![]() |
bmw e36
salut ! in 2 luni (maxim 3) am de gand sa-mi iau un e36 preferabil coupe sau cabrio ... as dori sa stiu ce sa aleg 320 sau 325 :( ? tinand cont ca fac APROAPE zilnic (3-4 zile sigur pe saptamana) 20 km .... daca doriti posesorii sau fostii posesori de asemenea motoare sa ma lamuriti cu niste consumuri la aceste motoare ! nu am oras sa fac acele consumuri de orase precum Bucuresti sau altele ... astept raspunsuri ! VA MULTUMESC !
|
din atatia posesori si cunoscatori ... nu primesc nici-o informatie nimic ? ...
|
Re: bmw e36
pai e logic ca motorul de 2500cm consuma mai mult ca ala de 2000cm.
ia-ti masina cu motor 2.0 m52. |
o masina nu merge doar cu benzina...ia-ti o masina care ti-o permiti cu adevarat.
|
asta stiu si eu ... vroiam sa aflu daca e mare diferenta de consum intre cele 2 motoare tinand cont si de diferenta de putere dintre ele (din ce am tot citit 2.0 se apropie la consum de un 2.5 ) se merita sa iau 2.0 doar pt ca are consum mai mic cu :-?? fata de 2.5 dar e mult mai slab ? intre motoarele vanos si nonvanos este vreo diferenta de consum ? ms
|
Quote:
2,0 -150cp 2,5-192cp cand au iesit pe portile fabricii, deci e ceva diferenta si de cai si de cuplu. cu 2,0 ai alte taxe si impozite fata de un 2,5. astea fiind spuse asa in mare... daca incepi cu uppgrade-uri se poate schimba situatia,exista si 1,8is care cu mici modificari bate 2,5 stock. |
pe 6 cilindri o sa merg mai mult ca sigur pt acel sunet specific ! la un 2.5 in mintile lui pot sa ma astept la un consum de 8-9 extraurban la un mers lejer , cum am vazut prin alte parti scris ? ms
|
cu 2.5 mergi in oras consum 15% lejer.daca te mai dai si la ea ajungi pe la 17-18.daca masina e una de zi cu zi asculta-ma si ia-ti un 2.0 m52 adica o pisica cu an de fabricatie mai mare de 1996.
eu la 2.5-ul meu asta vara bagam benzina de 50lei zilnic(fara exagerare) si seara cand mai ieseam la cate o liniuta mai bagam de 50. am facut intro seara un calcul si mi-am dat seama ca pe luna bagam cam de 18milioane benzina.am zis ca masina ma duce la sapa de lemn si mi-am luat inca una de mers zi cu zi cu motor de 2.0 macar asta ia in oras 12 si afara in jur de 8.si nici nu ma dau la ea ca o data pe saptamana ies cu 2.5 si imi fac damblalele. deci daca vrei sa te duci la sapa de lemn...sti ce sa alegi.si inca ceva.motoarele non vanos consuma cu 1/2 la suta mai mult decat cele vanos. bafta |
de la '95 in sus e m52 si nu am unde sa-i fac acel consum de oras ca in bucuresti ! sunt interesat de consumul lor, 2.0 si 2.5, extraurban la un mers linistit ! ms de raspuns :D
|
Quote:
|
Quote:
|
:D :D :D
|
Quote:
aici nu se vorbeste de consum intre 735i si 2.5 e36. Bafta |
mai astept pareri si 'consumuri' de la posesorii de astfel de motoare
:D |
salut , eu am avut 2.0 non-vanos , si 2.5 non-vanos , diferenta de consum inte ele foarte mica .... adica in jur de 15 depinde cum mergi , poti sa scoti 20 .... sub 13 nu am scos cu nici unul .... acum am 2.0 vanos ... consuma in jur de 17.... vreau sa pun 2.5 consumul o sa fie undeva la fel dar...am in plus niste cai... acuma daca iti permiti restul taxelor impozit si asigurare ia-ti 2.5 , daca nu ia-ti 2.0 , cea mai buna combinatie care o vad eu si care vreau sa o si fac de altfel .... iti iei 2.0 inscris , pui 2.5 . ai 2.5 si platesti taxe de 2.0 bafta. si da cu vanos consuma cu 1-2% mai putin , dar sus (gen pe la 5000 ture) trage mai slab , in fine vrei consum iei 2.0 vanos , vrei putere iei 2.5 non-vanos. si cu asta basta :) salut
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Conteaza foarte mult de starea motorului,cum ar fi anul, modelul de masina de pe care vine,automata sau manuala,cum a fost intretinut etc...
