul masinilor sport nu mai conteaza) e net superior unui diesel... in plus nu toti ne folosim masinile la curse... si un audi sau bmw diesel de prin 2000 incoace \"te baga in scaun\" aproape la fel ca unul pe benzina... si dupa 100 oricum nu mai accelerezi ca doar esti inca in oras si nu vrei sa-ti pierzi carnetul daca te vede garda... si un diesel nu consuma mai mult de 10-12 in oras indiferent cat il forjezi (ok, acum depinde si de cmc)... pe cand un benzinar te poate arunca pana la cifre astronomice... Singurele motive pt care ar fi mai avantajoasa benzina fatza de motorina ar fi doua: 1: vrei sa te duci la curse 2: nu faci foarte multi km/an si masinile diesel sunt in general mai scumpe decat cele pe benzina... In rest nu vad o diferenta sesizabila de \"feeling\"... comparand un A4 2.5 tdi si un A4 2.4 benzina... ambele \"te baga in scaun\" si ambele merg cu 200+... dar la varianta a doua platesti cam dublu la pompa... desigur daca mergi cu masina la curse atunci ia-ti un turbo pe benzina. |
:lol: :lol: Benzina :lol: :lol:
Topicul asta trebuie mutat .... s-a mai zis ... Domnilor moderatori .... mutati topicul ca nu are ce cauta aici ... Cu respect pentru voi :!: |
Benzen
Benzina clar , oricum diesel nu isi justifica banii in plus decat daca faci cam 100-150 mii de km cu masina respectiva !
|
Re:
Quote:
ca doar nu compram motorul de pe tico pe benzina cu nu stiu ce motor turbo de peste 150CP pe motorina, iar partea cu 0-100km/h 400m sa zicem ca iei o masina pe bezina si una pe motorina cu aceleasi valori 0-100km/h 0-400m, inclin sa cred ca masina pe benzina v-a fi mai ieftina partea 2: poate cineva sa exemplifice masini cu aspect agresiv/sportiv care au beneficiat de motoare pe motorina toyota supra disel :lol: |
Re:
Quote:
ce zici mataluta de Opelul Speedster? E agresiv indeajuns? si pentru informatia voastra are un motor pe motorina de 160 de caluti si scoate suta in 5 si ceva! |
http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=74800
http://www.rsportscars.com/eng/cars/speedster.asp Opel Eco-Speedster asta e masina? nu vreau sa par toma necredinciosul dar am cautat pe google sa-mi cumpar si eu o chestie dasta am gasit unele pe la $42.000 dar aveau motoare pe benzina, nu am gasit nici una de vanzare cu motor pe motorina. in fine sa zicem ca nu am cautat bine deci avem o masina \"fioroasa\" cu motor pe motorina, alta mai este? |
Opel Speedster pe motorina??? Asta de unde ai scos-o, nene? :lol:
Singurele motorizari la Speedster sunt: 2.0 16v turbo 2.2 16v http://www.autoindex.org/model.plt?no=14&ass= AMBELE pe benzina... Daca erau asa de tari dieselurile, de ce nu le-au bagat pe diverse curse? Degeaba ai cuplu imens, daca n-ai putere mare... |
bogdan te contrazic si din pacate nu am chef sa caut acum (am filmulet de prezentare)
opel speedster turbo diesel. performante mai bune ca cel pe benzina greu de crezut dar .....asa minteau aia acolo http://www.hydro.com/en/press_room/f...speedster.html http://www.migweb.co.uk/gallery/showphoto.php?photo=62 iote ca am gasit repede 2 linkuri |
http://www.rsportscars.com/eng/cars/speedster_eco.asp
am gasit si eu...este doar un prototip de 1.3 CDTi de 112cp...cam departe de 160cp...iar la 660kg, scuza-ma, dar si Tico ar zburda cu motorul asta... |
Re:
Quote:
|
O parere umila din partea mea e ca voi de aceleasi motoare cand vorbiti de Diesel vs Benzina.Cel mai bun exemplu pe care vi-l pot da este sa faceti o comparatie intre un TDI ( motorina) si aceeasi categorie TI(benzina).Sincer...pentru cine a avut ocazia sa vada sau va vedea motoru pe benzina TI nu are nici o sansa in fata unui TDI la aceeasi categorie.Nu mai comparati masinile pe motorina cu cele pe benzina cu motoare aspirate and shit.