Eu am avut 2 motoare de 2.0, ambele vanos,cel original din 93 mergea perfect pana s-a dereglat vanosul :)) cu un consum extra-urban de 7L/100Km. cu jante pe 15,cu jante pe 17 nu am scos mai mic de 9 extra-urban, si in oras cu 15 aveam un 10 si cu 17 un 12! In loc sa il repar am hotarat sa iau altu` .. l-am pus si a fost cea mai mare greseala a mea :)) nu am scos consum sub 15 :))) Repet, conteaza foarte mult motoru` si mai ales cat porti la papuci :)) 2.5 nu am avut deci nu cunosc.. dar la 2.0 in mintile lui ii faci un cosum mediu de 10 fara probleme! Numai bine! :paper: |
Quote:
|
daca masina va fi adusa din Germania o bag la bulgari daca nu fac nimic astia cu taxa ... daca va fi luata din tara va fi inscrisa pe cineva care nu plateste impozit si care are reducere la asigurare :D :">
|
Quote:
|
nu stiu ce voi lua pana la urma .. dar sigur vor fi 6 cilindri sub capota :D nu ma descurajeaza consumul la 2.5 e normal sa fie mare .. sa am un consum de 8-9 in afara mers lejer la un motor intretinut (2,5) e tot ce conteaza ...restu asta este ... cat o vrea el :X :D:D
|
Știu ca faceți de astia cAre au instalatie de gaz pe bmwuri . Radeti de mine ca eu am gaz pe un 1.8i si eu rad de voi in timp ce eu mă plimb si nu îmi fac griji de consum .12 l La suta
|
Quote:
|
Quote:
325 - cel mai mic consum extraurban 6,3% la 90km/h - Atunci am mers de la ploiesti la bucuresti cu mare grija pt ca imi batea cardanul. Altfel m-as fi dat la ea si n-as fi scos consumul asta niciodata in viata mea... Mers normal 8-10-12/100km extraurban - depinde de cum te dai la ea. Calculul e simplu: dupa 100 la ora iti ia un litru in plus pt fiecare 10 km + viteza. La 230/h ia 23% In blana. Eu si afara merg cu motorul turat.... deci ai putea avea si consum mai mic... Nu prea o las sub 4000 nici la drum intins si-mi cam place in regim de competitie :D Ziua mers bara la bara 17-20 Bucuresti Forja noaptea cu schimbat doar in 6000 15% in bucuresti Forja ziua in trafic 22-23% Am avut 2 motoare 2,5 si ambele aveau acelasi consum. - ASa consuma la stilul meu de mers. La mers extraurban 328 e mai economic pt ca are diferentialul mai "lung". Adica are raportul 2,93 iar 325 are 3,15... 320 extraurban consum mai mult decat 325-ul. Are raportul diferentialului de 3,45 POati sa te gandesti si la 318is - consum mai mic decat 320 si performante aproape identice.... Am avut un 318is si mi-a lasat o impresie buna. Extraurban 6 , urban 10-11... ( mers lejer. la 318is nici nu prea poti sa-i ceri mari performante...) Merge 195km/h in blana cu 4 persoane in masina dar acceleratia de la 80 in sus e jenanta... |
ms de raspuns si de sfaturi 'the rifle' ! restu va certati intre voi ... mai bine ati zice ceva util intrebarilor mele :P ! ms mult
|
Nu fii atat de speriat de consum pt ca toate masinile consuma mult. Ieri am mers pana la brasov din bucuresti cu 2 prieteni cu un opel corsa NOU. Are 2600 de km masina. Motor de 100 de cai si cutie automata . Media a fost de 120 KM pe ora dar au si fragmente de drum in care i-a dat 140-160. Printre munti am mers cu 60-70 iar prin statiuni cu 30-40...
Consumul meidu a fost de 11,8 ... Enorm Daca as fi intrebat pe forumul Opel cat consum un opel extraurban as fi primit raspunsul ca mai mult de 7 nu consuma ... |
Quote:
|
Tot nu inteleg ce nu-ti ajunge sa potolesti minora... Sistemul de franare ?
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Aha ... Acum m-am prins :D
P.S. Si pe mine m-ar tenta un GPL pe masina si nu vad nicio rushine in chestia asta... Atata timp cat masinile noi se fabrica si cu instalatie GPL unde e rushinea nu inteleg... Benzina inseamna accize pe care eu n-am de gand sa le mai platesc la stat. Nu e o rusione sa refuzi sa fii prost ! Un V8 si instalatie pe gaz ar fi ideal pt mine... |
amice eu nu stiu cu cine ai impresia ca vorbesti , eu unul inainte sa iau masina asta am luat in calcul mai multe chestii printre care si consumul , iar daca am luat-o inseamna ca ma descurc in asa fel incat sa nu o tin flamanda si sa pot sa dau cate ture vreau eu pe unde vreau eu , daca vroiam sa merg pe consum luam un corsa , polo etc
P.S vreau sa vad si eu aia 200 de cai pe gaz din 1,8 al tau eu nu ma cert dar nici nu imi comvine sa vina un oarecare sa imi spuna de cati bani bag eu benzina sau mai stiu eu ce , plus fabule de 200 de cai pe gaz (or fi , nu zic nu , dar nu in RO) si in orice caz nu pe 318i plus ca el vroia discuri auto-ventilate , sa fim seriosi |
Da' nici eu nu inteleg cu cine vorbesti... Cu mine sau cu alin sau cu cine ?
Rectific : vad ca te certi cu el nu cu mine... oK. cERTATI-VA |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
3 4 stikere alea dau intre 5 -10 cp;) |
Quote:
Daca aia dau 50hp la un 4 pistoane aspirat de 1.8L pai inseamna ca un 3.2 il duce fara cea mai mica problema in 400hp! Da'ne si noua un link! Sau cel putin mie ca eu sun cam paralel cu astea si cu discuri autoventilate! Numai bine! :paper: |
ce rai sunteti :D the rifle al tau din ce an e ? are vanos ? ms
|
sharkylete vezi ca asta e si pe gaz , cine stie face minuni gazul asta , trecem si noi azi maine pe gazoase sa scoatem zeci de cai , pe deasupra si consum de 5 la suta :D:D:D:D:...ca deh el rade de restu care au 12 la suta consum :D:D:D:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:02. |
- Copyright 2026 4Tuning