|
Re:
partea 2: poate cineva sa exemplifice masini cu aspect agresiv/sportiv care au beneficiat de motoare pe motorina
toyota supra disel :lol:[/quote] Daca tot esti curios eu zic ca Jaguaru asta X-Type e destul de agresiv/sportiv :) http://www.babez.de/jaguar/xtype20d.php Si face banu chiar daca dupa parerea unora e diesel si e naspa :) |
Aspect agresiv/sportiv ?
E30CDI AMG... unde e aspectul agresiv sportiv ? Pe spate, acolo unde scrie AMG :lol: Adica alfa 147 nu are aspect sportiv ? sau seatul ? sau A3 sportsback ? sau bmw seria 3 ? ma rog, daca vrei neaparat decapotabile atunci este A4 decapotabil TDI... Multi spun ca nu e corect sa comparam turbo dieseleruile cu benzinarele aspirate normal... BA E... pt ca motorina difera foarte mult de benzina si o motorina care scoate performante de benzina inca nu s-a inventat (Oricat de super euro 4 ar fi ea)... daca ma supar ma apuc sa compar benzinarele cu dragsterele care merg pe metanol si va fac de rusine benzinarele... sau o sa compar benzina cu kerosenul si cu hidrogenul... facem cursa de avioane benzina versus kerosen... supra-alimentarea reduce din handicapul motorinei... deci mi se pare corect sa se compare astfel motoarele. De altfel dupa parerea mea daca s-ar face o masina de F1 diesel si s-ar da voie folosirea turbinei, probabil ar iesi ceva mai tare decat o masina de F1 pe benzina... bine, probabil ar exploda motorul dupa cateva ture.... dar pana atunci ar face benzinarul... (avand in vedere ca folosind turbina acum 10-15 ani constructorii scoteau performante mai mari din motoare pe jumatate cat sunt cele din ziua de azi) |
Si pentru cei care vor neaparat sa vada cel mai puternic motor diesel...
http://www.bath.ac.uk/~ccsshb/12cyl/ :shock: Si ca fapt divers masine sportive diesel iti dau eu un exemplu: -Honda Accord 2.2i-CTDi Executiv -Jaguar S-Type 2,7 Diesel Executiv -Jaguar S-type 2.7 V6 Twin Turbo -Maserati C200CDI T -MG ZT-T CDTi 2.0 M 2 -Porsche 996 Carrera 4S Coupe -Saab 9-5 3,0TID -Alpina D10 Biturbo Switch-Tronic -Aston Martin DB7 Coupe Si lista poate continua...si daca nici astea nu mai sunt masini sportive si agresive ...eu mi-o tai si o dai la caine :lol: |
Re:
Quote:
ok man eu am 1.8L turbo injectie motorul e stock adu-mi un 1.8 TDI (standard fara modificari) si ma dau cu el la orice ora cu tot cu ambreiajul meu varza, motorul meu e facut cu tehnologia din 1989 dar acept si TDI-uri dastea mai noi |
mentionez ca masina mea are 1230 Kg
si cred ca o sa fie nevoie de 1.9TDI (nu stiu daca exista 1.8TDI) |
Mah nu poti spune ca un motor diesel e mai bun ca unl pe benzina :x si nu mai spune ca Porsche 996 Carrera 4S Coupe e diesel ca te faci de cacao :D ......... este adevarat ca cele mai puternice motoare sunt diesel dar nu si cele mai rapide :wink: si io sunt fan diesel dar sa fim seriosi in F1 se folosesc motoare pe benzina lafel si in WRC ............
deci io zic ca aberezi ........ :lol: |
Nu suntem in F1 si nu suntem la WRC. Parerea mea este ca aceasta intrebare benzina vs diesel este pusa pentru alegerea unei masini in viata de zi cu zi. sunt foarte multi care au ramas la conceptia aniilor 90 cand dieselul nu prea reprezenta o solutie foarte viabila ... motoare slabe puturoase ... motorina proasta ... etc. in momentul de fata aceast lucru s-a schimbat si un motor diesel poate sa aiba performante foarte bune atat de acceleratie cat si viteza de top si cu toate astea mentinand un consum mult mai rezonabil decat unul pe benzina.
si cu toate astea eu sunt fan de benzina! :evil: :evil: |
Re:
Quote:
Ba da, HalbaSus, cel mai corect este sa comparam motoarele turbo pe benzina cu cele turbo pe motorina, daca este sa vedem cu adevarat care ar fi mai performant... Aratati-mi, va rog, un singur motor diesel de cilindree sa zicem mica, gen 1.9 sau 2.0 care poate ajunge prin tuning la performantele unui 1.8 T(gen grupul VAG) sau 2.0 T(gen Evo, Sti) si care sa reziste si sa fie destul de fiabil... Marele avantaj al motorinei este cuplul...cuplul ajuta urcarea in turatie fara schimbari dese de viteza, prin urmare ajuta mult la consum si este un bun caraush... As vrea sa vad si eu o comparatie 1.9TDI cu un 1.8T, amandoua duse la maxim, amandoua cu acelasi tip de transmisie, 6 viteze, tractiune fata... Este adevarat, in ultima vreme dieselurile au crescut in performanta si pot junge usor la performante destul de ridicate, dar nimeni nu-si pune problema fiabilitatii motorului...Cat va rezista oare acel motor, cu toate angrenajele sub actiunea unui cuplu imens, mult peste posibilitatile lui de a rezista? Credeti ca daca n-ar fi fost dieselul la fel de fiabil, nu ar fi fost introdus in competitiile sportive? Cat despre modelele asa zise sport cu motoare diesel, ele nu reprezinta decat un compromis consum-performante oferit clientilor...insa la faza cu consumul la asemenea motoare deja am indoieli...pt ca consumurile declarate pt acestea sunt deja maricele pt un motor diesel, si cu totii stim ca in ceea ce priveste consumul, estimarile facute de producator sunt cazuri ideale... |
:D
Bogdane hai mah ce naibi sa fim seriosi diselul nu o sa faca niciodata o benzina !
Nu vreau sa fiu inteles gresit deci o sa dau si cateva explicatzi ! Ca randament Turbo da mai mult randament pe diesel decat pe benzina din simplu fapt ca motorina scoate mai multe gaze decat benzina ! Insa ca durabilitate :D vrea sa vad si eu un diesel care sa tina 20.000 sau chiar 50.000 de km dupa ce a fost impins la sute de cai ! Ce naibi uite ex: dieselurile de la insomnia sunt masini noi cu putini km dar datorita impingeri aproape la maximum cand le da si cand schimba treapta de viteza este un fum la curu lor de toata frumusetzea ! Si eu decat sa imi iau un diesel sa merg cu el 50 de mii de km si dupa aceea sa fiu nevoit sa ii fac motorul mai bine bine raman la \"vechitura\" mea din 86 cu motor aspirat si 2.5 L care stiu ca ii dau talpa de 4-5 lunii continuu si scoate pic de fum ! Desi are peste 150 de mii de km ! Dieselul este bun pt consum in rest nimic ! |
Quote:
|
Turbo, citeste atent, eu ziceam cam ce zici si tu... :wink:
RoSonic, uite-te la masinile diesel noi si vezi daca iese atata fum cand schimbi in treapta inferioara sau le dai cox...nu prea cred...o fi si cenusa de motorina, dar mai este si motorina nearsa la greu...plus ca garnitura aia cum sa reziste saraca? Am avut un amic care adusese un o Ibiza de la 110 la cam 140-150cp, motorul l-a terminat dupa nici 40-50.000km de forje(nu tot timpul)... |
Super faza de c***t cu un Bmw 530d ultimul model! Scria in revista promotor ca cica l-au dus tare de 2 ori de la 0 la 200 km/h si a inceput sa scoata fum! Ce draq ma si Bmw-ul a ajuns in halul asta?! :evil:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:19. |
- Copyright 2026 4Tuning